Potrebujem pomôcť z jedným dievčaťom píšeme si na fb tá baba sa mi pozdáva fakt je milá pekná vtipná proste má dačo do seba a hlavne inteligentná,,, poznám sa s nou asi 4mesiace po 2och mesiacoch som sa jej opýtal či pôjde so mnou von povedala že áno a pí
Aha takze si sa nemohol stretnut s dievcatom pretoze si nemal vodicak..... keby tak existovali ine dopravne prostriedky ktorymi by sa dalo dostat z bodu A do bodu B . No toto ma fakt pojeb....
no...v prvom rade sú to všetko len tvoje domnienky...to znamená, že veci sa môžu mať úplne inak ako si myslíš...druhá vec, že ťa sama mohla v niečom zle pochopiť a preto taká reakcia....tretia vec, bohvie ako si jej toho macka skutočne obkecal, ale najprv niečo niekomu vychváliť, povedať že by si to bol aj kúpil a potom to nekúpiť, lebo si to vlastne považoval za zbytočné, je dosť blbé...štvrtá vec - okrem toho prvého stretnutia ste už plánovali aj nejaké ďalšie? prečo sa s ňou ideš stretnúť až tak neskoro? záver - nerieš, správaj sa pred ňou tak ako doteraz a uvidíš, čo sa stane...každý vzťah (aj ten kamarátsky) je chvíľu hore a chvíľu zase dole...možno má nejaký problém, ktorý s tebou ani nesúvisí
@Jently možno by si sa mal zamyslieť, či nie je náhodou chyba v tvojom jednaní. Možno na ňu tlačíš, pretože vezmi si, že jej povieš, že za ňou prídeš až v marci (ona sa čo akože má dovtedy???) a potom jej hovoríš, že si jej kúpil macka...ktorého jej dáš až v MARCI.
Po prvé, nechodíte spolu, nemáš jej prečo kupovať macka, po druhé, pokiaľ ťa ona k sebe nepozýva, tak prečo sa za ňou tlačíš? Po tretie, uvedom si, že je to neperspektívne, keď za ňou môžeš prísť až v MARCI. Akože prídeš a potom jej povieš, že najbližšie môžeš prísť v auguste?
Mimochodom raz urobím výskum spájajúci dve veci-neschopnosť vyjadriť sa pomocou používania písomnej formy jazyka bez používania interpunkcie a stavom duše objektu skúmania .
Prosím ťa vysvetli mi, ako je možné, že som už x krát videla a stretla alebo mala dočinenia s ľuďmi, ktorí boli buď narušení, alebo boli neschopní spoločenskej interakcie s primeraným správaním a zhodnocovaním situácie, alebo cholerickí, alebo inak neznesiteľní a VŠETCI PÍSALI BEZ INTERPUNKCIE.
Ja by som tu mohla napísať "no offense", ale mňa nebaví byť stále slušná a diplomatická. Úplne narovinu ma zaujíma, čo si za človeka. Buď si magor a vykazuje to to, že nevieš ani poriadne sformovať vlastné myšlienky do normálnych viet, alebo si dysgrafik, alebo jednoducho ťa v škole nenaučili čo to je písať interpunkciu a oddeľovať myšlienkové celky.
maturita zo slovenciny na 1, pracoval som ako redaktor a taktiez aj ako korektor na viacerych weboch, tvoril som PR clanky a pisal tony clankov a prekladov, preto som dysgrafik lebo nepisem na neformalnych forach pre mladych s interpunkciou a velkymi pismenami?
@erjedna
interpunkciu očividne používate, a o veľkých písmenách nebola reč. To čo ste nepoužili je diakritika, a o tej som takisto nič nepísala, pretože to je skôr vec lenivosti.
Ja som písala tuto chalanovi, ktorý fórum založil, že má očividne problém sformovať myšlienky do súvislých viet oddelených interpunkciou, aby človek, čo to po ňom číta, bol schopný pochopiť o čo sa jedná. Zastávam názor, že pokiaľ nedokáže vyprodukovať súvislý sled myšlienok, tak to nemá utriedené ani v hlave.
Mimochodom, takisto som mala na maturite jednotku s pochvalou, že som mala najkrajšiu odpoveď z celého ročníka, robila som ako redaktorka a korektorka pre časopis, takisto v rámci vysokej prekladám odborné články aj beletriu. Proti Vám nič nemám. Ani proti tuto chalanovi nemám nič osobné, veď ho ani nepoznám. Len ma fakt zaujíma táto súvislosť, ktorú už roky pozorujem na ľuďoch.
@sheily
Aj to je možné. Ale to nesúvisí s tým, čo som mu napísala primárne, že na ňu zbytočne tlačí. To druhé je skôr niečo ako moje pozorovanie úúúúplne mimo témy.
Ja viem, že som pre vás asi "vopruz", ale mne je to jedno. » encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
@meana To je ďalšia z vecí, ktoré sa javia ako spojité, lebo obvykle idú ruka v ruke ale niesu. Už som raz niečo podobné riešil s melancholikom tuším na tému inteligencia a morálne zásady. No, takto...Všeobecná inteligencia by mala súvisieť s psychickými schopnosťami človeka. Čím je človek inteligentnejší, tým ľahšie by sa mal naučiť aj jazyk a popri tom tak nejak aj nadobudnúť schopnosť formulovať myšlienky do podoby zrozumiteľnej pre širšie publikum. Logicky je to pekné a správne. Ale ľudský mozog nieje stroj a nie vždy funguje úplne logicky, aj keď by sme veľmi chceli, a preto môžu existovať inteligentní ľudia neschopní písať ani ako priemerné opice. Bývalý spolužiak je skvelý programátor, čiže blbý asi nebude, ale rozvitú vetu, nedaj bože súvetie, by si od neho čakala márne. Môj kamoš má osobne mimoriadne pôsobivý rečnícky prejav, ale na dekódovanie jeho správ na FB potrebuješ minimálne vývojový diagram a šálku kávy. Schopnosť písať nemusí byť nevyhnutne prepojená so schopnosťou myslieť. A...Tiež som mal najlepšiu maturu zo sloviny na škole, ale napriek tlaku okolia ma nikdy nikto nedonútil byť v žiadnej redakcii.
A k téme. Vzhľadom na tebou poskytnuté informácie sa dá vydedukovať mnohé, no odpoveď na tvoju otázku nie.
omg ked nechce tak čo ju chceš nútiť? ktovie prečo je taká
na nete sa ľudia správajú inak než v reály o tom svedčí aj ich postoj k ľudom, ked sa s tebou teraz nechce stretnúť (vzhľadom na to, že je to dievča, a ešte ťa nikdy nevidela tak sa jej ani nečudujem) tak by som to nechala tak, píš si s nou dalej a možno zmení názor (ale kedže si písal že ste od seba ďaleko aj tak by to bol na nič)
Vidis ja som to pri tej druhej vete prestala citat. Bolo to hlboko pod moju intelektualnu uroven. Esteze som pocuvla vnutorny hlas a usetrila sa dalsieho soku.
@luc.ka očividne ti uniká pointa. Ja som mu odpovedala na jeho otázku, k veci. Potom som pridala moje pozorovanie. Môže to súvisieť s jej nechuťou sa s ním baviť, alebo stretnúť, pretože sa jej to, čo píše, ťažko číta a chápe.
Tvoj príspevok do jeho fóra bola skvelá pripomienka o mojich čiarkach, a teda neskutočný dôkaz tvojej vysokej úrovne inteligencie. Čo keby si nabudúce tvoju úroveň využila na to, aby si normálne poradila alebo odpovedala človeku, ktorý si dá tú námahu, a založí fórum, lebo potrebuje radu?
@thebad ďakujem za odpoveď veľmi ma táto spojitosť zaujíma, pretože som si to všimla už veľakrát. Som rada, že uvádzaš pozitívne príklady.Chcela by som zvýrazniť tú časť, kde som spomínala neschopnosť interakcie alebo sformovania vlastných myšlienok. Netvrdím, že sú tí ľudia hlúpi. Je viacero prípadov. Ako spomínaš tvojho kamaráta, takých poznám tiež väčšinou majú síce problém sa uplatniť v spoločnosti alebo si utriediť vlastné myšlienky, či zhodnotiť situáciu. Ale skrátka viem, že to nie je 100%, ani 90%, ani 80%...je to malé percento na to, aby sa dalo hovoriť o pravidle. Mňa len zaujíma, ako je možné, že som ich stretla tak veľa Hlavne si myslím, že to dievča môže mať z neho zmätený pocit aj kvôli tomuto.
@luc.ka 11 príspevkov je k veci, ale tým, že to ľudia potrebujú rozpitvávať, je to teraz naozaj viac než polovica. Ja sa tiež čudujem, prečo reagujú na moju teóriu. Ale tak aspoň mám zábavu. Predsa len po XY prednáškach o jazykovede a fonetike a pod. človeka naozaj začínajú baviť skôr veci spojené s jazykom a sociológiou alebo psychológiou, takto to aspoň vidím v praxi. A keď už je človek celý život diplomat, prestane ho to baviť a začne ľudí štvať (respektíve byť úprimný) :p Ale mne príde trochu úbohé ísť na fórum a cielene kritizovať mimo témy niekoho za niečo, a tvrdiť, že je to pod jeho úroveň inteligencie. Mimochodom práve otázkami a pozorovaniami sa človek dostal tam, kde je dnes, na takú úroveň. Preto nevidím nič zlé na tom, ak si človek dáva do spojitosti nejaké veci, a začne si ich potvrdzovať a následne sa ich snaží vyvrátiť, aby mal pohľad na danú problematiku z oboch strán. Za starých časov by som tento príspevok sekla za
@meana Lucku nerieš, o nej som si názor vytvoril, keď ma nezabudla upozorniť na moju pochybnú morálku pri jednom z mojich úletov a obratom začala hrdo útočiť na trinásťročné decko, keďže takýto akt už o morálke človeka nevypovedá nič K inteligencii a verbálnym schopnostiam. Aby som to zhrnul, akákoľvek korelácia je podľa mňa do veľkej miery náhodná. Nevravel som o žiadnych asociálnych nerdoch, sú to na prvý pohľad normálni ľudia, ktorí sa proste len nevedia písomne vyjadrovať.
@erjedna keby je to formálne určite si dám na to väčší pozor ale som na birdzi tak som si myslel že je to jedno no asi nie ale mýlil som sa každý to bere inak.
To čo ste mnohý písali z tými vetami to nie je zlé asi je to aj pravda ale kde sa to mám naučiť ??? Ja si myslím že niečo na tom bude a každý že má pravdu ale nie každý môže za to ako píše,ja napríklad som najlepší z informatiky za posledných 5rokov či ako a ďalej sa vyznám do aút ako mnohý nie,no slovenčina a vyjadrovanie mi fakt nejde akože neviem čo mám stým robiť ale asi len hlavu zakopať do zeme a nevytiahnúť ju von bude najlepšie a na to dievča ja nechcem tlačiť len nechcem o ňu prísť no proste bojím sa že ma niekto obehne a ja po marci potom budme chodiť za nou určite aspoň raz za týždeň proste ne neviem ako jej zmeniť názor alebo aspoň nech mi dá šancu ale keď nedá nedá nuž nič nenarobím ... a naozaj čo ste tu všetci hore písali máte pravdu z časti
kks tak sadni na autobus a chod za nou nechapem. kolko ludi je schopnych ist za niekym na druhy koniec sveta a slovaci nie su schopni par hodiek precestovat kvoli druhemu cloveku a doma fnukaju, jak keby ste boli z inych dimenzii a nebolo mozne stretnut sa ale ked sa zrazu nechce stretnut tak sa jej mozno zapacil niekto iny uz :>
@jently čo ja viem, tak sa dalej bavkajte ako kamaráti a uvidíš, či ten názor zmení (aj ked niektoré dievčatá/ vasltne všeobecne ľudia) svoje názory nemenia ale ktovie
nuž vďaka za rady ale ona keď napísala že nechce tak nechce nemôžem prísť predsa za nou a urobiť jej bubu ked si to neželá ale aspoň som sa naučil že keď povie baba poď tak nebude to trvať dlho :/
vieš možno má teraz iné problémy ako riešiť stretká s cudzími chalanmi
a možno len stratila záujem
a možno s tebou nikde nechcela ísť len ti to nevedela taktne povedať (baby vo veku do 18 rokov sú už také) *nič proti, nič v zlom*
ale je dobré, že ju nechceš k ničomu nútiť, možno si to neuvedomuješ, ale ženy také ocenia, nemajú radi mužov, ktorí si vždy chcú presadiť len to svoje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
prečo až v marci, more?
Po prvé, nechodíte spolu, nemáš jej prečo kupovať macka, po druhé, pokiaľ ťa ona k sebe nepozýva, tak prečo sa za ňou tlačíš? Po tretie, uvedom si, že je to neperspektívne, keď za ňou môžeš prísť až v MARCI. Akože prídeš a potom jej povieš, že najbližšie môžeš prísť v auguste?
Mimochodom raz urobím výskum spájajúci dve veci-neschopnosť vyjadriť sa pomocou používania písomnej formy jazyka bez používania interpunkcie a stavom duše objektu skúmania .
Prosím ťa vysvetli mi, ako je možné, že som už x krát videla a stretla alebo mala dočinenia s ľuďmi, ktorí boli buď narušení, alebo boli neschopní spoločenskej interakcie s primeraným správaním a zhodnocovaním situácie, alebo cholerickí, alebo inak neznesiteľní a VŠETCI PÍSALI BEZ INTERPUNKCIE.
Ja by som tu mohla napísať "no offense", ale mňa nebaví byť stále slušná a diplomatická. Úplne narovinu ma zaujíma, čo si za človeka. Buď si magor a vykazuje to to, že nevieš ani poriadne sformovať vlastné myšlienky do normálnych viet, alebo si dysgrafik, alebo jednoducho ťa v škole nenaučili čo to je písať interpunkciu a oddeľovať myšlienkové celky.
maturita zo slovenciny na 1, pracoval som ako redaktor a taktiez aj ako korektor na viacerych weboch, tvoril som PR clanky a pisal tony clankov a prekladov, preto som dysgrafik lebo nepisem na neformalnych forach pre mladych s interpunkciou a velkymi pismenami?
interpunkciu očividne používate, a o veľkých písmenách nebola reč. To čo ste nepoužili je diakritika, a o tej som takisto nič nepísala, pretože to je skôr vec lenivosti.
Ja som písala tuto chalanovi, ktorý fórum založil, že má očividne problém sformovať myšlienky do súvislých viet oddelených interpunkciou, aby človek, čo to po ňom číta, bol schopný pochopiť o čo sa jedná. Zastávam názor, že pokiaľ nedokáže vyprodukovať súvislý sled myšlienok, tak to nemá utriedené ani v hlave.
Mimochodom, takisto som mala na maturite jednotku s pochvalou, že som mala najkrajšiu odpoveď z celého ročníka, robila som ako redaktorka a korektorka pre časopis, takisto v rámci vysokej prekladám odborné články aj beletriu. Proti Vám nič nemám. Ani proti tuto chalanovi nemám nič osobné, veď ho ani nepoznám. Len ma fakt zaujíma táto súvislosť, ktorú už roky pozorujem na ľuďoch.
Aj to je možné. Ale to nesúvisí s tým, čo som mu napísala primárne, že na ňu zbytočne tlačí. To druhé je skôr niečo ako moje pozorovanie úúúúplne mimo témy.
Ja viem, že som pre vás asi "vopruz", ale mne je to jedno.
» encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
A k téme. Vzhľadom na tebou poskytnuté informácie sa dá vydedukovať mnohé, no odpoveď na tvoju otázku nie.
na nete sa ľudia správajú inak než v reály o tom svedčí aj ich postoj k ľudom, ked sa s tebou teraz nechce stretnúť (vzhľadom na to, že je to dievča, a ešte ťa nikdy nevidela tak sa jej ani nečudujem) tak by som to nechala tak, píš si s nou dalej a možno zmení názor (ale kedže si písal že ste od seba ďaleko aj tak by to bol na nič)
a dokonca ešte aj za "nepoužili",
toto by vážne nemalo zostať
nepotrestané ! ! !
Remark by © local GrammarNazi leader ®
Vidis ja som to pri tej druhej vete prestala citat. Bolo to hlboko pod moju intelektualnu uroven. Esteze som pocuvla vnutorny hlas a usetrila sa dalsieho soku.
Tvoj príspevok do jeho fóra bola skvelá pripomienka o mojich čiarkach, a teda neskutočný dôkaz tvojej vysokej úrovne inteligencie. Čo keby si nabudúce tvoju úroveň využila na to, aby si normálne poradila alebo odpovedala človeku, ktorý si dá tú námahu, a založí fórum, lebo potrebuje radu?
Viac ako polovica doterajsich prispevkov v tomto fore je o tvojej "teorii", naozaj sa tu ides obhanat mojimi dvoma vetami?
chlapče, ak niečo chceš, tak to neodkladaj
a možno len stratila záujem
a možno s tebou nikde nechcela ísť len ti to nevedela taktne povedať (baby vo veku do 18 rokov sú už také) *nič proti, nič v zlom*
ale je dobré, že ju nechceš k ničomu nútiť, možno si to neuvedomuješ, ale ženy také ocenia, nemajú radi mužov, ktorí si vždy chcú presadiť len to svoje