Len tak by ma zaujimala diskusia birdzakov k tomuto inzeratu (prvy link je na clanok o tom, komu sa nechce inzerat citat): » dennikn.sk/24562/firma-inz...
@igorv cital som kus diskusiu k clanku, ako dost "ziva", . Anyway, niekto tam napisal, ze firma si moze vyberat ako chce, nie je nic protizakonne toto alebo tak. Ale niekto zas pisal, ze by HR malo pisat tie inzeraty "pozitivne" a potom po pozreti CV tych ludi zahodit, .
@matwejo Samozrejme, že na to firma právo má, predsa ak majú absolventov lepších škôl, a absolventi daných škôl majú problém už na samotnom pohovore, potom niekto niekde spravil chybu za ktorú niekto niekde pykať musí. Ako povedala pani, ľudia chodia na Vš za titulmi. Čo je pravda, pretože bez titulu ťa nikto nezoberie. No ani s titulom zo šmejdnej školy. Ostáva otázka, "Ako to vyriešiť?"...
rozpravala som sa o tom so sestrou, ktora robila 3 roky personalistku, a povedala mi v podstate to co si myslim ja... ze na jednej strane ano, aj z pofidernych skol mozu byt velmi super studenti, ale zaroven to zistis vacsinou az na pohovore, a ked sa ti na jednu poziciu hlasi xyz ludia tam mas strategickejsie urobit takyto filter, co koniec koncov uz firmy robia len sa s tym nechvalia. plus ak sa toto zacne diat vo velkom tak podla mna v dlhodobom meradle klesne zaujem o tie skoly, ak bude ich studentom davane najavo, ze si tazsie zozenu job.
nie som HR ani nemám firmu (zatiaľ), ale keby som mal, tak tiež by som nezamestnal ľudí z takýchto "tiežuniverzít" a ten zoznam by som ešte dokonca aj rozšíril sám poznám ľudí, ktorí majú titul z podobných škôl, takže veľmi dobre viem akú "kvalitu" produkujú a veru dnes už má titul zo slovenskej vš hocaký blbec, len za účasť.
@lenkaska1 veď je to súkromná firma. Prekvapko pre teba asi bude, že takto uvažuje veľa spoločností, akurát to selektujú až po obdržaní CVčiek a nenapíšu to priamo do inzerátu. Hoci na podobnom inzeráte sme sa smiali už pár rokov dozadu Ale teba to zrejme štve, ako študenta jednej zo spomínanách tiežuniverzít, takže chápem tvoje rozčarovanie
@trubajerichova nie vôbec ma to neštve ako študenta jednej zo spomínaných univerzít dokážem byť len objektívna tak nech to selektujú potom a ak si myslia že sa im prihlási na nejakú trápnu prácu niekto s medicínou tak sú na omyle
@trubajerichova no čo som si prečítala tú náplň práce, tak nechápem aký majú problém, veď hento by dokázal robiť aj niekto s Paneurópskou VŠ.... asi čakajú že im tam dojde študovaný inžinier zo stavebnej fakulty STU
podľa mňa je celý ten povyk okolo toho zbytočný pretože ak niekto hľadá ekonóma načo by sa tam hlásil masmediálec alebo sociálny pracovník. Firma má právo si dať inzerát aký chce a v diskusii už len z princípu si proste niekto potrebuje rypnúť.
@trubajerichova a navyše tam píšu: Minimálne požadované vzdelanie: stredoškolské s maturitou ... Čiže niekto zo spomínaných VŠ ak by neuviedol do CV že tam chodil tak by ho prijali skôr ako niekoho kto chodil na spomínané VŠ? Smiešny inzerát....
@lenkaska1 ..čo s tým má medicína netuším. Každopádne objektivita je aspoň čiastočne daná v tomto prípade reputáciou vyššie spomínaných škôl (hoci sa to niekomu páčiť nemusí, to chápem). To, čo si uviedla v poslednej reakcii na mňa je teoreticky zrejme pravda. Mne to vzhľadom na moje skúsenosti až také smiešne nepríde Viac neviem, čo by som ti k tejto veci povedala.
@trubajerichova Okej, ja len vravím, že je smiešne, že človek čo ani nemá žiadnu VŠ má vacsiu sancu ako clovek, ktory ju ma... to je asi celé neviem no mne sa nepáči takéto odsudzovanie ľudí
Je to dost neprijemne a utocne formulovane, ale je to skoro taka ista poziadavka, ako x-ty stupen VS vzdelania alebo aktivna anglictina, moze ist o skill relevantny k naplne prace alebo o pokus filtrovat uchadzacov,
Nie je to prvy takyto inzerat, videla som uz kopu s dovetkom "nie VSBM" napriklad, a myslim, ze realne sa vyberovy proces obcas podla takych kriterii aj robi, aj ked sa to explicitne nikde nepise.
@lenkaska1 neviem, prečo by to malo byť odsudzovanie ľudí. Je to len ich skúsenosťami podložené šetrenie času (a peňazí). A ešte k tej druhej poznámke... Poznám (a myslím, že nie som žiadna rarita) xy ľudí, ktorí majú SŠ a sú neporovnateľne vzdelanejší a inteligentnejší ako x iných absolventov (nielen) spomínaných VŠ. Takže neviem, čo ti aj na tomto fakte príde také čudné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Nie je to prvy takyto inzerat, videla som uz kopu s dovetkom "nie VSBM" napriklad, a myslim, ze realne sa vyberovy proces obcas podla takych kriterii aj robi, aj ked sa to explicitne nikde nepise.