Ako keď sa mi to stane raz, tak to ešte prehltnem, ale toto je už 3x za posledne 2 tyždne, čo som našiel vo svojim priateloch človeka, ktoreho som tam vobec nedal a ani ho nepoznám. Pravdepodobne mali dotyční ludia záujem o moje fotky v albumoch, ktoré so
1. preco pouzivas pre priatelov album? si daj rovno na heslo
2. myslis si, ze by bol niekto taky blby a daval by sa sam medzi priatelov aby si mohol pozriet fotky? vsak supim si do toho albumu dam ho ako verejny a mam to nie? a uvidia vsec vsetko.
3. nepouzivat ziadny album a ak pouzivat tak radsej otvoreny. a ostatne fokty radsej nezverejnovat. vsak pokec. vsetko je tak 100% chranene. staci aby som napisal kamosiv aky poterebujem nick nya pokeci a jeho heslo a vsetko hned viem.
takze nekale je. treba si zvykat zrusit albumy. a pozri si potom z akejej IP boli naposledy prihaseny uzviatel. to zistis a vdaka tej IP zitis kto ti bol v PC podla mna
Aiwan najskor ti asi niekto odchytil cookies a prihlasil sa ako ty. Takze moja rada neotvarat na azete podozrive emaily, a este lepsie neotvarat tam ziadne emaily. Poslat fake email s adresy napr admin@azet.sk je to najjednoduchsie co moze byt.
Filippp3 mam kamarata ktori to vie spravit tak pomohol uz jednej mojej kamoske. ide o sikovnsot cloveka. ja to neviem ale mj kamos to vie takze je viem picu ale on vie a tak je neslusne zavidiet nieco co nevies ty a co vie on . vsetko sa da len treba chciet
Kasko: to co si ty napisal je kktina jak mraky. Heslo na pokeci bez interakcie uzivatela nezistis aj ked sa postavis na hlavu.
On mozno vyuzil social engeneering, phishing, keylogger, ale urcite "nehackol" azet a nehrabal sa v databaze..
Takze take reci: "staci aby som napisal kamosiv aky poterebujem nick nya pokeci a jeho heslo a vsetko hned viem." si nechaj pre seba mozno zisti heslo par debilnym uzivatelom ale urcite nezisti heslo kazdemu.
Ale teda ak myslis ze hej, tak nech sa paci zisti heslo na nick TommyHot.
Mne už sa tiež preburali na pokeci v byvalom nicku pod heslo, takze neverim nicomu a pokecu vobec.
A pisala som si raz s jednym chalanom a mi napisal, aj ked neviem ci to je pravda, ze keby chce, tak by sa mohol dostat aj do fotiek co mam v pc. Takze stopercentne nemas nic.
no mne sa zase stalo ze niekto zistil moje helso zmenil mi ho a nevedela som sa 2mesiace dostat an nick kde am 17albumov z ktorych je asi len 5verejnych-vsetko mi poodomikal ten dotycny apomenil a dost mi natrusil ked si pisal s niekym v mojom mene-a teraz mam co robit aby som to napravila
tak si pomen hesla ako sa tam moze len tak dakto pridat ??? tomu nechapem preto na pokec uz skoro ani nechodim iba obcas koli mejlom a mam tam aj par albumov ale to len tak inak 0 bodov je to tam hrozne koli setkemu najme koli uchylakom a nechcem mat taku skusenost ako moja sesterka preto som tam skoncovala so vsetkymi mam v priateloch len ludi co poznam osobne a obcas to prekontrolujem ci sa nicch nestalo ..
Tommyhot no este sa mi nedostal, teda aspon dufam. Ale len mi napisal, ze keby chce tak moze a podla mna je mozne vsetko. A na pc som total blba, takze nechapem, ako by som to mohla ovplyvnit.
A mne sa nepreburali do nicku ale do albumu na heslo a heslo nebolo ziadna zdrobnenina mojho mena, pochybujem, ze by ho niekto uhadol. Aj ked je mozne ze mu to ktosi vyzradil, neviem.
Rubby: ano mozne je vsetko, ale pochybujem ze na slovensku je viac ako 10 takych ludi ktori by to dokazali (ale tak aby nevyuzili tvoju nevodomost, ale aby vyuzili chybu v systeme, ale nie za pouzitia public exploitu), takze pokial je clovek aspon ako tak IT gramotny, tak sa nie je coho bat.
Tommyhot, ako ja si priznam, ja som IT gramotna neni takmer vobec. Ale aj tak nemam v pc nic dolezite, takze by to bolo zbytocne, ak sa len nemachroval, nech si spravi radost.
Ale to som sa dozvedela len nedavno a ani by ma nenapadlo, ze to je mozne (aj ked to dokaze minimum ludi).
Rubby, no to je jedno ci mas na pc nieco dolezite alebo nie. Predpokladam ze mas windoze a to je idealne, ked s teba niekto chce spravit zombie (prostrednictvom teba vykonava dalsie utoky a podobne, cize vsetko je ako keby v tvojom mene..)
Ano, ja mam windows XP. Ale o tych zombie pocujem teraz prvykrat, ved to je chore, aby som bola este ja na vine, zatoze niekto je super dobry v pocitacoch.
Viem ze crackeri vyuzivaju chyby v systeme, ale preco to nemozu teda lepsie zabezpecit.
A ak trepem od veci, tak sry, ale moc sa do toho nerozumiem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
2. myslis si, ze by bol niekto taky blby a daval by sa sam medzi priatelov aby si mohol pozriet fotky? vsak supim si do toho albumu dam ho ako verejny a mam to nie? a uvidia vsec vsetko.
3. nepouzivat ziadny album a ak pouzivat tak radsej otvoreny. a ostatne fokty radsej nezverejnovat. vsak pokec. vsetko je tak 100% chranene. staci aby som napisal kamosiv aky poterebujem nick nya pokeci a jeho heslo a vsetko hned viem.
takze nekale je. treba si zvykat zrusit albumy. a pozri si potom z akejej IP boli naposledy prihaseny uzviatel. to zistis a vdaka tej IP zitis kto ti bol v PC podla mna
On mozno vyuzil social engeneering, phishing, keylogger, ale urcite "nehackol" azet a nehrabal sa v databaze..
Takze take reci: "staci aby som napisal kamosiv aky poterebujem nick nya pokeci a jeho heslo a vsetko hned viem." si nechaj pre seba mozno zisti heslo par debilnym uzivatelom ale urcite nezisti heslo kazdemu.
Ale teda ak myslis ze hej, tak nech sa paci zisti heslo na nick TommyHot.
A pisala som si raz s jednym chalanom a mi napisal, aj ked neviem ci to je pravda, ze keby chce, tak by sa mohol dostat aj do fotiek co mam v pc. Takze stopercentne nemas nic.
A vy ostatny co vam "hackli" konta na azet si skuste dat aspom nejake zlozitejsie heslo ako zdrobnelinu vaseho mena ci prezivky
A mne sa nepreburali do nicku ale do albumu na heslo a heslo nebolo ziadna zdrobnenina mojho mena, pochybujem, ze by ho niekto uhadol. Aj ked je mozne ze mu to ktosi vyzradil, neviem.
Ale to som sa dozvedela len nedavno a ani by ma nenapadlo, ze to je mozne (aj ked to dokaze minimum ludi).
Viem ze crackeri vyuzivaju chyby v systeme, ale preco to nemozu teda lepsie zabezpecit.
A ak trepem od veci, tak sry, ale moc sa do toho nerozumiem