Ahojte, nepoznáte nejakú stránku s čo najpresnejšou predpoveďou počasia? Každá stránka, ktorú poznám hovorí inak a zakaždým je aj tak úplne inak
Ďakujem za odpovede
@kierkegaard v tom je ten problem... menia to každych 6 hodín, ale ja chcem vedieť napriklad, či bude pršať dnes večer o 10, aby som mohla ísť na biku do roboty... a keďže oni dokazu v priebehu par hodín zmeniť slnečný deň na búrku s krupami, tak im uz veľmi nedôverujem
@erixa počasie je krátkodobý stav ovzdušia ! To sa veľmi, veľmi ťažko predpovedá. Na 100% sa ani predpovedat neda...ved aj ten nazov...PREDPOVED, hovori sam za seba
Ja napíšem do googlu počasie (mesto) a riadim sa podľa toho widgetu alebo čo to je, čo mi tam vyskočí. A je to aj dosť presné.. Sú to dáta z weather.com, ale priamo na tom webe sa zorientovať neviem.
Existujú rôzne modely. SHMÚ ponúka modely Aladin a ECMWF, tieto modely, rovnako ako aj iné, sa aktualizujú v určitých časových intervaloch. Ak sa ti teda stalo, že sa predpoveď zmenila odrazu, tak nie, ona sa zmenila za ten počet hodín od poslednej aktualizácie. Inak na SHMÚ to máš pri meteogramoch a epsgramoch aj napísané, takže toto už vlastne možno vieš.
Viac modelov ponúka napríklad meteoblue.com alebo windy.com ( ♥ geoinformatický orgazmus). Problém je v tom, že okrem intervalu aktualizácie mávajú modely rôzne aj rozlíšenie (veľkosť územia pre ktoré je optimalizovaná predpoveď) a celkovo majú x parametrov, v ktorých sú rôzne úspešné.
Meteoblue napríklad uvádza pri predpovedi aj údaj o predvídateľnosti pre dané miesto v daný čas a ak má tento ukazovateľ nízky, odporučí ťa na multimodel - porovnávací prehľad všetkých modelov, ktoré spracováva.
Inak ak ťa zaujíma možnosť zrážok v krátkodobom horizonte, poslúži ti radar, ktorý pre územie SR poskytuje SHMÚ ( » www.shmu.sk/sk/?page=1&id=m...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Viac modelov ponúka napríklad meteoblue.com alebo windy.com ( ♥ geoinformatický orgazmus). Problém je v tom, že okrem intervalu aktualizácie mávajú modely rôzne aj rozlíšenie (veľkosť územia pre ktoré je optimalizovaná predpoveď) a celkovo majú x parametrov, v ktorých sú rôzne úspešné.
Meteoblue napríklad uvádza pri predpovedi aj údaj o predvídateľnosti pre dané miesto v daný čas a ak má tento ukazovateľ nízky, odporučí ťa na multimodel - porovnávací prehľad všetkých modelov, ktoré spracováva.
Inak ak ťa zaujíma možnosť zrážok v krátkodobom horizonte, poslúži ti radar, ktorý pre územie SR poskytuje SHMÚ ( » www.shmu.sk/sk/?page=1&id=m...