pockaj si rok na service pack a bude to v pohode a to ze to zatazuje tvoj pc tak to je tvoj problem nac si si daval vistu ked nemas na to pc? potom jasne ze sa stazujes...nehovorim ze vista je dobre neni teraz este vôbec dobra preto mam xp ale o rok bude prvy service pack a malo by vsetko fungovat v pohodicke
Takisto ako na win xp ty nefunguje drivery s win98, tak ty nefunguju na viste drivery s XP.
A co sa jedna este driverov, je to hlavne chyba vyrobcov ze neponukaju drivery na vistu. Napriklad taky asus notebook ked kupite bez os ma drivery na cd uz len na VISTU. Na xpcko musite hladat na nete.
Dalej microsoft nemysli na vase stare PC. V dnesnej dobe kupis napriklad v trnave praktik computers PC skrinu za 14 - 15 tisic paradnu.
AMD X2 4800+, 2GB DDR 2 800MHZ s Agresivnym casovani, GK GeForce 8600GT 512 MB DDR3, DObru dosku, 320GB SATA 2 disk s 16 mb cache.
Takyto komp nema s vistou ziadne problemy. Ak vsak tlacite vystu do vasich celeronov si sempronov s integrovanymi grafikami a 512 mb ramkami tak sa necudujte. To ako keby ste do skodovky montovali motor s BMW a cudovali sa ze ked ide 150 odletuju vam plechy.
Nie som zastanca visti, mam radsej XPcko, ale to preco je vista zla nie je to ze su na ne neni drivery alebo ze ty to ide na PC pomaly...
bože, som mala nervy, keď to brat nainštaloval, vopred som ho varovala, že to bude na H a tak to aj dopadlo... reagovalo to ako spomalený film a na moje obľúbené hry som mohla zabudnúť... inkubačná doba Visty na našom kompe - 23 hodín, potom našťastie odumrela!
A čo také veci že ti skontroluje 50 krát za sekundu či na kompe neprehrávaš nelegálne média, a keď pozeráš film, tak ti ho najprv štyrikrát zmenší a potom štyrikrát zväčší, ak nie je na originálnom DVD a podobne..
no nepoznam jedineho cloveka co je s vistou spokojny, som spokojny s XP, nemam dovod menit.... Vista ma vysoke hardwarove naroky a nahovno ovladace ale tak to bolo aj ked prislo XP v 2001... snad sa to zlepsi...
vidim ze ako vzdy sa ozvali odbornici. Vista je praveze obrovsky krok vpred.
Sice este stale obsahuje nejaky ten 16 bitovy kod z cias ked sme este nevedeli chodit, ale oproti XP je na tom vyrazne lepsie..
Pre tych ktory nevedia co znamena 16 bitovy kod na 32bitovom (a 64 bit) systeme, resp ake dopady to ma na vykon a stabilitu systemu, tak je to nieco take ako ked idete v aute bez funkcnych brzd a este k tomu nezapasani.
Dalej Vista vas nuti pracovat ako normalny uzivatel, cize bezpecnostna politika ktora na UNIXoch funguje uz od cias mojej mamy bola konecne po vyse 30 rokoch implementovana aj do visty. Administratorsky pristup vyuzivate len vtedy ked je to naozaj treba, toto jednoznacne znizuje riziko dojebania systemu.
Krasne a intuitivne GUI.
A asi to co sa mi na nej najviac paci je, ze ti co nemaju na novy comp zacali prechadzat na linux.. Sice sa tym linux komunita vyrazne rozsiri o noobov a fora sa zaplnia picovinami, ale aspon sa zlepsi podpora (casom) zo strany HW vyrobcov a snad sa budu niektore kvalitne softy na windoze robit nativne aj na linux.
neviem ale pri kupe notbuku som sa stretol s tým že vyrobca uvádza že je robený iba pre vistu a podobne ... je to iba ťah ako na trv preraziť z vistou a ja som tak isto dostal k noťasu cd z drivermi len na vistu ale na stranke výrobcu boli všetky drivre aj na xpčka ! ešte taky rok a vista bude aj použiteľná
suhlasim s autorom. Vista je na hovno. Kym nevydaju novy Windows, alebo kym nevydaju SP3 na XP(ktory bude pracovat uz s DX 10) neoplati sa kupit pocitace...
Mikk: tiez by som bol rad keby vyde DirectX10 pre win XP, ale to je nemozne, pretoze by isiel MS sam proti sebe a posral by svoju obchodnu strategiu, ktoru sa mu zatial pekne dari naplnat.
Kazdopadne ak vyjde dx10 pre xp, tak to bude mat na svedomi najskor nejaka crackerska grupa.
podla mna (nie velkeho odbornika) je vista urcena predovsetkym pre americanov...a inych nie chudobnych ludi...ja mam vistu uz asi 3/4 roka a som s nou spokojny az na par veci...nic napalene mi sem nejde...len originaly!!!a to je hrozne...esteze mam v amerike rodinu...
slovaci sa ozvali a opať nadávaju, vista nie je shit, ale tento zakladatel diskusie, ktorý by nedokazal určite napísať ani jeden riadok z kodu visty...
heh na torrentoch sa mi podarilo najsť Windows Vista Home Premium Lite inštalačka ma len 700 mega!! nejake hluposti boli odstránene a dá sa z nej upgraidovať na plnú verziu aspoň ako som sa z toho anglického fóra vysomáril
To jak ked sa zacali robit dieslove auta, nikto ich nechcel, nikto ich nekupoval, lebo zdaleka neboli tak tiche ako benzinove, motory mali neprijemny zvuk atd atd.
A zrazu, uz skoro seci chcu diesle
To iste bude aj s vistou, to iste bolo aj s XPckom ked vyslo. Pametam si to velmi zivo. Ked sme chodily na LANPARTY, tak tam zapoziciavali PC s XPckami, kazdy ho odinstalovaval, a davali si tam podla vtedajsich reci "stare dobre 98čky"
A tiez im nikto nevedel prist na chut. Teraz ich oblubuju skoro vsetci. VIsta zacina tak isto, a verte alebo nie, o rok ci dva uz budete mysliet na XPcko asi tak ako teraz myslite na WINDOWS 98.
Na vistu nadavaju hlavne ti ako tu bolo spomenute co zo svojimi 100rocnymi celeronmi chcu full vykon ... proste dmnce .. a s timi programami nemal som zatial ziadny problem , ak sa nejaky nasiel stacilo spustat pod rezimom kompatibilnym s WinXP SP2 a slo aj to co nechcelo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Windows XP!
Takisto ako na win xp ty nefunguje drivery s win98, tak ty nefunguju na viste drivery s XP.
A co sa jedna este driverov, je to hlavne chyba vyrobcov ze neponukaju drivery na vistu. Napriklad taky asus notebook ked kupite bez os ma drivery na cd uz len na VISTU. Na xpcko musite hladat na nete.
Dalej microsoft nemysli na vase stare PC. V dnesnej dobe kupis napriklad v trnave praktik computers PC skrinu za 14 - 15 tisic paradnu.
AMD X2 4800+, 2GB DDR 2 800MHZ s Agresivnym casovani, GK GeForce 8600GT 512 MB DDR3, DObru dosku, 320GB SATA 2 disk s 16 mb cache.
Takyto komp nema s vistou ziadne problemy. Ak vsak tlacite vystu do vasich celeronov si sempronov s integrovanymi grafikami a 512 mb ramkami tak sa necudujte. To ako keby ste do skodovky montovali motor s BMW a cudovali sa ze ked ide 150 odletuju vam plechy.
Nie som zastanca visti, mam radsej XPcko, ale to preco je vista zla nie je to ze su na ne neni drivery alebo ze ty to ide na PC pomaly...
Všetko si treba iba nastaviť a problém nebude.
S XP sa ani nadá porovnať.Problém je len v ovládačoch ale tie predsa časom prídu.
ale keď sa mi vráti drahý, dá to hádam nejako do poriadku...ak nie, tak potom znova XP...
Sice este stale obsahuje nejaky ten 16 bitovy kod z cias ked sme este nevedeli chodit, ale oproti XP je na tom vyrazne lepsie..
Pre tych ktory nevedia co znamena 16 bitovy kod na 32bitovom (a 64 bit) systeme, resp ake dopady to ma na vykon a stabilitu systemu, tak je to nieco take ako ked idete v aute bez funkcnych brzd a este k tomu nezapasani.
Dalej Vista vas nuti pracovat ako normalny uzivatel, cize bezpecnostna politika ktora na UNIXoch funguje uz od cias mojej mamy bola konecne po vyse 30 rokoch implementovana aj do visty. Administratorsky pristup vyuzivate len vtedy ked je to naozaj treba, toto jednoznacne znizuje riziko dojebania systemu.
Krasne a intuitivne GUI.
A asi to co sa mi na nej najviac paci je, ze ti co nemaju na novy comp zacali prechadzat na linux.. Sice sa tym linux komunita vyrazne rozsiri o noobov a fora sa zaplnia picovinami, ale aspon sa zlepsi podpora (casom) zo strany HW vyrobcov a snad sa budu niektore kvalitne softy na windoze robit nativne aj na linux.
Kazdopadne ak vyjde dx10 pre xp, tak to bude mat na svedomi najskor nejaka crackerska grupa.
#include < iostream >
using namespace std;
BSOD(int);
int main()
{
int code = 12345;
BSOD(code);
return 1;
}
BSOD(int err_code)
{
cout
To jak ked sa zacali robit dieslove auta, nikto ich nechcel, nikto ich nekupoval, lebo zdaleka neboli tak tiche ako benzinove, motory mali neprijemny zvuk atd atd.
A zrazu, uz skoro seci chcu diesle
To iste bude aj s vistou, to iste bolo aj s XPckom ked vyslo. Pametam si to velmi zivo. Ked sme chodily na LANPARTY, tak tam zapoziciavali PC s XPckami, kazdy ho odinstalovaval, a davali si tam podla vtedajsich reci "stare dobre 98čky"
A tiez im nikto nevedel prist na chut. Teraz ich oblubuju skoro vsetci. VIsta zacina tak isto, a verte alebo nie, o rok ci dva uz budete mysliet na XPcko asi tak ako teraz myslite na WINDOWS 98.
Je to smutne ale ludia su uz raz taki.
Osobne mam aj tak najradsej win2000 obcas pouzivam win XP a primarne frcim na debiane.