Máš tam pár nezrovnalostí a niečo doplním,čo si pamätám.Jeho meno znamená v doslovnom preklade Otec Turkménov.Síce zmenil písmo z azbuky zo dňa na deň na latinku,ale on sám používal stále azbuku.Jeho ministri museli zabehnúť nejakú veľkú diaľku,ale nespomínam si koľko to bolo. Zmenil názov chlieb na meno svojej zosnulej manželky.No a ešte rozdelil život človeka na niekoľko cyklov.Čosi som o ňom už dávnejšie čítal v jednom nemenovanom týždenníku.
Poznam, ale zas Turkmeni sa maju oproti Severokorejcom stale jak prasce v zite, takze ak by som si mal vybrat tak si vyberem asi zivot Turkmena nez Severokorejca.
Ešte som sa dočítal, že každý, okrem jeho rodiny, ho musel volať "Jeho excelencia Saparmurat Niyazov Türkmenbaşy, prezident Turkmenistanu, vedúci kabinetu ministrov a vodca všetkých Turkménov"
ja by som ešte doplnil @krampusa ( @3 ) - turk. prezident sa volal Saparmurat Nijazov - Türkmenbaşy bol vlastne akýsi titul, ktorý mu prischol, keď ho parlament menoval do doživotnej funkcie prezidenta. A šte doplním, že zakázal nosenie zlatých zubov a pokiaľ ide o zdravotníctvo - ostala v krajine len jedna - v hlavnom meste... No napriek tomu sa mali turkmenci lepšie ako napr. ľudia v Uzbekistane, Kirgizsku alebo Tadžikistane... teda po ekon. stránke.
@5 / @metallurg - nám sa zdá že áno, ale drvivá väčšina severokorejcov to tak nevníma - S. Korea je totiž tak neuveriteľne izolovaná, že ľudia v krajine vlastne nič iné ani nepoznajú, sú absolútne zmanipulovaní, vychovávaní vo viere ideálov komunizmu a de facto zfanatizovaní ešte postavou Kim Ir-sena, ktorý je doposiaľ bohom No. 1
s tym playbackom suhlasim malo by sa hrat nazivo alebo vobec,zaujimava krajina je aj Podnestersko alebo Transnistria je to cast Moldavska a vladne tam nejaky stary bolsevik takze to tam vyzera ako ZSSR
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale sranda su tie tucniaky, nebol Linuxak?
Dobré oslovenie
Ako sa z toho spamätávajú s novou vládou?