Nasla som si tu par diskusii o tzv friends with benefits, niesom si ale ista, ci som nasla odpoved na to co ma vramci toho zaujima.
Ako to funguje, ako to eventuelne moze skoncit... o tom predstavu mam. Zaujima ma, ze ci ak clovek pestuje takyto typ vzta
dobra otazka na zamyslenie sa. nad tymto som sa nikdy nezamyslal. predpokladam vsak ze vseobecna odpoved na to neexistuje a zalezi od cloveka a od toho ako vela by pre neho znamenala osoba ktoru v buducnosti stretne...
nazývajme to pravým menom ... je to príležitostný sex, milenec ... a ďalej, jasné že to zanechá následky ... od neschopnosti vážiť si vzťah a vnímať hĺbku citov až po kurv*nie sa na každom rohu ... neviem na čo to je dobré a či to vôbec dobré je ...
ak máš fwb, tak je to popitchi vec.
žiadné hádky, kraviny.
ale zas nie je to ani bez citu.
samozrejme že tam niečo je, ale láska ako taká to nie je...
ale proste chápete sa a keď si niekto niekoho nájde, tak jednoducho sa dohodnite tak že sa už riešiť nebudete.
rozhodne si nemyslím že nejaké city vychladnú...
keby je to bezcitné a bez emócie, tak je z toho len jednorázovka... ale ke'dže sa riešite častejšie, tak je to niečo bližšie..
som zástanca fwb, ale tiež tam musí panovať dôvera a všetko. až nato že je to už bez tých zbytočných somarín ako sú hádky a podobne.
a si zober. nájdeš si chlapa a chodíš s ním- pošlete sa dofrasa a tým pádom prestávate komunikovať, kdežto s fwb sa jednoducho dohodneš, ale supr friendship pokračuje aj naďalej čiže ja som zástancom fwb ale takého ozajstného.
ale aby som zodpovedal, že či to bude mať nejaké následky. fwb je celéééé o dohode a pochopení princípu a o tom nakoľko si to ty pripustíš k tvojmu "ja" ...
venoval som sa velmi supernej babe dlhšie... len , hmmm... potom odcestovala a povedal som si, že sa mi nechce ďalej strácať čas takto s niekým ďalším ... a tak neriešim nič.
@CherryPie proste pri niektorých ľudoch je to tak, že ma pritahuju a niektorí zase nie. A keď som takýto ,,vzťah" mala, že išlo len o sex, tak som vedela, že sa snaží o jednu holku a my sme spolu len spali, že nič z toho nebude. Či som vďaka tomu ochladla? Nemyslím si, že vďaka tomu, celý život sa snažím ovládaťa nedávať moc najavo emócie, ael chápem na čo narážaš, je to možné, nečudujem sa v tomto chlapom, že skôr preferujú takéto romániky sexuálne bez emócií ako vzťah, do vzťahu treba viac investovať
@alysia ja by som preferoval vzťah. nebaví ma to samého... ale keď už má ísť o niečo vážnejšie tak neletím s babou hneď do postele... možno to tú slečnu s ktorou som randil odradilo... raz mi aj spomenula tak vonku že: noo, kamaratka asi nepride domov, lebo sa už dva týždne pozná s chalanom, tak sa išli určite spolu vyspať.
a ja na toto naozaj niesom aby som niekoho len tak po dákom treťom štvrtom piatom xy rande ťahal do postele. čo já vám vím... ona ma potom nenapadne pošle dofrasa pretože som jej asi nedal ja keď dám... tak to už naozaj bude superná baba ..
no, ja som to vramci FWB vydrzala asi 3 tyzdne vseho vsudy...proste nevedela som co si mozem/nemozem "dovolit", aby som to nepopustila az prilis a znova sa chybne nezalubila. a aj ten sex bez citov mi ozaj daval velmi malo (v porovnani s normalnym s citmi) - a tak som to skoncila. nelutujem, lebo u mna to dobry vysledok mat nemohlo.
ale urcite ma psychicky dojebali viac tie citove vztahy nez tento bezcitovy sexualny. presne do toho bodu som sa dostala, ze totalna bezcitnost, apatia, nepristupnost.
fbw odsudzujem, chapem este keď ste na nejakej zurke a pritrfafi sa znamost na jednu noc ale keď od nejakej holky pocujem ze ma fbw taak mi to príde divne, takú partnerku by som asi moc nechcel
@stevo ja nehovorím o všetkých chlapoch sorry, asi to vyznelo škatulkovačne, myslela som to tak, že niektorí chlapi, že sa nečudujem, ak preferujú romániky
Aj ja chcem vzťah, ale dochádza mi energia už na to celé. Nejak prestávam veriť, ak som tomu teda niekedy verila že aj mňa stretne opätovaná láska
Pre teba je to hr, pre ňu možno nie. Akurát mám na izbe debatu so spolubývajúcimi ako dnes chlapi už menej chcú sex ako kedysi. Takže karty sa obracajú.
skús si napr po sebe prečítať čo si napísal a prehodiť si to na ONA koncovky proste toto kedysi takto hovorili baby, sa to strašne otáča, a je to divné podľa mňa, či je to zlé či dobre neviem. Divné hlavne.
To je tak, niekto sa s niekym spozna, randia spolu par dni, teda 2-3 tyzdne, potom skoncia v posteli a potom nejako zrazu spolu chodia a spoznavaju sa pocas chodenia, a casom zistia, ze si moc nevyhovuju, ale aj tak spolu zostanu, lebo sak spolu chodia uz rok a tak, a šak to neni take zle...
"Zaujima ma, ze ci ak clovek pestuje takyto typ vztahu, moze to mat nejaky nasledok na psychiku alebo tak dlhodobejsie neskor ci nieje problem stym, ak by mohol nadviazat normalny partnersky vztah, s inou osobou samozrejme"
totálne individuálne. každý inak, každá taká dvojica inak. ty sa na to potrebuješ pýtať sama seba ak chceš vedieť odpoveď pre seba.
...mňa by skôr zaujímalo ako také vzniká/sa zariaďuje, lebo si to absolútne neviem predstaviť a nechápem to a príde mi to neuveriteľné a absurdné a že sa to nedá bez toho aby ten čo sa to pokúsi iniciovať zo seba spravil totálneho kokota...
@alysia no... to ma štve. že sa vyje*ú... chodia spolu, potom si začnú liezť na nervy a potom sa vyje*ú s ďalšími v poradí ... a potom mne už ostanú iba veje*ané a také ja nechcem
@alysia na základnej škole sú tupé ženy jedna ma hrozne chcela stretnúť... tak som povedal že... okej, idem von s pätnástkou... keď ma tak chce vidieť naživo.... dpč a čo mňa zaujíma jak ona sa v škole nudí a jak sa najebávajú s kamošmi a jaké je to popitchi a že sa rozje*ala na prach... a že ťahali zelené ... dpč. kde sme... no thanks... radšej to dám do ruky.
@midnight .. "ako take vznika/sa zariaduje"
mna sa normalne jeden dlhorocny kamarat raz spytal, ci nechcem prist na vikend, ze ma volny byt a citujem "nezavazne uzivat si je najviac"
povedala som nie, on sa neurazil, bavime sa nadalej.. mozno nasiel inu, ktora suhlasila
@jirikara pozri. mal som voľný večer a prečo by som nesplnil sen pätnástke... jak málo jej ku šťatiu stačilo... ešte doteraz mi vypisuje že kedy si nájdem čas..ale tak viete ako to chodí... vždy mi dotoho náhodou niečo vbehne
@anitchka veď vravím že si neviem predstaviť ako sa to dá spraviť bez toho aby ten čo sa to pokúsi iniciovať zo seba spravil kokota, čo i len na tú chvíľku
@midnight mozno len ja som ina, alebo co, ale az tak zo seba kokota nespravil sice mozno ine dievcata na mojom mieste by sa s nim uz po tomto navrhu prestali bavit, ale ja som sa tym nejako nezaoberala
a samozrejme že to má dôsledky.
Veď aké je zložité prísť k tomu bodu, že budem schopný žiť tak, aby som dokázal ženu skutočne milovať...
Takýto spôsob žitia, aký si uviedla, vedie človeka práve k opaku...
@alysia vidí to na sebe a je jej zo seba smutno
a alysia no to je jedno čo ja myslím tým čo píšem... nech si to každý vysvetľuje ako chce mam rád keď sa ľudia snažia zamýšľať nad niečím je to obdivuhodné v dnešnej dobe
@midnight nezažiješ nepochopíš ale len pre príklad, to sa moc asi tieto veci neplánujú, proste raz som si s jedným takým známym/kamarátom, neviem ako to nazvať písala a tak sme vtipkovali a že šak príde ma pozrieť, keď bývam tak blízko, že lepšie sa tak rozpráva a tak, a ja som vedela, že keď príde je možny sex tak som sa pripravila keby čosi a bolo a potom sme sa pravidelne stretávali, sex, pokecali a išli sa prejsť alebo tak
@alysia aha, hej, to by človek musel mať to čomu sa hovorí "social circle", žejo. akože taký reálny, nevirtuálny. hej, tak už chápem. ale do dvoch dní na to zasa ochotne a rád zabudnem
@stevo ok, zbožňujem chlapov ako si ty, ktorí nevedia odpovedať normálne na otázky a nie nepríde mi to vtipné @midnight hm, zase ďalší človek, čo nevie napísať vetu čisto slovensky
môžeš aj z neznámych ľudí spraviť kamaráta na sex, ale nie je to také časté mám pocit.
To teraz vyznieva, ako keby som najskôr musela mať veľa chlapov okolo seba ochotných ísť do romániku takéhoto, kde ide len o sex a potom až také niečo môže začať? či ako si to myslel?
prečo by si o tom do dvoch dní rád zabudol? či rátaš s tým, že to bude zlé? ( ja sa väčšinou snažím zabudnut na nejaky zly sex )
nema to ziadny nasledok na psychiku teda ked sa vopred dohodnu pravidla ..proste si nadrzana je ti smutno zavolate si stretnete sa a je to .. zivot je kraaasny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
"Can't ho home alone again, need someone to numb the pain."
Zároveň by som chcel týmto príspevkom pozdraviť @lula261 dúfajúc, že tú pieseň práve počúva.
žiadné hádky, kraviny.
ale zas nie je to ani bez citu.
samozrejme že tam niečo je, ale láska ako taká to nie je...
ale proste chápete sa a keď si niekto niekoho nájde, tak jednoducho sa dohodnite tak že sa už riešiť nebudete.
rozhodne si nemyslím že nejaké city vychladnú...
keby je to bezcitné a bez emócie, tak je z toho len jednorázovka... ale ke'dže sa riešite častejšie, tak je to niečo bližšie..
som zástanca fwb, ale tiež tam musí panovať dôvera a všetko. až nato že je to už bez tých zbytočných somarín ako sú hádky a podobne.
a si zober. nájdeš si chlapa a chodíš s ním- pošlete sa dofrasa a tým pádom prestávate komunikovať, kdežto s fwb sa jednoducho dohodneš, ale supr friendship pokračuje aj naďalej čiže ja som zástancom fwb ale takého ozajstného.
a ja na toto naozaj niesom aby som niekoho len tak po dákom treťom štvrtom piatom xy rande ťahal do postele. čo já vám vím... ona ma potom nenapadne pošle dofrasa pretože som jej asi nedal ja keď dám... tak to už naozaj bude superná baba ..
a neochladnes pri nom, uz donho ("vztahu") chladna vstupujes
ale urcite ma psychicky dojebali viac tie citove vztahy nez tento bezcitovy sexualny. presne do toho bodu som sa dostala, ze totalna bezcitnost, apatia, nepristupnost.
len pozeram dva a pol chlaps
Aj ja chcem vzťah, ale dochádza mi energia už na to celé. Nejak prestávam veriť, ak som tomu teda niekedy verila že aj mňa stretne opätovaná láska
Pre teba je to hr, pre ňu možno nie. Akurát mám na izbe debatu so spolubývajúcimi ako dnes chlapi už menej chcú sex ako kedysi. Takže karty sa obracajú.
skús si napr po sebe prečítať čo si napísal a prehodiť si to na ONA koncovky proste toto kedysi takto hovorili baby, sa to strašne otáča, a je to divné podľa mňa, či je to zlé či dobre neviem. Divné hlavne.
To je tak, niekto sa s niekym spozna, randia spolu par dni, teda 2-3 tyzdne, potom skoncia v posteli a potom nejako zrazu spolu chodia a spoznavaju sa pocas chodenia, a casom zistia, ze si moc nevyhovuju, ale aj tak spolu zostanu, lebo sak spolu chodia uz rok a tak, a šak to neni take zle...
totálne individuálne. každý inak, každá taká dvojica inak. ty sa na to potrebuješ pýtať sama seba ak chceš vedieť odpoveď pre seba.
...mňa by skôr zaujímalo ako také vzniká/sa zariaďuje, lebo si to absolútne neviem predstaviť a nechápem to a príde mi to neuveriteľné a absurdné a že sa to nedá bez toho aby ten čo sa to pokúsi iniciovať zo seba spravil totálneho kokota...
mna sa normalne jeden dlhorocny kamarat raz spytal, ci nechcem prist na vikend, ze ma volny byt a citujem "nezavazne uzivat si je najviac"
povedala som nie, on sa neurazil, bavime sa nadalej.. mozno nasiel inu, ktora suhlasila
a čo tahali zelene? nechápem
a samozrejme že to má dôsledky.
Veď aké je zložité prísť k tomu bodu, že budem schopný žiť tak, aby som dokázal ženu skutočne milovať...
Takýto spôsob žitia, aký si uviedla, vedie človeka práve k opaku...
a alysia no to je jedno čo ja myslím tým čo píšem... nech si to každý vysvetľuje ako chce mam rád keď sa ľudia snažia zamýšľať nad niečím je to obdivuhodné v dnešnej dobe
@midnight hm, zase ďalší človek, čo nevie napísať vetu čisto slovensky
môžeš aj z neznámych ľudí spraviť kamaráta na sex, ale nie je to také časté mám pocit.
To teraz vyznieva, ako keby som najskôr musela mať veľa chlapov okolo seba ochotných ísť do romániku takéhoto, kde ide len o sex a potom až také niečo môže začať? či ako si to myslel?
prečo by si o tom do dvoch dní rád zabudol? či rátaš s tým, že to bude zlé? ( ja sa väčšinou snažím zabudnut na nejaky zly sex )
"môžeš aj z neznámych ľudí spraviť kamaráta na sex, ale nie je to také časté mám pocit. "
zas, ako vravím, nie je to možné bez toho aby navrhovateľ zo seba aspoň na danú chvíľu nespravil totálneho kokota.
"hm, zase ďalší človek, čo nevie napísať vetu čisto slovensky"
a ako je to slovensky? sociálny kruh? a neznie to totálne divne?
ale zas ako citam, tak pre teba to 100% neni