Zaujíma ma váš názor na USA. Tých čo ste tam boli, čo sa Vám páčilo/nepáčilo. Európa alebo USA? Prečo? Bola predstava predtým ako ste tam išli rovnaká s realitou. Ostatní čo neboli, aký máte pohľad na USA. Nemiesat tu politiku prosím. Išli by ste tam?Kde?
úprimne mi to príde ako krajina strašne zameraná na výkon, kariéru.. ľudia sa tam podľa mňa o dosť viac zaujímajú o to, koľko zarábate, čo si môžete dovoliť, nehovorím, že tu nie, ale tam viac, aj v práci, príliš sa zameriavajú na výkon, defacto tam väčšinou neexistujú ani obedné pauzy (čo má viac krajín, ale tam mi to príde fakt také, ako vrcholne o tom výkone...) samozrejme len generalizujem, ale to sa inak nedá rozprávať o amerike ako takej. No a to, ako veľmi je tam všetko o peniazoch je vidno napr. aj na zdravotníctve, ktoré je jednoducho neporovnateľne drahšie a ľudia si ho často nevedia dovoliť ak nie sú z nejakej lepšej vrstvy, rovnako, ako mnoho bežných rodín zo stredných vrstiev nedokáže vlastným deťom zaplatiť vysokoškolské štúdium... jedlo je tam mizerné, fakt mizerné, tu je chutnejšie asi všetko... a príde mi to ako úplne iný lifestyle, kedy sa napr. ľudia stretávajú oveľa viac vo svojich domoch navzájom ako na verejných priestranstvách a bez auta človek prežije asi len vo veľkom meste ale tak môj názor ako hovorím je dosť všeobecný, môže byť skreslený a môžem sa v niečom aj mýliť
Bratranec a sestranica tam žili cca. 10 rokov, potom prišli na SR, také základné postrehy:
- zdravotná starostlivosť je tam strašne drahá a na všetko je treba mať zvlášť poistenie
- hromadná doprava okrem veľkých miest takmer neexistuje, všetko je strašne ďaleko - všetci majú autá, väčšinou Off-roady
- bežný ľudia sa stravujú vo fastfoodoch, normálne reštaurácie sú strašne drahé
- každý nápoj pijú s ľadom
- v lete ide všade klíma na plné pecky
- v zime ide kúrenie na plné pecky
- takmer nič si neopravujú sami, dokonca si raz opravoval auto pred garážou a sused na neho zavolal policajtov
- všetci sa usmievajú a sú milí, ale je to len pretvárka, nechcú sa veľmi kamarátiť
- "Slovensko=Rusko"
- dovolenky v práci máte len toľko, koľko si dohodnete so zamestnávateľom, spravidla max. 10 dní/rok
- úplne inak sa žije na vidieku a v malých mestách a vo veľkomestách, iba veľkomestá sú cool, malé mestá sú nudné
- New York smrdí a je tam strašný hluk aj v noci
- národné parky sú úžasné
- ani zďaleka nie sú v celej USA ľudia LGBTI friendly
- na vodičák nemusíte chodiť do autoškoly, stačí jazdiť s rodičom a potom spraviť záverečnú skúšku v 16tich
- mladí ľudia veľmi skoro odchádzajú z domu
...
bol som niekolkokrat ale v ramci prace... bohuzial, lebo jedine, co ma na USA zaujima, su narodne parky a priroda a to som nemal sancu vidiet... bol som tam 1x aj na dlhsie (4 mesiace) ale opat len kvoli praci...
s tym nesuhlasim... som tvrdy odoprca fastfoodov, nebol som ani raz a uplne v pohode som sa stravoval v restauraciach (a nie, nemal som 2 000 USD na mesiac )
- "Slovensko=Rusko"
americania su v globale dost tupí a nemajú všeobecný rozhľad
s tou klimou to nie je take hrozne horsie je to napr. v Omane, ci Dubaji
Išiel by som si pozrieť národné parky na západe, Yellowstone, Yosemite, Údolie smrti a pod. Na severovýchode som bol ako dieťa a nenadchlo ma to. New York, Washington, atď nie sú ani zďaleka také pekné ako Praha či Budapešt.
Ak im niečo závidím, je to priaznivejšie prostredie pre motoristov, menej šialené ekologické obmedzenia, lepšia ponuka áut na trhu, lacný benzín, lacnejšie diely.
Inak mám vo všetkom radšej Európu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
- zdravotná starostlivosť je tam strašne drahá a na všetko je treba mať zvlášť poistenie
- hromadná doprava okrem veľkých miest takmer neexistuje, všetko je strašne ďaleko - všetci majú autá, väčšinou Off-roady
- každý nápoj pijú s ľadom
- v zime ide kúrenie na plné pecky
- takmer nič si neopravujú sami, dokonca si raz opravoval auto pred garážou a sused na neho zavolal policajtov
- všetci sa usmievajú a sú milí, ale je to len pretvárka, nechcú sa veľmi kamarátiť
- "Slovensko=Rusko"
- dovolenky v práci máte len toľko, koľko si dohodnete so zamestnávateľom, spravidla max. 10 dní/rok
- úplne inak sa žije na vidieku a v malých mestách a vo veľkomestách, iba veľkomestá sú cool, malé mestá sú nudné
- New York smrdí a je tam strašný hluk aj v noci
- národné parky sú úžasné
- ani zďaleka nie sú v celej USA ľudia LGBTI friendly
- na vodičák nemusíte chodiť do autoškoly, stačí jazdiť s rodičom a potom spraviť záverečnú skúšku v 16tich
- mladí ľudia veľmi skoro odchádzajú z domu
...
@Yoss
s tym nesuhlasim... som tvrdy odoprca fastfoodov, nebol som ani raz a uplne v pohode som sa stravoval v restauraciach (a nie, nemal som 2 000 USD na mesiac )
- "Slovensko=Rusko"
americania su v globale dost tupí a nemajú všeobecný rozhľad
s tou klimou to nie je take hrozne horsie je to napr. v Omane, ci Dubaji
Inak mám vo všetkom radšej Európu.
Napr. mrakodrapy same vo velkych mestach. Taketo stavby v europe nie su! Uz len kvoli tym velkomestam a mrakodrapom stoji zato vidiet USA.