@alpynus nikdy odo dnes? lebo tento ti vysiel dost dobre (hoci mozno bolo este vtipnejsie to konstatovanie pod joke-om, ale kazdopadne prispevok hodnotim kladne
Je to stav, pri ktorej ma latka (presne) zodpovedajucu teplotu varu jej tlaku. Zaroven musi platit, ze jej suchost je rovna jednej (t. j. v skumanom systeme sa nachadza iba v plynnej faze).
pri vyparovani do uzavreteho priestoru sa vytvori rovnovazny stav medzi kvapalnym a plynnym skupenstvom latky
pr.: ked mas tlakovy hrniec pevne zavrety a zahrievas v nom vodu a voda sa nemoze vyparovat pretoze nema kam a hromadi sa vodna para na spodnej strane viecka a tato para sa zahrieva...to je nasytena para
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Ach, ja nebudem nikdy vtipný.
(ked je para nasytena vodou)
Je to stav, pri ktorej ma latka (presne) zodpovedajucu teplotu varu jej tlaku. Zaroven musi platit, ze jej suchost je rovna jednej (t. j. v skumanom systeme sa nachadza iba v plynnej faze).
pr.: ked mas tlakovy hrniec pevne zavrety a zahrievas v nom vodu a voda sa nemoze vyparovat pretoze nema kam a hromadi sa vodna para na spodnej strane viecka a tato para sa zahrieva...to je nasytena para
dakujem dakujem