Až na to, že Luník je tak šikovne schovaný, že bežný Košičan ho vidí len málokedy, rovnako aj cudzinec, bežný Košičan na to dopláca jedine tým, že sa tie sračky za jeho peniaze upratujú to je všetko...
@zajko30 Ghettam sa neda zabranit, cigani ziju na okraji spolocnosti, niesu schopni sa do nej zaradit, preto sa vzdy budu vracat medzi svojich, zit v skupinkach a vytvarat ghetta... Kedze to jediny sposob ako su schopni zit... Ich moznosti su limitovane ich schopnostou narabat s peniazmi a so svojim mozgom
vysťahovať do viacerých miest? no too teda nie. mám to šťastie že tu u nás je cigáňov minimum a aj tak je väčšina z nich celkom slušná a normálna ale v susedstve podobných tým "luníčanom" by som fakt žiť nechcela. diskriminácia nediskriminácia
Joj, keby v tejto sekunde chcela celá cigánska menšina po sebe niečo hodiť(nože, sekery,) navzájom, hneď by sme mali o pár starosti menej a aj ušetrené na MPSVR.
A ešte aby som dodal, nikto by na Slovensko nemohol povedať ani pol slova, že ide o diskrimináciu, holokaust či takéto žvásty.
@semhamforas Napíšem rovno: TO JE KOKOTINA, kto toto vymyslel ako riešenie.!!! Človek musí v prvom rade čosi chcieť dokázať, zmeniť a až potom sa mu má podať pomocná ruka. Pretože pokiaľ oni sami nebudú chcieť zmenu, tak je to zbytočné. Akurát zaniknú osady a vzniknú spočiatku cigánske dediny a neskôr(a to čoskoro podľa toho ako sa rozmnožujú) mestá. Inak neviem si predstaviť ako to chcú kompetentný docieliť, aby sa cigáni začlenili do spoločnosti. Veď oni sú v spoločnosti!! V tej svojej spoločnosti ktorú si tak pamätajú už odjakživa a pochybujem že chcú zmenu svojho života. Už za socíku ich nútili pracovať a začleniť sa do spoločnosti a kde sú dnes??? Inak ako nútením ich asi ťažko niekto prevychová(aby pochopili že človek ktorý nechce pracovať je proste nikto, bezdomovec a žobrák) Pokiaľ budú zákonom chránený, tak si budú robiť čo chcú, lebo vedia že nikto im nič nemôže a ujo z EÚ ich ochráni pred Slovenskom ak im bude chcieť rozkazovať a ešte pokiaľ sa neupravia detské prídavky a sociálne dávky, tak sa tých špín nezbavíme. Pretože buď pomrú od hladu, alebo budú pracovať a žiť ako ľudia, to je začlenenie sa do spoločnosti v 21 stor. Začlenenie to nie je dať im zadarmo byty/domy a všetko čo chcú. Ľudia v dnešnej spoločnosti žijú podľa určitých kritérií ak chcú prežiť, majú svoje práva a aj povinnosti, lenže cigáni majú len práva a povinnosti akurát tak urobiť si 8, 10 detí a tým to hasne.
@milos111 No to nemáš moc pravdu. V 15 storočí nechodili ľudia po osadách/dedinách nahý a nevylučovali exkrementy na ulicu pred svoj dom. Oni si myslia že sú niekde v stredoveku či ani neviem opísať kde, lebo ani zviera sa "nevyserie" tam kde spí a trávy čas. Po ďalšie v 15 storočí by ich toľko nebolo ako dnes. Pretože 6 z 10 cigančiat by zdochlo od hladu, pretože niečo také ako sociálne dávky a rodinné prídavky neexistoval. Vtedy človek mal len to čo dopestoval a vychoval(hospod. zvieratá) sám a nie čo dostal zadarmo. Ešte aj z toho mala čo mal musel dať svojmu pánovi. Cigáni už vtedy kradli jak kurvy a robili bordel a ľudia už vtedy uvažovali ako my tu teraz v akej dobe to žijú. Narozdiel od našej doby ich nikto nedotoval, skôr ich kopol do tej čiernej riti, čo by sa malo robiť aj dnes a nepozerať na farbu pleti.
otras...mna len stve, ze ked sa povedia KE, tak kazdeho napadne prave nasa ,,krasna,, stvrt...a to, je to jedno z najkrajsich miest na SVK akosi unika...
a Lunik je katastrofa...ale len to skuste vysvetlit niekomu zo zahranicia, kto vie o nasej situacii velke hovno a hned vas oznaci za rasistu!
ja rasista nie som...ja sa skor citim diskriminovana! mne nikto neda zadarmo byt! ja sa bojim o svoju buducnost v tomto skazenom svete, to uplne seriozne!
teraz si odmyslim tych normalnych proti krotym nic nemam...uplne nechapem nasu vladu, ze s tym nemoze urobit poriadok...normalne-diplomaticky: maju nejake osady na cudzich pozemkoch: ta sak ich zburam, ved mam na to pravo! neplatia elektrinu? odstrihnem! deti ziju v otrasnych podmienkach? zoberiem!
a okrem toho tych decak mi je luto...luto, az kym ma neokradnu a neopluju....lebo to iste z nich vyrastie. ked ostanu zirt v tom prostredi...
ak by stat trochu uvazoval, dal by sa schvalit zakon o socialnych davkach- povedzme ze napr. za 3 roky bude vyplacat davky len na 4 deti (teda ti co uz maju viac, tym samozrejme davky vziat nemozeme a taktiez by boli vynimky co sa tyka nahradnej starostlivosti a tak...)- mozu mat ludia i viac, ale peniaze za ne nedostanu...bolo by to uplne fer a v pohode...ved kto ma okrem ciganov viac deti? dobre, nejake extremne krestansky zalozene rodiny...ale tot vse...pomohlo by to nam i romskej otazke...
no a ČO! oni sú naši! aj keď smrdia a kradnú! sú naši košickí upratovať po nich nebudeme, okradnúť sa nenecháme a nadávky im vraciame, ale sú naši!!! si myslíš, že žilinskí sú lepší????!
@semhamforas Ja som to myslel skôr tak že aké jenuté mozgy to tak vymysleli. Pretože aj človek s priemernou inteligenciou vie čo je potrebné s nimi robiť a netreba na to ani VŠ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
filip
filip
však to budu fotiť cudzinci a čo si o nás Slovákoch pomyslia vo svete?
filip
a možno by bol pokoj?!
filip
a súhlasím s @pernik om v tom že je "šikovne schovaný"
Alebo im dame uzemie velke ako jedno mesto , tam ich vsetkych nahadzeme a nech si spravia stat , uvidime ako dopadnu.
to by som rad videl ako,,, dostanu statne socialne byty a zdevastuju aj to...
sodoma gomara,hadam ta Radičova im vybaví nejaký iný pobyt v zahraničí....filip
A ešte aby som dodal, nikto by na Slovensko nemohol povedať ani pol slova, že ide o diskrimináciu, holokaust či takéto žvásty.
@milos111 No to nemáš moc pravdu. V 15 storočí nechodili ľudia po osadách/dedinách nahý a nevylučovali exkrementy na ulicu pred svoj dom. Oni si myslia že sú niekde v stredoveku či ani neviem opísať kde, lebo ani zviera sa "nevyserie" tam kde spí a trávy čas. Po ďalšie v 15 storočí by ich toľko nebolo ako dnes. Pretože 6 z 10 cigančiat by zdochlo od hladu, pretože niečo také ako sociálne dávky a rodinné prídavky neexistoval. Vtedy človek mal len to čo dopestoval a vychoval(hospod. zvieratá) sám a nie čo dostal zadarmo. Ešte aj z toho mala čo mal musel dať svojmu pánovi. Cigáni už vtedy kradli jak kurvy a robili bordel a ľudia už vtedy uvažovali ako my tu teraz v akej dobe to žijú. Narozdiel od našej doby ich nikto nedotoval, skôr ich kopol do tej čiernej riti, čo by sa malo robiť aj dnes a nepozerať na farbu pleti.
a Lunik je katastrofa...ale len to skuste vysvetlit niekomu zo zahranicia, kto vie o nasej situacii velke hovno a hned vas oznaci za rasistu!
ja rasista nie som...ja sa skor citim diskriminovana! mne nikto neda zadarmo byt! ja sa bojim o svoju buducnost v tomto skazenom svete, to uplne seriozne!
teraz si odmyslim tych normalnych proti krotym nic nemam...uplne nechapem nasu vladu, ze s tym nemoze urobit poriadok...normalne-diplomaticky: maju nejake osady na cudzich pozemkoch: ta sak ich zburam, ved mam na to pravo! neplatia elektrinu? odstrihnem! deti ziju v otrasnych podmienkach? zoberiem!
a okrem toho tych decak mi je luto...luto, az kym ma neokradnu a neopluju....lebo to iste z nich vyrastie. ked ostanu zirt v tom prostredi...
ak by stat trochu uvazoval, dal by sa schvalit zakon o socialnych davkach- povedzme ze napr. za 3 roky bude vyplacat davky len na 4 deti (teda ti co uz maju viac, tym samozrejme davky vziat nemozeme a taktiez by boli vynimky co sa tyka nahradnej starostlivosti a tak...)- mozu mat ludia i viac, ale peniaze za ne nedostanu...bolo by to uplne fer a v pohode...ved kto ma okrem ciganov viac deti? dobre, nejake extremne krestansky zalozene rodiny...ale tot vse...pomohlo by to nam i romskej otazke...
@milos111 asi tak!