Neviete poradit ako sa najlepsie da sustredit na ucenie ?:(
Ahojte zrovna sa snazim ucit tieto prazdky na monitor a mam pred sebou 11 gigantickych knih no zo ziadnej neviem zatial ani ň lebo neviem prestat mysliet na voloviny Tak ak viete niaky vseliek ako sa da sustredit alebo lepsie ucit tak dakujem
ja som si včera povedal že dnes sa budem už fakt učiť...síce si to hovorím už týždeň ale dnes som sa seriózne učiť začal....za 3 hodiny som prešiel 5 strán a potom som na 4 hodiny zaspal Dúfam že zajtra to pôjde lepšie
Zorganizuj si to do urcitych celkov tak, aby sa ti to neplietlo a aby si si to vedela v hlave kategorizovat. Rob si prestavky, neuc sa prilis dlho. Bud oddychnuta a v dobrej nalade, aby ti to islo rychlejsie Monitor je lahky nemusis sa bat
Vypni PC, vytýč si cieľ (naučíš sa to za x dní) - za tieto dni nebudeš robiť nič iné. Žiadne "odbehnem si nachvíľočku k PC", "dám si krátku prestávočku a hneď pokračujem", proste sa uč. Až si budeš zase myslieť že to nezvládaš, spomeň si na cieľ, chci to dokázať sama sebe, že to dokážeš...Ver mi, dokážeš to
u mna to je to iste nedokazem sa naucit ani ked uz ide do tuheho lebo vzdy rozmyslam o necom inom dokonca aj riadky v knizkach preskakujem ked uz to zacina byt velmi ale velmi nudne ale ked pride nieco co ma zaujme tak so sustredenim nemam problem asi zacnem meditovat alebo take neco
Nedá sa naučiť učiť za jednu minútu. Musíš si urobiť rozvrh hodín v dni. Program, kedy sa budeš učiť, kedy budeš robiť né veci. Nech sú hodiny učenia aj akejkoľvek inej činnosti v týždni čo v jednom časovom rozmedzí. Napr.: učíť sa budem každý deň od 16.00 do 18.00, na PC som od 20.00 do 21.00 a podobne. Tvoj organizmus si časom zvykne a bude na učenie sústredený. Hlavne sa neuč na posteli a ani po hraní na PC. Uč sa stále pri tom istom stole, stoličke. Maj na stole poriadok a knihy len tie, ktoré sa práve učíš, aby Ťa nič nerozptyľovalo.
Chce to čas, ale skús to. Za dva mesiace by mal byť tvoj organizmus pripravený a riadne koncentrovaný.
@gothicbunny@12 na monitor som sa vôbec neučil (aj keď som sa snažil , do zošitu slovenčiny sa nikdy nepozrel ani normálne cez šk. rok a napísal som ju na 80%... a vedel som len to čo som si pamätal z hodín a z doučovania čo sme mali povinné... matika už bola horšia, lebo tej vôbec nechápem a nestihol som toho dosť dopočítať za tých 45 minút čo sme na to mali...
@Mescudi vidis potom by som sa vyhovorila na teba mame ale nie matika 55 slovina80 ved to mas inak dobry monitor.a to si aj nieco vedel ci len tipoval ?
@Gothicbunny Skús a nezabudni si ten rozvrh spraviť pružný, to znamená, že ak ti niečo vstúpi do času, kedy sa ty máš učiť, musíš mať nejaký termín, kedy si to čo najlepšie nahradiť. Alebo napr. vo štvrtok máš písomku, ale v stredu si niekde v háji, napr. v Osvienčime na výlete a nebudeš mať čas sa učiť, tak sa naučíš už v utorok.
na monitor sa neuč fakt a už vôbec nie cez prázdniny no čo si švacnutá? ja som sa neučila ani na písomné maturity, prečo sa učiť na monitor?
a inak, každý má iný systém učenia a iné mu vyhovuje, ja napríklad sa najlepšie učím u nás za jedálenským stolom, keď mi telka robí kulisu... a popritom do seba dávam kávu čo tebe vyhovuje, na to musíš prísť sama...
@Peterkoo ty si niaky einstein pocuj tak ako to aj zavisi od ucitelov trochu nie ?ked je taka slovinarka ze pri nej mate stale volne hodiny a matikarku taka ze ti povie nastuduj si to sama ja ta potom vyskusam ak chces tak to asi moc nepomoze
Bože stresy...keby si vedlea,ako mne katastrofálne dopadol monitor,tak by si sa rozplakala od smiechu a prijali ma na obe školy a jedna bola Cirkevné gymnázium a to bez skúšok! a teraz sa ani monitor neberie do úvahy mám taký pocit,lebo školy chcú len vela deciek a nestarajú sa o prospech či monitor
@gothicbunny vedel som niečo... matika bola 10 otázok a)b)c)d) a ďalších 10 čo trebalo vypočítať tak tam som tipovať nemohol moc a zo slovenčiny som toho dosť vedel takže som tipoval len v pár otázkach... ale niektorí spolužiaci čo nie sú práve najlepší si natipovali dosť vysoké percentá z monitoru a všetci slovinu spravili za polovicu času čo sme mali
@shoshana asi som ja viem sak tak by som to najradsej urobila len potrebujem sa dostat na jednu skolu daaaleko daaleko a ak monitor nenapisem tak si mozem tak zamavat
Na monitor a ucit sa? Ja som sa "ucila" tak, ze den pred monitorom sme s kamoskou sli na pizzu do mesta a vecer ked som prisla domov som si prelistovala zbierku uloh zo SJ a na matiku som ani nepozrela lebo by to aj tak nemalo zmysel Nakoniec to dopadlo tak ze slovina na 93% a matika na 70% a to tiez len preto lebo som nestihla dopocitat asi 7 prikladov
@Natalinqa ako dopadol ? tak mozno ta priali ak si mala dobre vysvecka..no ved ako kde ved niektore tie skoly su uz fakt trochu prijeb.ked vezmu len ak si mala priemer do 1.8 a monitory nad 80
@Mescudi to co je nam dala ucka minuli rok vas monitor a vseci sme boli vyhukany ze co a to sme neboli ani vtakych strechoch ako vy ked to bolo na istotu
nedokazem sa ucit, ked sa mi vobec ale vobec nechce...lebo vtedy sa rozptylujem hovadinami a zabijam tak cas...ucim sa len vtedy ked mam na to dobru naladu ...avsak viem ze nalada na ucenie je malokedy...mne napr. pomaha ked sa ucim pri hudbe a zapnutom compe...nic na nom nerobim, ale proste musi byt zapnuty a aj hudba...neviem preco, ale toto sa osvedcilo najviac mne..Vzdy ked sa zacnes ucit, urci si presne, co sa chces dnes naucit...lepsie si povedat napr. "naucim sa dnes 5 stran alebo 1 kapitolu"...ako "dnes musim zmaknut celu knihu"...radsej sa uc po troche ako vsetko naraz.. Najlepsie vsak ty zistis, co u teba funguje najefektivnejsie ....Ja som na to prisla az na strednej pred maturitou...a na monitor sa nemusis bat a ani vela ucit...ucitelia len strasia...ja sama som bola z toho posrata a ked som uvidela tie testy, tak som na ne zizala =O, ze ake primitivnosti od nas chcu
@gothicbunny ale však nestresuj... to napíšeš... budú horšie veci ešte... ak si sa učila priebežne tak to budeš vedieť... a ak nie tak tam ti tiež toľko toho zase netreba... prejdi si minulorčné monitory, že na koľko ich napíšeš bez učenia a uvidíš... na nete sú aj s odpoveďami a ak nebudeš spokojná, tak si to prejdi, ale tam sa naozaj veľmi nemáš čo učiť... zo slovenčiny aby si vedela čo je metafora, personifikácia a takéto veci a na matematiku vzorce na výpočet obsahov, objemov a pytagorovu vetu. viac nepotrebuješ. a čo sa týka učenia - ako som vravela, musíš si nájsť vlastný systém, ale takto keď sa potrebuješ naučiť veľa naraz, tak sa neuč všetko na 100%, najprv si to zjednoduš a ak budeš stíhať tak pridávaj a nabaľuj detaily... ale najprv aby si mala základy, nech vieš, o čo kde ide. na to ešte prídeš pred maturitami... a ak pôjdeš na VŠ ani nevravím
a to jakto 11 knih na monitor??to snad nemyslis vazne,to naco,?ked nie si uplne tupa tak sa ti ani vobec neoplati ucit...!vobec to neni take ze ooh boze...
ja som v pohodke lebo na školu kam chcem ísť monitor neberú a ajtak sa naň neplanujem učiť ,minulý rok som sa na komparo vôbec neučil a dopadlo mi na 95% , a tak isto to asi bude aj s monitorom
Vieš čo,závidím ti,že sa vôbec plánuješ učiť a monitor
Ja naň zatiaľ totálne dlabem,a dlabať dlho budem..Ale sem tam nejaký ten test pre mamininu spokojnosť spravím a niekedy ked sa vyslovene nudím vypočítam pár príkladov ale keby som sa začala učiť teraz,do monitoru to zabudnem
Neuč sa... ja som sa do zošita ani nepozrela a napísala som to celkom v pohode... Slovinu spravíš v pohode, ale na matiku bolo málo času... ser na to, zbytočne sa stresuješ a potom aj tak všetko zabudneš... myslím to čo si sa nadrvila... alebo sa to vôbec nenaučíš lebo aj ja keď sa musím učiť a nechce sa mi tak aj tak mi to nejde do hlavy... tak na to kašlem... tak na to kašli aj ty a dopadne to tak, ako to dopadnúť má a zas ak nemáš 4ky 5ky tak to napíšeš bez problémov
No vieš ako ono to je vlastne v podstate jedno ide o to aby si zapoila inú časť mozgu a tá druhá ti vtedy nepracuje a to mi dá na to ideálnu náladu. Ale teraz som zistil, keď som si to skúsil to že to bolo
dosť veľkou mierou spôsobené sprchou ale „STUDENOU“.
@Gothicbunny pocuvaj, neuc sa. Vazne. Nerobim si srandu. Monitor je uplne lahky (ja som ich videl uz par). A teraz sa to fakt nenaucis za tie 2 mesiace, ci kedy to pisete. Monitor je suhrn vedomosti, ktore si za 9 rokov, opakujem 9 ROKOV ziskala. Nie za 2 tyzdne, ale za 9 rokov. Chapes?
V pohode. Ja ked som siel na prijimacky na strednu, tak 2 mesiace pred tym som bol cely posraty, a den pred tym som uzmal vsetko niekde v -. Rano som sa zobudil, vobec nic ma nesralo, este v klude som sa naranajkoval, skoro som zmeskal , ale nevadi. Prijali ma v pohode a nic som sa neucil. Fakt NIC. Musis si uvedomit, ze cim viac sa budes stresovat tym viac to dokapes.
Moj synovec tiez pred rokom robil monitor. Nic sa neucil, lebo vedel, ze 9 rocne ucivo sa za tyzden nenaucis. Na ZS mal take znamky 1-2 a monitor napisal 90% 95%.
Ale dobre urobis, ked si to vsetko zopakujes. Len take zabudnute uciva. Prejdi si vsetky zosity 3x a to je vsetko. Ak niecomu nerozumies, prepocitaj si priklady, alebo sa spytaj niekoho mudrejsieho. Ved to, ci ta prijmu, nezalezi vobec LEN od monitora, ak mas dobre znamky, mozes byt kludna.
noo sprav si plan ucenia napr za den sa naucis 2 temy. Ked sa ucis maj okolo seba poriadok aby ta nic nerozptylovalo. najlepsie sa uci o 11,00 doobeda a okolo piatej poobede, najhorsie sa uci okolo tretej poobede to si urob volno pozri film. Dôlezite je aby si mala cerstvy vzduch v miestosti inak sa tazko nieco naucis. Tak nieco taketo nas ucili v skole.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Vypni PC, vytýč si cieľ (naučíš sa to za x dní) - za tieto dni nebudeš robiť nič iné. Žiadne "odbehnem si nachvíľočku k PC", "dám si krátku prestávočku a hneď pokračujem", proste sa uč. Až si budeš zase myslieť že to nezvládaš, spomeň si na cieľ, chci to dokázať sama sebe, že to dokážeš...Ver mi, dokážeš to
@George90 jeej dakuem no snad to pomoze super diki moc
@Erin0 presne no ved matika je este pohode ale neviem co ma ma zaujmut na slovine
Chce to čas, ale skús to. Za dva mesiace by mal byť tvoj organizmus pripravený a riadne koncentrovaný.
@Bmxlares heej ako mne prave matika viac ide
@Foxik21 ten orchestralny ??
BTW ... skoda penazí lebo aj tak soms a ucil asi iba 3x doroka
@ Marek1888 nie
@ a mne telesna ale to asi pri monitore nepomoze
@ Bonita mm to hej .mne sa vtedy praveze najlepsie uci len tieto dni mi to niako nezapina
@Charlonso to aj vspanku ma ma sikanovat ucebnica sloviny a matiky ?
@V3nty mate iq a pomohol aspon ten caj ?
@Mescudi vidis potom by som sa vyhovorila na teba mame ale nie matika 55 slovina80 ved to mas inak dobry monitor.a to si aj nieco vedel ci len tipoval ?
a inak, každý má iný systém učenia a iné mu vyhovuje, ja napríklad sa najlepšie učím u nás za jedálenským stolom, keď mi telka robí kulisu... a popritom do seba dávam kávu čo tebe vyhovuje, na to musíš prísť sama...
@shoshana asi som ja viem sak tak by som to najradsej urobila len potrebujem sa dostat na jednu skolu daaaleko daaleko a ak monitor nenapisem tak si mozem tak zamavat
@Mescudi to co je nam dala ucka minuli rok vas monitor a vseci sme boli vyhukany ze co a to sme neboli ani vtakych strechoch ako vy ked to bolo na istotu
@V3nty aspon ze ti ten caj pomohol v pc hre
@Kikussiatqo nikto sa neuci a vysledky pre ktore by sa oplatilo vrazdit
Ja naň zatiaľ totálne dlabem,a dlabať dlho budem..Ale sem tam nejaký ten test pre mamininu spokojnosť spravím a niekedy ked sa vyslovene nudím vypočítam pár príkladov ale keby som sa začala učiť teraz,do monitoru to zabudnem
dosť veľkou mierou spôsobené sprchou ale „STUDENOU“.
V pohode. Ja ked som siel na prijimacky na strednu, tak 2 mesiace pred tym som bol cely posraty, a den pred tym som uzmal vsetko niekde v -. Rano som sa zobudil, vobec nic ma nesralo, este v klude som sa naranajkoval, skoro som zmeskal , ale nevadi. Prijali ma v pohode a nic som sa neucil. Fakt NIC. Musis si uvedomit, ze cim viac sa budes stresovat tym viac to dokapes.
Moj synovec tiez pred rokom robil monitor. Nic sa neucil, lebo vedel, ze 9 rocne ucivo sa za tyzden nenaucis. Na ZS mal take znamky 1-2 a monitor napisal 90% 95%.
Ale dobre urobis, ked si to vsetko zopakujes. Len take zabudnute uciva. Prejdi si vsetky zosity 3x a to je vsetko. Ak niecomu nerozumies, prepocitaj si priklady, alebo sa spytaj niekoho mudrejsieho. Ved to, ci ta prijmu, nezalezi vobec LEN od monitora, ak mas dobre znamky, mozes byt kludna.