nečudujem sa, že ťa neprijali, keď poriadne ani neovládaš sloven. jazyk ...ako nič v zlom, ale gymnazista by mohol ovládať slovenčinu to je elita národa
@sonicka22 prave o to mi ide, ja zijem na slovensku 2 rokov a na normalnom gymnazii neviem ci vobec prejdem prvy pol rok, mali by brat ohlad na taketo pripady
@helloxd hm, tak myslím, že takéto prípady nezohľadňujú pretože ak sa hlásiš na slovenskú školu tak rátajú s tým, že vieš dobre slovensky ...a ty sa hlásiš dokonca na gympel, kde je tá úroveň o niečo vyššia
@helloxd mala som tiez taku kamaratku, ktora preto sla na bilingvalne anglicke gymko. otazka znie, ci ta vezmu vobec na normalne slovenske gymko s tvojou slovencinou, ked ta nevzali na bilingvalne povedala by som ti "skus to o rok" ale v pripade strednej to tak nefunguje. ibaze by si bol osmak momentalne
@sonicka22 to hej ale je to bilingvalne gymko co znamena ze sa tam uci po inom jazyku, takze niekto co vie dokonalo po anglicky sa tam podla mna hodi viac
@helloxd bilingválne gymnázium nie je pre tých, čo vedia dokonalo hovoriť v cudzom jazyku, ale aby sa ľudia naučili vďaka tej škole dobre až dokonalo komunikovať v cudzom jazyku chceš sa tam prvý rok nudiť a učiť sa základy jazyka, ktorý už poznáš?
@helloxd keď vieš uchopiť do ruky vidličku ,načo konzumuješ potravu ? tak asi keď žiješ na slovensku, tak by malo byť pre teba prioritou aj to,že ovládaš slovenský jazyk a ako študent gymnázia by si ho mal dokonale ovládať
no co ja viem...na prijmackach je ten jazyk - konkretne moj pripad anglictina totalne primitivny.. taky test by som dala nasej normalnej triede ako pisomku - cize asi pocitaju s tym ze sa tam ten jazyk ides ucit a slovinu s matikou musis mat zmaknutu, s tym uz nic nenarobis ved si na slovensku
ale wow obdiv, nevedela by som si predstavit mat slovencinu ako iny ako materinsky jazyk - ak som dobre pochopila
@sonicka22 ale bilingvalne gymko je na to aby si isiel studovat do zahranicia a sa naucil ovladat ten jazyk, takze ked chcem na biling gymko tak tu asi nechcem ostat nie?
@helloxd Na bilingválnom 5. Aspoň na mojom isto. Prijímačky máš aj z cudzieho jazyka a áno, možno máš veľa predmetov po anglicky ale môj zlatý, tá slovenčina ti dá po prstoch. To je síce všetko milé, že ty chceš ísť do zahraničia, ale keď neprejdeš slovenskou školou, tak môžeš ísť akurát umývať riad za minimálnu mzdu. Gymnaziálne učivo nie je sranda. A pre mňa bolo to v angličtine stokrát ľahšie.
ber to tak že si na tom v podstate lepšie , teda ťažko povedať.. záleží na tvojom obore ktorý chceš neskôr študovať , ale aha.. skončíš strednú školu a môžeš ísť študovať výšku v cudzom jazyku.. tam budeš mať určite výhody oproti ostatným.. ale kľudne by si si mohol dávať prednášky v cudzom jazyku , za to sú (aspoň niekde) extra kredity.
ja byť tebou by som to nebral tak tragicky, ale tiež by ma to nasralo..
Nečítala som komenty, len prvých pár. Keď vieš perfektne angličtinu, zaujímalo by ma, na ktoré gymko si sa hlásil. Pretože niektoré majú prijímačky z angličtiny, iné zo slovenčiny. Mal si ich skúsiť aspoň viac No a... isto sú nejaké špeciálne školy. Či trepem? Ale tak napríklad môj spolužiak odišiel z piatej triedy do Anglicka, vedel len základy a hneď nastúpil na anglickú školu. No a nejak sa už naučil. Takže, ak chceš, zvládneš to aj ty
@helloxd No vidíš, mňa zrovna na GBAS vzali Ale tak si si mal ty inteligntný tvor, čo tak perfektne ovládaš angličtinu, mal vybrať niečo, kde sa robia prijímačky z aj
Ja z niektorých komentárov fakt nemôžem. To iba teraz sa každý hlási na bilingválne, alebo to bolo aj pred tým?
Ináč, k tomu, že ťa nevzali... Máš to hold blbé, ale pomôžu aj známky, ktoré máš po minulé roky, no ak ich nemáš dobré, tak na čo čakáš, že ťa zoberú? A vôbec, ja sa driem stále, aby som mala samé jednotky a pripravujem sa na všetky hodiny a z angličtiny som excelovala, tak preto som sa prihlásila na Bil... gymko. A slovenčinu mám tiež pod palcom tak, ako sa má, keďže kamarátkam opravujem všetky gramatické chyby, ktoré mávajú v zošitoch... A navyše, ak nevieš na bilingválnom gramatiku, si v keli, pretože bilingvál znamená - angličtina a "slovenčina", na bilingválnom ti bude angličtinu veľmi treba... Dúfam, že som sa vyjadrila dosť jasne.
Neviem čo tu s osobou vôbec diskutujete, je to ako hrach na stenu hádzať. Na gymnázium zjavne nemá, lebo ináč by už pochopil, čo sa mu väčšina ľudí snaží povedať.
A ako osoba s dobrou angličtinou by som videla rada angličtinu toho dobrého angličtinára, ktorého neprijali
@hotaru skusky z anglictiny tam neboli, je to biling. gymko a o to prave mi ide, ze na kazdom biling gym. by mali byt skusky z toho jazyka ,ale vidim ze niektory ludia ako ty su trosku pomalsie a to nepochopia
Mna prijali na sos podnikania a marketingu odbor ekonomicko-pravne sluzby a poradenstvo a dost som sa divila ze ma vzali chcem tym povedat, že asi tie gymka su naročnejšie takže.. chapeš ne?? mam spolužiačku čo si dala obe prihlašky na gymka na jedno ju vzal na druhe nie..a popritom sa uči dost dobre..proste netrap sa tym.. snad na druhu školu ta vzali ne??
@cmuka12311 no ale naozaj, mozno je ale skoro ziadne bil. gym. ma tie skusky, a od gbas som odcakaval viac na to ze to je vraj najlepsie bil gym, ale ako vidim, nie je to tak
@helloxd Prečo školu súdiš podľa prijímačok a nie výsledkov? Každopádne, už sa neštvi na celý svet, nevzali ďalších 350 ľudí a viac... nie si jediný. A nie je to všetko, neboj, budú aj iné šance. Malo to tak byť, tak je
@cmuka12311 ok mas pravdu, ale mali by aspon trosku brat ohlad na studentov ktory nesu v slovencine najlepsi, aspon skusky z anglictiny tam mohli dat, tak ako na umeleckej mas zo vytvarnej vychovy, alebo na sportovej zo telesnej vychovy tak by mali mat vsetky bilingvalne aj skusky z toho jazyka. ale dik aj tak
@helloxd No áno ale nám to aj hovorila zástupkyňa ich na pretestovaniach. Že to tam proste nedávajú, pretože ich zámerom je žiakov jazyk naučiť. Nepotrebujú, aby ho perfektne ovládali. A keď ho skvele ovládaš, tiež nie je zmysel ísť tam
@cmuka12311 tak to rovno kazdy moze ist na normalne gymko a si celu ucebnicu dat prelozit nie? je ine ked si to prelozis ako ked niekto ti to po anglicky vysvetli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
takze bud si najdi cisto anglicku skolu
alebo sa nauc po slovensky
ina moznost nie je
nie anglicke
ale wow obdiv, nevedela by som si predstavit mat slovencinu ako iny ako materinsky jazyk - ak som dobre pochopila
Pretože na Slovensku sa po anglicky ďaleko nepohneš. A preto, že ak chodíš na slovenské gymnázium s vyučovacím jazykom slovenským, tak si v prdeli.
ale rozumies ze slovencine sa tak ci tak nevyhnes?
ja som zila rok vo finsku chodila som normalne na finsku skolu a ten jazyk som sa naucila tak sa nestazuj a najdi si pekne doucovatela slovenciny
este sa ti zide
ja byť tebou by som to nebral tak tragicky, ale tiež by ma to nasralo..
skultetyho 10, kosice
..evanjelicke
Ináč, k tomu, že ťa nevzali... Máš to hold blbé, ale pomôžu aj známky, ktoré máš po minulé roky, no ak ich nemáš dobré, tak na čo čakáš, že ťa zoberú? A vôbec, ja sa driem stále, aby som mala samé jednotky a pripravujem sa na všetky hodiny a z angličtiny som excelovala, tak preto som sa prihlásila na Bil... gymko. A slovenčinu mám tiež pod palcom tak, ako sa má, keďže kamarátkam opravujem všetky gramatické chyby, ktoré mávajú v zošitoch... A navyše, ak nevieš na bilingválnom gramatiku, si v keli, pretože bilingvál znamená - angličtina a "slovenčina", na bilingválnom ti bude angličtinu veľmi treba... Dúfam, že som sa vyjadrila dosť jasne.
A ako osoba s dobrou angličtinou by som videla rada angličtinu toho dobrého angličtinára, ktorého neprijali
a tá angličtina ušla kam? keď nevieme argumentovať, tak povieme osobe že je trápna. klasika.
a ešte ma napadlo - keď boli skúšky zo slovenčiny, to veľa vysvetľuje.