čo so starou baterkou, pred nejakými dňami mi de facto odišla stará batéria do notasu, odmieta ju nabíjať a tvári sa ako by tam nebola iba píše (0%), nenabija sa. Čo s tým? Dá sa ju ešte nejako vzkriesiť?
@anjelik263 1. výmena kontrolnej elektroniky (ak ti náhle odišla tak že fungovala a zrazu už vždy hlási 0%, tak to znie že sa posrala len elektronika, ak by sa fakt vymlátili samotné články, tak neodídu takto náhle).
2. vyhodenie/odnesenie do zberu starej baterky a kúpa novej
Ja mám presne ten istý problém. Proste zo dňa na deň 0% plugged in,not charging. A ako píše @midnight mám vážne podozrenie že to nie je v baterke ale že odišla eletronika na matičnej doske. Ak totižto odíde baterka tak sa to deje aspoň trochu postupne a vydrží aspoň chvíľku.
@midnight Vyznáš sa v tom? Koľko to vyjde? Dá sa nejak overiť že je to fakt ono? Notebook už nie je v záruke.
Okrem toho som ešte na internete našiel možnosť preinštalovať jeden driver mne to ale nepomohlo...Computer-Manage-Device Manager-Batteries-Microsoft ACPI Compilant control battery method toto odinštalovať a po chvíľke by sa to malo samé nainštalovať.
@james144 pravdepodobnosť že odišla elektronika na matičnej doske je veľmi malá, ja hovorím o riadiacej elektronike v samotnej baterke, totiž obvod ktorý hlási stav nabitia baterky a všetko to ostatné sa nachádza priamo V BATERKE.
dá sa overiť že je to fakt ono? samozrejme, vlož doňho baterku o ktorej si si istý = máš overené že (v inom notebooku) funguje.
ak sa jedná o hardvérový problém (čo je asi 90% takýchto a podobných prípadov) tak ti preinštalácia driverov nepomôže.
koľko to vyjde? cenu danej elektroniky (čo je okolo 50 eur ak sa nemýlim, ale obvykle je ťažké až nemožné zohnať ju osobitne) a cca hoďku-dve so šroubovákom a pájkovačkou. čiže pre väčšinu ľudí je omnoho uskutočniteľnejšie kúpiť si novú baterku. vymieňať tú elektroniku sa naozaj oplatí len keď máš z nejakých iných dôvodov doma skladisko rôznych komponentov. čiže kúp si novú baterku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
A nie je to náhodou HP?
2. vyhodenie/odnesenie do zberu starej baterky a kúpa novej
@midnight Vyznáš sa v tom? Koľko to vyjde? Dá sa nejak overiť že je to fakt ono? Notebook už nie je v záruke.
Okrem toho som ešte na internete našiel možnosť preinštalovať jeden driver mne to ale nepomohlo...Computer-Manage-Device Manager-Batteries-Microsoft ACPI Compilant control battery method toto odinštalovať a po chvíľke by sa to malo samé nainštalovať.
dá sa overiť že je to fakt ono? samozrejme, vlož doňho baterku o ktorej si si istý = máš overené že (v inom notebooku) funguje.
ak sa jedná o hardvérový problém (čo je asi 90% takýchto a podobných prípadov) tak ti preinštalácia driverov nepomôže.
koľko to vyjde? cenu danej elektroniky (čo je okolo 50 eur ak sa nemýlim, ale obvykle je ťažké až nemožné zohnať ju osobitne) a cca hoďku-dve so šroubovákom a pájkovačkou. čiže pre väčšinu ľudí je omnoho uskutočniteľnejšie kúpiť si novú baterku. vymieňať tú elektroniku sa naozaj oplatí len keď máš z nejakých iných dôvodov doma skladisko rôznych komponentov. čiže kúp si novú baterku.
@2 @4 @5 for all:
ak ste nevycitali z vrchu: kupila som si uz aj novu... ale tejto mi pride luto
@midnight jj, tiez za tym upodozrievam elektroniku a zrejme asi preto nekomunikuje
@james144 ... ale ja mam plechove lyzicky