Jediné obdobie roka keď musím sedieť doma nikam sa nedá ísť všetko je zavreté. Nedá sa ísť zabávať vštci moji ľudia sú doma s rodinou. Jediná udalosť vianočnych sviatkov je polnočná omša pri ktorej si všetci kresťania (pokrač)
spomenú že sú kresťania a 3x do roka idú do kostola (vianoce velká noc dušičky). Preto sú kostoly na štadrý deň o pol noci tak plné že sa tam človek ledva zmestí. Po polnočnej omši nasleduje nuda a zabíjanie času až do silvestra. Moja rodina samozrejme chce len to aby som sa prežieral a chlastal. Ako vždy to odmietnem lebo moje zdravie mi je prednejšie ako nejaké tupé tradície. Mimochodom tieto sviatky už nemajú nič s tradíciou. Vzniklo to ako oslava narodenia Krista ktorá sa spojila s pohanskými sviatkami no dnes je to sviatok obžerstva a toho najhnusnejšieho konzumu. Konzum bola presne tá vec ktorú ježiš tak nenávidel. Keby ježiš vedel načo sa zneužívajú jeho narodky asi by sa ani nikdy nenarodil. Konzumom a komerciou znesvetená Šelma z číslom 666 ktorá si hovorí cirkev škodí kristovmu menu a doslova pľuje na jeho učenie aj na jeho život a zarába judáškych 30 strieborných a nie len ona ale aj uškriekaný zelený mimozemšťan a ďalšie satanove chápadlá tejto dobre organizovanej vianočnej chobotnice.
1) aku diskusiu ocakavas? Teda, predpokladam, ze nejaku chces, ked si tento vylev hodil do fora, nie do statusu/blogu. Len mi nie je jasne aku.
Ak chces radu, tak tu mas: nechod za rodinou, ked ta tak serie. Ked sa o seba tak rad staras, venuj trn tyzden sporu alebo inemu sebarozvoju a jeb na ostatnych.
2) nenarodil sa jezis len tak nahodou dakedy v marci?
Ak si dospelý a svojprávny, rob si čo chceš a nerozčuluj sa. Snáď za tých pár dní neumrieš od nudy, že nebudeš so "svojimi ľuďmi" vymetať miestne bary alebo čo zvyknete robiť.
Ja si myslím, že je to na rozhodnutí každého jedného človeka. Vianoce sa dajú kľudne prežiť aj nekomerčným spôsobom, nikto ti nekáže aby si sa náhlil kupovať predražené darčeky - a to že to robia ostatní ťa trápiť nemusí.
Ak ti vo Vianociach chýba tradícia, prečo si nespravíš tradičné Vianoce? Nemusíš sa predsa hrať na milovníka Vianoc ak to tak necítiš.
@staphylococcus máš pravdu Ježiš sa narodil v iný termín a cirkev si len adoptovala nejaký rímsky pohanský sviatok a urobila si z neho sviatok narodenia Krsita a aj to urobili nato aby na ňom mohli ryživať.
Ja viem že si môžem urobiť vianoce po svojom preto na budúci rok pojdem Bali dúfam že Hinduisti vianoce neoslavujú.
Nájdi si na nich niečo pekné, urob si ich sám príjemnejšími miesto toteho frflania, ktoré ti v ničom nepomôže. Sprav si nejaký program, čo ťa poteší, na to sa zameraj a na ten zbytok, čo ti lezie na nervy, si urob blbuvzdornú bublinku a v tej tých pár dní dáko preži. Sú situácie, ktorými sa proste musí nejak prejsť so zdravou dávkou nadhľadu.
A keby niečo, nie, nie som ten chorý optimista, čo keď si zlomí nohu, tak hneď vytešený nájde milión dôvodov, prečo je život krásny. Tiež nemám rada Vianoce (aj keď z iných dôvodov ako ty). Preto sa na ne vopred zásobujem programom, ktorý mi ich čo najviac spríjemní a urýchli a nespôsobí, že sa z nich zbláznim.
Tradície nie sú tupé. Môže ti byt jedno, co robia ostatní ľudia alebo trojdnovi krestania. Hlavné jje ako stravis Vianoce ty sám, sama. V dnešnej dobe su Vianoce veľmi potrebné a hlavné hidnoty si pripomíname aj napriek tomu, ze jeme, a varíme tri druhy jedál na jednu večeru. Nechcem sa dožiť doby, keď zaniknú uz aj Vianoce a tradície.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ak chces radu, tak tu mas: nechod za rodinou, ked ta tak serie. Ked sa o seba tak rad staras, venuj trn tyzden sporu alebo inemu sebarozvoju a jeb na ostatnych.
2) nenarodil sa jezis len tak nahodou dakedy v marci?
Ak ti vo Vianociach chýba tradícia, prečo si nespravíš tradičné Vianoce? Nemusíš sa predsa hrať na milovníka Vianoc ak to tak necítiš.
Ja viem že si môžem urobiť vianoce po svojom preto na budúci rok pojdem Bali dúfam že Hinduisti vianoce neoslavujú.
» www.postoj.sk/9382/datum-kris...
Nájdi si na nich niečo pekné, urob si ich sám príjemnejšími miesto toteho frflania, ktoré ti v ničom nepomôže. Sprav si nejaký program, čo ťa poteší, na to sa zameraj a na ten zbytok, čo ti lezie na nervy, si urob blbuvzdornú bublinku a v tej tých pár dní dáko preži. Sú situácie, ktorými sa proste musí nejak prejsť so zdravou dávkou nadhľadu.
A keby niečo, nie, nie som ten chorý optimista, čo keď si zlomí nohu, tak hneď vytešený nájde milión dôvodov, prečo je život krásny. Tiež nemám rada Vianoce (aj keď z iných dôvodov ako ty). Preto sa na ne vopred zásobujem programom, ktorý mi ich čo najviac spríjemní a urýchli a nespôsobí, že sa z nich zbláznim.