Co si myslite o tom, ked si niekto niekolko mesiacov po veceroch vypracovava maturitne temy z toho, z coho ide maturovat a ostatni co nemaju nic ked zistia, ze ich ma, ich pytaju a chcu si to vsetko poprefocovat...? Ako nechcem byt nejaka lakoma svina, al
no ved to skor im to dam a potom budem nasrana kolko som sa nad tym mordovala ..a nechvalil, ale tak ked sa niekto spyta ze z coho sa to ideme ucit alebo co... (este to je aj tak daleko, vsetko je len v stadiu pripravy
patrim k tej druhej skupine,naco cosi komplikovane hladat ked sa vzdy najde niekto kto to dobrovolne vyhlada..nie ze by som to nevedel,len mam vpazi sa ňúrať kade-tade,a ked uz to mas..tak daj!
Môžeš im ponúknuť, nech si to od teba kolektívne odkúpia (čiže si určíš cenu podľa rozsahu tých materiálov, počtu všetkých ľudí na danom predmete a času, ktorý si tomu venovala, napr. niekde okolo 100-200€) a môžu sa ti na tú sumu spoločne poskladať. Inak sa môžu poskladať obrazne, nakoľko máš plné právo "lakomou sviňou" (ktorá je tu in fact tá, čo jediná maká) byť. Oni sú tam lenivé svine, ale to zbytočne vysvetľovať, pokiaľ máš okolo seba kolektív, ktorý ťa v momente zistenia, že to od teba všetci "kolegiálne" zadarmo nedostanú, bez milosti znenávidí. Na takých by som sa vy****l okamžite. V maturitnom ročníku sa vlastne aj tak môžeš, veľa času ti už s nimi nezostáva a ľudí, ktorí sú schopní sa po takejto egoistickej požiadavke za (plnoprávne) odmietnutie uraziť alebo vyslovene znenávidieť, sa ja bez milosti (a s radosťou) zbavujem.
Aj dať to ľubovoľnému (hoci aj jedinému) človeku znamená, že do druhého dňa to budú mať všetci. Uisťovanie o tom, že "určite sa to odo mňa ďalej nebude šíriť", je fraška, nakoľko každý je dobrý kamarát s aspoň niekým ďalším. Koľko takých materiálov už mne prišlo...
Ja tiež spolužiakom dávam pri práci, ktorú môžme robiť skupinovo, jasné ultimáta a robím vždy len s tými, s ktorými sa o robotu adekvátne delíme, nikto si nedovolí ani to svoje nejako podpriemerne odfláknuť a nikto to ďalej neposkytuje, nakoľko tiež sa na svojej časti narobil. A byť v tíme hoci s málo ľuďmi, ale takými, ktorí nemajú problém počas deadlinu vyradiť z víkendu všetok svoj pravidelný relax a poctivo makať do tretej rána, funguje fajn.
ja som to tak robila, a potom som sa nikomu nepriznala, že to mám spracované proste som kecala že aaa ešte neviem tak úplne z čoho sa budem učiť.. lebo máš pravdu, je to blbé, že ty sa s tým trápiš neviem aký dlhý čas a niekto si to prefotí za 5 minút a má to isté...
vykašľala by som sa na nich keď to tak veľmi chcú mať, mali si to robiť postupne a systematicky, nie nakoniec zháňať..
ale aby si nebola za sviňu, tak pekne zahováraj a tvár sa, že nič nemáš (ako by aj prišli na to, že niečo máš, ak by sa ti nenabúrali do počítača/do poznámok?)
ja by som nedala...to je tvoje kvazi dusevne vlastictvo, mozes im to predat akurat,nie rozdat...to je akoby si makala dakde na brigade a kupila si za to nieco,co by vyuzivala cela trieda ..
a do buducna ti radim jedine- nezveruj sa nikomu,ze si vypracovavas otazky na skusku alebo ak skaredo pises a sama po sebe precitas,ale ini nie, tak je to jasne akou formou si ich vypracovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ja sa naučím niečo už počas vypracovávania, vyhovuje mi to pre osobný osoh a iným vyhovuje zas niečo iné, tak načo veci komplikovať?
Aj dať to ľubovoľnému (hoci aj jedinému) človeku znamená, že do druhého dňa to budú mať všetci. Uisťovanie o tom, že "určite sa to odo mňa ďalej nebude šíriť", je fraška, nakoľko každý je dobrý kamarát s aspoň niekým ďalším. Koľko takých materiálov už mne prišlo...
Ja tiež spolužiakom dávam pri práci, ktorú môžme robiť skupinovo, jasné ultimáta a robím vždy len s tými, s ktorými sa o robotu adekvátne delíme, nikto si nedovolí ani to svoje nejako podpriemerne odfláknuť a nikto to ďalej neposkytuje, nakoľko tiež sa na svojej časti narobil. A byť v tíme hoci s málo ľuďmi, ale takými, ktorí nemajú problém počas deadlinu vyradiť z víkendu všetok svoj pravidelný relax a poctivo makať do tretej rána, funguje fajn.
suhlas s @10
ale aby si nebola za sviňu, tak pekne zahováraj a tvár sa, že nič nemáš (ako by aj prišli na to, že niečo máš, ak by sa ti nenabúrali do počítača/do poznámok?)
Po druhé, ak by som sa s tým srala, dokázala by som prežiť, že si niekto prečíta moje poznámky...
a do buducna ti radim jedine- nezveruj sa nikomu,ze si vypracovavas otazky na skusku alebo ak skaredo pises a sama po sebe precitas,ale ini nie, tak je to jasne akou formou si ich vypracovat