O aký odbor sa presne zaujímaš? Myslím, že VŠVU by mala mať, čo do prístupu profesorov, kvalitné podhubie. Nenavštevovanie umeleckej strednej nemusí znamenať handicap, dokonca môže v niektorých ohľadoch pomôcť. Dôležité je to, že sa budeš mať čím prezentovať. Tzn. kvalitné portfólio, prines im tam hŕbu svojich prácí, od rozpracovaných skíc a nápadov až po trebárs reálne modely (ak by si išla na odbor typu dizajn, kde ide predovšetkým o hmatateľné veci - robí to dobrý dojem, keď vidia, že si vieš niečo navrhnúť aj zhotoviť prototyp).
Ďalšia vec, navštív určite nejaké konzultácie. VŠVU poskytuje možnosť prísť s rozrobeným portfóliom, porozprávať nejakej úzkej komisii o Tvojich zámeroch a nápadoch, o Tvojich ideách a Tvojich prácach - preto je dôležité aj nejaké fyzicky mať. Tam Ti priamo povedia, či to má vôbec zmysel, aby si si už podávala prihlášku, alebo Ťa rovno pošlú preč s tým, že na to nemáš, alebo Ti povedia, že máš ešte popracovať a prísť na ďalšie konzultácie s novými vecami... ak Ťa "vyhodia" na prvý raz, nezúfaj, údajne je to bežné. Všetko, čo Ti povedia, Ti môže byť smerodatné. Smerodatnejšie, než čokoľvek, čo sa dozvieš na anonymnom internetovom fóre s ľuďmi mimo brandže, alebo hoci od ktoréhokoľvek priameho študenta. Ja ním nie som, iba Ti sprostredkúvam, čo môžem, hoci Ti to možno nijako nepomohlo a moje informácie sú tiež z pohľadu "tretej osoby" a vytvorené tak akurát na základe toho, čo som sa rozprávala s niekým odtiaľ alebo s ľuďmi, čo sú tomu o čosi bližšie.
A ešte jeden tip - pozri aj staršie fóra tu, na Birdzi - takéto otázky tu už určite boli. Hľadaj v histórii, zadaj si "VŠVU/VSVU" a uvidíš, koľko Ti toho vyhodí. Tam čítaj názory iných prispievateľov.
@flussica tak ja sa zaujímam o maľbu a čo som počula prijímajú tam minimum ľudí...umeniu venujem už od škôlky, takže dúfam, že keď chodím na gympeľ a nie na umeleckú, nie je problém, pretože som počula kadejaké názory a aj čítala tu na birdzi. Tie informácie o predskúškových konzultáciách sú pre mňa úplne nové a to som už prečítala toho veľa, takže Ti veľmi pekne ďakujem a aj za tip ohľadom toho letného prieskumu. Ak sa mi podarí tak by som sa tam určite rada prišla pozrieť
@aelie111 Maľba je super a to s tým minimom ľudí, to tak máš na celej tej škole asi, takže to som sa spýtala vlastne už len informatívne . Každopádne teda maľuj a navštív nejaké konzultácie. Názory sa budú vždy rôzniť, to už nezmeníš, ale ak niečo chceš, neváhaj si ísť za tým a nenechaj sa obrať o chuť.
Určite sa tam CHOĎ pozrieť .
A tie konzultácie.. trochu som zneistela, či sa vôbec vypisujú nejak verejne termíny pre to (možno hej, ale to treba potom nonstop sledovať stránku), každopádne viem, že sa to URČITE vedie. Možno si to ale musíš vybaviť a požiadať o to sama - moja spolužiačka z STU sa teraz akurát rozhodla prestúpiť na VŠVU a presne sme sa asi 2 týždne dozadu o tých postupoch pri konzultácii rozprávali. Ak chceš, povedz a ja sa jej ešte spýtam presnejšie, čo za byrokratické kroky k tomu bolo treba podniknúť a podobne.
@flussica O chuť sa určite nenechám obrať aj keď názory niektorých vedia občas človeka znechutiť. No a ten letný prieskum, dúfam že mi vyjde, pretože Bratislavu mám dosť ďaleko.
Bola by som Ti veľmi vďačná keby si niečo pozisťovala o tých konzultáciách a dala mi vedieť
@aelie111 Ja idem na ten prieskum zajtra poobede. Asi sa Ti nepodarí prísť, čo? Budem tam práve aj s tou spolužiačkou, mohla si sa opýtať na všetko priamo (určite by bola ochotná), takto to je závislé len od môjho sprostredkovania, ktoré nemusí byť kompletné. Ale pokúsim sa spýtať, na čo mi napadne a čo by Ti mohlo pomôcť.
@flussica Zajtra poobede určite nie a ani v sobotu pretože máme dni mesta a kreslím portréty. Jedine v nedeľu a aj to by musela byť moja sestra ochotná a ísť so mnou, keďže je tam na výške.
A ak by mi to teda nevyšlo, čo je 90%, tak nevieš o najbližšej podobnej akcii?
Jasné budem rada každej informácií, ja som príjemne prekvapená tým, že je niekto ochotný tomu venovať svoj čas.
@aelie111 Oh, tak to si netreba nechať ujsť . Na zakázky?
Najbližšia podobná akcia bude asi o pol roka, kedy bude prieskum prác zimného semestra .
Verím, že Ti to vyjde, ak už nie priamo pre tento semester, tak aspoň ten ďalší - teda, predpokladám, že by to tak mohlo byť.
No, vieš.. to, keď budeš niekedy počuť kritiky na Birdz, akí sú tu užívatelia svine, tak nech môžeš ostro protestovať . Ja to mám "po ceste" zajtra, tie informácie, takže prečo nie?
@flussica Ani by som nepovedala, že zákazky . Je to v podstate prezenácia našej umeleckej školy a už druhý rok tam idem sedieť 5 hodín s jednou plechovkou kofoly . Ale nesťažujem sa, aspoň si čo to precvičím. V zime je už pravdepodobnejšie, že by som šla.
@aelie111 5 hodín/1plechovka kofoly (*zarazený pohľad: Kofola sa predáva aj v plechovkách? Každopádne, čo som to chcela→).. Nie, vylúčené! Pitný režim treba dodržiavať - vezmi si k tomu určite aj plechovku Bonaqua-y !
Iste, precvičovanie je užitočné .
Tak pôjdeš vtedy, no . Náplň bude vždy pestrá, o to myslím, že by nebolo treba sa obávať.
Tak to ale pozor, lebo každá strana bude mať pravdu .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ďalšia vec, navštív určite nejaké konzultácie. VŠVU poskytuje možnosť prísť s rozrobeným portfóliom, porozprávať nejakej úzkej komisii o Tvojich zámeroch a nápadoch, o Tvojich ideách a Tvojich prácach - preto je dôležité aj nejaké fyzicky mať. Tam Ti priamo povedia, či to má vôbec zmysel, aby si si už podávala prihlášku, alebo Ťa rovno pošlú preč s tým, že na to nemáš, alebo Ti povedia, že máš ešte popracovať a prísť na ďalšie konzultácie s novými vecami... ak Ťa "vyhodia" na prvý raz, nezúfaj, údajne je to bežné. Všetko, čo Ti povedia, Ti môže byť smerodatné. Smerodatnejšie, než čokoľvek, čo sa dozvieš na anonymnom internetovom fóre s ľuďmi mimo brandže, alebo hoci od ktoréhokoľvek priameho študenta. Ja ním nie som, iba Ti sprostredkúvam, čo môžem, hoci Ti to možno nijako nepomohlo a moje informácie sú tiež z pohľadu "tretej osoby" a vytvorené tak akurát na základe toho, čo som sa rozprávala s niekým odtiaľ alebo s ľuďmi, čo sú tomu o čosi bližšie.
A ešte jeden tip - pozri aj staršie fóra tu, na Birdzi - takéto otázky tu už určite boli. Hľadaj v histórii, zadaj si "VŠVU/VSVU" a uvidíš, koľko Ti toho vyhodí. Tam čítaj názory iných prispievateľov.
» www.vsvu.sk/aktuality/new/l...
Je to určené pre verejnosť, tak dúfam, že ideš.
tak nech dá nejaké podrobnosti a tipy
o architektúre som tiež rozmýšľala, ale maľba ma láka viac.
Vďaka za tip
Určite sa tam CHOĎ pozrieť .
A tie konzultácie.. trochu som zneistela, či sa vôbec vypisujú nejak verejne termíny pre to (možno hej, ale to treba potom nonstop sledovať stránku), každopádne viem, že sa to URČITE vedie. Možno si to ale musíš vybaviť a požiadať o to sama - moja spolužiačka z STU sa teraz akurát rozhodla prestúpiť na VŠVU a presne sme sa asi 2 týždne dozadu o tých postupoch pri konzultácii rozprávali. Ak chceš, povedz a ja sa jej ešte spýtam presnejšie, čo za byrokratické kroky k tomu bolo treba podniknúť a podobne.
Bola by som Ti veľmi vďačná keby si niečo pozisťovala o tých konzultáciách a dala mi vedieť
A ak by mi to teda nevyšlo, čo je 90%, tak nevieš o najbližšej podobnej akcii?
Jasné budem rada každej informácií, ja som príjemne prekvapená tým, že je niekto ochotný tomu venovať svoj čas.
Najbližšia podobná akcia bude asi o pol roka, kedy bude prieskum prác zimného semestra .
Verím, že Ti to vyjde, ak už nie priamo pre tento semester, tak aspoň ten ďalší - teda, predpokladám, že by to tak mohlo byť.
No, vieš.. to, keď budeš niekedy počuť kritiky na Birdz, akí sú tu užívatelia svine, tak nech môžeš ostro protestovať . Ja to mám "po ceste" zajtra, tie informácie, takže prečo nie?
Tak to teda budem ostro protestovať .
Iste, precvičovanie je užitočné .
Tak pôjdeš vtedy, no . Náplň bude vždy pestrá, o to myslím, že by nebolo treba sa obávať.
Tak to ale pozor, lebo každá strana bude mať pravdu .
Tento rok sa na to určite dostatočne pripravím, pretože minule som ani len netušila ak dlho to bude...
No tak potom sa teda na to teším
To sa teš .