ma zivot zmysel ak mam depresie uz asi 1 rok v kuse?? skusal som aj odbornu pomoc a nejak nic no... a nekonecne fobie.. nemam kamaratov.. a ani s kym ist von ..
ma zmysel...ja to poznam, som v depke prakticky vkuse...a treba sa tak naucit zit a najst si veci z ktorych sa tesis, ja som si na samotu zvykla je mi tak fajn..nie si sam, vela ludi nema skym ist ani von....to je len zivotne obdobie, stale ma zmysel vydrzat lebo nevies co pride
no fobie najprv z chorob, potom z bitky a tak.. a neviem skusal som sa menit a skusal som aj ine pohlady ale nic samy pesimizmus a uz dokonca nikomu neverim..
ako vysedávaním na nete sa depky tak skoro nezbavíš, činnosti, choď čo ja viem, choď medzi ľudí, hlavne aby si mal nejakú činnosť športuj a tak.... ja to poznám dosť dobre, najhoršie stavy sú keď človek len vysedáva doma. Vtedy som schopný škriabať sa po stenách, a revať len tak bez príčiny. Depresia je hnusná choroba, ten stiesňujúci pocit, a keď sa jej človek nemôže zbaviť...................
Možno to že nemáš kamarátov je aj tým že si večšne smutný a málo kto sa rád kamaráti so smutnými ľuďmi ale určite máš aspoň zopár kamarátov skús sa nejako s nimi zabávať a spoznávať nových ľudí a nemyslieť na to aký je svet zlý a nespravodlivý,skús sa naučiť tešiť z maličkostí a predovšetkým usmievať možno že teraz ti je na nič,ale čo ak zajtra bude lepšie?život je raz taký nikdy nevieš čo príde
poznam to...pred par mesiacmi som prezivala presne to iste,absolutne som nemala ziadnych kamaratov,moj zivot stal za hovno...ale an zaciatku tohohto skolskeho roka nas spojili nas(acku)s beckou,nasla som si tam svoje spriaznene duse a nielen kvoli tomu objavila svoj zmysel zivota ...hmm ako ti poradit?No tak sa skus venovat niecomu co ta bavi,chodit na miesta kde sa to uskutocnuje,neboj nic,tam najdes plno ludi s tvojou krvnou skupinou
noo ale akoze isty ludia vedia ze nemam kamaratov a dost si vyskakuju a take veci ze bitka a atd. a potom , co mi spravili kamarati , ze ma zavolali na jedno miesto a tam som dostal pred nimi bitku a oni este , ze to bolo i za nich nikomu neverim. a bojim sa ist von lebo ten pocit bitky uz nechcem zazit a tak sedim doma a rozmyslam nad vecami ,ktore asi nie su normalne a som jedinacik a stale som bol medzi starsimi cize mam ine nazory ako moji rovesnici dost casto a mam aj dobre znamky v skole tak aj kvoli tomu su ludia ku mne taky "iny".a neviem no dlho som sa netesil z nicoho aj mama si vsimla , ze vsetko vidim pesimisticky
... treba hladat pozitiva aj tam kde niesu , a este jedno je to zvlastne a divne ale ked sa stale trapis a sere ta aky nespravodlivy je ktebe zivot tak sa ti to casom otoci teda aspom mne to funguje treba mat len otvorene oci a nestaci len sediet a lutovat sa treba zit z pocitom pesimizmu ale zit neznamena prezivat ... potom bude lepsie ..viem ze tieto vety zneju divne ale mne to funguje haha
ja uz tiez okolo 3 rokov urcite zijem v neustalej depresii, podla mna sa snaz pohladat si nejakych kamosov a niecim sa zamestnaj, najlepsie, co ta bavi, a hlavne sa snaz zo vsetkych sil vidiet aspon, ze stale moze byt aj horsie, takze "teraz" je v konecnom dosledku celkom fajn...
odborna pomoc urcite nie je na skodu, ale to treba dlhsie riesit, nie po prvom pokuse to nechat...
no vies najprv to bolo tak ze depky ako depky iba raz za cas ale mal som kamaratov tak som sa z toho dostal raz za cas ale odkedy ich nemam tak rok vkuse
no ja to mam akoby v obdobjach ...njekedy som rad ale často to pride a nevjem čo zo sebou...sranda je že nemal by som mať prečo debky...ale možno preto že si pomali nevažim asi nič čo mam....a ked chceš radsu tak nad tym nerozmyšlaj minulosť je historia tak sa na to vyjeb... to pride
vidím, že téma depresie je tu celkom rozšírená. chcela by som preto poprosiť niektoré dobré duše o pomoc. som študenkou psychológie a téma mojej bakalárskej práce sa týka depresie. potrebovala by som preto vyplniť pár dotazníkov od ľudí, ktorí trpia na depresiu. ak by bol niekto ochotný, prosím ozvite sa na môj mail. veľmi ďakujem
ahojte, ja depresiu nemám, ale sem-tam zvyknem byť smutná, lebo nemám velmi kamošov/kamošky. rada by som chodila von, na zábavy, ale nemám s kým, začala som hladať nových priateľov cez internet, ale nejde to tak ľahko. keď niekto má podobný problém ako ja a je z RS alebo z okolia alebo sa chce so mnou zoznámiť tak sa mi kludne môže ozvať,budem sa tešiť!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
skus sa na zivot pozriet z ineho uhla a zistis, ze sem tam stoji za to byt trochu optimistickejsi
Nejak uz to dobuchaj, ked uz si sa tu zjavil.
A nieco rob. Tvor. Daj to najavo.
Pis, rob hudbu, maluj, whatever.
ja inak tiez nemam akosi s kym ist von, ale nejako ma to nesere. ani kvoli tomu neuvazujem nad tym, ci ma zivot zmysel. jasne, ze ma
drzim paľec
odborna pomoc urcite nie je na skodu, ale to treba dlhsie riesit, nie po prvom pokuse to nechat...