Aký máte názor na Islam? Ja by som zakázal, aby sa šíril v krajinách, kde nikdy nebol. Je dobre, že u nás je zakázané stavať mešity a zakázal by som aj utečencov, aby sem nešírili inú kultúru. Ale zas tie zákony v niektorých krajinách, že ženy nemôžu chodiť zahalené podľa mňa nie sú správne, príde mi OK, že to nosia aj keď sú v neislamskej krajine. Islam mi je dokonca sympatický v tých krajinách, kde bol vždy a pride mi fajn, že majú svoje pravidlá, aj keď sú niektoré také dosť prehnané.
Bin Ladin a Al kaida .. to sa mi spaja s moslimami.
Nepisem ze vsetci moslimovia su teroristi.. Ale pravda je taka ze kazdy druhy clovek z ich naroda ano
Zeny tie kokotiny nenosili odjakziva, maju to nanutene. Moslimi potrebuju tvrdeho vodcu aby mohli fungovat, inak sa medzi sebou pozabijaju, co aj teraz robia kedze im svet zvrhol diktatora.
@antifunebracka viem že ty si proste kokot a s tebou inteligentná reč nie je, ale skús sa prekonať a vysvetliť mi čo je na Islame násilné? Nie, Islam nie sú tí ujovia v TV čo režú hlavu (títo ujovia boli vládami islamských štátov odsúdení), Islam nie je ani žena čo je mlátená mužom, čo viem zo skúseností tak ženy ešte viac apelujú na dodržiavanie zvykov v Islame ako muži burka nie je symbol utláčanej ženy, ale súčasť kultúry, taktiež ako my nosime rifle, v Afrike existujú kmene kde chodia nahí, nejaké rifle im prídu tak nezmyselné ako nám burky, a keď tvrdíme že chodiť nahí je nevhodné, len pokrútia hlavami že by sme tieto nezmyselné názory mali nechať tak... je to proste iná kultúra, s inými zvykmi
@obsession spájať sa ti to s nimi môže, ale si dosť inteligentná na to aby si sa neriadila podla prvej myšlienky ktorá sa ti s danou vecou spája ( pretože moslimov poznáš len z filmov kde sa bojuje proti Bin Ladinovi ), a vieš že sa treba logicky zamyslieť a zistiť, že nejaký diktátor ktorý bol terorista a už je dávno mŕtvy nie je obraz moslimského obyvatelstva.
To je tak primitívne, akoby som povedal: Prvé čo sa mi spája s Nemcami je Hitler.
Netvrdím, že každý Nemec je nacista, ale každý druhý áno ...
Tak podľa môjho názoru by bolo najlepšie, keby sa islam nerozširoval ...stačí sa pozrieť len v Európe ako na to doplácajú nevinní ľudia svojimi životmi, za to že oni si chcú niečo dokazovať..
Islam naozaj velmi zalezi na tom, aky vodcovia su pri moci. Kedze je to krajina s velkym bohatstvom, ktore chce kazdy, uz dlhsie plati verzia o Mohammedovy s koránom a mečom. Do istej miery za to možu Kresťania, ale samozrejme nie je všetko čiernobiele. Boli a sú miesta kde moslimské ženy nemuseli byť zahalené a Islam sa vyvýjal rovnako ako kresťanstvo, (nezabúdajme, že ešte sto rokov do zadu, kresťanská viera nerešpektovala akékolvek odhalovanie u žien) čo vlastne tiez casto vidime ten roznorody rozvoj po svete. Su radikalny evanjelici, radikalny katolici, ktorí proste tiez hlasia zbran a bibliu. V ich krajinach ale nie je konflikt takze ich vvplyv nevidime v akcii. Rovnako ako sú moslimovia rešpektujúci ženy a iné viery, dokonca aj bezvercov. Rozvoj Islamu, ale najviac zbrzdil Krestansky svet a za averziu Islamu voči sebe si do velkej miery možu sami.
@antifunebracka Hindizmus diskriminuje omnoho viac. Sú oblasti v ktorých Hindovia konvertujú na Islam, aby sa im dostalo aspoň nejakých práv. Oficálne samozrejme Indii už nedotknuteľný majú uznané aspoň nejaaké práva, ale pravda je, že sú oblasti, kde sú schopný bez výčitiek zabiť trebárs pár, z dvoch k sebe neprínaležitých kást.
Zaujímalo by ma že koľko ľudí odtiaľto sa reálne s nejakým moslimom stretlo, rozprávalo a tak.
Lebo ako tu už bolo napísané, človek bez ohľadu na vieru moze byť blbec alebo v pohode človek. Áno, islam sa spája najmä s radikalizáciou a je zrejme v tomto smere najrizikovejších nabozenstvom, ale stále mi príde niekoho odsudzovať vopred len z dôvodu vierovyznania neskutočne obmedzené.
Nazvime to Pät stlpov islamu
1. Opakovať vyznanie (šaháda): „Niet boha okrem Alaha; Muhammad je Alahov posol“
2. Modlitba (salát) smerom k Mekke päť ráz za deň
3. Dobročinnosť (zakát), záväzok dávať percentá zo svojho príjmu a z hodnoty určitého majetku
4. Pôst (saum), najmä v mesiaci slávenia ramadánu
5. Púť (hadždž).
6.Viera v osud
-Co znamena islam pre moslima : poddanosť“, „vzdanie sa“ alebo „zaviazanosť“ Alahovi, a podľa istého historika „vyjadruje najvnútornejší postoj tých, ktorí načúvali Muhammadovým kázňam“. „Moslim“ znamená ‚ten, kto vykonáva islam‘.
V MENE Boha milosrdného, zľutovného.“ Táto veta je preklad arabského textu z Qur’ánu/Koranu
Historia :Arabi pestovali formu uctievania Alaha, ktorá mala stredisko v údolí Mekky pri posvätnom mieste kaba, jednoduchej budove kockovitého tvaru, kde bol ctený čierny meteorit. Podľa islamskej tradície kabu pôvodne postavil Adam podľa nebeského pravzoru a po potope ju obnovil Abrahám a Išmael. (History of the Arabs [Dejiny Arabov] od Philipa K. Hittiho) Stala sa svätyňou 360 modiel; na každý deň lunárneho roku pripadala jedna modla.
Počas ich, svätého mesiaca putovania, ju navštevujú milióny moslimov, aby si splnili náboženskú povinnosť hadždž. V Mekke idú pútnici do posvätnej mešity, kde sedemkrát obchádzajú okolo malej svätyne nachádzajúcej sa blízko stredu nezastrešeného nádvoria mešity.
-Ako sa Mekka stala hlavným pútnickým miestom islamu?
Muhammad získal nadvládu, v roku 630 n. l. (8 A. H.) Mekka vzdala a on sa stal jej vládcom. Keď mal v rukách opraty svetskej i náboženskej moci, mohol odstrániť modlárske obrazy z kaby a urobiť z nej konečný cieľ pútí do Mekky, ktoré sa konajú dodnes
Kaabu, obrovskú hranolovitú stavbu z kameňa a pokrytú ťažkým čiernym závesom, definuje islamská publikácia ako miesto uctievania, ktoré Boh prikázal Abrahámovi a Izmaelovi vybudovať pred vyše štyritisíc rokmi“ Takto islam počínajúc prorokom Mohamedom v 7. storočí n. l. tvrdí, že je spätý s Abrahámom, patriarchálnym predkom judaizmu a kresťanstva. Preto je jedným z troch veľkých monoteistických náboženstiev.
V skutočnosti je Kaaba umiestnená v strede obrovského otvoreného nádvoria, ktoré tvorí časť veľkej mešity v Mekke. Každý moslim považuje za povinnosť vykonať túto cestu aspoň raz v živote. V mešite v Medine je pochovaný Mohamed.Ale Iba moslimovia smú vstúpiť do mešity v Mekke.
- Troska o polygamii tazka- Je to medzi moslimami pravidlom? Hoci polygamiu dovoľuje, mnoho moslimov má iba jednu manželku.V minulosti bol veľký počet vdov, ktoré zostali po ťažkých bojoch, vtedy sa pripustila polygamia.
Napr. Muhammadov životopis od Ibn-Hišáma sa zmieňuje, že Muhammad sa oženil s bohatou, o pätnásť rokov staršou vdovou Chadížou. Po jej smrti sa oženil s mnohými ženami. Keď zomrel, zanechal po sebe deväť vdov.
Istá forma manželstva v islame sa nazýva muta. Je definovaná ako „zvláštna zmluva uzavretá medzi mužom a ženou cez ponuku a súhlas s manželstvom na obmedzený čas a so zvláštnym venom, podobne ako zmluva o trvalom manželstve“. (Islamuna od Mustafu al-Ráfi’í) Sunniti ju nazývajú manželstvo pre rozkoš a šiiti manželstvo, ktoré sa má vo vymedzenom čase ukončiť. Ten istý prameň uvádza: „Deti z takých manželstiev sú legitímne a majú rovnaké práva ako deti z trvalého manželstva.“ Táto forma dočasného manželstva sa zrejme pestovala v Muhammadových časoch a on dovolil, aby pokračovala. Sunniti trvajú na tom, že neskôr bola zakázaná, kým imámiti, najväčšia šiitská skupina, veria, že stále platí. Mnohí ju aj praktizujú, najmä keď je muž na dlhý čas vzdialený od manželky.
-Čo je mešita a na čo slúži?
Mešita po arabsky masdžid je moslimské miesto uctievania,Hovorí, že mešita je miesto modlitby, štúdia, právnych a súdnych činností, porád, kázania, vedenia a prípravy... Mešita je srdce moslimskej spoločnosti.Tieto miesta uctievania sú dnes na celom svete. Jedno z najznámejších v dejinách je mešita v španielskej Córdobe, ktorá bola po stáročia najväčšia na svete. Jej stredná časť je teraz katolíckou katedrálou.
Nakoľko je dnes islam rozšírený?
islam je v počte členov na druhom mieste za rímskokatolíckou cirkvou. Je najrýchlejšie rastúce veľké náboženstvo sveta, s rozrastajúcim sa moslimským hnutím v Afrike a v západnom svete
V súčasnosti môže byť v Anglicku toľko aktívnych moslimov ako aktívnych anglikánov. — THE ECONOMIST, BRITÁNIA.
Korán, o ktorom sa tvrdí, že bol odovzdaný Bohom prostredníctvom anjela Gabriela, pochádza zo siedmeho storočia n. l.
Aký bol v minulosti vzťah islamu a katolicizmu?
Od siedmeho storočia sa islam šíril na západ do severnej Afriky, na východ do Pakistanu, Indie a Bangladéša a ďalej do Indonézie. Dostal sa pritom do konfliktu s bojovnou katolíckou cirkvou, ktorá organizovala križiacke výpravy, aby od moslimov vydobyla späť Svätú zem. V roku 1492 španielska kráľovná Izabela a kráľ Ferdinand dokončili katolícke znovudobytie Španielska. Moslimovia a Židia museli prestúpiť na katolícku vieru, alebo boli zo Španielska vyhnaní. Vzájomná znášanlivosť, ktorá bola v Španielsku za moslimskej vlády, neskôr pod vplyvom katolíckej inkvizície vyprchala. Islam však prežil a v 20. storočí dosiahol nový rozmach a veľký vzrast.
Najznámejší sviatok ramadán
Moslimský rok sa teda uvádza ako A. H. (po latinsky Anno Hegirae, roku úteku), nie A. D. (Anno Domini, roku Pána) alebo n. l.
NAPOKON
Islam /moslimovia dnes
Nedavno svet pobúrili videozáznamom popravy amerického novinára Jamesa Foleyho. Za svojho úhlavného nepriateľa radikálni islamisti považujú USA.
Irak postúpil v ramci terorizmu z piateho miesta na priečku prvú a za ním je hneď Pakistan
Utecenci napr v Nemecku.Zo zaciatku ? Znasilnovali a spravali sa ako diva zver.
Moslimovia v Anglicku a ich spravanie
Mam od znamych par pikosiek.
Verte mi zeny nechceli by ste to zazit
Moj ozajtny nazor
Historia, nabozentsvo,pritomnost-podala som fakty ..
Nedovolim si ich posudzovat ako CELY narod /nabozenstvo. Bola by som nesubjektivna.
V kazdom narode,etniku,mensine su rozni ludia.
Ako napr.v otazke Romov na svk.
Media ukazuju len to co chcu.
Tak je to aj v pripade Islamistov.
Taktiež ako Pubert sa necítim úplne kvalifikovaný ho posudzovať,kedže ho až tak do hlbky nepoznám, ale sú aj medzi nimi rôzni ľudia tak ako v každom náboženstve alebo ideologickej skupine, a celkom súhlasím s @1 , že miešanie so západnou civilizáciou nie je práve najlepší nápad, že najlepšie môžu kultúry spolunažívať vtedy, ked má každá svoj priestor a nemieša sa piate cez deviate vrámci nejakého multi-kulti.
No to je tu zas kopa expertov na Islam, ktori sa pravdepodobne s moslimom nikdy ani nerozpravali
Kazde nabozenstvo ma svojich fanatikov a idiotov. Islam ich ma momentalne viac kvoli tomu, ze cely blizky vychod je v plamenoch. V kazdom pripade priemerny moslim z europskeho mesta je normalny zlaty clovek, o nic menej a o nic viac tolerantny ako krestan alebo ateista. Ovela vacsi rozdiel je to, aky je clovek stary a z akej generacie pochadza, nez ake vierovyznanie ma.
Mam v Stockholme kopu kamaratov moslimov a nikto z nich je sialeny fanatik. Metro a ulice su tu plne moslimov, ale nikto nerobi nejaky bordel a vsetky nabozenstva tu ziju v mieri a pohode spolu. Ale samozrejme slovenskemu krcmovemu expertovi na medzikulturne spoluzitie z Cadce sa to neda vysvetlit.
@fragile to je jasné že nie každý moslim je terorista ale za posledných 20 rokov boli všetky velké teroristické útoky v Európe (s výnimkou Breivika) spáchané moslimami,čiže zrejme tam nejaký súvis bude
@vsakpredsajaa rezači hláv mohli byť vládami islamských(alebo moslimských štátov)odsúdený ale je verejné tajomstvo že ich finančne a materiálne podporovali Katar,Saudská Arábia a Turecko aby mohli zlikvidovať Sýriu(čo sa im naštastie nepodarilo)lebo to bola sekulárna krajina
všetci moslimovia, s ktorými som trávil nejaký čas boli úplne v pohode ľudia, takže k islamu ako ku náboženstvu mám podobný vzťah ako ku kresťanstvu ako náboženstvu... vôbec mi nevadia a teroristi sú asi takí moslimovia ako fašisti kresťania.... jednoducho dačo veľmi zle pochopili
@antifunebracka Ale tak tesne za krestanstvom Pozri si Jesus Camp a pomyslis si ze vela krestanov, hlavne v USA vlastne ani nie je od tych moslimov tak odlisnych
@hetfield to je pravda ale zbrane ktoré dostali boli vyrobené v Rusku EÚ a Amerike, a to že chceli zlikvidovať Sýriu s náboženstvom nesúvisí, to je čisto politická záležitosť bežná na celom svete - pozri na Ukrajinu
@vsakpredsajaa to je logické pretože vačšina zbraní na svete sa vyrába v Rusku,USA a EU.v Sýrii bol ich ciel zvrhnúť a zlikvidovať súčasný sekulárny režim ktorý nedovolil Kataru viesť plynovod cez svoje územie,potom by tam dosadili nejakých islamistov ktorí by im poslušne zobali z ruky
@hetfield presne tak ale cieľ bol politický, finančný, takže to nemá s Islamom nič spoločné, okrem toho že ich využili na destabilizáciu krajiny
Ja sa snažím povedať že rezači hlav boli podporovaní vládami islamskych štátov kvôli biznisu a nie ideálu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Nepisem ze vsetci moslimovia su teroristi.. Ale pravda je taka ze kazdy druhy clovek z ich naroda ano
že ľudia akéhokoľvek náboženstva môžu byť úplne v pohode ľudia aj totálni idioti
že štát ovládaný akýmkoľvek náboženstvom, a zvlášť jeho extrémnou a konzervatívnou formou, je zlo
To je tak primitívne, akoby som povedal: Prvé čo sa mi spája s Nemcami je Hitler.
Netvrdím, že každý Nemec je nacista, ale každý druhý áno ...
@antifunebracka Hindizmus diskriminuje omnoho viac. Sú oblasti v ktorých Hindovia konvertujú na Islam, aby sa im dostalo aspoň nejakých práv. Oficálne samozrejme Indii už nedotknuteľný majú uznané aspoň nejaaké práva, ale pravda je, že sú oblasti, kde sú schopný bez výčitiek zabiť trebárs pár, z dvoch k sebe neprínaležitých kást.
Lebo ako tu už bolo napísané, človek bez ohľadu na vieru moze byť blbec alebo v pohode človek. Áno, islam sa spája najmä s radikalizáciou a je zrejme v tomto smere najrizikovejších nabozenstvom, ale stále mi príde niekoho odsudzovať vopred len z dôvodu vierovyznania neskutočne obmedzené.
1. Opakovať vyznanie (šaháda): „Niet boha okrem Alaha; Muhammad je Alahov posol“
2. Modlitba (salát) smerom k Mekke päť ráz za deň
3. Dobročinnosť (zakát), záväzok dávať percentá zo svojho príjmu a z hodnoty určitého majetku
4. Pôst (saum), najmä v mesiaci slávenia ramadánu
5. Púť (hadždž).
6.Viera v osud
-Co znamena islam pre moslima : poddanosť“, „vzdanie sa“ alebo „zaviazanosť“ Alahovi, a podľa istého historika „vyjadruje najvnútornejší postoj tých, ktorí načúvali Muhammadovým kázňam“. „Moslim“ znamená ‚ten, kto vykonáva islam‘.
V MENE Boha milosrdného, zľutovného.“ Táto veta je preklad arabského textu z Qur’ánu/Koranu
Historia :Arabi pestovali formu uctievania Alaha, ktorá mala stredisko v údolí Mekky pri posvätnom mieste kaba, jednoduchej budove kockovitého tvaru, kde bol ctený čierny meteorit. Podľa islamskej tradície kabu pôvodne postavil Adam podľa nebeského pravzoru a po potope ju obnovil Abrahám a Išmael. (History of the Arabs [Dejiny Arabov] od Philipa K. Hittiho) Stala sa svätyňou 360 modiel; na každý deň lunárneho roku pripadala jedna modla.
Počas ich, svätého mesiaca putovania, ju navštevujú milióny moslimov, aby si splnili náboženskú povinnosť hadždž. V Mekke idú pútnici do posvätnej mešity, kde sedemkrát obchádzajú okolo malej svätyne nachádzajúcej sa blízko stredu nezastrešeného nádvoria mešity.
-Ako sa Mekka stala hlavným pútnickým miestom islamu?
Muhammad získal nadvládu, v roku 630 n. l. (8 A. H.) Mekka vzdala a on sa stal jej vládcom. Keď mal v rukách opraty svetskej i náboženskej moci, mohol odstrániť modlárske obrazy z kaby a urobiť z nej konečný cieľ pútí do Mekky, ktoré sa konajú dodnes
Kaabu, obrovskú hranolovitú stavbu z kameňa a pokrytú ťažkým čiernym závesom, definuje islamská publikácia ako miesto uctievania, ktoré Boh prikázal Abrahámovi a Izmaelovi vybudovať pred vyše štyritisíc rokmi“ Takto islam počínajúc prorokom Mohamedom v 7. storočí n. l. tvrdí, že je spätý s Abrahámom, patriarchálnym predkom judaizmu a kresťanstva. Preto je jedným z troch veľkých monoteistických náboženstiev.
V skutočnosti je Kaaba umiestnená v strede obrovského otvoreného nádvoria, ktoré tvorí časť veľkej mešity v Mekke. Každý moslim považuje za povinnosť vykonať túto cestu aspoň raz v živote. V mešite v Medine je pochovaný Mohamed.Ale Iba moslimovia smú vstúpiť do mešity v Mekke.
- Troska o polygamii tazka- Je to medzi moslimami pravidlom? Hoci polygamiu dovoľuje, mnoho moslimov má iba jednu manželku.V minulosti bol veľký počet vdov, ktoré zostali po ťažkých bojoch, vtedy sa pripustila polygamia.
Napr. Muhammadov životopis od Ibn-Hišáma sa zmieňuje, že Muhammad sa oženil s bohatou, o pätnásť rokov staršou vdovou Chadížou. Po jej smrti sa oženil s mnohými ženami. Keď zomrel, zanechal po sebe deväť vdov.
Istá forma manželstva v islame sa nazýva muta. Je definovaná ako „zvláštna zmluva uzavretá medzi mužom a ženou cez ponuku a súhlas s manželstvom na obmedzený čas a so zvláštnym venom, podobne ako zmluva o trvalom manželstve“. (Islamuna od Mustafu al-Ráfi’í) Sunniti ju nazývajú manželstvo pre rozkoš a šiiti manželstvo, ktoré sa má vo vymedzenom čase ukončiť. Ten istý prameň uvádza: „Deti z takých manželstiev sú legitímne a majú rovnaké práva ako deti z trvalého manželstva.“ Táto forma dočasného manželstva sa zrejme pestovala v Muhammadových časoch a on dovolil, aby pokračovala. Sunniti trvajú na tom, že neskôr bola zakázaná, kým imámiti, najväčšia šiitská skupina, veria, že stále platí. Mnohí ju aj praktizujú, najmä keď je muž na dlhý čas vzdialený od manželky.
-Čo je mešita a na čo slúži?
Mešita po arabsky masdžid je moslimské miesto uctievania,Hovorí, že mešita je miesto modlitby, štúdia, právnych a súdnych činností, porád, kázania, vedenia a prípravy... Mešita je srdce moslimskej spoločnosti.Tieto miesta uctievania sú dnes na celom svete. Jedno z najznámejších v dejinách je mešita v španielskej Córdobe, ktorá bola po stáročia najväčšia na svete. Jej stredná časť je teraz katolíckou katedrálou.
Nakoľko je dnes islam rozšírený?
islam je v počte členov na druhom mieste za rímskokatolíckou cirkvou. Je najrýchlejšie rastúce veľké náboženstvo sveta, s rozrastajúcim sa moslimským hnutím v Afrike a v západnom svete
V súčasnosti môže byť v Anglicku toľko aktívnych moslimov ako aktívnych anglikánov. — THE ECONOMIST, BRITÁNIA.
Korán, o ktorom sa tvrdí, že bol odovzdaný Bohom prostredníctvom anjela Gabriela, pochádza zo siedmeho storočia n. l.
Aký bol v minulosti vzťah islamu a katolicizmu?
Od siedmeho storočia sa islam šíril na západ do severnej Afriky, na východ do Pakistanu, Indie a Bangladéša a ďalej do Indonézie. Dostal sa pritom do konfliktu s bojovnou katolíckou cirkvou, ktorá organizovala križiacke výpravy, aby od moslimov vydobyla späť Svätú zem. V roku 1492 španielska kráľovná Izabela a kráľ Ferdinand dokončili katolícke znovudobytie Španielska. Moslimovia a Židia museli prestúpiť na katolícku vieru, alebo boli zo Španielska vyhnaní. Vzájomná znášanlivosť, ktorá bola v Španielsku za moslimskej vlády, neskôr pod vplyvom katolíckej inkvizície vyprchala. Islam však prežil a v 20. storočí dosiahol nový rozmach a veľký vzrast.
Najznámejší sviatok ramadán
Moslimský rok sa teda uvádza ako A. H. (po latinsky Anno Hegirae, roku úteku), nie A. D. (Anno Domini, roku Pána) alebo n. l.
NAPOKON
Islam /moslimovia dnes
Nedavno svet pobúrili videozáznamom popravy amerického novinára Jamesa Foleyho. Za svojho úhlavného nepriateľa radikálni islamisti považujú USA.
Irak postúpil v ramci terorizmu z piateho miesta na priečku prvú a za ním je hneď Pakistan
Utecenci napr v Nemecku.Zo zaciatku ? Znasilnovali a spravali sa ako diva zver.
Moslimovia v Anglicku a ich spravanie
Mam od znamych par pikosiek.
Verte mi zeny nechceli by ste to zazit
Moj ozajtny nazor
Historia, nabozentsvo,pritomnost-podala som fakty ..
Nedovolim si ich posudzovat ako CELY narod /nabozenstvo. Bola by som nesubjektivna.
V kazdom narode,etniku,mensine su rozni ludia.
Ako napr.v otazke Romov na svk.
Media ukazuju len to co chcu.
Tak je to aj v pripade Islamistov.
Bodka (ste ma prinutili) to len preto
Kazde nabozenstvo ma svojich fanatikov a idiotov. Islam ich ma momentalne viac kvoli tomu, ze cely blizky vychod je v plamenoch. V kazdom pripade priemerny moslim z europskeho mesta je normalny zlaty clovek, o nic menej a o nic viac tolerantny ako krestan alebo ateista. Ovela vacsi rozdiel je to, aky je clovek stary a z akej generacie pochadza, nez ake vierovyznanie ma.
Mam v Stockholme kopu kamaratov moslimov a nikto z nich je sialeny fanatik. Metro a ulice su tu plne moslimov, ale nikto nerobi nejaky bordel a vsetky nabozenstva tu ziju v mieri a pohode spolu. Ale samozrejme slovenskemu krcmovemu expertovi na medzikulturne spoluzitie z Cadce sa to neda vysvetlit.
@vsakpredsajaa Zas ťa mamička pustila za PC?
@30
Ja sa snažím povedať že rezači hlav boli podporovaní vládami islamskych štátov kvôli biznisu a nie ideálu