Laska je... trvala a intenzivna snaha o zvysovanie kvality uzikovych vlastnosti danej osoby alebo veci s cielom dosiahnut co najvyssie subjektivne uspokojenie (sebecka laska)
Okrem toho je to aj "skutocna a snaha o zvysovanie kvality daneho sucna z objektivneho pohladu s minimalnym moznym ohladom na vlastne potreby (nesebecka laska)"
V prvom pripade ide o zvysovanie kvality z pohladu subjektivneho (nasa frajerka droguje a nam sa to paci), v druhom vsak uz z hladiska moralneho S minimalnym pohladom na vlastnu osobu, ale s tym, ze vlastnu osobu treba respektovat
Popri tom vsetkom z objektivneho pohladu treba zvysovat nielen kvalitu, ale treba zabezpecit aj trvalost tychto vlastnosti danej osoby, kedze sa neobmedzujeme len na trvanie nasej vlastnej existencie.
Je to taky pocit, ked mas v ruke luxusne jedlo o ktore by si sa s nikym nedelil lebo ho chces len pre seba, ale ked mas niekoho koho milujes tak mu doprajes viac ako sebe, mas ho radsej ako seba a preto ho ponuknes.
(ja som sa nikdy nedelila o sladkosti a s Petkom sa delim )
Samozrejme, ze tuna ide skor o definiciu z pohladu vseobecna, cize nie len o to, ci sa dana osoba citi dobre, ale skor o pohlad z hladiska celej spolocnosti alebo aj toho, co je pre nu naozaj dobre (podrobnosti v mojom blogu... ak by sa chcelo dakomu citat
@hoperpohroma presne ja som nikdy nechápala ako mama môže narobiť ráno 5 krajcov chleba vo vajíčku dať mne a bratovi po dve a sebe nechať len jeden ... až teraz to chápem
Aj tak som sa sklamal, ale som rad ze bola a ked bola tak bola osviezujuca, ukludnujuca realne aj ked prislo sklamanie a samota tak som bol rad ze bolo co bolo a keby som mal dalsiu moznost asi by som urobil to iste (okrem niektorych veci co som si posral sam)
Laska je fyziologicko-neurologicko-psychologicky proces, bazirujuci na eroticko-exotickom materializme, dotovani optickym klamom ideality, ktorym infikuje, infiltruje a banalne destruuje vsetky vzniknute aspekty procesov skor, nez by sa stali realitou. A s týmto názorom si v pokoji žijem na tejto našej krásnej planéte.
a čo je to láska? je vôbec láska? pre niekoho áno, pre niekoho nie, je to potreba, kt. si možno len namýšľame, že máme, slabosť? nie?
pre mňa je láska to, že potrebuješ mať toho druhého pri sebe, chýba ti a keď stretneš toho najzábavnejšieho, najkrajšieho, najmúdrejšieho, najobetavejšieho, najmenejzadruhýmipozerajúceho a neviem čo všetko, nie je ti s ním dobre, lebo to nie je ten tvoj ... u mňa to je tak, ak zamilovať sa, tak iba raz a akokoľvek hľadať, nič lepšie nenájsť ...
a laska je siroky pojem...laska k prirode...kamaratska laska...laska medzi partnermi... ale asi sa tu jedna o partnersku... pre mna je to ten najuzasnejsi pocit na svete, ktory teraz citim poprve...pocit ktory ma vie vyniest do oblakov ale aj tvrdo hodit o zem.... a hlavne o ten pocit sa zasluhuje ona sama... je to skratka super
V prvom rade sa treba vyjadrovat tak presne ako to len ide. Prva cast zadania je "napisat vlastnu definiciu lasky vlastnymi slovami". "Laska je jav, ktory nastava medzi dvoma alebo viacerymi subjektami, ktore su schopne slobodneho rozhodovania. Vznikne vtedy, ked sa tieto subjekty slobodne rozhodnu pre spolocne pretrvavajuce stastie. Tento jav sa prejavuje vzajomnou snahou tychto subjektov dosiahnut spolocne stastie." Takze este pridam vysvetlivky. To ze jeden subjekt "lubi", "dava lasku(slovo laska v tomto slovnom spojeni znamena moznost vzniku lasky)", rozhodne sa snazit sa o stastie druheho neznamena lasku ako taku. Ta moze vzniknut len pri vzajomnom rozhodnuti. Priklad: Laska nemoze vzniknut medzi mnou a plysovym medvedikom (pokial nepovazujeme plysoveho medvedika ako subjekt schopny slobodneho rozhodnutia). Avsak je mozne lubit, "davat lasku", rozhodnut sa o stastie tohto plysoveho medvedika aj v pripade ze ten taketo rozhodnutie urobit nemoze, alebo aj ked ho neprejavuje. Vpodstate lubit je mozne kohokolvek a cokolvek, ale laska je vzajomne puto rozhodnuti. Nemozeme vediet ci sa niekto rozhodol pre nas ale mozme v to verit. A preto je dovera taka podstatna. "Partnerska laska vznika medzi dvoma subjektami schopnymi slobodneho rozhodovania vtedy, ked sa obaja slobodne rozhodnu pre vzajomnu najvyssiu prioritu medzi moznymi partnermi, snahu o spolocne stastie a spolocne rozhodovanie po zvysok svojho zivota." To znamena ,ze ked sa dvaja rozhodnu pre seba, su pre seba navzajom jedinym a prioritnym partnerom v dobrom aj zlom. A v tom spociva stastie z mojho pohladu.//// Verim na slobodne rozhodovanie a zaroven aj na osud a taktiez verim ze Boh je laska.
Láska má veľa podôb, prechádza rôznymi fázami a vyvoláva v nás rôzne stavy. Ale jej podstata je oveľa jednoduchšia a len my ľudia ju zbytočne komplikujeme a analyzujeme. Niekedy ju hľadáme tam, kde nie je a naopak ju zase nevidíme tam, kde je.....
Jej synonymom je nenávisť! áno, synonymom....kto miloval, pochopí....
Kto miluje ,nepodvádza. Neviem,čo sa debila toto "motto" vymyslel...ale muži majú v génoch asi nejakú DNA ,ktorá im vraví,že podvádzanie patrí do vzťahu....
@harper pičovina. ženu, čo som miloval by som nikdy nedokázal podjebať. ak ťa tvoj čavo podviedol, tak ťa nemiloval a len ti to proste kecal, nech sa tešíš.
Pre človeka, ktorý lásku prežíva, ku komukoľvek a čomukoľvek, teda aj pre mňa, je ot zmes idealizmu, optimizmu, romantiky... Tie pocity potešiť milovaného, cítiť lásku z druhej strany a tak... spôsobujú neskutočné pocity.
To je to, čo cítim ja.
V skutočnosti je to len vôľa prírody, ktorá ide cez nás a hľadá nám vhodného partnera pre zachovanei zdravého potomstva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Okrem toho je to aj "skutocna a snaha o zvysovanie kvality daneho sucna z objektivneho pohladu s minimalnym moznym ohladom na vlastne potreby (nesebecka laska)"
V prvom pripade ide o zvysovanie kvality z pohladu subjektivneho (nasa frajerka droguje a nam sa to paci), v druhom vsak uz z hladiska moralneho S minimalnym pohladom na vlastnu osobu, ale s tym, ze vlastnu osobu treba respektovat
Popri tom vsetkom z objektivneho pohladu treba zvysovat nielen kvalitu, ale treba zabezpecit aj trvalost tychto vlastnosti danej osoby, kedze sa neobmedzujeme len na trvanie nasej vlastnej existencie.
(ja som sa nikdy nedelila o sladkosti a s Petkom sa delim )
Ale vies hlavne ma zaujimaju spontanne odpovede mladych ludi, ktori filozofovanie neriesia
utiiiiiiiiiikejme
alebo ešte druhá varianta- je to zblíženie dvoch duší, ktoré cítia, že patria k sebe- to je skôr romantické
Ale moja láska k jablkám je bezpochyby realistická.
človek prichádzal na to, že v prvom rade to záleži od milovanej osoby ako sa ku mne správa.....
preto sa to jednoznačne nedá určiť!...
na začiatku to môže byť romanticky - krásne, postupom času sa človek preberie zo sna a pocíti tvrdú realitu.......atď, atď.....filip
laska, to je ze uz ta aj zaujima, co to je vlastne za cloveka.
a intimny vztah, to je ze uz pred sebou v pohode prdite. tak to mam aspon zadefinovane ja
pre mňa je láska to, že potrebuješ mať toho druhého pri sebe, chýba ti a keď stretneš toho najzábavnejšieho, najkrajšieho, najmúdrejšieho, najobetavejšieho, najmenejzadruhýmipozerajúceho a neviem čo všetko, nie je ti s ním dobre, lebo to nie je ten tvoj ... u mňa to je tak, ak zamilovať sa, tak iba raz a akokoľvek hľadať, nič lepšie nenájsť ...
a možno mi len preplo v hlave... a láska neni
to je diskutabilné, no ...
Ludia maju akusi zvlastnu schopnost nieco nepochopit pri kazdej moznej prilezitosti.
A potom preco hovorim cudzim ludom vsetko polopate.... no inak sa neda.
Boh zehnaj schopnosti vnimat. A ak existujes, dakujem ti boze, ze nie je kazdy zadrety .
Amen
a Boh je tu na to aby nás súdil za naše skutky.....
a je ho lepšie veriť, lebo čo ak naozaj existuje čo potom .......filip
Jej synonymom je nenávisť! áno, synonymom....kto miloval, pochopí....
Kto miluje ,nepodvádza. Neviem,čo sa debila toto "motto" vymyslel...ale muži majú v génoch asi nejakú DNA ,ktorá im vraví,že podvádzanie patrí do vzťahu....
To je to, čo cítim ja.
V skutočnosti je to len vôľa prírody, ktorá ide cez nás a hľadá nám vhodného partnera pre zachovanei zdravého potomstva.