ale dá ti to slovnú zásobu...a keď budeš vedieť slovnú zásobu tak sa budeš vedie vytatáriť aj s cvičeniami po anlgicky na anlgických stránkach
a navyše to nie je pravda že ti to na gramatiku nepomôže.... mne aj gramatiku to náramne zlepšilo... usudzujem čo a ako je, intuitívne podla toho čo sa mi hodí, lebo to mám napočúvané.... neviem síce vysvetliť že prečo som tam to a to dala ale viem že to tam má byť
@alysia pozri sa na to tak. Gramatiku sa naucis najlahsie len z knihy ked sa to priam az nabiflujes, inak sa to hadam ani neda. Slovicka sa musis naucit bez toho ti je gramatika zbytocna, a vyslovnost sa naucis z filmou a serialov, najlepsie su anglicke a nie americke a hlavne bez tituliek, lebo ked si budes vsimat titulky nebudes si poriadne vsimat vyslovnost.
vyslovnost je tam vacsinou dobre napisana v knihach, vacsinou a hlavne preto tie filmy a serialy, aby si si tam vsimala tu vyslovnost ked v knihe to je len pisomna forma.
@lawey slovnú zásobu? ja moc nevnimam naraz ten text a preklad, to skor slovicka mi da taky program Taxus... co mam ...
Jaaj, to napocuvane, nieco na styl toho, ked ja som vedela slovensku gramatiku, lebo som vela citala, lebo mi to tam pasovalo?
@mefistofel a nejaky tip na dobru knihu? a nie nejaku tazkopadnu? ...
a to mam zistovat, co je anglicke a co americke? podla coho? ...
no ved prave, to som pisala lawey, ze ked to pocuvam s titulkami slov. tak nevnimam co kecaju nejako moc ...
no o tej vyslovnosti pomlcim ( teda ak narazas na tie haky baky a pretiahnute ,, Nka " a podobne, lebo tie preciarknute nuly fakt neivem co znamenaju a chytam nervy pri tom ...
@alysia tak nemozes povedat ze tam je zla vyslovnost ked to tam je a len ty to nevies pouzivat tak najprv sa musis naucit tie slovicka aby si nemusela pouzivat tie titulky a ked budes pocut ako skladaju vety tak aspon tie zaklady gramatiky sa naucis. Osobne sam som sa gramatiku ucil len zo slovniku v kazdom normalnom slovniku je mala cast gramatiky tak zrychlika napisane takze tie knihy moc nepoznam osobne mam radsej taky rychlokurz a potom neskor to dopilovat
@mefistofel inak to poviem: ,,je to tam napicu vyslovene , prost eja ked sa povie napisana vyslovnost, tak cakam, ze tam napisu ako sa to povie a nie haky baky, ktore mi nikto neive vyslovit ... " vytaca ma anglictina tym, ze nema ziadne pravidla vyslovnosti :/ ach, skoda, ze nemcina nie je svetovy jazyk tak ako anglina...
Nejake slovicka viem, ale malo no.... napr ale inak to znie samostatne ked to slovo povie sa a inak vo vete.. tak to je fakt vitpne s tou anglinou ...
napr cez vikend som pozerala u kamarata DJANGA a titulky boli takym stylom, ze prelozena bola len kazda tretia veta, tak som si domyslala
@alysia osobne, mne stacilo naucit sa abecedu na to aby som vedel vyslovovat tie slova lepsie. aj ked maju vynimky, ale vacsinou sa to vysolovuje podla ten jej abecedy. a potom zdokonalene na filmoch. Hlavne musis rozrlisovat anglicka a americka anglictina ked pocuvat vyslovnost. Lebo casto je tam trosku ta vyslovnost ina. A mozno ta mylia len tie rozdiely a protom aj to tobre vyslovujes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
@mefistofel na anglinu knihu? vyslovnost skurvena je tam napicu napisana vacsinou :/ ... ja chcem aj skusanie viet a tak ...
a navyše to nie je pravda že ti to na gramatiku nepomôže.... mne aj gramatiku to náramne zlepšilo... usudzujem čo a ako je, intuitívne podla toho čo sa mi hodí, lebo to mám napočúvané.... neviem síce vysvetliť že prečo som tam to a to dala ale viem že to tam má byť
vyslovnost je tam vacsinou dobre napisana v knihach, vacsinou a hlavne preto tie filmy a serialy, aby si si tam vsimala tu vyslovnost ked v knihe to je len pisomna forma.
Jaaj, to napocuvane, nieco na styl toho, ked ja som vedela slovensku gramatiku, lebo som vela citala, lebo mi to tam pasovalo?
@mefistofel a nejaky tip na dobru knihu? a nie nejaku tazkopadnu? ...
a to mam zistovat, co je anglicke a co americke? podla coho? ...
no ved prave, to som pisala lawey, ze ked to pocuvam s titulkami slov. tak nevnimam co kecaju nejako moc ...
no o tej vyslovnosti pomlcim ( teda ak narazas na tie haky baky a pretiahnute ,, Nka " a podobne, lebo tie preciarknute nuly fakt neivem co znamenaju a chytam nervy pri tom ...
Nejake slovicka viem, ale malo no.... napr ale inak to znie samostatne ked to slovo povie sa a inak vo vete.. tak to je fakt vitpne s tou anglinou ...
napr cez vikend som pozerala u kamarata DJANGA a titulky boli takym stylom, ze prelozena bola len kazda tretia veta, tak som si domyslala
No mne by sa tiez zisiel rychlokurz veru
helpforenglish.cz
a potom to co spominali vyssie