tak poslal som si 3 prihlášky a bohužiaľ.. nikam ma neprijali. Je ešte nejaká možnosť (odvolanie je samozrejmosť) ako sa dostať na výšku?? alebo si musím počkať rok... alebo môžem poslať ešte prihlášky na iné vysoké školy ak tam ešte budú mať voľné miesta
poinformuj sa na skolach... pis maily a tak... odporucam nezahodit rok nicnerobenim, lebo stratis navyky na ucenie (ktore aj tak opadnu tak ci tak, lebo na vyske sa uci len pred skuskovym)... a ked ani to, tak zacni hladat robotu
Zbytočne budeš posielať prihlášky keď už žiadne prihlášky neberú. Zisti si dátum, do kedy a na akých školách ešte berú prihlášky. Ak ťa neprijali, holt smola, môžeš napísať odvolanie do 8 dní a môžno ťa zoberú (mňa tak napr. zobrali). Nejaké informácie si môžeš násjť na www.portalvs.sk
@richardson Skús to odvolanie, ak sa nepodarí tak treba pozrieť ktoré školy robia druhé kolo,či robia druhé kolo, , to zistíš to na stránkach konkrétnych vysokých škôl.
A ak sa odvolanie nepodarí a v 2 kole sa ti nebude páčiť žiadny odbor čo bude voľný, tak si nájdi nejakú prácu a počas roka podaj prihlášky a viac sa priprav na prijímačky, už budeš vedieť, čo od teba asi budú chcieť, takže sa môžeš cielenejšie pripraviť a budeš mať vyššiu šancu že ťa príjmu
A ešte k @6 , niektorí asi nepochopia, že je rozdiel dostať sa na školu kde berú všetkých a kde napríklad 70 ľudí z 900.
Aj na stánke modernaskola.sk máš podmienky do kedy môžeš podať prihlášky. Určite ťa niekam zoberú ved škola má zo študentov peniaze a napr. taká trenčianska uni. tá berie podľa mňa úplne všetkých
nič si z toho nerob.. ja som teraz rok doma a až teraz ma prijali.. zatial by si si našiel nejakú robotu.. ale ešte máš šancu.. niektoré školy robia druhé kolá.. čiže hladaj, hladaj a informuj sa.. dá sa aj takto dostať..
to co to za BS napisany, ze ked nie si na vysku prijaty tak nie si moc mudry???
1. mozno sa poriadne nepripravil, odflakol to a proste ho neprijali..smola noo
2. vysokoskolsky titul nie je patent na rozum, takze to, ze niektori z Vas budu mat v ruke papierik neznamena, ze pozrali vsetku mudrost sveta
3. vacsina studentov vychadza zo skoly ako nezamestnanych nehovoriac teraz ked je kriza, 25% z nich vychadzaju ako alkoholici...ano je to smutna pravdiva statistika
Moj brat na prvykrat neurobil prijimacie pohovory na vysku, dnes je z neho vystudovany Mgr. medzinarodnych vztahov a diplomacie....co nevyjde na prvy pokus moze na druhy....
"nejde o to kedy sa k cielu dostaneme, ale ako sa tam dostaneme"
@1338 ....hmmm typicke....cize v podstate chces povedat, ze ma ist studovat cokolvek, eln aby bol na vyske????
Chod studovat nieco co ta nebavi, potom sa mi ozvi ako si spokojny so studiom niecoho k comu nemas ziaden vztah, navyse ked to nikdy nebudes chciet uplatnit v realnom zivote...
Ak nieco vystudujem tak by som to rad aj aplikoval v praxi, aspon ja som toho nazoru....
Ked mam studovat nieco 5 rokov co ma nebavi tak to si radsej vyberiem pracu a za nasetrene cash si kupim auto, precestujem troska svet a zacnem setrit na nejaky biznis alebo barak....
Ja osobne by som chcel ist studovat tlmocnictvo...je to skutocne tazka fakulta, ucenia je tam vraj 2x tolko ako na inch odboroch, ale aj tak by som to chcel zkusit pretoze jazyky su v dnesnom svete ziadane a kazdorocne nevychadza zo skol tolko tlmocnikov ako ucitelov telovychovy a pod. = trh nie je presyteny a su volne pracovne miesta...
Navyse dnes mat papier v ruke, ze ovladas viac ako jeden cudzi jazyk ci uz certifikat alebo titul je viac nez dobre pretoze neverim tomu, ze by si sa s jazykom neuplatnil....
Osobne by som nechcel studovat japoncinu alebo cinstinu pretoze su to fakt narocne jazyky, ale ti ludia ktori vyjdu zo skol s titulom ovladania jedneho alebo druheho su zahojeny....praca na ambasadach, vselijaky dealeri pracujuci pre japosnke firmy posobiace na SVK a pod...
Studovat nieco je fajn, clovek by sa mal vzdelavat cely zivot, ale ucit sa nieco co nikdy nezurocis je len mrhanie casom....
@21 Aha, tak nech nejde studovat lebo sa nedostal kam chce a skonci ako nezamestnana troska so strednou. Kto ti da pracu bez vysokej, aby si mohol zarabat na to tvoje cestovanie, auto alebo barak? A kde vezmes kvalifikaciu a vedomosti, aby si vobec mohol nejaku normalne platenu pracu vykonavat? Dost lahko si to predstavujes na to, ze mas 21 rokov. Lepsie mat akykolvek titul, nez ziadny, aj ked je to len papier bez nejakej zasadnej vypovednej hodnoty a ten jeden rok prezijes na akejkolvek skole.
@0 Inak este mi napadlo, ze niektore skoly robia okolo konca prazdnin druhe prijimacky, pretoze nie vsetci sa pridu zapisat na studium, pripadne vypadnu z inych dovodov a tak skola este dobera dalsich studentov aby naplnila pocty. Tak skus pripadne toto pozistovat ci sa da. Mozno to uz niekto pisal, nechce sa mi prechadzat celu tu diskusiu
@1338 .....a ty mas kolko rokov, ze mi tu ides davat rozumy....ocividne si vobec nepochopil co som povedal....
Ja mamm uz troska zahranicie prechodene a robil som uz kde co, nikto nikdy nepovedal, ze musi ostat doma pracovat, navyse ty sam si to prilis lahko predstavujes, ja som vobec nepovedal, ze bude na zaciatku zarabat 1000eur na mesiac...na taku vyplatu treba mat aj odrobene roky a nejaku prax...
Naposledy ked som bol v svajciarsku tak som mal kolegu co mal skoncenu vysku odbor ucitelstvo a robil v zahranici umyvaca....5 rokov studia a skoncil ako pomocna sila v kuchyni lebo sa doma nezamestnal pretoze mu asi ponukali nizky plat alebo podmienky, ktore mu nevyhovovali....
A ano je lepsie si radsej niekde doma brigadu alebo nejaku pracu za 400 eur na mesiac ako chodit na vysku ktora ta nebavi len aby si nebol zamestnany a tahal od rodicov 100 eur mesacne na nieco co nema zmysel...
Co by si radsej vystudoval???....kuchara ktorych vyjde zo skoly 3000 alebo murara ktorych vyjde len 1500....asi skor murara ku ktoremu by si mal troch lepsi vztah ak ta varenie nebavi ked je aj vacsi predpoklad, ze sa zamestnas....
V podstate vsetko zalezi len na richardsonovi, ale na jeho mieste by som urcite nesiel studovat nieco co ho nebavi, len preto aby bol na vyske...
Ist studovat nieco z coho nemas osoch je ako ozenit sa s niekym koho nemilujes len preto, aby si kazdemu mohol vykrikovat:
"aha pozrite sa na mna, pred tyzdnom som sa ozenil"
Ano mozno, ze sa ozenil, ale ak si ju vzal len preto aby sa pochvalil vsetkym, ze je zenaty, tak si uviazal taku slucku na krk z ktorej sa uz nevymota...
Dost pochybujem ze richard je natolko sprosty aby bol vecnym studentom a vystudoval 2 vysky len preto, ze po ukonceni prvej prisiel na to, ze to nie je vobec to co chcel studovat...
Moj brat isiel na alternativnu vysku na ktoru chcel ist najmenej pretoze ho nevzali tam kam chcel ist...vies ako to dopadlo??? Po 3 mesiacoch ju skoncil lebo ho nebavila a o rok neskor ho prijali tam kam chcel ist a dnes je z neho Mgr.
Hovor si co chces, ale je lepsie zabit jeden rok brigadovanim pretoze ta neprijali nez po 5 rokoch studia zistit, ze si vystudoval nieco co nic nedalo, akurat ak urobilo tvojim rodicom pekny prievan v penazenke....
@25@bobe v podstate súhlasím, ale rok strávený na výške nemusí byť "zahodený". Ak by študoval čosi príbuzné, aspoň by si osviežil poznatky a rok by mohol skúsiť školu, ktorú by naozaj chcel. Netvrdím, že má ísť na hociakú školu a stráviť tam život za každú cenu minimálne do magistra, ale jeden "udržiavací" rok nemusí byť na škodu.
@27 no mozno ale ak naozaj neplanuje pokracovat v studiu tak je to podla mna zabity rok, len co plytva peniaze rodicov....neverim, ze ty sam by si dovolil ist decku na skolu na ktorej chce byt len aby si osviezil pamat a udrzal si vedomosti....skolne sa za jeden rok moze vysplhat aj na 40 000 Sk...
Urcite by si ho skor poslal do prace nech si nieco nasetri na buduci rok....inak neviem ci by vela toho nabral na tej skole....na vyske sa ucis aj tak niektore veci, ktore nikdy neaplikujes, proste nezmysly...na kazdej vyske to tak je, inak by ten titul bol asi zadarmo...
Neviem ci by mu tie skusky nieco dali, ak tak ho nasrali, ake bludy sa musi ucit, ktore nikdy neaplikuje...na druhej strane je to vec pohladu....ja osobne by som si zvolil rok prace...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ale tak práca to istí
jediná vec ktorou sa môžem oháňať je celkom spravodlivá jednotka z ekonomiky na maturitnom vysvedčení... (2 z angličtiny)
ale to s čím na mňa vyleteli na prijimačkách (všade som robil) tak s tým som fakt nepočítal (matiku som sa pilne doučoval ale nestačilo to...)
ak ide o angličtinu no tak tam to bolo tesne pod čiarou... takú slovnú zásobu môže mať fakt asi len ten kto písal tie testy...
a ekonomiku som zvládol všade...
takže hlúpy to hej to som... mal som si dať prihlášky niekam kde berú bez prijimačok a potom tu "šrácovať", že som prijatý na výške...
A ak sa odvolanie nepodarí a v 2 kole sa ti nebude páčiť žiadny odbor čo bude voľný, tak si nájdi nejakú prácu a počas roka podaj prihlášky a viac sa priprav na prijímačky, už budeš vedieť, čo od teba asi budú chcieť, takže sa môžeš cielenejšie pripraviť a budeš mať vyššiu šancu že ťa príjmu
A ešte k @6 , niektorí asi nepochopia, že je rozdiel dostať sa na školu kde berú všetkých a kde napríklad 70 ľudí z 900.
Strojnícka fakulta STU BA: » www.sjf.stuba.sk/generate_page.p...
Fakulta chemickej a potravinárskej technológoe STU BA:
» www.fchpt.stuba.sk/generate_page.p...
Materiálovo-technologická fakulta STU TT: » www.mtf.stuba.sk/generate_page.p...
Všeobecne STU BA: » www.stuba.sk/new/generate_pa...
Fakulta ekológie a enviromentalistiky TU ZV: » www.tuzvo.sk/sk/organizacna_...
Strojnícka fakulta TU KE: » www.sjf.tuke.sk/prijimacie_kona...
Prírodovedecká fakulta UK BA: » www.fns.uniba.sk/index.php?id=27...
Všeobecne Žilinská univerzita: » fel.uniza.sk/index.php?optio...
1. mozno sa poriadne nepripravil, odflakol to a proste ho neprijali..smola noo
2. vysokoskolsky titul nie je patent na rozum, takze to, ze niektori z Vas budu mat v ruke papierik neznamena, ze pozrali vsetku mudrost sveta
3. vacsina studentov vychadza zo skoly ako nezamestnanych nehovoriac teraz ked je kriza, 25% z nich vychadzaju ako alkoholici...ano je to smutna pravdiva statistika
Moj brat na prvykrat neurobil prijimacie pohovory na vysku, dnes je z neho vystudovany Mgr. medzinarodnych vztahov a diplomacie....co nevyjde na prvy pokus moze na druhy....
"nejde o to kedy sa k cielu dostaneme, ale ako sa tam dostaneme"
@plarika
@bobe
@lusila
@d170
ďakujem ste zlaté/ý, že mi takto pomáhate (morálne)
to si nezaslúžim... fakt ďakujem
Chod studovat nieco co ta nebavi, potom sa mi ozvi ako si spokojny so studiom niecoho k comu nemas ziaden vztah, navyse ked to nikdy nebudes chciet uplatnit v realnom zivote...
Ak nieco vystudujem tak by som to rad aj aplikoval v praxi, aspon ja som toho nazoru....
Ked mam studovat nieco 5 rokov co ma nebavi tak to si radsej vyberiem pracu a za nasetrene cash si kupim auto, precestujem troska svet a zacnem setrit na nejaky biznis alebo barak....
Ja osobne by som chcel ist studovat tlmocnictvo...je to skutocne tazka fakulta, ucenia je tam vraj 2x tolko ako na inch odboroch, ale aj tak by som to chcel zkusit pretoze jazyky su v dnesnom svete ziadane a kazdorocne nevychadza zo skol tolko tlmocnikov ako ucitelov telovychovy a pod. = trh nie je presyteny a su volne pracovne miesta...
Navyse dnes mat papier v ruke, ze ovladas viac ako jeden cudzi jazyk ci uz certifikat alebo titul je viac nez dobre pretoze neverim tomu, ze by si sa s jazykom neuplatnil....
Osobne by som nechcel studovat japoncinu alebo cinstinu pretoze su to fakt narocne jazyky, ale ti ludia ktori vyjdu zo skol s titulom ovladania jedneho alebo druheho su zahojeny....praca na ambasadach, vselijaky dealeri pracujuci pre japosnke firmy posobiace na SVK a pod...
Studovat nieco je fajn, clovek by sa mal vzdelavat cely zivot, ale ucit sa nieco co nikdy nezurocis je len mrhanie casom....
drzim palce aby ta prijali
Ja mamm uz troska zahranicie prechodene a robil som uz kde co, nikto nikdy nepovedal, ze musi ostat doma pracovat, navyse ty sam si to prilis lahko predstavujes, ja som vobec nepovedal, ze bude na zaciatku zarabat 1000eur na mesiac...na taku vyplatu treba mat aj odrobene roky a nejaku prax...
Naposledy ked som bol v svajciarsku tak som mal kolegu co mal skoncenu vysku odbor ucitelstvo a robil v zahranici umyvaca....5 rokov studia a skoncil ako pomocna sila v kuchyni lebo sa doma nezamestnal pretoze mu asi ponukali nizky plat alebo podmienky, ktore mu nevyhovovali....
A ano je lepsie si radsej niekde doma brigadu alebo nejaku pracu za 400 eur na mesiac ako chodit na vysku ktora ta nebavi len aby si nebol zamestnany a tahal od rodicov 100 eur mesacne na nieco co nema zmysel...
Co by si radsej vystudoval???....kuchara ktorych vyjde zo skoly 3000 alebo murara ktorych vyjde len 1500....asi skor murara ku ktoremu by si mal troch lepsi vztah ak ta varenie nebavi ked je aj vacsi predpoklad, ze sa zamestnas....
V podstate vsetko zalezi len na richardsonovi, ale na jeho mieste by som urcite nesiel studovat nieco co ho nebavi, len preto aby bol na vyske...
Ist studovat nieco z coho nemas osoch je ako ozenit sa s niekym koho nemilujes len preto, aby si kazdemu mohol vykrikovat:
"aha pozrite sa na mna, pred tyzdnom som sa ozenil"
Ano mozno, ze sa ozenil, ale ak si ju vzal len preto aby sa pochvalil vsetkym, ze je zenaty, tak si uviazal taku slucku na krk z ktorej sa uz nevymota...
Dost pochybujem ze richard je natolko sprosty aby bol vecnym studentom a vystudoval 2 vysky len preto, ze po ukonceni prvej prisiel na to, ze to nie je vobec to co chcel studovat...
Moj brat isiel na alternativnu vysku na ktoru chcel ist najmenej pretoze ho nevzali tam kam chcel ist...vies ako to dopadlo??? Po 3 mesiacoch ju skoncil lebo ho nebavila a o rok neskor ho prijali tam kam chcel ist a dnes je z neho Mgr.
Hovor si co chces, ale je lepsie zabit jeden rok brigadovanim pretoze ta neprijali nez po 5 rokoch studia zistit, ze si vystudoval nieco co nic nedalo, akurat ak urobilo tvojim rodicom pekny prievan v penazenke....
Najprv skus pouvazovat nad tym co tvrdis
Urcite by si ho skor poslal do prace nech si nieco nasetri na buduci rok....inak neviem ci by vela toho nabral na tej skole....na vyske sa ucis aj tak niektore veci, ktore nikdy neaplikujes, proste nezmysly...na kazdej vyske to tak je, inak by ten titul bol asi zadarmo...
Neviem ci by mu tie skusky nieco dali, ak tak ho nasrali, ake bludy sa musi ucit, ktore nikdy neaplikuje...na druhej strane je to vec pohladu....ja osobne by som si zvolil rok prace...