Netuším čo to môže byť ale začal som si na sebe všímať niečo čo som považoval za normálne , ale asi to normálne nieje . Vždy keď so mnou niekto hovorí sa dokážem veľmi ľahko zamyslieť nad hocičím iným len nie nad tým , čo mi vlastne hovorí . To isté v ško
Ja to tak mam len z časti.. Napr v škole sa viem sustrediť len keď sa fakt snažím.. inak mam furt chuť myslieť nad tým a tým.. a napr vonku keď sa rozprávam s kamarátom tak tiež mi dačo hovorí a ja si ani neuvedomujem že mu niečo odpovedám proste hovorí dačo sa opýta ja poviem "ano jasne" a on ďalej pokračuje a ja si vravím že čo sa to pýtal vlastne
Inak retard nie si.. podľa mňa to je asi tá hyperaktivita no...
zrovna dnes sa mi to stalo frajer mi nadsene rozpraval o jednom diely (diele?) dr. housa a ja som pritom rozmyslala o tom ako si vezmem svoj hello kitty ruksak k babke
takze ja myslim ze je to v pohode, casto sa tvarim ze pocuvam a pritom rozmyslam nad uplne niecim inym a casto je mi potom strasne hlupo
@matus123 no presne o tom píšem... si proste chlap, u vás je normálne že sa neviete sústrediť pekne to bolo vystihnuté v Simpsons keď Marge niečo dôležité vysvetľovala Homerovi a on mal len takú bublinku nad hlavou a v nej úplne iné karikatúrne myšlienky
@poke to je len polovicna rada, hry na to sice pomahaju ale efekt to ma velmi casto taky ze sa clovek dokaze sustredit len ked hra a ked to vypne je v pici zase
@demonicbass No dovoľ neurážaj mužov práveže ženy majú v makovici prázdno takmer všetci vynálezcovia, módni návrhári, šéfkuchári, piloti, manažéri,... boli/ sú muži! Bez nás by ste dnes bývali pod holým nebom lebo aj z jaskyne by vás vykopol medveď Yogi keby mužov nebolo
Je vedecky dokázané že ženy vedia robiť viac vecí naraz ale ani na jednu sa nevedia upriamene sústrediť a muž sa dokáže upriamene sústrediť len na jednú vec ale potom to aj stojí zato.
@creeson no áno, v tom máš pravdu... ale takisto je dokázané že skoro každý muž ktorý niečo dokázal, alebo je akokoľvek vplyvný, má za sebou múdru ženu Tak nebuď frajer a priznaj si, že nás aj tak potrebujete
toto je presne moj problem a riesenie mam jedine take, ze musim mat pevnejsiu zivotospravu (vsetko pravidelnejsie, absolutne kazdu jednu malickost, od spanku, jedla, stretavanie sa s ludmi az po cas, kedy sa chodim umyvat a plnenie si povinnosti aj casu na zabavu. lenze to je zas dalsia vec, ze nie som disciplinovana a tak sa dostavam do zacarovaneho kruhu. bolo to lahsie, ked som bola decko a neriesila som svoju volu a nepotrebovala som zrealizovat kazdu blbost, ktora mi napadla, lebo som posluchala rodicov a vsetky autority aj kazdeho, kto sa nou snazil byt. ne jak teraz. dufam, ze cim skor z toho vyrastiem na stadium dokonaleho robota, akym som bola aj predtym, lebo toto je podla mna horsie.)
@poke to je uplna hovadina, skor sa este viac stanes zavislejsim a budes ponoreny do ineho sveta. Treba chodievat von a komunikovat s kamosmi a tak... K teme: je to normalne, casom to prejde, alebo ked ta to tak stve skus sa o tom porozpravat s rodicmi.
Ja práve naopak pozorne počúvam, keď niekto hovorí (niečo zmysluplné). Vždy radšej nechám rozprávať druhých, aby som sa čo najviac dozvedel a sám len stručne odpovedám alebo sa pýtam. Samozrejme keď trepe dve na tri, tak vypínam.
Pri šoférovaní sa sústredím len na šoférovanie a je jedno kto je vedla a čo hovorí - vnímam to len okrajovo.
Ale pri čítaní / učení je aj u mňa bežné, že sa zamyslím a chvílu nevnímam text.
Pokial tá nepozornosť, nesústredenosť nejde to extrému tak je to ok.
@poke 1. to je to štádium, že sa pomaly budeš sústrediť viac na hry, než na dôležité priority. 2. kamarátstvo je základ, teda iba to " dobré ", môžete sa spolu opiť a zabudnúť na debilné pocity napr. ..... alebo rozprávať sa o veciach či robiť veci, ktoré vás bavia (spoločné záujmy).
@matus123 Tak je to jasné - musíš sa stať uznávaným improvizátorom a na veci vyžadujúce presnosť a koncentráciu v bežnom živote si nájsť ženu alebo ľudí.
Nie, vážne neviem, tiež by mi to neprišlo ako zvláštne, že sa človek nesústredí na niečo, čo ho vyslovene nebaví a nezaujíma, ale o problémoch s tým spojeným sa určite hovoriť dá. Verím, že sa s tým nejako vysporiadaš alebo to vyriešiš.
@dannyd14 Ale veď, to sa potom tiež môžeš stať ešte závislejším . (V Tvojom druhom prípade: "..môžete sa spolu opiť a zabudnúť..") Navyše mám pocit, že sa tu skôr vraví o probléme, ako sa sústrediť a nezabúdať, nie o tom, kedy si pozorný a všetko si pamätáš .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
.
.
.
,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
vies?
dufam, ze si daval pozor
Inak retard nie si.. podľa mňa to je asi tá hyperaktivita no...
takze ja myslim ze je to v pohode, casto sa tvarim ze pocuvam a pritom rozmyslam nad uplne niecim inym a casto je mi potom strasne hlupo
Je vedecky dokázané že ženy vedia robiť viac vecí naraz ale ani na jednu sa nevedia upriamene sústrediť a muž sa dokáže upriamene sústrediť len na jednú vec ale potom to aj stojí zato.
takže kompromis?
Pokiaľ viem: ani Einstein ani Tesla nemali partnerky
ja tiež.
veci nevnímam.
nepamätám si udalosti.
všetko akoby sa stalo vo sne.
veľa snívam.
dokonca udalosti v snoch si pamätám ďaleko lepšie ako skutočné udalosti.
mýlim si sen s realitou.
nedokážem sa sústrediť.
nedokážem sa učiť.
všetko robím povrchne.
presne ako ty.
volajú ma génius, ale nie preto, prečo by ste čakali...
...ale preto, že pôsobím jak autista.
že som iný.
že im génia pripomínam.
ale v skutočnosti...
...som iba retard.
Pri šoférovaní sa sústredím len na šoférovanie a je jedno kto je vedla a čo hovorí - vnímam to len okrajovo.
Ale pri čítaní / učení je aj u mňa bežné, že sa zamyslím a chvílu nevnímam text.
Pokial tá nepozornosť, nesústredenosť nejde to extrému tak je to ok.
1. prečo by sa mal stať závislejším? ja som nepovedal, že to má hra´t od ráno do večera
2. ako ti pomôžu priatelia s tým, aby si bol sústredený
Nie, vážne neviem, tiež by mi to neprišlo ako zvláštne, že sa človek nesústredí na niečo, čo ho vyslovene nebaví a nezaujíma, ale o problémoch s tým spojeným sa určite hovoriť dá. Verím, že sa s tým nejako vysporiadaš alebo to vyriešiš.
to sa maximálne odreaguješ, ale nepomôže ti to s tým, aby si sa viac sústredil