Mňa zatiaľ nič (okrem spomínanej knihy) od Kinga nezaujalo... Ale chystám sa ešte na Dlouhý pochod a Běh o život, tak uvidíme. No veľa ľuďom sa Kingov štýl páči.
@azizi Mne sa zas práveže The Girl Who Loved Tom Gordon ako jediná z tých, ktoré som od Kinga čítal, vôbec nepáčila, ja by som jej tým asi neradil začínať uňho
Budem asi trápna, ale kto nečítal Doriana Gray-a, tak je najvyšší čas. Skús niečo od Emile Zolu, Terry Pratchett-a, Guy de Maupassant-a, Oscara Wilda (poviedky má nehorázne Jerome K. Jerome....
Celkom napínavé pre niekoho môže byť i Zločin a trest alebo Kreutzerova sonáta
@hnisavica Tiež som si všimla, že väčšine ľuďom, ktorí majú radi Kinga sa táto kniha nepáčila. U mňa je to presne naopak Ale asi bude dobrá Misery, lenže to som videla film, tak sa mi to už nechce čítať. Podobne Zelená míľa.
@azizi@hnisavica Kinga mám rada, ale Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona bolo neskutočne nudné a zdĺhavé (to len pre potvrdenie toho, čo písala @azizi Ktorej týmto zároveň odporúčam tú Misery si aj tak prečítať, stojí to za to už len kvôli tej záverečnej scéne, ktorá keby aj bola vo filme, tak určite nie tak dokonale spracovaná...)
@antifunebracka jj, počula som. Keď mne v jeho knihách dosť vadia tie prvky mystiky. A inak to mi vadilo trochu aj na tom filme. Preto hľadám také, ktoré sú výhradne reálne. Ja mám aj doma tú knihu, len akosi som sa k nej zatiaľ nedostala.
Sapkowského mám už dlho vyhliadnutého, chcem začať poviedkami Len by som povedala, že on asi hľadá trošku iný typ literatúry, neviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
S. King - Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona
Inak mne dosť s výberom kníh pomáha táto stránka » www.databazeknih.cz/...
má Leonard Godlberg?
Celkom napínavé pre niekoho môže byť i Zločin a trest alebo Kreutzerova sonáta
@azizi zelena mila je najlepsia stephenova kniha
Ja som dočítala Durenmattových Fyzikov, tiež vcelku zaujímavé. A ak moderné, tak jednoznačne Coelha. Ale počiatky jeho tvorby.
Akurát som sem išla napísať tú istú knihu.
Sapkowského mám už dlho vyhliadnutého, chcem začať poviedkami Len by som povedala, že on asi hľadá trošku iný typ literatúry, neviem.
hm možnože sa k nej časom tiež dostanem