Neviete mi poradiť? Môj kocúrik (3 a pol mesiaca) je agresívny len na jedného člena rodiny.
Som z neho veľmi nešťastná. Je to milý kocúr hravý aj prítulný. Včera sme s ním boli na návšteve našej rodiny v dome, kde sme aj spali. Prvý deň bol strašne agresívny a zároveň plachý aj pri tých, ktorých už poznal. Na druhý deň už bolo jeho správanie lep
Neľubim mačky súhlasím s @2
A možno si len ty nevidela či jej sesternica nič nezrobila Ja keď som bol malý tiež som ťahal dedovho psa vkuse za chvost a potom sa všetci čudovali že prečo ja na mňa ten pes agresívny keď mu vraj nič nerobím pri čom som robil keď nevideli
Musela mu niečo spraviť a preto sa tak správa ..... napríklad môj je strašne agresívny na čiernu rukavicu lebo od mala ked spravil niečo zlé tak s ňou dostal. A teraz hocikto si zoberie do ruky nejakú čiernu vec tak zasyčí a začne skákať do tej veci a začne ju kusať a tak. Alebo zdrhne sa schovať ked vie ze niečo spravil. Takze podla mna mu niečo spravila a on si to zapamätal a preto sa tak správa ze na ňu syčí a škriabe ju atď.
V prvom rade- mačka nie je zviera na chodenie po návštevách. Náhly presun do neznámeho prostredia v spojení s cudzími ľuďmi môže byť veľmi traumatizujúci.
Za druhé- malé deti často nevedia, ako správne zaobchádzať s mačkami. Nemusia ich vyslovene ťahať za chvost alebo ďubať do očí. Aj nevyžiadané hladkanie môže byť považované za útok.
Za tretie- aj mačky majú osobnosť. To okrem iného znamená právo obľúbiť si určité osoby a iné naopak neznášať
@bramb nie som odbornik na zvierata, ale u nas pri dome ziju dive macky a tie, co na mna vrcali a chceli byt zle, som si ochocila sposobom, ze som na nich vrcala naspat. tie macky to nepredpokladaju, zlaknu sa, zacnu ta zvazovat ako autoritu. treba ich obcas nakrmit, ale ked si zacnu dovolovat, tak im nedat jedlo (ja ich aj jemne bijem po zadku) a ignorovat ich aspon par dni. ked vrcia, tak naozaj zavrcat naspat. macka si na cloveka nedovoli.
Tak tak! Musela mu robiť zle vo vašej neprítomnosti a preto ten kocúrik mohol mať na ňu zlé spomienky. Ja som zase ako 7 ročná (neviem už či schválne) prisadla moju čivavu a tá mi to oplatila tým, že večer som si ľahla do obrovskej mokrej škvrny na vankúši
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A možno si len ty nevidela či jej sesternica nič nezrobila Ja keď som bol malý tiež som ťahal dedovho psa vkuse za chvost a potom sa všetci čudovali že prečo ja na mňa ten pes agresívny keď mu vraj nič nerobím pri čom som robil keď nevideli
Alebo to kocúr považuje za ,,hranie'' .
náš pes tiež vrčí na všetko, čo má menej ako meter dvadsať a detské prejavy, odkedy sa s ňou malá susedka "hrala".
Za druhé- malé deti často nevedia, ako správne zaobchádzať s mačkami. Nemusia ich vyslovene ťahať za chvost alebo ďubať do očí. Aj nevyžiadané hladkanie môže byť považované za útok.
Za tretie- aj mačky majú osobnosť. To okrem iného znamená právo obľúbiť si určité osoby a iné naopak neznášať
my co sme mali zvierata tak boli agresivne len na moju babku z otcovej strany, na ktoru som agresivna aj ja lebo je to pica