Takže píšem z čistého smútku. Myslím že prestávam chápať tento svet. Včera som mala narodeniny. Schválne som si vypla na Facebooku dátum narodenia. No čakala som aspoň pár upozornení že si niekto na mňa spomenul. Dnes som prišla na Facebook a našla som si
Princip je jednoduchy, načo by sme si mali nieco pamätať a hladať v kinach atď ked si to môzeme vygooglit alebo nám to facebook pripomenie ? no asi takyto je trochu obraz dnesnej doby vraj za par rokov budeme mat vytrete mozgy
myslím, že u mňa by si spomenulo ešte menej ľudí a žily mi to netrhá... ja tiež viem narodeniny mimo rodiny asi 4 ľudí a to väšinou len preto, že ten dátum sa mi spojuje s niečím...
chcela som napísať, že si nerob nič z toho, keď si na teba nespomenú ľudia na fb s ktorými si v reále ani nepozdravíš, ale ak si nespomenuli ani blízki priatelia..
niečo podobné sa mi stalo na 18tku . Mesiac pred ňou som každý deň odpočítavala dni a ked konečne prišiel 13. december a ja som došla do školy tak nič. Hodila som im cukríky o stôl a povedala som im neh ich zjedia a ja som šla domov . Spolužiak s ktorým sa ani nebavím mi zagratuloval a tie "grácie" ani nič ,ešte sa čudovali ,že čo im dávam cukríky . Ked som im povedala ,že ved mam narodeniny tak stíchli ale ani jedna mi ruku nepodala . Nebola som nahnevaná ,ale skôr mi to bolo ľúto ..
Asi mi nič iné neostáva nič iné ako sa na to vykašlať. Len som z toho fakt sklamaná. Keby som nejaká šedá myška ktorá sa s niým nebaví (aj tá by si zaslúžila pekné narodeniny) tak nič nepoviem. Ale fakt mám dosť kamarátov, od ktorých som čakala že by si spomenuli. Ale pravdepodobne asi nie. Hate this century
mne sa lubilo keď som si zmenila na fb datum narodenia na nejaky máj alebo čo a tam zrazu niekolko gratulácií ale tak to ludia s ktorými nie som nejak často alebo tak ale smiala soms a aj tak
@denix Tak to je fakt zlé. Presne, mne na Facebooku tiež napísala kamarátka s ktorou soms a hrávala keď som bola malá, teraz sa už ani nestretávame ani nič. Ale spomenula si bez toho aby som to mala šlahnuté na FB. Aj som chcela napísať status akože ďakujem všetkým že si spomenuli že som včera mala 15. Ale prešlo ma to, nemám na to chuť.
mám 25 spolužiakov a tiež neviem, kedy majú narodeniny, neviem čo by si akože chcela, keď si nevážiš ani to, že máš rodinu s ktorou ich osláviš a máš pár najbližších priateľov, ktorí si spomenú...niektorí ľudia nemajú ani to
a ozaj, toto nie je chyba tohto storočia.
ja som oslavovala 18tku s rodinou, frajerom a 4 kamarátkami a bolo to úžasné, nepotrebujem, aby všetkých 70 známych čo mám na fb spamäti vedelo, kedy mám narodky.
a? Keď som nemala FB, tak si na mňa tiež spomenula tak rodina a možno traja ďalší ľudia. Nie každý nosí v hlave kalendár a keď na teba niekde vybafne, že ten a ten má narodeniny, tak máš proste aspoň slabý pocit, že by sa patrilo zablahoželať, preto je potom ten počet gratulantov väčší
@amikadze pane bože, kde som napísala že si nevážim ako som to oslávila s rodinou! Bol to pekný deň s mojimi najbližšími! A Som strašne vďačná za včerajší deň. Mne nejde o 70-tich známich, mne ide o tie kamarátky a kamarátov, ktorých považujem za tých najlepších. S ktorými trávievam deň čo deň a nespomenuli si. A pritom vedeli že mám mať teraz narodeniny.
ja som to tak pochopila, tak prepáč, nemusíš sa čertiť. ale že ti toto stačí k tomu, aby si bola taká smutná, tomu nerozumiem, vieš ja neviem prečo to tak je, u nás v triede si gratulujeme, keď už vyjde najavo že má niekto sviatok, ale nepamätáme si svoje dátumy. ide o ľudí a o to ako to berú, niektorí narodeniny ani neoslavujú a nič im to nehovorí. alebo to nie sú tvoji skutoční priatelia každopádne nemôžeš povedať, že si na teba nespomenul vôbec nikto, to by bolo horšie.
@dominica16 schopnost zapamatat si niekoho narodeniny zo mna robi dobreho priatela? Ja mam v hlave miliontristotisic dalsich veci a nie je v mojich silach zapamatat si narodeniny ani najlepsej kamaratky. Na to su tu predsa kalendare, ktore mi tieto udalosti pripomenu.
no ja mam narodeniny v takom blbom termine cez leto,ze nemam s kym oslavovat co sa tyka spoluziakov no a s rodinou neoslavujem,max s rodicmi zjem kolac...dakedy v tvojom veku ma to stvalo ,ze si na mna nik nespomenul aspon cez fb ,ked to tam mal napisane , ale zas je to aj moja chyba,ze nie som extra oblubena a mam malo tzv.priatelov na fb a tych ozajstnych uz takmer vobec nie, az na 2 vynimky ...vyriesila som to tak,ze na to kaslem a nic si z toho nerobim + som si zablokovala nastenku a ked niekto chce,tak mi napise iba spravu
Strasne to prezivas, dievca. Presny datum viem len pri troch ludoch a ku ostatnym viem pridelit len mesiac (a to tiez len preto, lebo som posadnuta znameniami). Sama spoluziakom neblahozelam, jedine ak si spomeniem a FB mi to pripomenie.
Jejda, zivot nie je o tom, kolko ludi ti zablahozela. Viac by ma mrzelo, kebyze si nespomenie mama (co uz sa parkrat stalo). Co myslis, ze by ten nadbytok blahozelani bol vobec uprimny?
a pripomenula si im, že ideš mať narodeniny, žeby si to chcela s nimi osláviť napríklad? či si podľa teba majú pamätať celý rok len to, že ty máš narodeniny vtedy a vtedy?
narodeniny su taka blbost, nechapem, ako to moze niekto takto prezivat. ja som oslavila narodeniny s tromi clenmi rodiny a frajerom a ani raz ma nenapadlo stazovat si na nieco. ked si sa chcela citit ako princezna, ktorej patri den, mala si si nechat na facebooku datum narodenia a mala by si 100 upozorneni, polka ludi by ani nevedela kto si, ale blahozelali by ti, super, nie?
a cenu za picovinu dna ziskava veta "aspon si spoznala pravych priatelov". aj tak by mali blahozelat matke, ty si nic nespravila, ze dostavas darceky. nie, ze by si si cenila, ze sa najde co i len jeden clovek, co si prave teba zapamata, ty tu este plac... oh gee.
takze priatelia sa poznaju podla toho ci vedia kedy mas narodeniny? Ja si nepametam nikoho narodeniny okrem seba (lebo musim nie ze chcem). Nikdy som sa nehneval na nikoho ze mi nezablahozelal a nieco ako oslavy mojich narodenin bolo ked som mal 5 rokov. Takze bud rada ze si to oslavila aspon s rodinou. Vsetko mi to pripada ako jedno velke urazene ego, ktore sa sklamalo vo svojej dolezitosti. Ver mi narodeniny si oslavila viac nez velka vacsina obyvatelov zeme
podla mna to dost prehanas. preco maju priatelia mat povinnost drzat ten datum v hlave? ja si pametam rodicov brata, priatela a dve kamaratky. to je vsetko ... ty vies datum narodenia kazdeho v triede? ako.. jeppekne ked si neiekto spomenie ale nerob z toho vedu. pozuri cudne by bolo keby na kazdeho jedneho si spomenu a na teba sa vykaslu... pozri kedysi si ludia znacili narodeniny do kalendarov. teraz ich ma poznacene fb. a logicky, ked chces aby ludia vedeli kedy mas narodeniny tak si ich tam nechaj ked nechces tak sa nestazuj ale rozhodni sa
ja som to mala podobne, nemala som zapnuté upozornenia a napísala mi iba rodina kým som si ho podvečer nezapla... Ale ja viem kedy majú narodky moji najbližší kamoši a rodina samozrejme...
ozajstní kamaráti si pamätajú dátum vašich narodením viem to sama...oveľa väčší gól je keď máte dajme tomu na FB dátum narodenia...FB ho pripomenie vašim priateľom...vaši priatelia aj vidia to že ostatní vám na nástenku prispievajú...ale ani ich nenapadne obetovať 30 sekúnd z ich života a napísať vám
samozrejme teraz nehovorím o známych ale o priateľoch s ktorými trávite väčšinu voľného času...
to dosť sklame človeka...ale aspoň viete že vám za to nestoja
omg a ty vies kto ma kedy narodeniny? Sa tu stazujes na nieco tak nepodstatne. Vobec nezalezi na tom kolko ludi ti ppopraje vela sgastia, ale kolko sa k tebe sprava dobre pocas celeho roka. A uz vidim teba ako vsetkym gratulujes lebo si secky datumy pamatas. Ach jaj debiliny
ja si pamatam narodeniny frajera, mamy a otca a najlepsieho kamarata viem tak mesiac.. (priblizne aj den) + potom par ludi , ktori ho maju ako ja pripadne si to proste pamatam lebo som si to zapamatala len nahodou
akoze, teraz mi tu napis datumy narodenin bez fb vsetkych svojich kamaratov , nech sa paci
@dominica16 Presne tu sa ukáže, kto je skutočný kamarát, a kto je len kamarátom, resp. "papierovým priateľom" na Facebooku Čo z toho, že tam niekto má 500 friendov, keď skutočných je len 5.
koľko dátumov narodenia vieš a aj im zagratuluješ ? koľko kráť si to minulý rok urobila ? a potom od každého očakávate že si akurát vás budú pamätať lebo máte asi špeciálne dierky v ritiach.
a to čakáš že každý ti bude písať na Fb trapošiny a nebodaj ta to ešte aj teší ?
Napríklad ja som úplný antitalent na tieto dátumy! Proste ja vždy zabudnem kto ma kedy narodeniny..zabudla som aj najlepšej kamarátke zagratulovať a potom mi to bolo ľúto ..a ten FB pripomenie a nemusím sa cítiť trápne,..
Pride mi to uplne trapne ked si niekto zmeni datum narodenia. Zaujimalo by ma, ci prave ten clovek co to zmenil vie datumy narodenia komplet vsetkych svojich priatelov. S niekym si castejsie v kontakte s niekym menej. S tymi ktorymi som kazdy den a poznam ich niekolko rokov, datumy narodiek viem - alebo aspon tak cca ktory mesiac. Nechapem co vsetci cakaju, ze ma kazdy v hlave ulozene kto ma kedy narodky, nech sa najprv sam seba spyta..
Jedná užasná kamarátka @estranged mi zmenila dátum narodenín na prvého apríla a tým tupcom to aj tak nedošlo ,,ou shit,, čo dodať priznám sa že iba trom ľudom to bolo aspoň divné
no som zvedava ci si ty pamatas totalne vsetky datumy, ak ano tak mam pred tebou respekt
ja si pamatam len rodicov, brata a asi 5 kamaratov .... na ostatne mam fb a tiez negratulujem kazdemu, len tomu co mi za to stoji. nepotrebujem mat kalendar v hlave ked mam fb .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
chcela som napísať, že si nerob nič z toho, keď si na teba nespomenú ľudia na fb s ktorými si v reále ani nepozdravíš, ale ak si nespomenuli ani blízki priatelia..
ale ešte horšie je, keď to tam máš vysvietené a ľudia, ktorých si považovala za dosť blízkych ti nenapíšu...
a inak, všetko najsamlepšie ti dodatočne prajem nech sa ti darí a 15 je krásny vek, takže si to uži
a čo to riešiš? pomôže ti to k niečomzu?
a jedna kamoška mi tak minule narieklala že si niekto nespomenul na jej narodeniny.
netráp sa pre to..
a ozaj, toto nie je chyba tohto storočia.
ja som oslavovala 18tku s rodinou, frajerom a 4 kamarátkami a bolo to úžasné, nepotrebujem, aby všetkých 70 známych čo mám na fb spamäti vedelo, kedy mám narodky.
Jejda, zivot nie je o tom, kolko ludi ti zablahozela. Viac by ma mrzelo, kebyze si nespomenie mama (co uz sa parkrat stalo). Co myslis, ze by ten nadbytok blahozelani bol vobec uprimny?
a cenu za picovinu dna ziskava veta "aspon si spoznala pravych priatelov". aj tak by mali blahozelat matke, ty si nic nespravila, ze dostavas darceky. nie, ze by si si cenila, ze sa najde co i len jeden clovek, co si prave teba zapamata, ty tu este plac... oh gee.
a môžem ich okašlať
ja tiež píšem len možno 3% tých, ktorých tam mám
tým, ktorým chcem popriať, viem kedy narodeniny majú
samozrejme teraz nehovorím o známych ale o priateľoch s ktorými trávite väčšinu voľného času...
to dosť sklame človeka...ale aspoň viete že vám za to nestoja
akoze, teraz mi tu napis datumy narodenin bez fb vsetkych svojich kamaratov , nech sa paci
next joke please...
koľko dátumov narodenia vieš a aj im zagratuluješ ? koľko kráť si to minulý rok urobila ? a potom od každého očakávate že si akurát vás budú pamätať lebo máte asi špeciálne dierky v ritiach.
a to čakáš že každý ti bude písať na Fb trapošiny a nebodaj ta to ešte aj teší ?
ja si pamatam len rodicov, brata a asi 5 kamaratov .... na ostatne mam fb a tiez negratulujem kazdemu, len tomu co mi za to stoji. nepotrebujem mat kalendar v hlave ked mam fb .