Nejaké dobré cestoviny so smotanovou omáčkou a hríbmi. Celkovo mám rada všetko smotanové a hrobové. Jahodová Milka. Také tie trojuholníkové slané oné, čo sa namáčajú do toho oného. Sushi.
banány, kiwi, jablká, rakytníková šťava, horká čokoláda, takmer všetky druhy orechov, pečená kačka, šošovica na kari, chilli, kvalitné klobásky, makovník (je mi po ňom zle, ale chutí mi), orechovník, tikka masala,
Všelijaké ovocie, najmä maliny, vegetariánska pizza, ktorá by obsahovala okrem podkladu a rôznych druhov syra paradajky, papriku, jalapeño, olivy, kukuricu, brokolicu, huby, špenát a veľa ananásu . Ak by bolo možné osobitne zadovážiť, tak tú pizzu potrieť pikantnou omáčkou z Big pizze v KE.
Ďalej zeleninová polievka, zeleninové rizoto s hubami, špagety z cukety, hokkaido omáčka, pečené zemiaky v šupke s cesnakom, maslom, syrom a kefírom a zo sladkých vecí horká čokoláda s mentolovou náplňou, sezamky. K tomu všetkému sa, samozrejme, hodí červené víno polosladké a zelený čaj.
Tak ja dosť milujem múčniky, z nich najmä rôzne druhy koláčov sladkých aj slaných. A asi najviac by som sa potešil škvarkovým pagáčom, tie ja zjem aj na všetky možné spôsoby, aj ako zemiakové, syrové, ale aj dokonca bryndzové, hoci samotné bryndzové halušky mi nechutia, ale tam tá bryndza v nich zmení chuť dajako a v tom aj keď je bryndza rád také zjem. A aj zo syru koláče mám rád, všeobecne celkom syr môžem.
No a som dosť čajový, tie si robím počas roka snáď na dennej úrovni. To ma nesklame, keď mi niekto podaruje nejaké dobré ovocné a aj na Mikuláša som povedal u nás, že nekupujte mi čokoládu, kúpte mi radšej čaj/čaje, to je aj zdravšie a skôr to využijem v dobrej veci. No a keby šlo aj nejakú peknú čaju mi kúpiť, tak aj to by mohli. To sa ale nedá kúpiť ako spieva Gladiator v piesni Láska.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A napadá mi hrozne veľa ďalších jedál, ale týmito nikdy nepohrdnem.
Polievky: Vývar, tom kha, tom yum, miso, hokkaido
Suroviny: Mozzarela, prosciuto
Sladkosti: 3bitka oriešková, Kitkat, Leo, perníčkový cheesecake, želé koláč
Nealko: Zimná edícia redbull (bledomodrá plechovka), Čapovaná kofola, Fuzetea green tea lemon bez cukru, Voda s citrónom
Alko: Ovocné víno
Ovocie: Maliny, červený melón
Zelenina: Brokolica, paradajky
Ďalej zeleninová polievka, zeleninové rizoto s hubami, špagety z cukety, hokkaido omáčka, pečené zemiaky v šupke s cesnakom, maslom, syrom a kefírom a zo sladkých vecí horká čokoláda s mentolovou náplňou, sezamky. K tomu všetkému sa, samozrejme, hodí červené víno polosladké a zelený čaj.
Ten som už párkrat aj dostala ako darček a vždy poteší
A dnes ma tak potešil detský punč