No tak mne sa strašne lubi Americké filmy,serialy.....Milujem horory a komedie...So serialov teraz ulietavam na Hannah Montana... Moc super serial...Ale moc super filmy maju Olsenky,Hilary Duff a Jessica Alba....Moc ma bavia...Ale akcne filmy a trilery
Hmmm od Američanov nemusím komédie, hlavne teen komédie, brr ! xD
Mám rada psychologické filmy, thrillery - ale tiež len psychologické, divné či zvláštne filmy (filmofilná kamoška mi pár zaujímavých predstavila: filmy od režiséra Burtona, Hľadanie Krajiny-Nekrajiny, sama som objavila napríklad Requiem for a dream, iné psycho o narkomanoch...a tak...).
Takže aby som to zhrnula: americké filmy sú veľmi široký pojem, veľa-preveľa nie sú nič viac než komerčný odpad, ale veľa je aj zaujímavých a skutočne, skutočne dobrých, a tak si len terab vedieť vybrať.
Američania boli kedysi majstri na horory. Začali Hitchcockovým Psycho a pokračovali slávnymi snímkami 80rokov ako Nočná mora v Elm Street,ďalej Haloween v predvečer všetkých svätých, Detská hra I., II. Loutkář /prednedávnom vyšiel na DVD/
Shaw opakujem to stokrát nie je horor, ale psychologický triller s prímesou krvi. Vidno, že sa v prvých troch dieloch spojil maniak na krv s geniálne psycholgický mysliacim človekom. Shaw 4 to už je odpad, ktorý má vytĺcť čo najviac peňazí.
S nádychom tajomna sú filmy amerického majstra trileru a hrôzy Fulciho - jeho Hlasy zo záhrobia, Černá kočka, Rozparovač z New Yorku patria k tým dokonalejším filmom.
Pravdaže medzi staršie hity kinematografie patria filmy, ktoré vyvolali v tej dobe veľké halo. Medzi kontroverzné filmy patrí nemecký špionážny film z obdobia druhej svetovej vojny - Salón Kitty, ako aj kontroverzný veľkofilm Caligula /mal by byť v preedaji/ a hlavne Umučenie Krista a Apocalyptico...
Komédie z USA akoktoré. Dobré, ale dosť okukané sú Nielsonové komédie /Agent WC4, Vesmírna prda, Utopenec na úteku/, určitou novou módou sú paródie /Scarie Movie, ale aj spomínaný Utopenec/, ale aj tzv. akadémie /Policajná akadémia, Pohrebná akadémia, Lekárske akadémia/
Britské komédie majú rozdelenie medzi tie žánrovo béčkové filmy /Austin Powers/, ako aj klasické komediálne filmy /Johny English/.
Žánrovo najlepšie sú talianské komédie a francúzske...
serialy milujem heroes, veronica mars, supernatural... no je ich viac toto ma napada len teraz
a filmy heh tych je este viac, ale milujem horory... take tie fantasy s upirmi a podobne blade, van helsing, underworld... proste zuzo, ale aj take filmy, ktore su proste na zamyslenie, ze nejaku tu mudrost to ma v sebe... nom ale aj komedie a podobne si rada kuknem
ooo a este nemozem zabudnut na simpsonovcov... to je proste tha best
NO ja som ešte zabudla na serialy ako simpsonovci,krok za krokom,trapasy mojej sestry,Priatelia,Joye,Gilmorky,Show Billa Kozbyho,8 jednoduchych pravidiel...a vela vela...
Spomínaní priatelia a sipmsons tiež nie sú najnovší a narozdiel od kroku za krokom nie sú robené podľa šablóny tak, že sa prvky v dieloch opakujú a týmpádom často celé diely vyzerajú úplne rovnako, obsahujú originálny humor a nie treťotriednu iróniu (hlavne v podaní Al) ...
A najviac ma štve kultovosť postavy Codyho, ktorý je raz totálny vypatlanec,(čo by ešte povedzme bolo v pohode a aj ako-tak vtipné občas) no vzápätí sa mení na bezchybného mentora zdeľujúci dokonalý Americký názor ...
z americkych serialov u mna vedie South Park a Stargate...ta Montana bezi na Jetixe ale este som to nevidel lebo to vzdy prepnem...a z filmov 3 Stargate filmy a 2 South Park filmy, Equilibrium, trilogie SW 1-3 a LOTR 1-3, Barbar Conan, Terminator, Svako Ragan...
TUNIDLO.....O čo ti ide??? každemu sa paci niečo ine a každy ma iny nazor na filmy a serialy.....ani mna nebavia tie tvoje rozpravocky co pozeras...tiez mam na nich iny nazor
Hej a niekomu sa dokonca páčia totálne blbosti typu filmy s Oslenovými ...
Ja nevravím, že sa nepáči každému niečo iné ...
Ale to ešte neznamená, že sa nedá určitým spôsobom posúdiť kvalita kinematografického kúsku ... Nemôžem povedať, že by som toho s nimi veľa videl, ale niečo som videl (a boli to pubertálne žvásty s "úžasnými babami stelesňujúce americký sen" absolútne bez nápadu, bez hodnoty, proste prázdne) s zbytok som si pozrel na databázach, kde sú hodnotené ako totálne sračky ...
Keď moc chceš tak to pozeraj, ale podľa mňa hentaké kraviny už spravili z nejednej baby rozmaznanú pipku aké často hrajú práve Olsenové ...
lenže tieto filmy patria len im a oni to brali ako dobrofruzstvo...ale dnes maju 22 rookov a povedali ze tie ich filmy neboli prilis velkou vyzvou a zacali normalne hrat a chodit na kastingy....kazda inde....oni si uvedomuju ze tie ich filmy boli pre 9-15 rocne baby...A je to fajn lebo ja mam 14....Proste poznam vela ludi ktorych to bavi...viem ze su jednoduche ale mna proste bavia....
Tak to už znie trocha inak ako to, že "majú super filmy" a tento príspevok narozdiel od prvého vyzeral, že máš aj trochu nadhľad, ktorý ti určite treba, keď chceš sledovať takéto filmy, aby ti nedoliezli na mozog
TUNIDLO....NO fajn a viis....ked budem mat cca 20 rokov tak tie olsenovky budu pre mna vazne hovadina lenze ja som este dieta tak mi nekazte radost s filmov
jaj lindsay že nekazte radosť...čo mám povedať ja, moje obľúbené filmy boli utláčané, modifikované, tak som sa veľmi rýchlo zbavila tých sračiek, hoci na rok, čo odišiel bratku na vojnu som sa k ním vrátila ...akty x sú najlepší seriál na svete, aký vôbec bol natočený...
napríklad ale ja letím na filmy s Keirou Knightley, badáám na sebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale inak My name is Earl, Futurama
Ivanka...AJ ja sa tesim na ten horor ale newiem kedy bude mat premieru .
moje naj su:
Donnie Darko
Control
Goodbye Lenin
Vecny svit neposkvrnenej mysle
Butterfly Effect
to su tie naj naj ale mam aj ine rada
Odporúčam také kraviny nepozerať, lebo z toho môžeš kvalitne zdementnieť
Inak milujem horory, ale skor tie psychologicke, potom trilery, akcaky a...anime
Mám rada psychologické filmy, thrillery - ale tiež len psychologické, divné či zvláštne filmy (filmofilná kamoška mi pár zaujímavých predstavila: filmy od režiséra Burtona, Hľadanie Krajiny-Nekrajiny, sama som objavila napríklad Requiem for a dream, iné psycho o narkomanoch...a tak...).
Takže aby som to zhrnula: americké filmy sú veľmi široký pojem, veľa-preveľa nie sú nič viac než komerčný odpad, ale veľa je aj zaujímavých a skutočne, skutočne dobrých, a tak si len terab vedieť vybrať.
Seriál Dr. House=D
Shaw opakujem to stokrát nie je horor, ale psychologický triller s prímesou krvi. Vidno, že sa v prvých troch dieloch spojil maniak na krv s geniálne psycholgický mysliacim človekom. Shaw 4 to už je odpad, ktorý má vytĺcť čo najviac peňazí.
S nádychom tajomna sú filmy amerického majstra trileru a hrôzy Fulciho - jeho Hlasy zo záhrobia, Černá kočka, Rozparovač z New Yorku patria k tým dokonalejším filmom.
Pravdaže medzi staršie hity kinematografie patria filmy, ktoré vyvolali v tej dobe veľké halo. Medzi kontroverzné filmy patrí nemecký špionážny film z obdobia druhej svetovej vojny - Salón Kitty, ako aj kontroverzný veľkofilm Caligula /mal by byť v preedaji/ a hlavne Umučenie Krista a Apocalyptico...
Komédie z USA akoktoré. Dobré, ale dosť okukané sú Nielsonové komédie /Agent WC4, Vesmírna prda, Utopenec na úteku/, určitou novou módou sú paródie /Scarie Movie, ale aj spomínaný Utopenec/, ale aj tzv. akadémie /Policajná akadémia, Pohrebná akadémia, Lekárske akadémia/
Britské komédie majú rozdelenie medzi tie žánrovo béčkové filmy /Austin Powers/, ako aj klasické komediálne filmy /Johny English/.
Žánrovo najlepšie sú talianské komédie a francúzske...
A nejaké komédie od Kevina Smitha si videla?
Hmm, zaujimave...vsetky filmy alebo serialy, v ktorych som ich nestastnou nahodou zbadala, boli bez pointy...proste typicke americke vymyvacky mozgov
ale tak moje najoblubenejsie su Once, Sweeney Todd a Beetlejuice - to je proste klasika na tom sa budem smiat aj v devadesiatke
a filmy heh tych je este viac, ale milujem horory... take tie fantasy s upirmi a podobne blade, van helsing, underworld... proste zuzo, ale aj take filmy, ktore su proste na zamyslenie, ze nejaku tu mudrost to ma v sebe... nom ale aj komedie a podobne si rada kuknem
ooo a este nemozem zabudnut na simpsonovcov... to je proste tha best
Kurnik ale aspoň prečo myslíš by si mohla napísať ...
Podľa mňa to je moralizujúca trapošina, ktorá sa snaží byť vtipná, ale za diel vyjdú možno 2 vtipy v priemere ...
A najviac ma štve kultovosť postavy Codyho, ktorý je raz totálny vypatlanec,(čo by ešte povedzme bolo v pohode a aj ako-tak vtipné občas) no vzápätí sa mení na bezchybného mentora zdeľujúci dokonalý Americký názor ...
Hej a niekomu sa dokonca páčia totálne blbosti typu filmy s Oslenovými ...
Ja nevravím, že sa nepáči každému niečo iné ...
Ale to ešte neznamená, že sa nedá určitým spôsobom posúdiť kvalita kinematografického kúsku ... Nemôžem povedať, že by som toho s nimi veľa videl, ale niečo som videl (a boli to pubertálne žvásty s "úžasnými babami stelesňujúce americký sen" absolútne bez nápadu, bez hodnoty, proste prázdne) s zbytok som si pozrel na databázach, kde sú hodnotené ako totálne sračky ...
Keď moc chceš tak to pozeraj, ale podľa mňa hentaké kraviny už spravili z nejednej baby rozmaznanú pipku aké často hrajú práve Olsenové ...
No povedzme, že ťa chápem ...
Tak to už znie trocha inak ako to, že "majú super filmy" a tento príspevok narozdiel od prvého vyzeral, že máš aj trochu nadhľad, ktorý ti určite treba, keď chceš sledovať takéto filmy, aby ti nedoliezli na mozog
Neviem čím som si so zaslúžil, ale keď ma otituluješ aspoň vysvetli prečo toľko cti.
Mne sa mierne dementné zdá byť, ak mi odkážeš, že som dement, ale nedáš odôvodnenie.
K hororom odporúčam čínsky horor Oko, najmä prvý diel je dobre prepracovaný ...
napríklad ale ja letím na filmy s Keirou Knightley, badáám na sebe