A viete prečo? Lebo zatiaľ čo na Slovensku sa stále zdražuje a vláda škrtí rozpočet a žmýka ľudí na poplatkov, tak Gréci, ako vždy si žijú, na vysokej nohe a štrajkujú, aby im vláda nepriškrtila ich nadštandardné platy a v 52 ich dôchodky. A celá EU bez R
Keby to človek vedel ako to bude v EÚ, to sme si mohli aj aj my dať po vstupe do únie 3000€ platy a potom nech nás zachraňujú.Lenže my sme sprostí,šetríme kde sa dá aby sa hnilí kokoti mohli mať dobre.Dal by som im Dunčov salavár.
Bol si tam? ... ale v skutocnom Grecku, teda niekde v krajine, kde turistov bezne nenajdes. Mimo turistickych oaz? Stale sa ziadne peniaze Grecku, ani jeho obyvatelstvu nedavaju, nedavali, ani sa davat nebudu. Grek neuvidi ani cent. To co sa zachranuje su banky. A vysoka zivotna uroven Grekov, ... to je ako pristavit na ulici Patrika Vrbovskeho obycajneho, bezneho, priemerneho Slovaka a spytat sa na jeho zivotnu uroven (kyvajuci smajlo).
@webster43 ďaľší promovaný inžinier ekonomiky, s osobnými skúsenosťami s neturistickými oblasťami grécka, si pán, máš titul z novín, fakt, keď nevieš tak nerieš, navyše nadštandartné platy majú štátny zamestanci keď už niečo, a
@3mm Tak len cálujte svoje peniaze Gréku za 2-3 roky možno neskôr si budú pýtať ďalšie peniaze. Dostali sa do zlej situácie vlastnou vinou gazdovaním. Nie živelnou pohromou alebo vojnou. Od revolúcie 1989 počúvame na Slovensku že si máme uťahovať opasky, ale Gréci nemusia, alebo lepšie povedané nechcú. Po celej EU boli demonštrácie proti. Aj tu v Nemecku. A zrazu aká reakcia od Vás. Som za pomôcť, ale najprv reformy a potom peniaze. Gréci si za to môžu aj samy. Peniaze do Afriky? prečo nie je tam hladomor sucho vojny.
A ešte jedno a myslíte si čo chcete. Gréci majú v zákone odchod do dôchodku v 52 rokov mi pôjdeme 62 rokoch ....aj to sa Vám páči?...národ, ktorý si žije nad úroveň svojej ekonomiky si pomoc nezaslúži. A myslíte si o mne čo len chcete.
@ubosko až tak? .. Treba biť solidárny, ale nie za každú cenu. Treba pomáhať, ale iba tým čo si to zaslúžia, alebo sa dostali do zlej situácie nie svojou vinou.
@matheusko a u nás je to podobné. Aká je situácia v BA a aká je na východe Slovenska? priemerné platy? firmy..atď?.. Myslím si to nielen ja ..že pre BA Slovensko začína a končí západoslovenským krajom. Vláda si vždy spomenie a hojne navštevuje Východ Slovenska, iba pred voľbami.
@matheusko priemerný plat na Východe je od minimálnej mzdy do 12000Sk...ja osobne som z Východu z mesta Stará Ľubovňa a v našom okrese keď niekto zarobí 500€ brutto tak to má obrovské šťastie.
@matheusko nemusíš cestovať až tak ďaleko. Príď na východ Slovenska, prejdi si obchody, aké sú ceny potravín a opýtaj sa ľudí aké majú platy. Prejdi si obchody a ceny v BA opýtaj sa ľudí aké majú platy a potom sa staraj o Grécko. Keď to zhrniem... v BA platy vyššie, ale ceny rovnaké, alebo nižšie.......
na Východe platy nižšie, ale ceny potravín vysoké, alebo rovnaké, ako v BA. a to už vôbec sa nedá porovnať životnou úrovňou a prac. príležitosťami.
@matheusko@3mm Oficialne cisla hovoria, ze Greci maju dochodky okolo 2500 eur, pricom obrovska vacsina Slovakov nema ani take platy, ani z polovice, ani z tretiny... Preco by sme mali im prispievat?
Ano, mozu za to hlavne banky, ale ich prijmov sa nikto nedotkne, to si predsa nemoze dovolit, budu siahat len na ludi, lebo kto to kedy videl, aby bankam nieco zobrali, to sa nepatri... Ale preco musia mat Greci taku zivotnu uroven a my im ju mame platit?
To ako keby si chcel od nejakych obyvatelov Zairu alebo Konga aby nam platili nas deficit, nase dlhy atd. Chcel by si to? Ja by som mozno aj ano, ale mozno by mi napadlo, ze preco by som preboha mal takto zdierat este aj takychto... bedarov jak su oni
@azel ano banky, tie devastujú celý svet, zarábaju miliardy!.....aj tak si myslím, že je to židovská politika, krach, kríza...........a najhoršie na tom, že je to všetko naplánové.........
skončí sa to jedine vojnou, no a na tej zarobia najviac.........filip
Sociálna podpora v Nemecku pre jedného soc. odkázaného občana, ktorý ma v prenájme 2 izbový byt. Napríklad v BGW.- Soc. podpora 680€. Plus pri ročnom zúčtovaní viac, ako polovicu nedoplatkov mu preplatí štát. Pri zvýšení cien potravín pravidelné zvýšenie soc. podpory.
Za 2 izbový byt zaplatí v priemere za byt 340€ aj z energiami. Pri sťahovaní preplatia náklady. Stačí?...
na Slovensku 1 osoba-65,50€ na mesiac a keď máš platiť inkaso, preplatia ti iba časť nákladov. A ži z čoho chceš. A počul som, že majú dostávať ešte menej.
Plat obyčajného človeka sa pohybuje od 1100€ do 1400€ netto, ale bežne aj viac. Záleží od profesie. Odvody do štátnej zdravotnej. Poisťovne-150€. Do súkromnej 250€...povinne pre živnostníka. Odvody do soc. poisťovne-150-200€. 1 osoba bezdetná slobodná daňová trieda 1.
dnes sa uz da aj na slovensku zarabat vela ale clovek musi chciet a odopriat si viac volna...plus musi aj nieco vediet a mat nejake skoly...ked niekto len caka kedy moze vypadnut z roboty tak nech sa necuduje ,ze zarobi malo...
@webster43 lubovna,gelnica,stropkov,svidnik su hladove doliny to mas pravdu...
co sa tyka grecka tak tie rabovacky,demostracie... no nechcel by som a plus nemaju sa az tak dobre...a ten dochodok taky velky dlho nebude plus ja ked budem mat 70 tak nechcem zit z dochodku...
Ked uz je to v @21 spomenute Je zaujimave ze Slovaci chodia do Grecka len dovolenkovat a skoro nik tam nechodi pracovat, alebo studovat. A rovnako je to aj v inych krajinach EU, aj odtial sa chodi do Grecka len dovolenkovat. A fakt je, ze kto si mysli ze je tam tak dobre, nech si kupi pltku a pltkuje do Grecka my ostani sa mu zlozime na jeho standard, rovnako ako ostatnym Grekom (kyvajuci smajlo).
@matheusko no prečítal som si to, ale mne z toho plinie, že oproti Slovensku to majú aj tak o niečo lepšie napríklad toto..
Priemerný dôchodok v Grécku je na úrovni 55% priemeru v EÚ, čo predstavuje zhruba 630.-€. Väčšina dôchodkov v Grécku je však pod hranicou 600.-€. Pri mzdách i dôchodkoch sú v Grécku veľké regionálne rozdiely.
Ak niekto argumentuje tým, že dôchodok štátneho úradníka v Grécku tvorí cca. 95% poslednej čistej mzdy, tak treba povedať, že toto sa vzťahuje len na základný plat a nie na rôzne príplatky, ktoré tvoria veľkú, v extrémnych prípadoch dokonca väčšiu časť mesačných príjmov. Pravdou je taktiež množstvo sociálnych výhod, 13. a 14. plat (i dôchodok), rozličné príspevky k Vianociam či Veľkej noci a podobne. Oči si netreba zatvárať ani pred veľkým množstvom zamestnaných ľudí na čierno, prebujnelou korupciou a obchádzaním daňových povinností.
@matheusko príklad moja mama platí za inkaso 230€...a z dôchodku jej ostane sotva 100€ na celý mesiac...a to ešte nie je všetko. Poplatky za smetí a ostatné somariny. Je lepšie na tom, ako Grék?..určite horšie. A odpracovala 33 rokov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
no a nadobúdam dojem, že celý svet sa začína z EU smiať a čaká, kedy sa rozpadne ..........filip
na Východe platy nižšie, ale ceny potravín vysoké, alebo rovnaké, ako v BA. a to už vôbec sa nedá porovnať životnou úrovňou a prac. príležitosťami.
Ano, mozu za to hlavne banky, ale ich prijmov sa nikto nedotkne, to si predsa nemoze dovolit, budu siahat len na ludi, lebo kto to kedy videl, aby bankam nieco zobrali, to sa nepatri... Ale preco musia mat Greci taku zivotnu uroven a my im ju mame platit?
To ako keby si chcel od nejakych obyvatelov Zairu alebo Konga aby nam platili nas deficit, nase dlhy atd. Chcel by si to? Ja by som mozno aj ano, ale mozno by mi napadlo, ze preco by som preboha mal takto zdierat este aj takychto... bedarov jak su oni
skončí sa to jedine vojnou, no a na tej zarobia najviac.........filip
Za 2 izbový byt zaplatí v priemere za byt 340€ aj z energiami. Pri sťahovaní preplatia náklady. Stačí?...
na Slovensku 1 osoba-65,50€ na mesiac a keď máš platiť inkaso, preplatia ti iba časť nákladov. A ži z čoho chceš. A počul som, že majú dostávať ešte menej.
Plat obyčajného človeka sa pohybuje od 1100€ do 1400€ netto, ale bežne aj viac. Záleží od profesie. Odvody do štátnej zdravotnej. Poisťovne-150€. Do súkromnej 250€...povinne pre živnostníka. Odvody do soc. poisťovne-150-200€. 1 osoba bezdetná slobodná daňová trieda 1.
@webster43 lubovna,gelnica,stropkov,svidnik su hladove doliny to mas pravdu...
co sa tyka grecka tak tie rabovacky,demostracie... no nechcel by som a plus nemaju sa az tak dobre...a ten dochodok taky velky dlho nebude plus ja ked budem mat 70 tak nechcem zit z dochodku...
Okrem toho máš v profile že žiješ v Nemecku, tak teraz neviem.
Každopádne, keď si myslíš že sú na tom tak super a tak moc im závidíš, prečo sa tam neodsťahuješ?
ja som na slovensku mimoriadne spokojny...su tu super ceny v porovnani so zapadnou eu a mam velmi dobry prijem...
» www.jetotak.sk/europa/grecko-m...
» spw.blog.sme.sk/c/228243/Pozor-...
Priemerný dôchodok v Grécku je na úrovni 55% priemeru v EÚ, čo predstavuje zhruba 630.-€. Väčšina dôchodkov v Grécku je však pod hranicou 600.-€. Pri mzdách i dôchodkoch sú v Grécku veľké regionálne rozdiely.
Ak niekto argumentuje tým, že dôchodok štátneho úradníka v Grécku tvorí cca. 95% poslednej čistej mzdy, tak treba povedať, že toto sa vzťahuje len na základný plat a nie na rôzne príplatky, ktoré tvoria veľkú, v extrémnych prípadoch dokonca väčšiu časť mesačných príjmov. Pravdou je taktiež množstvo sociálnych výhod, 13. a 14. plat (i dôchodok), rozličné príspevky k Vianociam či Veľkej noci a podobne. Oči si netreba zatvárať ani pred veľkým množstvom zamestnaných ľudí na čierno, prebujnelou korupciou a obchádzaním daňových povinností.
druha vec je keby mysleli greci tak ako mi na nich tak povedia pomozte nam ale od tade po tade ... ale oni chcu viac a viac
..kvak..
Je 14:00. Slováci, makajte! Grék, na ktorého robíte si práve dáva obedňajšiu siestu!!!!
ale ináč je to pravda! vraj majú najdlhšie obedné prestávky. nekedy až 3 hodiny !!!