ja neviem, dala by som asi prijatie na gympel, ale to bolo také jednoduché v podstate skoro žiadna námaha...
takže skôr také psychické veci ako napríklad prekonanie niečoho...
každý získaný, dokončený, vyplatený kšeft
a vždy keď sa naučím niečo nové čo ma posúva platovo vyššie a ďalej
@1 prijatie na strednú školu ? Keby som vedel že maturita a paragraf 21 mi bude stáť v pivnici medzi bordelom od kedy som to doniesol domov tak ani by som sa neobťažoval ísť na strednú chvala bohu že som nešiel na Bc. vlastne doteraz mi neprišiel papier že ma vyhodili takže možno tam ešte chodím
Mojím najväčším úspechom je, že som ostal napriek všetkým prekážkam sám sebou a nemením svoje zásady. Nikdy som neurobil žiadnu chybu, urobil som len rozhodnutia, ktoré som v tom okamihu považoval za správne a ani jedno z nich neľutujem.
Čo môžem považovať za neúspech - asi to, že som kvôli tomu, že som chcel ostať sám sebou stratil všetkých a všetko.
tak napríklad keď sme si ho na základke merali, tak som ho mal najväčšieho z triedy tak to je určite jeden z mojich najväčších úspechov. Potom sú tam také tie všeobecné napríklad obdiv ľudí voči mne keď idem po ulici.
Potom že som zviedol Angelinu Jolie a Jennifer Lopez. S týmto sa môže pochváliť málokto
@where Žiadny človek nerobí chyby. Robí len rozhodnutia, ktoré v ten daný moment považuje za správne. Keby si lepšie čítal tak pochopíš, čo som napísal a vedel by si, že si neprotirečím
@spisovatel@20 to, ze clovek robi rozhodnutia, ktore v dany moment povazuje za spravne, je sice pekne, ale podla dosledkov, ktore z cinu po urcitej dobe vyplyvaju mozes v retrospektive povedat, ci to rozhodnutie bolo chybne alebo spravne. neutralne ciny neexistuju, kedze sa, hoc i nepriamo, mozu dotykat inych ludi/javov a sposobovat aj nepatrne (aj negativne) dosledky.
@spisovatel hrozné sračky píšeš... Takže keď spravíš niečo, čo v tom momente pokladáš za správne, a nakoniec sa ukáže že to správne nebolo tak to nieje chyba? "-.-
Prosím ťa vysvetli mi tvoje zmýšľanie, lebo tomuto ja fakt nepochopím.
@to že si neurobil chyby môžeš vidieť len ty, ale to čo vidí oponent sa už dá považovať za chybu, tak ťa len poopravím. Tú chybu si spravil, ale je to ľudské.
Fuuha asi jeden najväčší úspech nemám ,ale asi viac malých úspechov. Napr. že už od svojich 16-tich robím animátorku pre deti a privyrávam si, zatiaľ čo moji spolužiaci v sobotu poobede sedia doma na zadkoch. A som predsedníčka a zakladateľka mládežníckeho parlamentu v našom meste. A asi ešte aj to, že sa mi so sočkou podarilo dostať na krajské. A všetky moje výlety do zahraničia. Ďalší najbližší bude snáď úspešná maturita.
@where ja som nikdy nič vo svojom živote neľutoval a aj keby som mohol niečo zmeniť tak nezmením nič. kto posúdi či bolo moje rozhodnutie správne? Ty? Niekto iný? Nie môžem to urobiť jedine ja sám. Áno boli rozhodnutia, ktoré ma pripravili o majetok, o ,,priateľov,, a boli naopak rozhodnutia vďaka ktorým som niečo získal. Ale nech som v živote urobil akékoľvek rozhodnutie tak bolo v ten daný moment pre mňa správne a dalo mi toho veľmi veľa. Moje rozhodnutia možno neboli pre niekoho správne a dokonca ich mnohí pokladali za chybu ale pre mňa správne boli. Kto má právo posudzovať, ktoré rozhodnutia sú správne a čo sú to ,,chyby,,? Každé jedno z tých rozhodnutí ma posunulo a čo som si z nich vzal je len na mne. Chybné rozhodnutia neexistujú - pretože sú v danom okamihu pre človeka, ktorý sa rozhodol správne. A ak časom človek o svojich rozhodnutiach pochybuje a považuje ich za ,,chyby,, tak nebol zrelý v danej dobe to, ktoré rozhodnutie urobiť.
@where a @trdelniiiq - ak by ste sa mohli vrátiť do minulosti tak by ste nejaké svoje rozhodnutie zmenili? Za predpokladu, že každým rozhodnutím by ste ovplyvnili aj prítomnosť?.
to, že som sa ako večne strácajúca a chaotická existencia zvládla dostať z bodu A do bodu B, stráviť v bode B sama medzi cudzími ľuďmi čas a vrátiť sa do bodu A.
ale to nic nemeni na tom, ze clovek dokaze (mal by dokazat) povedat a zhodnotit (lebo existuje urcita hodnotiaca skola), ktore rozhodnutia boli zle a ktore dobre, pretoze take jednoducho boli. tak ako ciny nie su neutralne, rovnako nie su ani absolutne spravne/nespravne. spravnost/nespravnost im dodavaju motivy, dosledky, ktore nas k tomu viedli a ktore z nich vyplyvaju, a podobne.
@trdelniiiq lenže ešte ťa malinko poopravím - nebola to ,,chyba,, ako nazývaš to z čoho si sa ,,poučil,, pretože ak by si to ,,ono,, neurobil tak by si sa nepoučil nikdy - preto to bolo správne rozhodnutie :-S
@spisovatel cize ak nahodou niekomu svojim cinom ublizis a dosledky budu bud len negativne alebo negativne budu prevysovat pozitivne, aj tak budes nazyvat spravnym konanim?
@trdelniiiq no v podstate áno, pretože ty sám si sa rozhodol ublížiť v ten daný okamih a ak by si to neurobil v danom okamihu tak by si to možno spravil neskôr s oveľa horšími dôsledkami. nemal by si sa z čoho poučiť, pretože by si nikdy nič podobné nezažil a preto by si to nemohol považovať ani za tú tvoju slávnu ,,chybu,,
@spisovatel vobec si nepochopil, co sa ti snazim vysvetlit a pride mi, ze neberies do uvahy, v akom kontexte vediem s tebou diskurz. nevadi, tak niekedy nabuduce.
Dosiahol som ho...ani neviem kedy..odkedy nevidim v profile o retiqzkach a arturoch tak neviem. Moj naj uspech bude ked ma zoberu do prace a budem ju zvladat so skolou. A ked zoberu niekoho mne doleziteho tiez na skolu. To bude taky uspech zdielalny co sa tyka radosti.
@kaputnik také známosti nemám aby som bol prezident a doktor by som tiež nechcel byť
a áno s odstupom času ju považujem za zbytočnú lebo som mohol byť už o také 2 roky vpredu vlastne ja som ju mal za zbytočnú po celý čas ako som tam chodil pretože s elektronikou som sa hral už od škôlky a v 9 triede na základnej som mal už postavané vlastné zosilovače a iné el. obvody takže strednú som presedel v zadnej lavici a vždy keď som sa prihlásil dostal som odpoveď "dajme šancu aj ostatným" jediné čo ma bavilo bola prax lebo tam ostatný išli podľa osnov a ja som sa mohol realizovať ako som chcel led kocky s 3D zobrazovaním a pod. ale nechcel som im chodiť na SOČky tak časom mi padlo aj toto a posielali ma opravovať staré PC/NTB ....odvtedy som sa na elektriku vysral odmaturoval išiel na Bc. a 2 dni po začatí štúdia som už namiesto do školy chodil pracovať Momentálne som murár uplne ma to baví lebo sa môžem realizovať a zarábam celkom slušne na slovensko ...........1. hodina praxe na strednej bola aj tak najlepšia doniesol som plný kufer toho čo som ja vyrobil učitel si to všetko pozrel zakrútil hlavou zobral ma do druhej miestnosti a hodil predomňa cca 200 stranovú knihu urobenú z časopisov AR lenže ja som mal doma v stolíku skoro všetky vydania AR od roku asi 1975 po 2003 ta som sa hral na 3310 space impact takže ja myslím že z tohto pochopíš prečo bola pre mňa stredná strata času
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
a taky karierny asi mala zmluva s bohemia interactive simulations
a ešte nejaké literárne súťaže, ale tie vo všeobecnosti mi priniesli skôr trápenia, tých pár diplomov s prvým miestom mi to nevynahradí.
takže skôr také psychické veci ako napríklad prekonanie niečoho...
a momentálny najväčší úspech je, že som sa ešte nezložila
a vždy keď sa naučím niečo nové čo ma posúva platovo vyššie a ďalej
@1 prijatie na strednú školu ? Keby som vedel že maturita a paragraf 21 mi bude stáť v pivnici medzi bordelom od kedy som to doniesol domov tak ani by som sa neobťažoval ísť na strednú chvala bohu že som nešiel na Bc. vlastne doteraz mi neprišiel papier že ma vyhodili takže možno tam ešte chodím
Čo môžem považovať za neúspech - asi to, že som kvôli tomu, že som chcel ostať sám sebou stratil všetkých a všetko.
Potom že som zviedol Angelinu Jolie a Jennifer Lopez. S týmto sa môže pochváliť málokto
neuspech - nezvladnutie matematiky na VS.
Si sám sebe v tom komente protirečíš.. Si prečítaj čo si napísal na konci toho komentu..
mám ovce , kravy a všetko
ale nieze by som si pripadala nejako.. extra
"Tým čím sme, sa stávame len radikálnym odmietnutím toho, čo by z nás chceli mať ostatní." (Jean Paul Sartre)
Prosím ťa vysvetli mi tvoje zmýšľanie, lebo tomuto ja fakt nepochopím.
@where a @trdelniiiq - ak by ste sa mohli vrátiť do minulosti tak by ste nejaké svoje rozhodnutie zmenili? Za predpokladu, že každým rozhodnutím by ste ovplyvnili aj prítomnosť?.
no, zatiaľ mi to stačí..
ale to nic nemeni na tom, ze clovek dokaze (mal by dokazat) povedat a zhodnotit (lebo existuje urcita hodnotiaca skola), ktore rozhodnutia boli zle a ktore dobre, pretoze take jednoducho boli. tak ako ciny nie su neutralne, rovnako nie su ani absolutne spravne/nespravne. spravnost/nespravnost im dodavaju motivy, dosledky, ktore nas k tomu viedli a ktore z nich vyplyvaju, a podobne.
treba len čítať poriadne
Pochopil či?
@47 ty siiii ....
á čo sa týka môjho úspechu, tak mi nič nenapadá...som jednoducho neúspešná :ehm:
a áno s odstupom času ju považujem za zbytočnú lebo som mohol byť už o také 2 roky vpredu vlastne ja som ju mal za zbytočnú po celý čas ako som tam chodil pretože s elektronikou som sa hral už od škôlky a v 9 triede na základnej som mal už postavané vlastné zosilovače a iné el. obvody takže strednú som presedel v zadnej lavici a vždy keď som sa prihlásil dostal som odpoveď "dajme šancu aj ostatným" jediné čo ma bavilo bola prax lebo tam ostatný išli podľa osnov a ja som sa mohol realizovať ako som chcel led kocky s 3D zobrazovaním a pod. ale nechcel som im chodiť na SOČky tak časom mi padlo aj toto a posielali ma opravovať staré PC/NTB ....odvtedy som sa na elektriku vysral odmaturoval išiel na Bc. a 2 dni po začatí štúdia som už namiesto do školy chodil pracovať Momentálne som murár uplne ma to baví lebo sa môžem realizovať a zarábam celkom slušne na slovensko ...........1. hodina praxe na strednej bola aj tak najlepšia doniesol som plný kufer toho čo som ja vyrobil učitel si to všetko pozrel zakrútil hlavou zobral ma do druhej miestnosti a hodil predomňa cca 200 stranovú knihu urobenú z časopisov AR lenže ja som mal doma v stolíku skoro všetky vydania AR od roku asi 1975 po 2003 ta som sa hral na 3310 space impact takže ja myslím že z tohto pochopíš prečo bola pre mňa stredná strata času