Stále častejšie zisťujem, že mnohí ľudia nevedia a nevedia našu gramatiku. Namiesto správneho slova NEJAKý, používajú nejaké zvláštne slovíčka: niaký, nieaký...Je to úbohé! A nečudujte sa, že ma to vytáča, vytáčajú ma aj iné veci
Podla mna je chyba vtom, ze sa privelmi nudis a zamyslas sa nad nepodstatnymi vecami.
Ked uvidis niekoho kto nevie gramatiku,je to jeho vec, a ty si pomysli nato, ze vies viac ako on co sa tyka tejto veci.keby si mala viac roboty, nezamyslala by si sa nad takymi blbostami..to neni podstatne!!
omg kaslat na gramatiku ja nwm zo slovenciny ani hovno a som tu lol al ne neco vim jedina sa dorozumiet hh na nete pisem jak stem aj tak hh a nemam rad ked urobim chybu a nekto ma opravuje:d ze natalia lol ale nee pohode hh aaaa pri diktatoch je to uz horsiee
Mne vadi jedine slovicko na svete...JA.. SME TAK STRASNE sebecki..vsetci. Zamyslite sa nad tym,to je uz len dokaz,ze len kazdy mysli len sam na seba..kazdy.. Skoro v kazdej vete, hra toto slovicko rolu..bodaj by sa dalo vymazat..zmenilo by sa toho na svete vela mne vadi toto..a neviem ako tomu celit
Ani sa nesnaž niekoho napravovať.Ja som to skúšal niekoľkokrát,a všetci ma úspešne odignorovali
A myslím,že je rozdiel medzi gramatikou a slangom (divným,ale predsa) "neni" by som skôr zaradil do slangu,resp.nárečia...ale máš pravdu,ani ja nemám rád,keď niekto hyzdí jazyk,ale pomaly si zvykám
Pohybujem sa medzi ľuďmi, Ktorí robia denne aspoň 20 gramaticKých chýb a to len pri písaní so mnou... čo je taK 10-20 min.. za tú dobu som si už zvyKla.. nieKedy som zvyKla opravovať ale teraz už na to nemám ani náladu, ani chuť.. a viem si radšej zvyKnúť na pár zlých Y/I-čoK aKo Keď nieKto píše aKo retard (EMO)
aj ja uplne suhlasim a rozculuje ma to a este viac ma hneva, ked niekto tvrdi, ze je to jedno, nie je!
a len tak medzi nami aj tymi spisovnymi a gramatickymi, slovo vadit je cechizmus a v slovencine sa ma pouzivat prekazat!
tak vždy som gramatiku vedela...a teraz hoci viem,čo je spisovné a čo nie...z lenivosti na chatoch a blogoch nepíšem gramaticky správne.Každý ma slobodu slova....a niekedy sa tie skomoleniny jednoducho píšu rýchlejšie,tak to treba brať
tiež si potrpím na gramatiku, dokonca aj v bežnej reči opravujem ľudí pokiaľ povedia niečo čo nie je spisovné a mnohí si dajú povedať (síce jeden odborník ma vždy pošle kamsi aj s mojou slovenčinou) ale taký Shanko, môj tata a ešte ďalší prestali používať slová ako kľud, napadlo MA atď.
gramatické chyby mi vadia ale nevadí mi ked si niekto niečo prispôsobí. Slovenčina predsa nie je jediný jazyk kde sa niečo vyslovuje inak ako by to malo byť doslova alebo správne takže by som to neriešila
btw aj ja používam niekedy neni lebo to znie pekne ňeňi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Napr. ma znepokojuje, že sa veľmi často používa slovo 'neni'.
A pri ´´nechápem tomu´´ úplne najviac.
a ▲ @Petrol ▲ mozes davak kurzy slovenciny.... ta neni tak?? ale nie ☺
Ked uvidis niekoho kto nevie gramatiku,je to jeho vec, a ty si pomysli nato, ze vies viac ako on co sa tyka tejto veci.keby si mala viac roboty, nezamyslala by si sa nad takymi blbostami..to neni podstatne!!
A najčastejšie sa takto vyjadrujú hrdí zástancovia SNS...
A myslím,že je rozdiel medzi gramatikou a slangom (divným,ale predsa) "neni" by som skôr zaradil do slangu,resp.nárečia...ale máš pravdu,ani ja nemám rád,keď niekto hyzdí jazyk,ale pomaly si zvykám
a len tak medzi nami aj tymi spisovnymi a gramatickymi, slovo vadit je cechizmus a v slovencine sa ma pouzivat prekazat!
tiež si potrpím na gramatiku, dokonca aj v bežnej reči opravujem ľudí pokiaľ povedia niečo čo nie je spisovné a mnohí si dajú povedať (síce jeden odborník ma vždy pošle kamsi aj s mojou slovenčinou) ale taký Shanko, môj tata a ešte ďalší prestali používať slová ako kľud, napadlo MA atď.
btw aj ja používam niekedy neni lebo to znie pekne ňeňi