Nezdá sa vám, že na birdzi nejak klesla úroveň morálky???
- aj admini už posunuli mantineli dosť ďaleko a takmer za nič vás už ban nečaká...zdá sa mi, že admini už ignorujú správanie istých userov, aj keď niekto napíše odkaz @admin , nikto nezareauguje a rieši sa to len cez fóra obyčajnými usermi
to bude tým, že všetci sa oháňajú tým nickom admin zbytočne, tie diskusie sú otravné, ale málokedy skutočne niečo porušujú. alebo čo konkrétne mal admin zmazať a nezmazal?
napríklad, ešte pred pár mesiacmi keď ja som zakladala fŕo o malej atd., tak admin pekne prišiel a fórum zmazal...čo tu bolo ponechané, bolo fórum o tom, či má xhmtl dostať ban...nechápem prečo, ale fajn, malo to svoje odpodstatnenie...teraz sa tu vo veľkom rieši hluzar, zajko30, a tie diskusie nie sú zmazané...
bany su zbytocne. ak chce clovek otravovat, vzdy si najde cestu. ak niekto niekomu vadi, tak ho treba ignorovat. myslim, ze ho to prestane bavit. a tu to plati 2nasobne. pretoze isti uzivatelia otravuju len pre to, aby mali odozvu
@salora : nejakú extrémnu neznášanlivosť som si nevšimla. Nehovorím že niektoré komentáre pri diskusiách by nestáli za výmaz, lebo niekto sa vie prejavovať vážne rasisticky. A čo sa vulgarizmov týka, tak to myslím, že len ukazuje ,,intelekt" jedinca. myslím, že na birdz, to nie je horšie ako na ostatných podobných stránkach
@salora ak nerátam chorsa a svena, ktorých neberiem vážne, tak si nepamätám, kedy v blízkej minulosti tu taká bola, ale priznávam, možno som prehliadla nejakú výraznejšiu tému.
prestane sa prosím ohanať rasovou neznášanlivosťou, lebo ak chceme začať rozoberať potlačovanie rasy a rasovú neznášanlivosť ako takú .. tak si treba uvedomiť že v tejto republike je biely utlačovaný a bez výhod. Žijeme v DEMOKRATICKEJ republike. Tak prečo by som sa mal báť povedať si vlastný názor. Názor je niečo čo mi nezoberie ani Matka ani Otec ani Štát. A ak sa to niekomu alebo ŠTÁTU nebude páčiť , že si vyjadrím svoj názor na ktorý mám právo tak nech si trhne nohou !
@dsimca - že to ukazuje na "intelekt" je jedna vec - druhá vec je, že je tu dosť a dosť ľudí (nielen dvaja menovaní), ktorí porušujú zákl. pravidlá portálu, že tu takéto vulgarizmy a urážky nemajú čo robiť a že by mali dostať v tom prípade na všetko, čo súvisí s PC - ešte aj na klávesnicu Že je to podobné na iných portáloch je irelevantné - sme tu a bavíme sa o tomto portáli. Napr. na blogoch SME by takýto useri leteli ako špinavé handry.
@inversi - nebavíme sa o demkratickom vyjadrovaní svojho názoru, ale predovšetkým o forme a štýle vyjadrovania. Nik ti neberie tvoj názor, maj si aký chceš, ale žiješ v krajine, v ktorej platia isté zákony. A tu sa neraz deje nielen porušovanie pravidiel portálu ale dokonca aj porušovanie zákonov SR. Mnohí si myslia, že keď sú skrytí za monitorom, v intimite a anonymite, môžu si robiť, čo chcú a myslia si, že demokracia spočíva v tom, že si bude každý robiť, čo sa mu zachce.
@salora tak to si asi dlho nebol na SME alebo neviem na aké témy chodíš, lebo ja osobne keď náhodou skočím do diskusie, tak sa mi aj štyrikrát žalúdok obráti. Ja si myslím, že admini tu pracujú dostatočne. Som tu síce pár dní a pozerám aj tu veci čo ma zaujímajú, ale zatiaľ ma tu nič nejako extra nepohoršilo. Myslím, že celkom bežné reakcie ľudí. Ak hladáš väčšiu inteligenciu, tak na takomto portály, to je nemožné.
@majo - nemáš pravdu, sú tu moderátori, ktorí majú síce funkciu, ale nerobia vôbec nič. Už tu bola nedávno diskuzia na túto tému, kde som citoval vyjadrenia admina k tejto téme - ako sám povedal: ľudia chcú funkciu a keď zistia, že treba aj niečo robiť.........
@dsimca - hovorím o blogoch, nie o diskusiach SME... blogujem už pár rokov, takže viem, ako to tam vyzerá... alebo fotky.sme.sk. Ale opäť - bavíme sa o tomto portáli... a o tej práci adminov (modov) platí to, čo som napísal vyššie @majo -vi
@salora : tak neviem či je to tým, že som tu vážne len pár dní, ale ešte som si nevšimla nijako extra pohoršujúcu anketu, článok, diskusiu. Mne príde tento portál zatiaľ v poriadku. Ale tak to je môj názor. Beriem, že ty to môžeš vidieť inak. Ale vzhľadom na to, že sa tu pohybujú obzvlášť mladý a deti, tak na ten vek mi to príde skoro optimálne. Neboj, všetci raz dospejeme. Teda väčšina
@28 / @majo - Keď to rieši mnohé na iných portáloch, prečo by to neriešilo tu? Blbým smerom? Tak fajn - treba zrušiť pravidlá birdzu, veď na čo sú, keď ich aj tak nik nedodržiava a nik na to nedohliada? Mno... a čo potom navrhuješ ďalej resp. čo iné navrhuješ pre vyššiu úroveň?
@salora pozri. Je tu také ohromné množstvo obsahu, že 5 adminov to neutiahne. Tlačítko "report" by sa docela kvalitne využívalo, i keď osobne by som to dal tak, že 5x kliknutie na Report od užívateľov (vyššieho statusu napríklad) a koment sa zmaže. A filter na slovo piča sa dá obísť - p.i.č.a.
Keď sa chce, tak sa dá. Pre vyššiu úroveň by som tu zaviedol rovno BAN, ale keďže je to momentálne v rámci možností systému nemožné, tak nič. Čo tak spoplatnenie? Hneď by si ľudia začali vážiť členstva Birdzu.
Ďalej treba vymedziť pravidlá, čo áno, čo nie.
Ale najprv, ľudia sa musia začať ovládať. Nechápem, čo je na tom taký problém.
Birdz ako taký nemôže niesť zodpovednosť za všetok obsah, je to nemožné. Málo ľudí chápe, že je to zdarma služba pre nich a tak by sa k tomu mali aj správať.
@29 / @dsimca - vieš, beriem to nielen z hľadiska svojho veku a do istej miery aj profesie, ale beriem do úvahy aj svoje skúsenosti s podobnými portálmi - internet je pre mňa často jediným pojítkom so Slovenskom, všade chodia do diskusií adolescenti aj deti, ale všade funguje istá autorita vedenia, adminov a modov. Až tak mi nevadia niekedy priblblé diskusie a ankety - aj ja som bol -násťročný, ale to neznamená, že by sa mali tolerovať urážky, vulgarizmy a spomínané porušovanie zákona a pravidiel len preto, lebo sú ich autormi ´nedospelé deti´. Nedávno tu bola jedna ´preinteligentná´ rasistická debata plná vulgarizmov a urážok a´la "vyfa..či mi...." a pod., na ktorú som správou upozornil admina a neviem, prečo sa nemôžem zbaviť dojmu, že keby som na ňu neupozornil, visela by tu dodnes...
@majo - teraz akosi nechápem... veď spomínaš v podstate presne to, o čo ide a čo by tu malo fungovať a nefunguje - napr. ban. Status by som ale do toho neplietol - to je absolútne irelevantný, nič nehovoriaci údaj, ktorý nemá žiadnu váhu a praktický význam... pokiaľ niekomu nehladká jeho ego a utvrdzuje ho v mylnom presvedčení o vlastnej abstraktnej úspešnosti.
Pokiaľ ide o obchádzanie slov - jedno súvisí s druhým. Samozrejme, že sa nedá ustriehnuť všetko, ale pokiaľ ľudia robia z titulu svojej funkcie to, čo robiť majú, dá sa to ako tak ustriehnuť. Keď sú tu modi, ktorí by sa mali starať o obsah portálu, tak by sa mali starať - ak ich to baví a chcú to robiť (aj bezplatne), nech to robia, ak nie, neviem, na čo sa na také funkcie hrabú... asi opäť pre hladkanie svojho ega. Vymedzenie pravidiel - pravidlá tu sú... a kašle sa na ne... nielen zo strany userov ale aj prevádzkovateľov.
Že je to zdarma služba? No a? Portál ergo jeho majiteľ zarába na reklamách - to je jedna vec, druhá vec - ak to niekto chce robiť a baví ho to, robí to zdarma, ako v tomto prípade. A ty poznáš nejaký diskusný portál, kde by ľudia za to, že môžu diskutovať a debatovať, platili?
naučiť sa ovládať - cieľom a účelom birdzu nie je niekoho vychovávať - na to sú rodičia príp. škola... účelom je (malo by byť) poskytnutie priestoru na zábavu, odreagovanie sa, komunikáciu a diskutovanie a to všetko v rámci pravidiel, ktoré sú tu stanovené a na ktorých dodržiavaní by malo záležať predovšetkým tým, ktorí sa o portál starajú.
ja si to tiež myslím, hlavne za poslednú dobu sa tu zakladajú úplné hovadiny o ničom.. trebars máte rádi Facebook.. s 1 možnosťou iba FB, alebo Miluješ a 10 odpovedí, ktoré nevypovedajú o ničom hodnotnom..
@salora tak tú diskusiu som nevidela to priznávam a určite by tu vysela do dnes, lebo pochybujem, že admini nemá na príci nič iné, ako len kontrolovať každú diskusiu. Ja som zatiaľ postrehla pár ľudí, čo sa odvolalo na adminou a väčšinou je to úplne zbytočné, ani sa nedivím, že sa im to nechce všetko kontrolovať. Ja by som sa na to tiež vybodla. Možno, že tolerovať by sa to nemalo, ale úprimne keby každého takého zablokovali, tak by tu teoreticky neostal skoro nikto a myslím, že o to tiež admini nestoja
@dsimca - admin je tu jeden, ale sú tu moderátori.... a tí by sa o to starať mali. A bany - nemyslím, že by tu nik neostal... len by sa vytreidilo ´zrno od pliev´...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
napríklad, ešte pred pár mesiacmi keď ja som zakladala fŕo o malej atd., tak admin pekne prišiel a fórum zmazal...čo tu bolo ponechané, bolo fórum o tom, či má xhmtl dostať ban...nechápem prečo, ale fajn, malo to svoje odpodstatnenie...teraz sa tu vo veľkom rieši hluzar, zajko30, a tie diskusie nie sú zmazané...
neni pravda....ja som vyfasovala ban a myslím si, že som sa dostatočne poučila, takže podľa mňa ban nie je zbytočný
presne
@hnisavica (thubms)
@anzu - je to tu takmer denne...
@inversi - nebavíme sa o demkratickom vyjadrovaní svojho názoru, ale predovšetkým o forme a štýle vyjadrovania. Nik ti neberie tvoj názor, maj si aký chceš, ale žiješ v krajine, v ktorej platia isté zákony. A tu sa neraz deje nielen porušovanie pravidiel portálu ale dokonca aj porušovanie zákonov SR. Mnohí si myslia, že keď sú skrytí za monitorom, v intimite a anonymite, môžu si robiť, čo chcú a myslia si, že demokracia spočíva v tom, že si bude každý robiť, čo sa mu zachce.
@dsimca - hovorím o blogoch, nie o diskusiach SME... blogujem už pár rokov, takže viem, ako to tam vyzerá... alebo fotky.sme.sk. Ale opäť - bavíme sa o tomto portáli... a o tej práci adminov (modov) platí to, čo som napísal vyššie @majo -vi
Aj keby tu bola automatická cenzúra, nič by to nevyriešilo. Ľudia by sa mali zamyslieť, odkáť pokáť.
Tam by sa malo začať. Blbým smerom uvažuješ, fakt blbým.
Keď sa chce, tak sa dá. Pre vyššiu úroveň by som tu zaviedol rovno BAN, ale keďže je to momentálne v rámci možností systému nemožné, tak nič. Čo tak spoplatnenie? Hneď by si ľudia začali vážiť členstva Birdzu.
Ďalej treba vymedziť pravidlá, čo áno, čo nie.
Ale najprv, ľudia sa musia začať ovládať. Nechápem, čo je na tom taký problém.
Birdz ako taký nemôže niesť zodpovednosť za všetok obsah, je to nemožné. Málo ľudí chápe, že je to zdarma služba pre nich a tak by sa k tomu mali aj správať.
@majo - teraz akosi nechápem... veď spomínaš v podstate presne to, o čo ide a čo by tu malo fungovať a nefunguje - napr. ban. Status by som ale do toho neplietol - to je absolútne irelevantný, nič nehovoriaci údaj, ktorý nemá žiadnu váhu a praktický význam... pokiaľ niekomu nehladká jeho ego a utvrdzuje ho v mylnom presvedčení o vlastnej abstraktnej úspešnosti.
Pokiaľ ide o obchádzanie slov - jedno súvisí s druhým. Samozrejme, že sa nedá ustriehnuť všetko, ale pokiaľ ľudia robia z titulu svojej funkcie to, čo robiť majú, dá sa to ako tak ustriehnuť. Keď sú tu modi, ktorí by sa mali starať o obsah portálu, tak by sa mali starať - ak ich to baví a chcú to robiť (aj bezplatne), nech to robia, ak nie, neviem, na čo sa na také funkcie hrabú... asi opäť pre hladkanie svojho ega. Vymedzenie pravidiel - pravidlá tu sú... a kašle sa na ne... nielen zo strany userov ale aj prevádzkovateľov.
Že je to zdarma služba? No a? Portál ergo jeho majiteľ zarába na reklamách - to je jedna vec, druhá vec - ak to niekto chce robiť a baví ho to, robí to zdarma, ako v tomto prípade. A ty poznáš nejaký diskusný portál, kde by ľudia za to, že môžu diskutovať a debatovať, platili?
naučiť sa ovládať - cieľom a účelom birdzu nie je niekoho vychovávať - na to sú rodičia príp. škola... účelom je (malo by byť) poskytnutie priestoru na zábavu, odreagovanie sa, komunikáciu a diskutovanie a to všetko v rámci pravidiel, ktoré sú tu stanovené a na ktorých dodržiavaní by malo záležať predovšetkým tým, ktorí sa o portál starajú.
Ale rasisticky a homofóbne zameraný obsah & osobné útoky na užívateľa by mali byť trestané rýchlejšie a tvrdšie.
ono to vlastne nie je utok na hluzara.