Mám rád všetky farby, všetky sú rovnako dôležité a zaujímavé. Ale občas ma v robote hnevajú, keď v už neviem aké použiť...
Osobne ale preferujem rôzne modré odtiene napr. teal, sky, berry...
Neznášam žltú a také tie veľmi svetlé kriklavé odtiene zelenej a oranžovej... moc to bije do očí a je to proste nepríjemné na psychiku, je to také veľmi provokatívne a vyvoláva to nepohodu a nepríjemné pocity
@minion7
ah, odpoveď na originál:
na čiernom pozadí mám najradšej tie plno sýte, čiže 100% hocijakej (red, green, blue, yellow, hocičo so 100% sýtosťou a jasný konkrétny odtieň), lebo je to krásne žiarivé a neónové.
a potom hocijaké pastely na bielom pozadí.
a potom tú čo na papieri ani na monitore neexistuje, iba ako farba svetla, tú čo volajú "UV", ale nie je UV (lebo UV ľudia nevidia vôbec), taká tá... "čierne svetlo". tá modrá čo je divná a divne ťahá oči lebo pôsobí že by ani nemala existovať, pôsobí že to vlastne ani nie je svetlo, ale naopak, antisvetlo, lebo... je fascinujúca a ten efekt je fascinujúci.
a potom skôr kombinácie, jedna farba sama osebe... tam modrá alebo červená, ale... to je nuda, potrebuješ k farbe nejaký kontext (pozadie), lebo inak na každom pozadí pôsobí inak. čiže potom prichádzajú obľúbené kombinácie, a to už sú skôr kategórie než konkrétne jednotlivé farby.
Ja mam rada syte farby a najradsej zltu pretoze mam pocit ze vsetko najviac rozjasni a "rozveseli" ako ziadna ina farba....ale na obleceni napriklad je to prilis (vacsinou)
A nemam rada take tie "spinave" farby ako je staroruzova, kaki (nvm jak sa to pise) a tak..to je ble pre mna
A dlho som nemala rada cervenu ale mam pocit ze sa mi zas zacina pacit a uvazujem nad tym ze si aj daco do skrine kupim v tej farbe...lebo cervena je hot
milujem tmavomodrú ako obloha po zotmení, keď ešte nie je úplná tma, ďalej mám rada všetky nude odtiene, ale viac sa mi hodia tie studené tóny a v mojom šatníku prevláda najviac sivá farba
kedysi som nemala rada ruzovu, lebo mi bolo zle z vone ruzi (hej viem ze nie vsetky su ruzove , teraz mi to je jedno
a vzdy som mala rada rozne odtiene modrozelenej
Všeobecne mám rada veselé optimistické farby ako zelená, žltá ale aj červená. Čiernej sa snažím vyhýbať, ale občas sú dni keď som celá v čiernom, predtým som aj mala také obdobie kedy som nosila skoro len čiernu. Nosím vlastne skoro všetky farby, ale fialovej mám málo a ani ju až tak nemusím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Osobne ale preferujem rôzne modré odtiene napr. teal, sky, berry...
som otvoril toto fórum len kvôli tomu aby som zistil na základe čoho si položila tú otázku.
approved
@0sea CornfloweBlue poznáš? z modrých moja najobľúbenejšia.
Ostatné mám rád asi všetky.
a fialová a oranžová na oblečení mi tiež vadia.
ah, odpoveď na originál:
na čiernom pozadí mám najradšej tie plno sýte, čiže 100% hocijakej (red, green, blue, yellow, hocičo so 100% sýtosťou a jasný konkrétny odtieň), lebo je to krásne žiarivé a neónové.
a potom hocijaké pastely na bielom pozadí.
a potom tú čo na papieri ani na monitore neexistuje, iba ako farba svetla, tú čo volajú "UV", ale nie je UV (lebo UV ľudia nevidia vôbec), taká tá... "čierne svetlo". tá modrá čo je divná a divne ťahá oči lebo pôsobí že by ani nemala existovať, pôsobí že to vlastne ani nie je svetlo, ale naopak, antisvetlo, lebo... je fascinujúca a ten efekt je fascinujúci.
a potom skôr kombinácie, jedna farba sama osebe... tam modrá alebo červená, ale... to je nuda, potrebuješ k farbe nejaký kontext (pozadie), lebo inak na každom pozadí pôsobí inak. čiže potom prichádzajú obľúbené kombinácie, a to už sú skôr kategórie než konkrétne jednotlivé farby.
@3 marketing a grafický dizajn.
Esteze existuje modrá. A čierna. A červená. Odtiene okolo.
Ale zlta, oranzova, zelena, fialova... fuj.
A nemam rada take tie "spinave" farby ako je staroruzova, kaki (nvm jak sa to pise) a tak..to je ble pre mna
A dlho som nemala rada cervenu ale mam pocit ze sa mi zas zacina pacit a uvazujem nad tym ze si aj daco do skrine kupim v tej farbe...lebo cervena je hot
ale mimo to, v umeni, dizajne, fotografii mam rad asi vsetky. no najviac odtiene zelenej a ruzovej.
...a nemam rada hnedu, oranzovu a ruzovu
mimo to ružovú, svetlofialovú a tyrkisovú...
nemám rada spranú "žltú", khaki, purpurovú na väčšine miestach a všetky neónové farby
Inak nic nemam proti nejakej konkretnej farbe, skôr mi vadia niektore odtiene
a najmenej asi bielu
A nemusím moc oranžovú.
a vzdy som mala rada rozne odtiene modrozelenej