hmm u nás na škole bol taký výchovný koncert,.. so slepými.. a oni hovorili ako žijú a tak.. a tiež normálne používajú internet.. majú proste na to špecialne programy a tak
@kosmiklove poznas speech na win ? mozno tak niak na win 7 mam v ultimate verzii speech a cita mi vsetko kam polozim kurzor... teda vsetko vo windowse neskusal som to na IE a pouzivam chrome weby mi to necitalo...
funguje to dost blbo a divne ale co by sme chceli od microsoftu
Je to v pohode, vramci svojej prace do skoly som spoznala aj takychto ludi. Jeden mal dokonca klavesnicu s brailovym pismom a tychto ludi velmi obdivujem
@Luthien aj ja to vravím. Moja sesternica dokáže skoro všetko s počítačom a poznám veľa vysokoškolákov, ktorí vďaka notebooku nemajú o nič sťaženejšie štúdium ako ich zdraví rovesníci.
vydel som taki..."specialni zobrazovaci panel" ci ako to nazvat, co zobrazuje v tom pisme pre slepcou text ktori je na obrazovke. je to nieco ako klavesnica, len miesto klaves je tam mnostvo malich otvorou, z ktorich vystupuju(podla textu na obrazovke) male vystupki. a tie sa pohibuju hore dole , podla toho co je na obrazovke. prakticky sa tim daju zobrazit aj obrazky.(samozrejme za predpokladu ze ten panel ma moznost "hustejsie"zobrazovat hmatove body).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ako to funguje? sprevadza ich to zvukovo? alebo ako?
plnohodnotne to nebude nikdy, ale podľa mňa dokážu byť rovnako dobrý a aj lepší v mnohých oblastiach
Ale je to sakra drahé; Ten hovoriaci stojí okolo 56000 sk a ten braille okolo 120000
ale nie, ziadna sranda to nie je, nastastie sa dnes daju zohnat programy ktore dany text precitaju
funguje to dost blbo a divne ale co by sme chceli od microsoftu