Čaute mám taký problém už viac ako pol hodinu sa učím, čítam si a opakujem si jednu stranu a nič neviem absolútne nič... A to mam zajtra pisomku neviete mi poradiť čo mám robiť? Nejaký efektívny spôsob učenia? Alebo nejaká vec na podporu mozgu?
Treba sa vedieť sústredit na to a nie byť hlavou inde....vypni mobil /pc /hudbu uč sa na hlas ,sústreď sa nato čo vlastne čítaš ,prelož si to do vlastného jazyka ....a podľa mňa nieje dôležité naučiť sa ale dôležité je podľa mňa chápať
mne pomáha ak ma nič neruší,ak mám vypnutý ntb,telku,všetko,úplny pokoj a sedím pri krbe a čítam si to nahlas a naozaj sa sústredím a pre podporu sústredenia si dávam kofolu,lebo milujem kofolu a nesmiem byť polomŕtva a umretá.
@dreams155 zbytocne sa upise a bude ho boliet ruka, ja ked som maturoval z bio a che, tak som bio nazaciatku prepisoval - prestal som po 3 mesiacoch, lebo mi skoro ruka odpadla a navyse zozerie ti to cas za ktory to uz mozes mat naucene
Moj tip - uc sa nahlas, musis sa proste ucit nahlas, nie len citat si to...
Vytvor si memoricke pomocky na tazko zapametatelne slova
Ak nevies sediet na riti dlho, striedaj to, stoj 10 minut (alebo pokial sa ti bude chciet) s knihou
A to NAJDOLEZITEJSIE - ist do dosledkov = preco to tak je.
Dobre no, ale pre každého je lepšie niečo iné. Tak, ako spomínaš na čitanie nahlas, tak som sa učil na SŠ. Teraz sa učim na VŠ, tak že si to píšem. Je to zdlhavé, ale ja sa učím priebežne.
Vypni noťas, hudbu, dvere na izbe, sústreď sa a na hlas si to vrav. Ja som sa tak aj na strednej (no dobre, tam som sa moc neučil ) a aj na základnej som sa tak učil ...
Poviem ti teda ako sa učím ja možno ti to bude tiež vyhovovať.. musím mať pokoj - nik ma nesmie vyrušovať, zoberiem si materiál do ruky: čítam si nahlas - ja sa pri tom musím prechádzať takže poprechádzam kilometre .... ale pre mňa sú tieto dve činnosti: čítať nahlas - prechádzať sa kľúčové.. inak sa nič nenaučím .. a tento spôsob som hľadal asi dva roky, dokým som si uvedomil,že práve tento spôsob učenia mi ide najlepšie.. aa ešte vždy mám otvorené okno tak na pár min. vystrieda sa mi vzduch v izbe... a pohár vody ... a ešte aj u mňa je dosť podstatný čas učenia .. vždy sa učím v jednu a tú istú dobu pre mňa to je od 15,00 (16,00) do 19,00 ...
A vždy si ten text tak rozdelím - závisí aký je dlhý .. na pár častí .. a venujem sa prvej, druhej atd.. vždy si čítam jednu časť tak dva tri krát, snažím sa si ju povedať nahlas bez pozerania do textu, a keď sa zdá, že všetko dôležité viem.. idem takto na ďalšie časti...keď je toho veľa dávam si medzi časťami prestávky (5 -10 min)... a keď už si to všetko prejdem, ešte raz prečítam a poviem si to všetko - ak už sa mi zdá, že viem všetko podstatné tak to hodím do šuplíka alebo tašky a nemyslím na to do písomky, testu, skúšky.. atd... ak mám pocit, že niektorú dôležitú vec zabúdam tak zvýrazním - pozriem si to riadne.. je to síce zdĺhavý proces (keď som sa učil na sš tak ak som mal taký text na 3 strany trvalo mi to asi hodinku a pol) - ale mne to tak pomáha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Píš si všetko na papier. A dookola si to píš. Áno, je to zdlhavé, ale ja sa tak učím a funguje to.
Moj tip - uc sa nahlas, musis sa proste ucit nahlas, nie len citat si to...
Vytvor si memoricke pomocky na tazko zapametatelne slova
Ak nevies sediet na riti dlho, striedaj to, stoj 10 minut (alebo pokial sa ti bude chciet) s knihou
A to NAJDOLEZITEJSIE - ist do dosledkov = preco to tak je.
Dobre no, ale pre každého je lepšie niečo iné. Tak, ako spomínaš na čitanie nahlas, tak som sa učil na SŠ. Teraz sa učim na VŠ, tak že si to píšem. Je to zdlhavé, ale ja sa učím priebežne.