Stáva sa vám, že vám niekto pomôže/chce pomôcť s niečim a vy namiesto vďačnosti pociťujete napr. hnev alebo, že vám to nie je príjemné, vadí vám to a skôr vás to rozladí, než reálne pomôže..?
Jednoducho si to radšej chcete spraviť po svojom (nemyslite na blbosti! ), prípadne sa vás to dotkne, že to zvládnete aj sami, že máte inú techniku a svoj poriadok v tom a takto vám to len ten dotyčný naruší...
Napr.: U mňa to je tak, že nemám rada, ak mi niekto iný manipuluje s prádlom.
Občas sa mi stalo (aj teraz ešte sem-tam výnimočne, ale už nie tak často, našťastie), že mi mamina pozvešala dole moje prádlo, keď bolo suché. Ja mám v tomto svoj systém, ako aj vo vešaní, tak aj po tom, ako ho zvesím. Vždy ho poriadne poskladám, aby som nemusela žehliť. A keď to urobí ona, tak to vyzerá, ako keby mi ho kravky požuli Veľakrát som jej povedala, že si to radšej robím sama a nemám rada, keď sa mi do toho niekto montuje. A cítim sa pre to hrozne nevďačne :/...no nemám rada, keď je niekto premotivovaný a narobí mi robotu navyše, hoc to myslel ten človek dobre.
Podeľte sa aj vy o svoje 'nevďaky' Nech sa necítim až tak zle
Úplne ťa chápem, tiež som taká, ale skôr v tej pracovnej sfére... proste mám niečo v robote spraviť a viem, že mám čas, tak si robím pomaly, s rozvahou a viem, čo ešte mám spraviť a čo už mam a ako to mám. A nemám rada, keď príde kolegyňa s tým, že mi ide pomôcť, urobí všetko zbrklo a nie až tak dobre a ja neviem, čo kde ako...
Podľa mňa to ani nie je nevďačnosť, len proste tá druhá osoba (aj keď s dobrým úmyslom) prekračuje tvoje hranice. A ak si jej to primerane vľúdne vysvetlila a stále to robí, tak určite nejde o nevďačnosť z tvojej strany, skôr o drzosť z tej druhej strany
Tiež ťa chápem a tiež to nemám rád, hlavne pri upratovaní. Upratovanie si ja naozaj vychutnávam a keď môžem vysávať, zmývať podlahu, umývať okná, WC, utierať prach, robiť poriadky vo veciach a pod. tak som vo svojom živle. Už ako malé dieťa som sa vždy tešil na to keď som mohol poupratovať dom a keď mi začala pomáhať mama, tak som bol hrozne nasratý a už sa mi to zrazu vôbec nechcelo a nechal som ju nech si to robí sama.
Nestáva sa to len tebe Neboj, treba si na to zvyknúť, pretože ľudia sa nemenia.
Skôr by som nazeral na tých ľudí s pokorou a prejavil im vďačnosť. Viem, je to zlé ak sa takéto niečo stane, ale skús namiesto ,,prečo si mi dávala dole to prádlo,, radšej povedať ,, ďakujem ti, že si bola taká milá a odbremenila ma od toho prádla. Nikdy nevieš koľko s tým človekom ešte budeš a dobre vieš, že to ten človek myslí v dobrom. Pochopenie je základ, hlavne pochopenie druhých.
kokos, asi tritisíc prípadov toho, ako vyslovene poviem, že vec X do domácnosti nechcem/nepotrebujem
a potom ju beztak dostanem a som ja tá zlá, že si to nevážim :/
hoci som niekoľkokrát vyslovene povedala, že to nechcem, nepotrebujem a netreba si robiť starosti
a potom sa tiež cítim zle, ale snažím sa na to nazerať tak, ako písal pubert
Tak áno, ja si tiež najradšej urobím všetko sama a keď to za mňa urobí niekto iný, tak sa mi to buď nepáči alebo si to prerobím podľa seba
Momentálne mi nič také normálne nenapadne, ale napríklad keď mám s niekým robiť nejaký referát alebo prezentáciu, tak najradšej by som to spravila sama aj keď by mi zabralo dvojnásobok času
mavam trochu nervy na nasu praktikantku v lekarni. silou mocou mi stale ide pomahat ratat po zaverecnej kasu, ale mne zavadzia a ja si POTREBUJEM aj tak po nej vsetko preratat. musim si to proste overit a zratat sama a prekaza mi pri tom. uz neviem ako ju mam taktne poslat domov
hmm, ja som tento problém takmer nikdy nemala, žeby mi niekto pomohol s niečim a mne by sa to nepáčilo , všeobecne mi ľudia s ničím asi ani nepomáhajú, ale mám rada ak mi niekto pomôže
Neviem, toto sa mi asi nestava. Ked pomoc potrebujem, tak o nu poziadam, ale vseobecne sa mi do mojich veci ludia neseru a ak hej a poviem im, ze to nechcem/nepotrebujem tak prestanu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Jednoducho si to radšej chcete spraviť po svojom (nemyslite na blbosti! ), prípadne sa vás to dotkne, že to zvládnete aj sami, že máte inú techniku a svoj poriadok v tom a takto vám to len ten dotyčný naruší...
Napr.: U mňa to je tak, že nemám rada, ak mi niekto iný manipuluje s prádlom.
Občas sa mi stalo (aj teraz ešte sem-tam výnimočne, ale už nie tak často, našťastie), že mi mamina pozvešala dole moje prádlo, keď bolo suché. Ja mám v tomto svoj systém, ako aj vo vešaní, tak aj po tom, ako ho zvesím. Vždy ho poriadne poskladám, aby som nemusela žehliť. A keď to urobí ona, tak to vyzerá, ako keby mi ho kravky požuli Veľakrát som jej povedala, že si to radšej robím sama a nemám rada, keď sa mi do toho niekto montuje. A cítim sa pre to hrozne nevďačne :/...no nemám rada, keď je niekto premotivovaný a narobí mi robotu navyše, hoc to myslel ten človek dobre.
Podeľte sa aj vy o svoje 'nevďaky' Nech sa necítim až tak zle
A aj tebe sa také stáva? Že ti niekedy vadí niečia 'pomoc' pri určitých činnostiach?
Skôr by som nazeral na tých ľudí s pokorou a prejavil im vďačnosť. Viem, je to zlé ak sa takéto niečo stane, ale skús namiesto ,,prečo si mi dávala dole to prádlo,, radšej povedať ,, ďakujem ti, že si bola taká milá a odbremenila ma od toho prádla. Nikdy nevieš koľko s tým človekom ešte budeš a dobre vieš, že to ten človek myslí v dobrom. Pochopenie je základ, hlavne pochopenie druhých.
a potom ju beztak dostanem a som ja tá zlá, že si to nevážim :/
hoci som niekoľkokrát vyslovene povedala, že to nechcem, nepotrebujem a netreba si robiť starosti
a potom sa tiež cítim zle, ale snažím sa na to nazerať tak, ako písal pubert
Momentálne mi nič také normálne nenapadne, ale napríklad keď mám s niekým robiť nejaký referát alebo prezentáciu, tak najradšej by som to spravila sama aj keď by mi zabralo dvojnásobok času
@kaiserchief1 tak toto by som na teba nepovedala, že sa takto vyžívaš v domácich prácach nerobíš si srandu?
@limetkajaja @staphylococcus tak to máte dobré. Aspoň nemusíte mať výčitky, že ste nevďačné :/
vadí mi, ak sa mi človek serie do vecí a do života atď. aj keď mu poviem, aby prestal