Moj nazor sme naslovensku tak pozdravit ma ma po slovensky skus ist do nemecka a povedz dobry den kazdy ta bude mat za odpad.Alebo pridems do obhcodu na juhu a miesto slovenciny vileti na teba s madarcinou?To sme kde?Alebo ked dvoj jazycne skoly ale pritom sama madarcina a nikde slovencina.Vsak sme na slovensku pre boha uvedom te sa konecne.
... pravo ako pravo. Slusnost kaze sa pozdravit ... nidky nevies co ten druhy ale povedal. Ak sa pozdravy kamasovi tak ten vie co on myslel. Ale na slvoensku po slovensky. keby tak k tebe pride rus alebo madar a zacne sa ta dao pytat tak co spravis? Posles ho do pice nie? Este keby tak po nemecky tak by som vedel odpovedat.
Mne je to inak jedno. Len nech sa moc nestaraju do druhych ... pokial sa nezdravi mne je mi to jedno. kesenem sipem som nevedel co je Furd som si vravel. vseci si vsipaju a mne nic nedaju. nakoniec som zsitil, ze kesenem sipem je dakujem
no mne vôbec neprekáža, že na slovensku sa hovorí aj inak...a nevadilo by mi to, ale viac by som sa potešila pri španielskom alebo anglickom pozdrave, aspoň by som rozumela
Ale ako sa spomenulo ked clovek pride do obchodu a po slovensky si pomaly nic nekupi, tak to uz je fakt sila a malo by sa s tym nieco robit. Ved kazdy jeden co chce slovenske obcianstvo MUSI ovladat Slovencinu pismom i slovom, tak ked maju kua slovenske obcianstvo nech tym jazykom aj hovoria a urady detto.
Doma a s kamaratmi nech sa rozpravaju ako len chcu.
No spravne chavez si moj clovek ved to by bolo proti logicke potom by sme mohli viciarknut slovencinu ako uradny jazyk a bachnut tam madarcinu romstinu a rusincinu loool
Onlyyourlove: Jaaaj jasné že ked prides na juhu do obchodu tak na teba začne po madarsky ked tam všetci su madari, logicky. NO A? Nikdy sa mi nestalo že by nevedela nejaká taká predavačka aj po slovensky. Jak som začal po slovensky tak začala aj ona. A na úrade tiež, a v nemocnici tiež. Nikdy som nemal problém.
Onlyyourlove: Ano, uradný jazyk je slovenčina, ale ked sa madar rozpráva s madarom bude hovorit po slovensky? Sak on na tebe hned nevidí že si neni slovák (ked to nemáš vytetované na čele).
Tak ako Chavez napísal - pokiaľ pozdraví v tom cudzom jazyku alebo tak, tak beriem, ale v obchodoch a podobne by mali ľudia hovoriť po slovensky... cítila som sa divne keď bol oco kvôli práci niečo riešiť v Dunajskej Strede alebo kde sme to boli a zastavili sme sa tam v takej malej predajni že si kúpime tuším palacinky a teta predavačka tam hovorila po maďarsky... až som sa bála že sa nedorozumieme...
Ale inak - ja tiež zvyknem občas pozdraviť po anglicky alebo po portugalsky
Geordie: tak si lucky clovek, mne sa uz par krat stalo, ze som prisiel do obchodu, spustil po slovensky a predavacka na mna kukala ze co to od nej chcem a ci som z marsu alebo aku rec som pouzil....
Na slovensku po slovensky a bodka. V uradoch/obchodoch by mali zacat slovensky a ked nevie, tak az potom po madarsky/anglicky/nemecky... Som na slovensku, ked budem v nemecku v tureckej casti, tiez zacnu po nemecky a nie po turecky. S takymto pristupm mozme rovno zrusit stat, lebo to mozme na vychode zacat polsky, ukrajinsky, na zapada nemecky...
alebo keby sa dvaja znamy-madari rozpravaju po madarsky a ty tam len tak stojis jak puk a netusis o com...to je tiez velice pekne...NA SLOVENSKU PO SLOVENSKY! aspon ak sa vypravaju v pritomnosti slovaka!
Moj spoluziak pravidelne vojde do triedy a pozdravi sa po madarsky.Uz som si na to zvykla ale zo zaciatku som mala k tomu vyhrady hlavne ked zacal na mna po madarsky a ja som mu ani slova nerozumela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Mne je to inak jedno. Len nech sa moc nestaraju do druhych ... pokial sa nezdravi mne je mi to jedno. kesenem sipem som nevedel co je Furd som si vravel. vseci si vsipaju a mne nic nedaju. nakoniec som zsitil, ze kesenem sipem je dakujem
Ale ako sa spomenulo ked clovek pride do obchodu a po slovensky si pomaly nic nekupi, tak to uz je fakt sila a malo by sa s tym nieco robit. Ved kazdy jeden co chce slovenske obcianstvo MUSI ovladat Slovencinu pismom i slovom, tak ked maju kua slovenske obcianstvo nech tym jazykom aj hovoria a urady detto.
Doma a s kamaratmi nech sa rozpravaju ako len chcu.
Ale inak - ja tiež zvyknem občas pozdraviť po anglicky alebo po portugalsky
Na slovensku po slovensky a bodka. V uradoch/obchodoch by mali zacat slovensky a ked nevie, tak az potom po madarsky/anglicky/nemecky... Som na slovensku, ked budem v nemecku v tureckej casti, tiez zacnu po nemecky a nie po turecky. S takymto pristupm mozme rovno zrusit stat, lebo to mozme na vychode zacat polsky, ukrajinsky, na zapada nemecky...
Určite by som neodzdravil a tým duplom nie maďarovi!