Mali ste alebo máte takýto vzťah? Ako dlho to "fungovalo" ,prípadne načom to stroskotalo alebo sa to prelinulo do vážneho vzťahu?
(inšpiroval ma Ektor , kde on hovorí o dobe 10 rokov v takomto zväzku)
To je strašne široký pojem toto. Vzťah sa nedá nejak deliť na kategórie, každý je iný. Čo je u niekoho normálne, u niekoho je nemysliteľné. Pre niekoho je nezáväzný vzťah všetko mimo manželstva, pre iného čisto sexuálny vzťah, pre ďalšieho iba kamarátstvo s výhodami.
Ale zodpoviem na otázku. Pre mňa nezáväzný vzťah znamená skôr sexuálno-kamarátsky vzťah, kedy ak niekto zo vzťahu nájde niekoho "lepšieho" môže bezbolestne vycúvať zo sexuálnej časti a zostať iba vo friendzone. Myslím si, že tento vzťah je možný, ak človek spolahlivo dokáže oddeliť emócie a dokáže sa stotožniť s tým, že to môže skončiť zo dňa na deň. Zároveň je v takomto vzťahu veľmi dôležitá empatia a rozhovory. Neviem, máloktorá žena to zvládne, väčšina mužov áno. Považujem sa za dosť sexuálne založeného jedinca a nie som si istá, že by som to zvládla.
nezáväzný vzťah ? to chápem jedine tak že ľuďom na sebe nezáleží, neprechovávajú k sebe hlbšie city ale stretávajú sa asi najpresnejšie len kvôli sebauspokojeniu cez sex a využívajú tak sociálne benefity z toho ..
asi sa to skôr dnes používa ako termín kamarátstvo s výhodami
Ako píše Paulieevans ... väčšina mužov by s tým nemala problém a aj by im to vyhovovalo...naopak väčšina žien nie, nakoľko takmer na 100% sa po nejakom čase začnú vynárať city
nemyslím, že je to vec pohlaví, osobne poznám viac ľahko zamilovávajúcich mužov ako žien. Ale ja by som do niečoho takého najskôr nešla, nevidím v tom zmysel.
Vždy si najprv všímam a sústredím sa na správanie a povahové črty daného človeka a keď zistím, že si sedíme a rozumieme si, tak sa na základe toho do neho viem zaľúbiť. Až potom po istom čase ho začínam vnímať ako potenciálneho sexuálneho partnera. Lásku a sex od seba neviem oddeliť a nevedela by som byť s niekym len preto, že sa mi páči jeho fyzická stránka.
Čiže aby som to zhrnula - nikdy som taký vzťah nemala a myslím si, že by som takého vzťahu ani nebola schopná.
je to v pohodicke, niektori ludia proste nemaju nervy riesit vztahove veci, alebo dana osoba je na vztah totalne nevhodna, ale v posteli je supr, tak treba vyuzit aspon to dobre
Bez problemov.
Podla mna je defaultne nastavenie vztahu neexkluzivne a az ked sa mi niekto skutocne paci, zvazim zavazny vztah. Tiez to nemusi byt len o sexe. Ale kedze som velmi demokraticky, vsetky strany su s touto skutocnostou (vacsinou oboznamene.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@meaning_fullness pocula som tu vec od Ektora - Prázdnej sex
Ale zodpoviem na otázku. Pre mňa nezáväzný vzťah znamená skôr sexuálno-kamarátsky vzťah, kedy ak niekto zo vzťahu nájde niekoho "lepšieho" môže bezbolestne vycúvať zo sexuálnej časti a zostať iba vo friendzone. Myslím si, že tento vzťah je možný, ak človek spolahlivo dokáže oddeliť emócie a dokáže sa stotožniť s tým, že to môže skončiť zo dňa na deň. Zároveň je v takomto vzťahu veľmi dôležitá empatia a rozhovory. Neviem, máloktorá žena to zvládne, väčšina mužov áno. Považujem sa za dosť sexuálne založeného jedinca a nie som si istá, že by som to zvládla.
asi sa to skôr dnes používa ako termín kamarátstvo s výhodami
Čiže aby som to zhrnula - nikdy som taký vzťah nemala a myslím si, že by som takého vzťahu ani nebola schopná.
Podla mna je defaultne nastavenie vztahu neexkluzivne a az ked sa mi niekto skutocne paci, zvazim zavazny vztah. Tiez to nemusi byt len o sexe. Ale kedze som velmi demokraticky, vsetky strany su s touto skutocnostou (vacsinou oboznamene.