@paulinka24 tringelt je to sprepitne "bonusi, pridavky" alebo vseliako inak sa to vola co moze dostat naviac od zamestnanca, ale to robi zamestnanec minimalne.
Niečo nechávam takmer vždy. Len v prípadoch že nastane séria negatívnych javov tak nenechám nič. Začínajúcich arogantnou obsluhou a končiac studeným, pripáleným, surovým alebo inak nechutným jedlom.
Napríklad minule som najprv dlho čakal potom mi s polievkou ktorá vôbec nebola dobrá odniesla lyžicu(čo by bolo ok) ale k cestovinám ktoré boli v šalátovej miske už druhú nedoniesla a vôbec sa s vidličkou nedali jesť. Navyše smotanovo-syrová omáčka bola čistá voda. Ale aj tak som chcel niečo nechať ale nakoniec keď mi doniesla výdavok (v tej krabičke) zistil som že je tam o dva eura menej ako malo byť. To ma už fakt naštvalo a pýtal som späť a nič nenechal
@paulinka24 vieš ty vobec čo je tringelt ? to keď ti zakaznik necha nejake drobne ... to si väčšinou obsluhujuci odkadaju do nejakeho pohara alebo tak a na konci si to rozdelia, s tým nemajú nadriadení nič spoločné...
zaokrúhľujem nahor, napr. niečo stojí 9,60 tak tých 40 centov nechám...toť pred týždňom sa na mňa čašníčka v pizzérke v Helsinkách pozerala ako na debila za to že som jej dala sprepitné. A tu ešte div že sa čašník neurazí keď mu nič nenecháš!
sprepitné nechávam stále, ale občas ma vytočí personál a vtedy platím presnú sumu...naopak, ak je personál milý a čašníčka pekná nechám tam aj 100% tringelt...
naposledxy som nechal 16.-€ a to kvôli tomu, že čašník ma upozornil na nekvalitné jedlo, ktoré som si chcel objednať.......filip
a pre tých čo nechodia po reštauráciach a robia sa tu múdri: tringelt a sperepitné je jedno a to isté, necháva ho hosť zákaznikovi na stole alebo pri plateni sumu zaokruhlí smerom nahor.........
@momoglamorous jedine žeby ti tam jedlo alebo čo to tam majú veľmi chutilo a páčilo sa ti to tam, tak možno ešte by sa dalo ale neivem no, mila usmievava obsluha je asi taky základ
@patofbc je to kaviaren, takze o jedlo nejde..proste sa mi tam pacilo, ale nakolko tam robi samy hlupy personal a chodia tam deti, ktore maju najviac 15 rokov, tak mi to uplne zhnusili
a neexistuje tam nieco take, ze ti prinesu ucet, platiti musis pri bare, preto nedavam ani tringelt
@momoglamorous ja zatial chvalabohu nemam take skusenosti, prave naopak a v budúcnosti chcem mať svoju vlastnú kaviareň takže potom prídeš a budeš mať aj kde dávať tringelty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale nejake megatipy nenehavam, kedze nie som zrovna zamozny muflon
ale nikdy nie veľa
ale tuná v brne keď odchádzam najebaná tak vždy niečo nechám.
Napríklad minule som najprv dlho čakal potom mi s polievkou ktorá vôbec nebola dobrá odniesla lyžicu(čo by bolo ok) ale k cestovinám ktoré boli v šalátovej miske už druhú nedoniesla a vôbec sa s vidličkou nedali jesť. Navyše smotanovo-syrová omáčka bola čistá voda. Ale aj tak som chcel niečo nechať ale nakoniec keď mi doniesla výdavok (v tej krabičke) zistil som že je tam o dva eura menej ako malo byť. To ma už fakt naštvalo a pýtal som späť a nič nenechal
momentálne mám 3 centy...
a pre tých čo nechodia po reštauráciach a robia sa tu múdri: tringelt a sperepitné je jedno a to isté, necháva ho hosť zákaznikovi na stole alebo pri plateni sumu zaokruhlí smerom nahor.........
oprava namiesto zákaznikovi ma byť obsluhe.......filip
a neexistuje tam nieco take, ze ti prinesu ucet, platiti musis pri bare, preto nedavam ani tringelt