System of a Down, Linkin Park, Coldplay, Florence and The Machine, Genevas, Sigur Rós, Paramore, Soulfly, Korn, Serj Tankian, Ondřej Havelka and his Melody Makers, Diego, Horkýže Slíže... Dlho by som vedel pokračovať
Muse, Pearl Jam, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Radiohead, White Stripes, Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones, Guano Apes, Foo Fighters, Pixies, Placebo, System Of a Down, Vypsana Fixa, Two Door Cinema Club, Sonata Arctica, Bloodhound Gang, Vetroplach, Chiki liki tu-a, Horkyze Slize, Rage Against The Machine, Metallica, Rammstein, Puding Pani Elvisovej, Arctic Monkeys ... atd atd...
arctic monkeys * the subways * razorlight * incubus * florence and the machine * the xx * kate nash * mumford and sons * (to akože absolútny top)
* franz ferdinand * two doors cinema club * these new puritans * bjork * stereophonics * keane * basement jaxx * wheatus * the killers * nouvelle vague * ppe * nohavica * plastiscines * the ting tings * marina and the diamonds *
@kolini muse-pocul som dost, aby som tu paralelu nasiel. ano, ako queen su vyrazni len na poslednej doske. fake-radiohead nalepky sa vsak nezbavia na ziadnom albume
recenzia bude vždy rovnako subjektívny posudok, ako tvoj názor. a názor hocikoho nemôžeš paušálne o niekom povedať, že je zlý. lebo na to sa dá povedať x tých otrepaných fráz o ľuďoch a chutiach.
@antifunebracka fejk rejdiohed nalepku im priraduju len pisalkovia.. Muse boli ovplyvneni hudobnymi klasikmi, RATM, Nirvanou, jednoducho na ich prvom albume boli 90te roky citit a taktiez dospievanie.. Origin Of Symmetry (2001) je jedinecny album, a ten kamo neprirovnas k nicomu.. najlepsi album dekady..
coldplay - =D =D =D si zabil.. tuto fakt trepes..prepac @nicmanenapada by sa mohol k tomu tiez vyjadrit
limp bizkit, metallica - staci pozriet recenzie? =D tvoju mienku ovplyvnuju roznorode negativne ohlasy z cudzich hlav? mmm tak to uz hej.. Metallica - recenzia na co? na Hetfieldove mastne vlasy?
Limp Bizkit je kapela prvych troch albumov.. stvrty bol uz taky mainstreamovejsi a jemnejsi, ale zvukovo fakt dobre zvladnuty.. musis konkretizovat lebo hovorit o kapele v globale ako o zlej mi pride neargumentacne
už som takmer odoslal jedno svoje vyjadrenie na isté vyššie uvedené bludy, ale radšej si hryziem do jazyka, lebo načo by mi bolo vyjadrovať sa tu, keď niekto sa zjavne nevyzná...
@luc.ka ok podme teda diskutovat o tvojom liste hudba ma bavi nesmierne a koniec koncov, sme na diskusnom fore. cize napisem len, ktore 4 sa mi nepacia a preco, ok?
razorlight-o5 vykradenie vsetkeho, co bolo pred nimi, 0% originality
stereophonics-detto (ok, na dakotu si nedam dopusti, ale zvysok? wtf?)
keane-vykradaci, pri ktorych su vsetci ostatni mnou v tomto fore menovani len pristipkari
the ting tings-sudny clovek po 4 sekundach akejkolvek ich pesnicky rozzuva zurivostou kable od sluchadiel. dementne texty, hudba i spev
the killers som nakoniec silno prizmuril oci, ale len preto, ze si sexi
znie to asi tvrdsie, nez som zamyslal, ale v priebehu rokov som si vypestoval alergiu na neoriginalitu a takto si ju musim ventilovat
@antifunebracka suhlas k the ting tings, to je fakt somarina..
the killers, the strokes, the nieco, the zas nieco... tieto indie rockove nudne na jedno kopyto dane kapely su vykradacmi samych seba, ten styl ako keby sa uz nemal kam posunut..
a co fakt neznasam su tie americke pop/punkove potetovane komercne sracky pre 13 rocne.. takisto paramore disney tovaren na peniaze s mrkvovo vlasov akoze spevackou.. emoidne twilight kopy hnoja.. skus si pozriet Rock For People line-up.. na zaplakanie
@antifunebracka a z coho sa mi dviha zaludok, je zastup hluchych deti zo Slovenska, co sa idu posrat zo Zoci Voci a From Our Hands.. to je presne to, comu by sa mali uska s vkusom vyhybat
@luc.ka koment @25 mi nahrava na debatu o existencii objektivnej hodnoty, nad ktorou v poslednej dobe rozmyslam, ale ver mi, tuto komnatu este nechces otvorit. na to svet nie je pripraveny
@kolini ano trochu globalizujem, chcem sa ubranit prilisnemu rozpisovaniu, ktore by potom nik necital. ale ok - coldplay netrepem, pretoze ak trochu presmejdis hudobne servery, najdes tam tie zrovnavania az prilis casto, cize nie som sam s tymto pohladom na nich. LB a M - myslim, ze do istej miery sa nikdy nie je zle opierat o skusenych kritikov, ale aj samemu mi docvaklo, ze fred durst ma umrncany hlas a texty typu "rollin rollin rollin rollin rollin rollin" a hetfield je proste vo svojej patetickosti az smiesny
spevák z razorlightu má najviacfasa hlas (hneď po brandonovi z incubusu), naživo je bezchybný, páči sa mi celý jeho mámvpičistický prejav, slnečné brílky, a hudba v neposlednom rade to je moja najsrdcovejšia srdcovka. keby nebolo ich, tak nikdy nezavítam na pohodu milujem asi iba razorlight 2006 - až na 2 pesničky je celý skvelý, a nejako neriešim, či sa to na niečo podobá alebo nie. podľa mňa ani nie, no ale nemám taký široký rozhľad. (čo mi miestami príde ako kontraproduktívne, keď už ustupuješ od hudby ako takej, a len hľadáš podobnosti a čo by si vytkol...)
stereophonics - to je osobné, k tomu sa nebudem vyjadrovať
keane - inak, ale tiež osobné, tiež sa nebudem vyjadrovať
the ting tings - no nesmierne ma potešil ich minimalistický sound, farebné klipy, štýlová ženská - celé dobré. veselé, oddychové, nenáročné, hlúpe, ľahké a dobré. lebo tak to má byť a hlavne, originálne
ku killers nemám až taký blízky vzťah. mám ich ako taký lepší background
@antifunebracka prirovnavania tu vzdy boli a budu, ale tvrdit o dvoch diametralne odlisnych kapelach ako su Coldplay a U2, ze su takmer totozne je fakt scestne a rozumu protichodne..
LB - rollin je najvacsia sracka od Bizkitov a Durst je najvacsi flak tejto bandy.. stale narazam na ich instrumentalne zrucnosti.. ty si stale vychytavas toho sasa.. a presne na tomto to bude stale stat..ale odsudzovat celu kapelu na zaklade spevaka? prehanas
@kolini@33 s tými indie rockovými najednokopytovými vlastne súhlasím.... chcela som niečo new, neopočúvané, ale nejako sa v tej "škatuľke" nemôžem dopátrať k niečomu, čo by ma zaujalo na prvé počutie.....
@antifunebracka Forma =D tusim som mal ich CD.. vtedy fical Linkin Park a vela kapiel sa ich snazilo napodobit.. a tie texty boli fakt na hlavu.. i ked napriklad Tak mi to ver sa mi nezda az taka zla ani teraz.. svetla vynimka
@luc.ka@41 mozem ti potom dakedy skusit dat tipy, ale az ked budes mat naladu, nechcem dostat odjeb jak kolini
@kolini asi sa nezhodneme. ja tam tu paralelu vidim kriciacu az do neba, ty zas naopak ziadnu. ani 1 z nas v tom asi neustupi, cize je zbytocne to dalej riesit. ale skus si niekedy predstavit bona miesto martina a zistis, ze ten rozdiel tam vlastne neni. ale ok, uz mlcim o nich
LB-ano furt ho riesim bo si myslim, ze pokial kapela neni instrumentalna, spevacky prejav (takmer) vzdy bude najvyraznejsim a najnosnejsim clankom hudobnej tvorby
@antifunebracka@35 objektívny obraz niečoho (v mojom ponímaní) dokážu vyjadriť IBA čísla. proste číselná hodnota je ako jediný exaktný hodnotiaci prvok. a nie dojem... názor... slovo... čo samozrejme neznevažujem. môžem sa s ním stotožniť alebo ho odmietnuť. ale to pre mňa nikdy nebude objektívne a hudbu, film, obraz... akékoľvek umenie, to proste nikdy nebude možno vyjadriť v číslach, aj tie hviezdičky a percentá udelí len nejaký recenzent na základe dojmu.
@kolini ty vole, presne tak mi to ver som myslel ako ukazku toho najhorsieho proste ten text... neviem, ci si ho pamatas, ale ked som ho 1.x pocul, mal som 14 a uz vtedy mi prisiel hrozne zly. "je to ciste" bolo oproti tomu lahodka
...a ešte som zabudla k @44 dodať, že preto recenzie nečítam vopred, ako si niečo vypočujem alebo pozriem chcem najskôr vlastný neovplyvnený názor, a potom si možno čeknem, kto to ako zhodnotil, no v konečnom dôsledku to aj tak nemá zmysel, pretože ak sa mi niečo páčilo a recenzia to zdrbala, neznamená to, že sa k tomu pre zlú recenziu už nevrátim
@luc.ka nerooob bo zacnem filozofovat a uz ma nezastavis cize podla teba nieto na svete ziadneho umeleckeho diela, o ktorom by bolo mozne tvrdit, ze ma objektivnu umelecku hodnotu? ani michelangelov david, ani mona lisa, ani sixtinska kaplnka, ani eiffelova veza...?
okrem toho, ze nazor recenzistov je vzdy subjektivny a malokedy najdes naozaj objektivne napisany clanok, je tu este skutocnost, ze autori clankov velmi radi pouzivaju zauzivane formulky, skatulky a sem tam papagajuju nazory od autorov z vacsich a znamejsich magazinov, ktore sluzia ako obrovsky vzor a zaroven bozska nedotknutelnost..
@luc.ka recenzie, to s tym ide ruka v ruke. hrozne casto pocuvam nazory, ze recenzenti su zbytocni, bo kazdy ma pravo na vlastny nazor a ked sa mi nieco paci, tak ma nezaujima ich postoj atd atd... co je do istej miery v poriadku. ale predsalen si myslim, ze recenzenti su skoleni tak, aby mali vacsi rozhlad, aby videli veci viac v suvislostiach a aby ich nazor bol trosku hodnotnejsi, kedze beru veci viac komplexne, vedia co z coho vychadza, do akej miery je prinosom, nakolko dokaze obohatit sucasny stav a tak, co su veci, ktore bezny clovek neovlada/nezamysla sa nad nimi (co je podla mna chyba a prave recenzia mu tieto vztahy a vazby vie objasnit). teraz mam na mysli pochopitelne vychytene a uznavane periodika, nie tipy noveho casu vikend, heh
@kolini@49 bingo, tiez si myslim ze su veci, ktore mozme vseobecne prijat za qalitne. o cislach vravela lucia, mal si tagnut ju. a kto dielam tu dusevnu hodnotu priraduje? kritici v priebehu vekov, podla mna
@antifunebracka@51 nie.. kazdy clovek priraduje dielu osobitu a vlastnu hodnotu.. pre mna napriklad pesnicka Black od Pearl Jamu znamena pre mna viac nez napr. Dievca z Tokia od Skrucaneho a Nogu =D to, ze daky kritik povie, ze Black je kktina a Skrucany je phan, absolutne nic na hodnote nemeni.. kvazi odbornici su len na dvihanie a urcovanie financnej hodnoty diela.. a kritici su kritici, to aku ma kritika vahu zalezi na tom, ako sa tvoj nazor priblizuje k danej kritike..
@kolini lenze otazka znie, ci by nejaky kritik niekedy v zivote nieco podobne o nogovi vyslovil. si zober, ze typickym prikladom cloveka, ktory uplne ignoruje odborne nazory na umenie a zije podla svojho, je nora m. je obklopena absolutnym gycom, ale ma to tazko v pici, lebo ma svoj vkus a nikomu don nenenecha kecat a je to v poriadku? podla mna nie. ja si myslim, ze prave tento extremny priklad velmi dobre ukazuje, kam by sme sa dostali, ak by sme sa v zivote ani trosicku neriadili skolenou kritikou a davali vzdy len na svoj prvotny amatersky instinkt
@antifunebracka No imho je Nora symbolom skor toho, ze nesurodo poskladala akoze renomovane nabytky bez toho, aby si to poriadne rozmyslel... nazor nejakeho kritika je to iste, ako ked ti nieco hovori kamos a ty musis vediet, ci sa s nim vacsinou zhodnes, alebo nie...
Jurajove recenzie su podla mna hrozne zle Ved pisat svoje nazory dnes moze hocikto.
@antifunebracka@47 áno. žiadne umelecké dielo sa nedá objektívne ohodnotiť ako "najlepšie". jeho hodnotu zvyšujú ľudia, ktorí ho obdivujú, a vždy budú takí, ktorí ho odsúdia. ak by bolo možné o niečom tvrdiť, že je to najlepšie vo svojom obore, tak by boli filmy, ktoré majú na imdb 100%, albumy, ktoré dostanú po celom svete 5*, obrazy, ktoré si každý zavesí do obývačky..
a ajfelovka pre mňa nemá žiadnu umeleckú hodnotu - je to kopa železa, nasilu vytvorený symbol paríža, pritom každý, kto tam bol, a má aký taký rozhľad v umení, ti vymenuje minimálne 5 umelecky hodnotnejších vecí (a zas len subjektívne)
a čo napísal @kolini v @49 sa vôbec nevylučuje s mojím tvrdením. umelecké dielo má tú duševnú hodnotu, číselne nevyjadriteľnú, a čo nie je číselne vyjadriteľné, nie je objektívne
@antifunebracka@54 a podľa teba je akože v poriadku, aby sa človek výsostne riadil podľa nalinkovaných pravidiel nejakých kritikov a odborníkov a úplne potlačil svoj prirodzený vkus, lebo niekomu sa to zdá škaredé?
tak na toto ti fakt nemám čo povedať, iba si ťukám do čela. na jednej strane sa biješ za originalitu, hudba inšpirovaná niekým iným je zlá, lebo je to plagiát, ale životný štýl a móda inšpirovaná niekým iným (kritikom, recenzentom, odborníkom) kópiu nie je?
a ty sa cítiš dostatočne vzdelaný a rozhľadený v hudbe, umení, architektúre a nábytku, aby si mohol vkus niekoho iného označiť za amatérsky?
@dollynka7 v ramci pop a rnb robi beyonce velmi vymakanu hudbu, cize v poho
@luc.ka problem je, ze mi kladies do ust veci, co som nepovedal teda nenapisal ja NIKDE nepisem, ze sa mame bezvyhradne riadit kritikmi a uznavat vsetko, co vychvalia. skor som nesuhlasil s presne opacnym stavom - ked ludia absolutne pohrdaju kritikmi a nedaju si od nich poradit ani sa nimi inspirovat. a ako takeho typickeho cloveka som uviedol mojsejku a to, kam ju tento postoj doviedol. samozrejme, ze vsetci mame mat vlastny nazor, ale tiez razim teoriu, ze iste veci proste objektivnu hodnotu MAJU, hoci nie je definovatelna cislami. imdb pre mna absolutne nie je smerodajne, lebo tam sa moze nalogovat jebo z lesa a dat anglickemu pacietovi 0%. skor uprednostnujem nazory skolenych kritikov (ale zas opakujem - neriadim sa nimi pri urcovani svojich nazorov, skor si len precitam, co chcu povedat, zamyslam sa nad tym a obcas pridem na to, ze maju pravdu). cize cely koment @61 je postaveny na myslienke, ktoru som nikdy nenapisal ani sa s nou nestotoznujem. treba najst zdravy stred medzi nasimi nazormi a pocuvanim dobrych a odbornych rad. btw je hned niekolko albumov, co dostali po celom svete absolutne hodnotenie
Takže tou objektívnou stránkou veci myslíš asi technickú stránku. Je to fakt, že školený kritici môžu zhodnotiť kapelu z tohto hľadiska a povedať, áno, táto kapela má vskutku amatérsky zvuk, alebo tento film má nudnú kameru. Ale to tiež záleží len od vkusu. Podľa mňa riadiť sa podľa kritikov je amatérske, napr. ja si to viem zhodnotiť aj sama.
súhlasím s @antifunebracka v tom, že každý človek, čo sa trocha viac zaujíma o hudbu, číta recenzie a pozná názory kritikov. ale ani kritik nie je nadčlovek, ktorý rozdelí hudbu na dobrú a zlú. môže oddeliť "zrno od pliev", čiže vyradiť nejaký úplny odpad ale to dokáže skoro každý tiež. proste keď už sa dostávame do sféry všeobecne dobrej hudby (kde proti sebe bojujú len fanúšikovské klany) tak je riadenie sa kritikou blbosť. Nech by aj kritik z Rolling Stones magazínu zotrel nový album mojej obľúbenej kapely pod čiernu zem, je mi to jedno, lebo mne sa proste páči. Takisto keď niekto povie že Beyonce alebo Rihanna majú vo svojom žánre kvalitnú hudbu, je mi to jedno, lebo je to pre mňa sračka.
tieto asi fakt že naj ...Paramore, The Prodigy, Korn, Horkýže Slíže, Pendulum, Rise Against, Three Days Grace, Flyleaf, Rammstein, Good Charlotte, Guano Apes, Papa Roach, Afi, Anti-flag
u mna pink floyd na prvom mieste suverenne, richard muller na druhom, guns´n roses, v poslednej dobe the pretty reckless. a v prehravaci na cdcka v radiu mam momentalne smareny album petra lipu.
inak mam rada sade, katy perry, stinga mam rada, norrah jones celom, joe cocker sa mi pozdava, gwen stefani mam rada... viac toho je. a uprimne povedane, vobec ma nezaujima, co z toho su sracky, ak by sracky boli hoc aj vsetky, mne sa pacia a to je hlavne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
...a potom samozrejme ich je ešte veľa, ale tieto sú naj
takže to je moja momentalna topka. hneď pod nima je Yann Tiersen, potom Opeth a ešte pod nim mam Jaromira Nohavicu ♥
a k teme... kanye west. a pal do prdele, bo ta otazka je tu nonstop
* franz ferdinand * two doors cinema club * these new puritans * bjork * stereophonics * keane * basement jaxx * wheatus * the killers * nouvelle vague * ppe * nohavica * plastiscines * the ting tings * marina and the diamonds *
a tak...
muse - megasracka vykradajuca queen a radiohead
pearl jam - starsia tvorba povedzme ze ok
coldplay - sracka vykradajuca u2
limp bizkit - rofl
bloodhound gang - aj crazy frog je trosku lepsi
metallica - cele zle
to je ta zla cast. zvysok je bud v pohode, abo velmi dobry ba az genialny
ale fakt, neberte to s @kolini -m zle. vas vkus je mne najblizsi, preto som sa vyjadril prave qam
Muse- tusim si pocuval len posledny album a o ostatku nemas chyru ani slychu...
Pearl Jam - napriek veku stale slusny nadpriemer, po album Yield svetova liga, potom polovicne albumy..
Coldplay - nemaju s U2 nic spolocne, jediny spolocny znak je gitarovy sound z X and Y
Limp Bizkit - pre teba rofl, pre hudobnikov vyborni hudobnici (basa, bicie, gitara) okrem Dursta samozrejme..
Bloodhound Gang - pre pobavenie, ved na to sluzia
Metallica - daj si facku
coldplay-UPLNE VSETKY ich songy maju U2 aranzma
limp bizkit aj metallica - staci pozriet recenzie
ale to je len malá časť... to čo mi hrá v mp3ke najčastejšie... napr. muse tam mám tiež, ale ešte som neni na nich dostatočne depresívna...
coldplay - =D =D =D si zabil.. tuto fakt trepes..prepac @nicmanenapada by sa mohol k tomu tiez vyjadrit
limp bizkit, metallica - staci pozriet recenzie? =D tvoju mienku ovplyvnuju roznorode negativne ohlasy z cudzich hlav? mmm tak to uz hej.. Metallica - recenzia na co? na Hetfieldove mastne vlasy?
Limp Bizkit je kapela prvych troch albumov.. stvrty bol uz taky mainstreamovejsi a jemnejsi, ale zvukovo fakt dobre zvladnuty.. musis konkretizovat lebo hovorit o kapele v globale ako o zlej mi pride neargumentacne
už som takmer odoslal jedno svoje vyjadrenie na isté vyššie uvedené bludy, ale radšej si hryziem do jazyka, lebo načo by mi bolo vyjadrovať sa tu, keď niekto sa zjavne nevyzná...
razorlight-o5 vykradenie vsetkeho, co bolo pred nimi, 0% originality
stereophonics-detto (ok, na dakotu si nedam dopusti, ale zvysok? wtf?)
keane-vykradaci, pri ktorych su vsetci ostatni mnou v tomto fore menovani len pristipkari
the ting tings-sudny clovek po 4 sekundach akejkolvek ich pesnicky rozzuva zurivostou kable od sluchadiel. dementne texty, hudba i spev
the killers som nakoniec silno prizmuril oci, ale len preto, ze si sexi
znie to asi tvrdsie, nez som zamyslal, ale v priebehu rokov som si vypestoval alergiu na neoriginalitu a takto si ju musim ventilovat
the killers, the strokes, the nieco, the zas nieco... tieto indie rockove nudne na jedno kopyto dane kapely su vykradacmi samych seba, ten styl ako keby sa uz nemal kam posunut..
a co fakt neznasam su tie americke pop/punkove potetovane komercne sracky pre 13 rocne.. takisto paramore disney tovaren na peniaze s mrkvovo vlasov akoze spevackou.. emoidne twilight kopy hnoja.. skus si pozriet Rock For People line-up.. na zaplakanie
@kolini ano trochu globalizujem, chcem sa ubranit prilisnemu rozpisovaniu, ktore by potom nik necital. ale ok - coldplay netrepem, pretoze ak trochu presmejdis hudobne servery, najdes tam tie zrovnavania az prilis casto, cize nie som sam s tymto pohladom na nich. LB a M - myslim, ze do istej miery sa nikdy nie je zle opierat o skusenych kritikov, ale aj samemu mi docvaklo, ze fred durst ma umrncany hlas a texty typu "rollin rollin rollin rollin rollin rollin" a hetfield je proste vo svojej patetickosti az smiesny
spevák z razorlightu má najviacfasa hlas (hneď po brandonovi z incubusu), naživo je bezchybný, páči sa mi celý jeho mámvpičistický prejav, slnečné brílky, a hudba v neposlednom rade to je moja najsrdcovejšia srdcovka. keby nebolo ich, tak nikdy nezavítam na pohodu milujem asi iba razorlight 2006 - až na 2 pesničky je celý skvelý, a nejako neriešim, či sa to na niečo podobá alebo nie. podľa mňa ani nie, no ale nemám taký široký rozhľad. (čo mi miestami príde ako kontraproduktívne, keď už ustupuješ od hudby ako takej, a len hľadáš podobnosti a čo by si vytkol...)
stereophonics - to je osobné, k tomu sa nebudem vyjadrovať
keane - inak, ale tiež osobné, tiež sa nebudem vyjadrovať
the ting tings - no nesmierne ma potešil ich minimalistický sound, farebné klipy, štýlová ženská - celé dobré. veselé, oddychové, nenáročné, hlúpe, ľahké a dobré. lebo tak to má byť a hlavne, originálne
ku killers nemám až taký blízky vzťah. mám ich ako taký lepší background
LB - rollin je najvacsia sracka od Bizkitov a Durst je najvacsi flak tejto bandy.. stale narazam na ich instrumentalne zrucnosti.. ty si stale vychytavas toho sasa.. a presne na tomto to bude stale stat..ale odsudzovat celu kapelu na zaklade spevaka? prehanas
@kolini asi sa nezhodneme. ja tam tu paralelu vidim kriciacu az do neba, ty zas naopak ziadnu. ani 1 z nas v tom asi neustupi, cize je zbytocne to dalej riesit. ale skus si niekedy predstavit bona miesto martina a zistis, ze ten rozdiel tam vlastne neni. ale ok, uz mlcim o nich
LB-ano furt ho riesim bo si myslim, ze pokial kapela neni instrumentalna, spevacky prejav (takmer) vzdy bude najvyraznejsim a najnosnejsim clankom hudobnej tvorby
okrem toho, ze nazor recenzistov je vzdy subjektivny a malokedy najdes naozaj objektivne napisany clanok, je tu este skutocnost, ze autori clankov velmi radi pouzivaju zauzivane formulky, skatulky a sem tam papagajuju nazory od autorov z vacsich a znamejsich magazinov, ktore sluzia ako obrovsky vzor a zaroven bozska nedotknutelnost..
@antifunebracka
vdaka tym typkom co ma Durst za ritou Limp Bizkit vyznievaju solidne
+ Recenzie a kritiky pise napriklad aj Juraj Kusnierik ;x
Jurajove recenzie su podla mna hrozne zle Ved pisat svoje nazory dnes moze hocikto.
a ajfelovka pre mňa nemá žiadnu umeleckú hodnotu - je to kopa železa, nasilu vytvorený symbol paríža, pritom každý, kto tam bol, a má aký taký rozhľad v umení, ti vymenuje minimálne 5 umelecky hodnotnejších vecí (a zas len subjektívne)
a čo napísal @kolini v @49 sa vôbec nevylučuje s mojím tvrdením. umelecké dielo má tú duševnú hodnotu, číselne nevyjadriteľnú, a čo nie je číselne vyjadriteľné, nie je objektívne
tak na toto ti fakt nemám čo povedať, iba si ťukám do čela. na jednej strane sa biješ za originalitu, hudba inšpirovaná niekým iným je zlá, lebo je to plagiát, ale životný štýl a móda inšpirovaná niekým iným (kritikom, recenzentom, odborníkom) kópiu nie je?
a ty sa cítiš dostatočne vzdelaný a rozhľadený v hudbe, umení, architektúre a nábytku, aby si mohol vkus niekoho iného označiť za amatérsky?
@luc.ka problem je, ze mi kladies do ust veci, co som nepovedal teda nenapisal ja NIKDE nepisem, ze sa mame bezvyhradne riadit kritikmi a uznavat vsetko, co vychvalia. skor som nesuhlasil s presne opacnym stavom - ked ludia absolutne pohrdaju kritikmi a nedaju si od nich poradit ani sa nimi inspirovat. a ako takeho typickeho cloveka som uviedol mojsejku a to, kam ju tento postoj doviedol. samozrejme, ze vsetci mame mat vlastny nazor, ale tiez razim teoriu, ze iste veci proste objektivnu hodnotu MAJU, hoci nie je definovatelna cislami. imdb pre mna absolutne nie je smerodajne, lebo tam sa moze nalogovat jebo z lesa a dat anglickemu pacietovi 0%. skor uprednostnujem nazory skolenych kritikov (ale zas opakujem - neriadim sa nimi pri urcovani svojich nazorov, skor si len precitam, co chcu povedat, zamyslam sa nad tym a obcas pridem na to, ze maju pravdu). cize cely koment @61 je postaveny na myslienke, ktoru som nikdy nenapisal ani sa s nou nestotoznujem. treba najst zdravy stred medzi nasimi nazormi a pocuvanim dobrych a odbornych rad. btw je hned niekolko albumov, co dostali po celom svete absolutne hodnotenie
Takže tou objektívnou stránkou veci myslíš asi technickú stránku. Je to fakt, že školený kritici môžu zhodnotiť kapelu z tohto hľadiska a povedať, áno, táto kapela má vskutku amatérsky zvuk, alebo tento film má nudnú kameru. Ale to tiež záleží len od vkusu. Podľa mňa riadiť sa podľa kritikov je amatérske, napr. ja si to viem zhodnotiť aj sama.
inak mam rada sade, katy perry, stinga mam rada, norrah jones celom, joe cocker sa mi pozdava, gwen stefani mam rada... viac toho je. a uprimne povedane, vobec ma nezaujima, co z toho su sracky, ak by sracky boli hoc aj vsetky, mne sa pacia a to je hlavne