@34 tak som si vypočul najnovšie 4 songy k poslednému albumu a tie nadobro vymazali aj posledné zbytky mojich pochybností o poslednom albume... well done, tlieskam
a track Vratko is back( Bonus ) ma instantne dostal dostal do kolien, vrelo odporúčam
@Transplantovana povedal by som, že sú... aspoň pre mňa áno, nepoznám undergroundovú scénu kde sa určite nájdu skvostné kúsky, ale povedz mi - ktorá z takých kapiel má na svedomí toľko hitov a zároveň bez toho aby svoju tvorbu šili na mieru rádiám ?
@eraser slíže už dávno nie sú undergroundovou kapelou, z undergroundu vyšli, keď sa upísali ľuďom, s ktorými spolupracujú. tí tlačia ich single do rádií, no a všetci vieme, že u nás určujú komerčné rádiá, čo bude, a čo nebude hitom. A o tom, či pesničky šijú na mieru alebo nie my nevieme nič, pretože jedna vec sa hovorí, druhá koná a v tejto branži to platí dvojnásobne.
Navyše, keď sa mi do uší doniesla suma, za ktorú hrávajú, nevládala som guliť oči. páni a ich manažment už dávno stratili záujem dať niečo slovenskej hudbe. chcú dať svojim vreckám.
Polemic, HS, Iné Kafé, Smola a Hrušky sa mi páčia nejaké pesničky od IMT smile ... a Desmod tie staršie albumy .. lebo to čo teraz tvoria sú podľa mňa úplne sračky ..
@Transplantovana netvrdím, že sú Slíže underground... len ich porovnávam s undergroundovými kapelami - čo je trochu rozdiel...
áno, s tými rádiami máš bohužiaľ pravdu a s tým šitím na mieru tiež, ALE - porovnaj si texty (a celkovo aranžmá) Slížov s takým Desmodom alebo Gladiatorom... a povedz mi, kto je originálnejší, trefnejší či vtipnejší
tiež sa mi nepáči ich posun k mainstreamu, no zase uznaj, že chalani si svoje už dávno odohrali a ruku na srdce - čo by si robila na ich mieste ty ? stále by si po dobrých 15tich rokoch hrala za almužnu ?
ľudia sa proste menia a Slíže nie sú výnimkou... nie je im čo nevyčítať, už to síce nie je stará dobrá Chorobná či ešte staršie veci, ale stále hrajú a stále je tam cítiť toho ducha Slížov a to je hlavné...
@eraser lenže slíže znížili zo svojej kvality, nový album je podľa mňa zlý. nič nové nepriniesli. len zostali v tých koľajách, v akých sa im doteraz darilo. niekedy som na nich chodievala, ale teraz, ak sa ocitnú na nejakom festivale, nechcem ich ani vidieť. sú nudní, neoriginálni, hovoria stále to isté a je to o ničom, po toľkých rokoch.
a ver tomu, že poznám kapely, ktoré po 20 rokoch na scéne rapídne zvýšili svoju cenu. lenže nie je problém sa s nimi dohodnúť.
so slížami nemám priamu skúsenosť, ale keď som počula, ako jednali s jedných z organizátorov letných festivalov, musela som sa smiať. a to, že čo hrávajú oni, nie je mierne navýšená suma. je to pecka, čo pýtajú.
@Transplantovana nový album z počiatku neoslovil ani mňa, no postupne som si začal zvykať na ten slížovský priemer-až mierny podpriemer a nový album začal akceptovať s tým, že to najlepšie už majú za sebou...
no ako spomínam v @37 , v 15 songovom fyzickom release si to u mňa chalani dokonale napravili... tie 3 songy sú dobré a štvrtá (Vratko is back) vynikajúca.
možno nič nové nepriniesli, no otázka znie - čo nové sa dá po toľkých rokoch a songoch priniesť ? ...a čo to nové vlastne je ? myslím, že tu je tu akákoľvek argumentácia naberá veľmi subjektívny ráz, takže sa tu nemienim hádať
nudní, neoriginálni ? no neviem, tu tiež nejdem vyvracať tvoj názor... no faktom je, že svojich fanúšikov stále bavia kvalitne - tak, ako sme boli po dlhé roky zvyknutí. pre niekoho plus, pre niekoho mínus... áno, sú kapely ktoré neustále experimentujú a makajú na sebe, no na druhej strane - načo meniť recept, ktorý už dlhé roky funguje ? pokiaľ chcem niečo rôznorodejšie, pôjdem na viacero kapiel a nečakám ten istý výsledok od jednej
čo sa týka ich jednania s promotérmi - môžem poprosiť detaily ? ak nechceš verejne, môžeš súkromne pls. ? nieže by som ich chcel silou-mocou obhajovať, len ma to zaujíma... mimochodom, tiež mám nepriamu a úplne opačnú skúsenosť - kamarát si písal s ich gitaristom a jednal úplne vpohodke
Ine kafe ,ale no ti uz jaksi ani nehravaju,nevadi,aj Horkyze slize su fajn,ale ten novy album,ehm,no nic moc teda,ale naslo by sa ich viac ,ale to take vy ani enpoznate tak nejdem pisat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
už len preto, že sú takí osobití aj v rámci celosvetovej scény, svojím spôsobom nezaraditeľní a neprirovnateľní.
no a lebo alžbeta.
Ale ani Concubia Nocte nieje zla.
Ghymes
Tazok s Tundrom
a track Vratko is back( Bonus ) ma instantne dostal dostal do kolien, vrelo odporúčam
Navyše, keď sa mi do uší doniesla suma, za ktorú hrávajú, nevládala som guliť oči. páni a ich manažment už dávno stratili záujem dať niečo slovenskej hudbe. chcú dať svojim vreckám.
áno, s tými rádiami máš bohužiaľ pravdu a s tým šitím na mieru tiež, ALE - porovnaj si texty (a celkovo aranžmá) Slížov s takým Desmodom alebo Gladiatorom... a povedz mi, kto je originálnejší, trefnejší či vtipnejší
tiež sa mi nepáči ich posun k mainstreamu, no zase uznaj, že chalani si svoje už dávno odohrali a ruku na srdce - čo by si robila na ich mieste ty ? stále by si po dobrých 15tich rokoch hrala za almužnu ?
ľudia sa proste menia a Slíže nie sú výnimkou... nie je im čo nevyčítať, už to síce nie je stará dobrá Chorobná či ešte staršie veci, ale stále hrajú a stále je tam cítiť toho ducha Slížov a to je hlavné...
a ver tomu, že poznám kapely, ktoré po 20 rokoch na scéne rapídne zvýšili svoju cenu. lenže nie je problém sa s nimi dohodnúť.
so slížami nemám priamu skúsenosť, ale keď som počula, ako jednali s jedných z organizátorov letných festivalov, musela som sa smiať. a to, že čo hrávajú oni, nie je mierne navýšená suma. je to pecka, čo pýtajú.
no ako spomínam v @37 , v 15 songovom fyzickom release si to u mňa chalani dokonale napravili... tie 3 songy sú dobré a štvrtá (Vratko is back) vynikajúca.
možno nič nové nepriniesli, no otázka znie - čo nové sa dá po toľkých rokoch a songoch priniesť ? ...a čo to nové vlastne je ? myslím, že tu je tu akákoľvek argumentácia naberá veľmi subjektívny ráz, takže sa tu nemienim hádať
nudní, neoriginálni ? no neviem, tu tiež nejdem vyvracať tvoj názor... no faktom je, že svojich fanúšikov stále bavia kvalitne - tak, ako sme boli po dlhé roky zvyknutí. pre niekoho plus, pre niekoho mínus... áno, sú kapely ktoré neustále experimentujú a makajú na sebe, no na druhej strane - načo meniť recept, ktorý už dlhé roky funguje ? pokiaľ chcem niečo rôznorodejšie, pôjdem na viacero kapiel a nečakám ten istý výsledok od jednej
čo sa týka ich jednania s promotérmi - môžem poprosiť detaily ? ak nechceš verejne, môžeš súkromne pls. ? nieže by som ich chcel silou-mocou obhajovať, len ma to zaujíma... mimochodom, tiež mám nepriamu a úplne opačnú skúsenosť - kamarát si písal s ich gitaristom a jednal úplne vpohodke
CHIKI LIKI TU-A! ti chalani su perfektni! I ked prvy album mi moc nesadol..
Karpina.. ten posledny album vypalil rybnik... perfektne texty..
Horkyze Slize po album Ukaz Tu Tvoju Zoo...
Inekafe...
I.M.T. Smile...
Desmod.. po Derylov Svet.. a z tej novsej tvorby Kyvadlo bez Lavin a Vypatlana pre mna...
No Name.. len najvacsie hity inac je to bieda..
Polemic.. ano lezu mi na nervy ale povedzme si na rovinu.. nic tomuto stylu podobne a lepsie tu nemame...
Helenine Oci... prvy album a z druheho len par veci... prijemne ozivenie nasej sceny poslednych 5 rokov..
Hex..pohodova vyborna hudba..
este spomeniem Billy Barman..HT.. a celkom sa mi pozdavali na Zakovic Open, Autodrom s bubenikom Doroty Nvotovej...
celkovo Presov je u nas nieco ako v USA Seattle.. =D trosku blbe prirovnanie..viem
Komajota, Helenine Oci, Chiki liki tu-a, I.M.T. Smile, Nuda.. tam maju tu hudbu asi velmi radi
A ak mám dať jedinú kapelu vravím Collegium Musicum.
(a naozaj som premýšlal nad Elánom, ale zvíťazil záujem o zložitú hudbu)