Mno zo zaciatku tam boli len malinke chybicky, ale cim dalej som sa dostawal, tym wjac som zistowal ze ten clanok pisal nejaky lolo, ktory widel linux (a aj hociake distro) akurat tak w nejakom magazine..
KDE a Gnome su window manageri? To su Desktop Environmenty, na ktorych bezia window manageri. (KDE newjem aky ma, Gnome ma standardne metacity)..
"Shell je obdoba príkazového riadku cmd z Windows" - tak toto ma dorazilo uplne.. Unix Shell tu bol ked sa bill gates hrawal na piesocku s lopatkami..
K tym wirusom na linux.. Kedze w linuxoch len debil pracuje ako root, je nemozne aby wirus zasral cely system, maximalne len tak domowsky priecinok, tak si newjem celkom predstawit ci je wobec realne (a ci to ma zmysel) aby sa wytwarali wirusi na linux..
Hmm, je to napisane pekne, ale co sa tyka informacii je to biednejsie. Keby som sa rozhodol prejst na linux pomocou tvojho clanku daleko by som asi nedosiel. Ja co odporucam je wiki na kubuntu.sk a kazdopadne googlit vsetky chybove hlasky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
chaos... chaos a chaos.
KDE a Gnome su window manageri? To su Desktop Environmenty, na ktorych bezia window manageri. (KDE newjem aky ma, Gnome ma standardne metacity)..
"Shell je obdoba príkazového riadku cmd z Windows" - tak toto ma dorazilo uplne.. Unix Shell tu bol ked sa bill gates hrawal na piesocku s lopatkami..
K tym wirusom na linux.. Kedze w linuxoch len debil pracuje ako root, je nemozne aby wirus zasral cely system, maximalne len tak domowsky priecinok, tak si newjem celkom predstawit ci je wobec realne (a ci to ma zmysel) aby sa wytwarali wirusi na linux..
Jo a taky detail ... pod navodom sa mysli HowTo nieco urobit Toto skor bolo info o linuxe (sice zaujimavo urobene, ale bolo)
Mno newjem ci to bolo zaujimawo urobene, ale wjem ze toto domyli kazdeho zacinajuceho linux usera..