Nie čo ma nasralo...čo ma BRUTÁLNE NASRALO...alebo ako zmenili prijímačky na práve na UK...
Takže, ako sa dnes moja maturantská dušička dozvedela, týmto rokom sa na právnickej fakulte UK BA udeje akýsi test slovenských maturantov...pretože zrušili prijímacie skúšky...bude sa brať podľa priemeru...
ešte by ma potom zaujímalo, ako preriedia napr. 500 čistých jednotkárov čo sa im tam prihlási, keď majú brať 300? Alebo to zase bude systémom "kto dá viac?"
keby si bola cista jednotkarka a vedal daco a nie daco vsetok (este, ked je niekto jednotkar neznamena, ze daco vie) tak by ta toto vobec nesralo. verim tomu. da s studovat aj externe a ked das dar skole cca 30 000Sk tak ta privitaju z radostou
príjmačky na pravo boli aj tak celé len o biflení... tie otázky z histórie boli nehorázne tažké a to fakt ako len nabifliť by sa dalo.. a aj tak nič z toho... ked z biflenia to človek na druhy den zabudne
No tak to mali aspoň povedať dopredu... Sú to psi, ale tak myslím si, že keď bude rovnaký priemer, budú sa robiť skúšky...
Na druhej strane je to veľká kktina, lebo ako môže to, že niekto má jednotku napríklad z chémie ukázať, že má predpoklady na štúdium práva? Fakt blbosť...
kasko, mala na vysvedcku jednu dvojku, ani nie z profilovych predmetov, nie je to so mnou take hrozne, ako si myslis, keby bolo, asi by som nesla na pravo.
Sakul, súhlasím s tebou, ale aspoň sa rozhodlo, kto toho viac vie a má lepšie predpoklady.
Samozrejme, že biflenie nie je možno najlepší spôsob (neviem, čo presne pod tým myslíš), ale málokto sa učí postupne, väčšinou si to prečíta niekoľko dní, maximálne týždeň pred skúškou... Lebo keď sa učíš postupne, dosť toho zabudneš a musíš si to pchať do hlavy potom znova...
Ale pri tom rozsahu otázok, aké tam bývali na prijímačkách, sa TOTO nedá. Je ich tak veľa a tak náročných, že keď sa to naplno neučíš aspoň mesiac - dva predtým, proste nemáš šancu...
moc, prachy hybu svtom. co ces? zarbaj na skolu makaj ako fredka, studium + brigada = vykachlickovana buducnost. mas konexie? este lepsie.
vsetko je len o tom. par ludi zoberu. mozno zoberu vsetkych a potom aj tak polovica odyde lebo to nezvladne. chod na chechy tam je skolstvo bezplatne. a dostane sa tam skoro kazdy a potom po prvom semstri kazdy vypdne od tial lebo to nezvladne .....
ja si myslim, ze nezoberu vas tam 300, ale ovela viac. Mozno vsetkych do priemeru 2,5. A potom po prvom semestri budu pekne vyhadzovat. Skola dostava na peniaze za pocet studentov na zaciatku semestra. Tak by boli blbi keby to tak nespravili, robia to tak vsetky skoly na slovensku, tak preco by pravnicka fakulta mala byt vynimka
noo na prvy pohlad to vyzera v poho,lebo maturitnych otazok je menej ak ootazok na pravo,tekze ak sa zadari,je to lepsie...
Ale, ams pravdu s tym,ze ak sa prihlasia sami jednotkari je to pas...musi to by t vsak nejak podmienene..lebo priemer 1,0 na SOU nieje to iste ako na gympli..
UK nie je jedina pravnicka...skusk BB a nezda sa mi zeby tak zrazu zrusili pripravne skusky,ktore oni sami organizuju,maju za to dost pekne prachy a nechat to len na priemer je trosku zvlastne... podla mna vezmu len urcite percento...takze otazky co si sa mal v plane ucit urcite nie su na 3 veci..drzim palce..pravo je dobra volba,len neviem kde sa vsetci tí pravnici zamestnaju,kedze ich je uz v sucasnosti velky prebytok...ale pravnicek vzdelanie sa vzdy zide...
hm.. to si pis, ze na prave to bude systemom, kto da viac, bolo to tam tak aj tento rok.. ja som tam ist nechcela, ale ludia na prijimackach sa nebali povedat, ze sak to je moja znama.. tak o com.. ten novy system to nezmeni.. ale zatial nepanikar, pekne sa uc, a mozno sa zadari drzim palce
to Azel: nooo biflenie nebiflenie, poviem ti jedno a asi mi to daš aj ty za pravdu a aj všetci čo su tu, že tí čo tvorili tie otázky POCHYBUJEM že by ich všetky vedeli... od nas chcu aby sme ich vedeli pri čom sami su z nich mimo...
v konečnom prípade sa na pravo dostali tí, ktorí bud maju fotogenicku pamäť na 300 či kolko otázok, alebo sa ich "dokonalo" nabiflili alebo tam maju známosti, bo aj také praktiky dnes stale funguju.. pochybujem že tam väčšina ludí vedela problematiku...hmm.. čo ja viem napr. dobytia jeruzalema peržanmi r.614... hlboko o tom pochybujem...
presne tak sakul.. vraj na pravo je profilovy predmet dejepis.. lenze obycajne memorovanie obrovskeho mnozstva otazok vytrhnutych z kontextu ma s dejepisom pramalo spolocne.. a navyse niektore tie oazky boli chybne, ale bolo treba sa to naucit aj s chybami..
UK je obycajny pajzel, chodim tam a sam vidim aky su to hajzlici, nie vsetci ale vela z nich, maju iba meno a nic viac, jedine o co im ide je vziat co najviac ludi kvoli prachom a behom prveho maximalne druheho semestra co najviac studakov vyliat, ANO PENIAZE SU TO JEDINE O CO UK IDE
tak decka..predstavte si,ze ja mam na gympli spoluziacku,co je totalne vymlete deco a nevie ani ze ta fajka je znacky Nike...aleee,biflovanie jej ide,cize by sa tie otazky na pravo naucila lavou zadnou...
Fajn by bolo,keby zmenili celkovo prijimacky a nechceli len suche fakty,roky a mena...Ale aj nejake dosledky a historicke pozadie...(Ved dejepis je fajn predmet,kde nejde len o biflovanie...) Nie len to ich "ano,nie,nie"...No na to si pockaju asi az moje deturence...
Ayreen...nestracaj nadej...Su aj ine pravnicke fakulty...A prajem vela stastia na maturitach...
Sakul: Áno, tiež si myslím, že tí, čo robili tie otázky, ich nevedeli. A áno, niekedy treba mať aj fotografickú pamäť, zapamätať si 4000 otázok nie je len tak, ale tak ak to dokážeš, tak ťa zoberú... A ty si sa nemusel učiť na prijímačky?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Sprosté slovenské školstvo...
Na druhej strane je to veľká kktina, lebo ako môže to, že niekto má jednotku napríklad z chémie ukázať, že má predpoklady na štúdium práva? Fakt blbosť...
a boli o bifleni, ale povedz mi, o com bude toto?
Samozrejme, že biflenie nie je možno najlepší spôsob (neviem, čo presne pod tým myslíš), ale málokto sa učí postupne, väčšinou si to prečíta niekoľko dní, maximálne týždeň pred skúškou... Lebo keď sa učíš postupne, dosť toho zabudneš a musíš si to pchať do hlavy potom znova...
Ale pri tom rozsahu otázok, aké tam bývali na prijímačkách, sa TOTO nedá. Je ich tak veľa a tak náročných, že keď sa to naplno neučíš aspoň mesiac - dva predtým, proste nemáš šancu...
vsetko je len o tom. par ludi zoberu. mozno zoberu vsetkych a potom aj tak polovica odyde lebo to nezvladne. chod na chechy tam je skolstvo bezplatne. a dostane sa tam skoro kazdy a potom po prvom semstri kazdy vypdne od tial lebo to nezvladne .....
Ale, ams pravdu s tym,ze ak sa prihlasia sami jednotkari je to pas...musi to by t vsak nejak podmienene..lebo priemer 1,0 na SOU nieje to iste ako na gympli..
UK nie je jedina pravnicka...skusk BB a nezda sa mi zeby tak zrazu zrusili pripravne skusky,ktore oni sami organizuju,maju za to dost pekne prachy a nechat to len na priemer je trosku zvlastne... podla mna vezmu len urcite percento...takze otazky co si sa mal v plane ucit urcite nie su na 3 veci..drzim palce..pravo je dobra volba,len neviem kde sa vsetci tí pravnici zamestnaju,kedze ich je uz v sucasnosti velky prebytok...ale pravnicek vzdelanie sa vzdy zide...
Fajn by bolo,keby zmenili celkovo prijimacky a nechceli len suche fakty,roky a mena...Ale aj nejake dosledky a historicke pozadie...(Ved dejepis je fajn predmet,kde nejde len o biflovanie...) Nie len to ich "ano,nie,nie"...No na to si pockaju asi az moje deturence...
Ayreen...nestracaj nadej...Su aj ine pravnicke fakulty...A prajem vela stastia na maturitach...