Ahojte ľudia, mám dilemu Chodím na bilingválny francúzsky gympel do TN a chcela by som sa začať učiť nejaký ďalší jazyk, predsa koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom Čiže viem už dosť dobre po francúzsky, po anglicky a rozmýšľam nad nemčinou al
Je možné, že nemčina ti bude tu v Európe užitočnejšia, ak nemáš predsudky voči jej "škaredosti" ako mnohí ľudia, tak by som na tvojom mieste asi volil nemčinu, a myslím, že máš pravdu s tým, že španielčinu by si neskôr zvládla dobre aj sama.
nemcina mi je nenormalne protivna, takze ja by som dal prednost spanielcine
ALE co sa tyka pracovnych ponuk v europe, povedal by som ze nemina je v tomto spolu s anglinou na nezaplatenie, kombinacia tychto dvoch jazykov ti dost otvori dvere na zapad, spanielcinu by som bral skor ako cestovatelsky jazyk
Sice tym jazykom hovoria v Juznej a Strednej Amerike, ale vacsinou su to chudobne staty a clovek sa tam aj tak nikdy nedostane, akurat tak na dovolenku. Cize Nemcina je jasna volba
Nemcina je v nasich koncinach uzitocnejsia, aj v Brusseli, podla toho co chces robit... v USA sa spanielcina pouziva fakt len v juznych krajoch medzi mexicanmi, takze tam ti ta anglina bude lepsia
to čo sa hovorí že "španielčina je lahká" tak to je podla mna uplna blbost učím sa ju a niekedy som z nej fakt magor .. možno to bude aj tym že moc na jazyky nie som .. ale podla mna žiadny jazyk nie je lahký .. ale jednoznačne keby to možem vratit späť tak si zase zvolím španinu a nie nemčinu
Mala som rovnaký problém. Ale nemčina sa mi strašne protiví, samé ch.. proste fuj a tak idem na španielčinu, tá znie celkom pekne. ale z tvojho uhla pohľadu, ako vravíš, by si sa možno mala teraz učiť nemčinu, a potom sama španielčinu.
no tak teda ďakujem vam pekne za veľmi zaujímavé názory vidím to tak že v EU asi fakt viac vyuzijem tú nemčinu, asi sa nevidim niekde v mexiku a podobne aj keď tá španina ma dosť láka.. ľudia čo ste za španielčinu, môžete mi prosím váš názor aj nejak odôvodniť ? Ešte raz ďakujem, dosť mi to pomohlo
nemcina nie je o vela tazsia ako spanielcina. spanielcinu som sa ucila 2 roky a teraz ked vidim nejaky text, tak viem asi o com to je, v tomto je pozitivum spanielciny ale rozprava sa mi lepsie po nemecky, tam nemam problem so slovickami ani s gramatikou.
oba jazyky sa ti zidu ani nebudes vediet kedy v zivote, ale na nemcinu je asi lepsi odborny ucitel a kurz, spanielcinu zvladnes aj sama
nemčina sa mi absolútne nepáči (najskôr kvôli chaosu v rodoch a pádoch), španielčina práve naopak, ale ako tu už aj padlo, naučíš sa ju aj sama a týchto končinách ju menej využiješ - takže nemčina
Nemčina je ťažšia ako španielčina. Ja sa učím španielčinu ale na bilingve a je to celkom ľahké. Ale ako tu už bolo napísané, ak sa práve nechystáš cestovať okolo sveta tak skôr využiješ nemčinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
nemčina
ALE co sa tyka pracovnych ponuk v europe, povedal by som ze nemina je v tomto spolu s anglinou na nezaplatenie, kombinacia tychto dvoch jazykov ti dost otvori dvere na zapad, spanielcinu by som bral skor ako cestovatelsky jazyk
Nemcina je v nasich koncinach uzitocnejsia, aj v Brusseli, podla toho co chces robit... v USA sa spanielcina pouziva fakt len v juznych krajoch medzi mexicanmi, takze tam ti ta anglina bude lepsia
oba jazyky sa ti zidu ani nebudes vediet kedy v zivote, ale na nemcinu je asi lepsi odborny ucitel a kurz, spanielcinu zvladnes aj sama
Čo by si robila v ritnom Španielsku alebo Južnej Amerike?
je lahsia a krajsia