Nasralo ma, že hneď po skončení paušálu u Orange (4.1.2008) som si chcela odbehnúť do predajne a kúpiť Nokiu 6300. Ale dnes som sa začítala do recenzií a ako som sa dočítala, prevažná väčšina užívateľov má veľké problémy s batériou.
Nokia je shit podla mna. kazdy ma na to iny nazor. moj oco mal nokiu a pokazila sa mu, padal mu software na nom potom odisiel mikrofon. SonyEricsson co mame (cela rodina) tak fakci. moj ide uz asi 6 rokov a nabijam ho tak no raz za 7 dni. Ja by som si kupil na tvojom mieste K 550i alebo K 810i
ide o to ze napr. vase displaye su daleko za displayom co ma 6300 a ten zere baterku riadne. je to okrem ineho velmi tenky telefon takze baterka musi byt mensia a aj jej kapacita teda neohromi. mal som doetraz w710i, dobijal som kazdy den, teraz mam 6120 classic a dobijam kazdy den... vobec ma to neotravuje, neviem co je na tom take zle, vsak 3 dni su basen... ja sa vela hram, dost telefonujem takze u mna je to predpokladatelne ze sa rychlo vybije ale 3 dni su dost si mysli, kedchces mesiac, kup si nieco z radu Phillips Xenium
nad SE som rozmyslala, ale dost veci mi na nom vadi. ja som taka nokiacka, co uz so mnou so sony fungujem momentalne asi tak rok, no chcela by som zmenu, preto teraz rozmyslam nad tymito dvoma modelmi...
rovnaky nazor som mal na Nokiu, no Series40 (teda aj 6300) uz ponuka viac ako samotny soft od SE, teda okrem multitaskingu, ale aj ten bude v dalsej edicii pritomny.
Ja na svoju novu 6120 classic nedam dopustit, ma Symbian a k hlupemu telefonu by som sa uz nevratil, iked SE je SE, svoju W710i stale lubim ale to co mi ponuka NOKIA prave s 6120 mi nik iny ponuknut nemoze...
No Gabosh - ked som mala po minule roky nokie, tak stacilo raz za 5-6dni dobijat... ale je pravda, ze tato nova ma dost vymozenosti, a teda aj dost zerie..
Gabosh ano ta nokia ako som si pozeral ma az moc farieb 16 milionov. takze ten mobil by som odorucal pre hry takze ja by som si to nevyberal. (dost nizky cas hovoru)ale kazdy ma na to iny nazor.
Ja sa musim pochvalit, ze mam T230 ano ano drzy na paske staci pohnut cely by sa mi rosipal. ale ide to je hlavne
hej, samsungy su hrozne, vadi mi ze je problem akukolbek hru najst, maju chaotickeho manazera suborov a celkovo menej dovolia telefon costumizovat ako nokie/se... siemens bol v tomto kralom, cest jeho pamiatke..
Ked pocujem slovo samsung si predstavim chladnicku alebo dobre LCD ale nie mobil . blue humus hroza .. kde uz jednoznacne SE , lebo 6300 nestiha kvoli tomu z baterkou ze ma 16,2 mil farieb .. proste to posrali ..
Ja mam Nokia 3110 clasic baterka mi vydrzi 3 dni ked pocuvam hudbu. Inac by vydrzala mozno aj dlhsie. Nokia 6300 je super aj ja som ju chcela ale nakoniec som radsej uprednostnila telefon ktory vydrzi aj to ked ho poriadne otrieskam o zem
mna kamoska ma tu spominanu nokiu a ked pocuwa hudbu hned je aj za dva dni vybita.zober si radsej volaky sonn ericsson lebo tym vydrza baterka dlho podla mna.. a samsumg...ehmm... podla mna sa dost kazia co poznam ludi so samsungami..
na mojej W710i ked som pocul vňhudbu, vydrzala tak DEN... Takze by som v tomto SE neuprednostnoval... Zalezi na vela faktoroch, ako nahlas pocuvas hudbu, v akej kvalite a hlavne, ci mas telefon od operatora alebo z obchoduz. Od OR, TM ci O2 maju telefony slabsie baterky aby boli lacnejsie dost casto takze
ja som mala asi uz setky znacky telefonov a nakonec som skoncila pri samsungu SGH Z40 a som spokojna..nabijam tak kazde tri dni lenze strasne vela telefonujem takze sa tomu nedivim
som minule dostala SE M600i od mamy ale nevem ci ja som drevo ale uplne zlozite ovladanie..a predtym som mala ece neake tie nokie ale pocase sa na kazdej nieco pokazilo..na jednej vraj cely software vymienali..a inak ja som pocula ze SE sa dost kazia..
no ja by som si vzala samsung,mam ho polroka a nemenila by som,setko ide jak ma
Ja mam (alebo som mala???) Nokiu 6300...s tou baterkou to nie je také strašné, hoci ja som ju nabíjala každý deň, keďže niekoľko hodín počúvam mp3, fotím 100 fotiek v priemere a ešte aj hrám hry...avšak...v takomto kolobehu mi vydržala presný mesiac a teraz....je v oprave - na mesiac, čiže teraz si uvedomujem, že mi stačí aj môj starý zlý siemens, bez všetkých tých fukcií
ja mám 6300 vydrží 2 až 3 dni ale nabíjam ho ako sa dostanem k nabíjačke a baterka mi došla za 5 mesiacov asi raz nečakane treba ho nabíjať ako sa dá a že sa vypne vybitím je veťká náhoda to ho treba ôplne vymačkať...ohlási slabú batériu a ešte 3-4 hovory vybavím.ja som spokojny s funkciami i displejom.
Niekde som videl test vydrze baterii medzi SE a Nokiou. SE suverenne vyhral vydrzal o polovicu dlhsie za tych istych podmienok. Testovali viacero novsich modelov a radovo vsetky SE vydrzali o polovicu dlhsie ako nokie takze ak chces nieco s dobrou baterkov Nokiu asi ne. (Iba ak 3510i ta mi vydrzala aj 7 dni slight_smile:
ja mozem prehlasit aj ekd som tu pisala ze moj SE wydrzi aj tyzden aj viasc ked obcas psolem sms.ku a telefonujem ked sa hram a pustam mp3kys tak... mno takych 5 dni?
HEMO V Marci IPHONE ? No pracujem pre T-Mobile a pre T-Com, oboch vlastni deutsch telecom, a oni ho este len chystaju na prvy polrok v nemecku. Jeho uvodna cena bude 399 Eur za 4GB Verziu, 499 eur za 8GB verziu. S tym ze tieto ceny su urcene k pausalom, cize v obchode ho za 15 asi len tazko kupis.
CO sa tyka vasej debaty k telefonom.
SE su momentalne tupe mobily, nemaju nic cim by ma oslnili. Poviem otvorene, oslnuju len neznalych ludi ktory pozeraju hlavnde na image.
Porovnajme si taky k800 alebo k810i. Co maju ? 3.2 MPX fotak. A dalej ? Nic. Velke telefony ktore dokazu zvladnut iba java aplikacie. Naviac velke mnozstvo reklamacii prave na joystick. Co je problem skoro kazdeho ericssonu s joystickom.
Proste ericsson sa snazi ohurit zakaznikov asi najviac len logom SONY WALKMAN, co je viacmenej picovina. Zoberem si hocijaku symbianovu nokiu, nahram si tam nejaky soft ako napriklad LGC Jukebox, ktory je tisickrat lepsi ako sony walkman prehravac, a ma ovela viac moznosti.
Ja si proste nedokazem predstavit zivot uz bez telefonov so symbianom. Mam tam nosu softov ktore sonyericsson nema sancu zvladnut.
Blacklist - mam tam cisla, ktore sa mi nikdy nedovolaju, pretoze im to hadze ton obsadeneho cisla stale
Phone Guardian, uz mi raz zachranil telefon. Ked niekdo lopne phone, da tam druhu sim kartu, tak telefon to rozpozna, a bez vedomia "noveho" uzivatela mi posle sms na stare cislo s komplet informaciami zo simkarty noveho ucastnika, tj to najdolezitejsie, telefone cislo.
lorer - nieco ako totalcomander na PC. Cez bluetooth sa daju poslat hocijake subory, aj systemove, posiela ich rychlejsie. Mate celkovy prehlad o datach na karte.
A nosu dalsich. Mam tam ovladac na televizor, napriklad, zatial som nenasiel televizor ktory by mi s tym neisiel prepat. Rozne games aplikacie, emulatory z game boy color , sega a podobne veci. Quick office 4.0, moznost prezerat a editovat word, excel, powerpoint. Samozrejmopstou je PDF Reader, Zip manager ci samotna podpora flash aplikacii. Dalej nepocitam nespocetne mnozstvo email klientov. Atd
Proste si ten telefon mozem prisposobit na svoj obraz, ked sa chcem hrat, dam si tam hry, tisickrat lepsie ako javove hry na ericsson, ked chcem pracovat, dam si tam brutalne softy na pracu, ked chcem pocuvat hudbu, takisto dam si tam jake chcem prehravace, trebars aj sony walkman ked chcem.-
Dalsia vyhoda je to ze tam mam GPS navigaci TOM TOM, kupil som Bluetooth modul ASUS za 1900SK a mam s telefonu plnohodnotnu navigaciu. TO zase ericsson nedokaze.
Dalsia podstatna vec je ta, ze napriklad do sony ericssona kup pametovu kartu. A kup ju do nokie. Micro SD do nokie, bezproblemov 1GB karta zozenete do 300SK. 2Gb karta ? cca 450SK. Kupte za tu cenu do ericssonu. Navyse karta sa da zajazdy vyberat bez problemov, a telefon mozte s kablom pouzivat ako flashku.
Cize toto su fakty. Ericsson ma jedine fotaky, a to je asi tak vsetko. Navyse ked uz by som mal brat nieco kvoli 3,2 MPX Fotaku, tak radsej N73 ktora ma optiku carl zeis.
A posledna vec, s baterku problem nevidim. Vzdy vecer ked idem spat tak si ho dam na nabijacku, a je jedno ci mam plnu alebo poloprazdnu baterku. Tak mam istotu ze sa mi nikdy nevybije. Navyse mam nabyjacku aj v aute (stoji 150SK).
ak mozem poradit,tak ani nepremyslaj o onej znacke ako NOKIA,su to fakt dobre telefony aspon pre mna urcite,mam nokiu 6280 a ta uz prezila aj velmi prudke pady,comu sa aj ja velmi cudujem,kedze ja otrieskam telefon vsade,kde sa da
mam SE ale chcem si kupit ešte jedne mobil kde by bola pamatovka...rozmyslam aj nad nokiou 3110 len ako som sa zacitala do tejto diskusie citam same prispevky že nokiacke baterky nevydrzia...chccela by som pocut vas nazor na tento mobil...
no ja som uz rozhodnuta, ze si vezmem nokiu 6120, ta ma silnejsiu baterku a aj lepsiu vybavu, tak hadam to bude stastna volba.
a ja mam velmi nepriaznivy vztah k SE, mam ho nieco okolo roka, lebo na mojej nokii sa mi mojim pricinenim rozpadol otvaraci kryt, ale tiez zialim za nokiackym menu, funkciami, prehladnostou atd...
Ayreen, pokial si kupujes telefon kvoli vydrzu baterii tak s nokiou 6120 Classic nevyhras. Baterka jej tiez vydrzi kratko, hoc funkcii ma nespocetne viac.
Baterku ma silnejsiu, ale ma operacny system symbian, ktore zere ovela viac baterky, kedze telefon ma myslim uz 32 MB ram a nejaky ten nokiacky processor.
Takze pokial na baterku, nie je to stastna volba.
Xlucy217x
Nevies o com kecas. Bavime sa tu o mobiloch ktore zeru vela baterky. 3110 medzi nich nepatri a to s dovodu ze nema ani operacny system, a mal len 262 000 farieb na displayi. Tj nema tam co zrat baterku.
3110 je velmi dobry low end. Ma 1.3MPX fotak, nataca video, prehrava mp3,aac,wma, ma radio, bluetooth, irda, pametove karty MICRO SD, 262 000 farieb na displayi, stoji na pausal len korunu, vzhlad ma zakladny, a kryt velmi dobre stavany, velmi pevny, vydrzi dost narazov.
je to sice stara tema ale co uz.mam tento telefon a je uplne v pohode aj s baterkou.ale neviete ako nastavim aby sa mi subory poslane cez blueatooth neukladali do pamete telefonu ale priamo na kartu?
Cavte, veľmi pozorne som si preštudoval čo ste tu písali a musel som sa veľmi smiať, keď ste tu písali odpovede typu SE je lepší vezmi si ten . Nerozumiem prečo každý kto má SE ho aj odporúča... Samozrejme Sony je veľká značka (má kvalitnú a veľkú budúcnosť) ale robí to čo musí - kopíruje. A kopíruje vo veľkom najväčšiu a najvyspelejšiu firmu v oblasti GSM komunikácií (technológií). My užívatelia moilných telefónov (zvlášť na slovensku) nemáme možnosť kupovať tie najlepšie kúsky. Sme odkázaný na lacné a naoko dobré MT (napríklad teraz "letí" SE 910i alebo N 5220).
Kto chce kvalitný MT a má peniaze tak si kúpi Nokiu (N series, E series alebo 6000 a vyššie modely (cena 500€ - 1000€) - avšak nie každý má túto možnosť. Ďalším riešením je Samsung,Nokia alebo SonyEricsson (250€ - 450 €)= toto je kategória MT ktore vidíme najčastejšie za symbolickú 1 Sk (teraz už 0,02€ Môje MT (Nokia 6300, N82, SE M600i) Prvý používam na telefonovanie s rodinou a prijatelmi, mám ho už 2 roky a nemám s ním ziaden problém a ani som nemal, pravidelne aktualizujem firmware a bateria povodna 860mAh vydrzi cely tyzden. (nehram sa nevyuzivam prehravac a ani bluetooth ani Internet. Druhý používam ako "zabávací" mobil keďze na nom pocuvam hudbu a pouzivam navigaciu a obcas aj fotak (pretoze podla testov ho zatial nikdo neporazil a tak drzi prvenstvo vo fotografovani s MT a pritom to ani fotomobil nieje ) ale Ericssáci budú proti iste ) baterka vydrzí 3dni ale pouzívam ho stále... a este SE M600i tak to je moj sluzobny MT z neho iba volam a posielam maily a internetujem (bateria 4 dni) ...
- to Martinkoooo = subory poslane cez bluetooth sa na Nokii 6300 ukladaju podla velkosti suboru, to znamena ze ak mas v Mt volne 2 MB a posles si 4Mb pesnicku tak sa ti automaticky ulozi na mikroSD kartu (ak je v MT) ale ak si posles pozadie ktore ma 150 Kb tak sa ti ulozi do pamäte telefonu (prijate subory).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ale pouvazujem aj nad Ericsonmi...
rovnaky nazor som mal na Nokiu, no Series40 (teda aj 6300) uz ponuka viac ako samotny soft od SE, teda okrem multitaskingu, ale aj ten bude v dalsej edicii pritomny.
Ja na svoju novu 6120 classic nedam dopustit, ma Symbian a k hlupemu telefonu by som sa uz nevratil, iked SE je SE, svoju W710i stale lubim ale to co mi ponuka NOKIA prave s 6120 mi nik iny ponuknut nemoze...
Ja sa musim pochvalit, ze mam T230 ano ano drzy na paske staci pohnut cely by sa mi rosipal. ale ide to je hlavne
na mojej W710i ked som pocul vňhudbu, vydrzala tak DEN... Takze by som v tomto SE neuprednostnoval... Zalezi na vela faktoroch, ako nahlas pocuvas hudbu, v akej kvalite a hlavne, ci mas telefon od operatora alebo z obchoduz. Od OR, TM ci O2 maju telefony slabsie baterky aby boli lacnejsie dost casto takze
byt tebou, vezmem si NOKIU
som minule dostala SE M600i od mamy ale nevem ci ja som drevo ale uplne zlozite ovladanie..a predtym som mala ece neake tie nokie ale pocase sa na kazdej nieco pokazilo..na jednej vraj cely software vymienali..a inak ja som pocula ze SE sa dost kazia..
no ja by som si vzala samsung,mam ho polroka a nemenila by som,setko ide jak ma
pred nou som mala sony ericson K610i a idem si ho obrat spat , bo nokie maju strasne slabi fotka a tato ma navise aj otrasny reprak!!
takze si vezni racej nejaky s. ericson, to su podla mna naj mobily
cmuq
pockaj do marca na i phone........oplati sa bude tusim v t mobile ale aj normalka v obchode dars s 15000 typujem
CO sa tyka vasej debaty k telefonom.
SE su momentalne tupe mobily, nemaju nic cim by ma oslnili. Poviem otvorene, oslnuju len neznalych ludi ktory pozeraju hlavnde na image.
Porovnajme si taky k800 alebo k810i. Co maju ? 3.2 MPX fotak. A dalej ? Nic. Velke telefony ktore dokazu zvladnut iba java aplikacie. Naviac velke mnozstvo reklamacii prave na joystick. Co je problem skoro kazdeho ericssonu s joystickom.
Proste ericsson sa snazi ohurit zakaznikov asi najviac len logom SONY WALKMAN, co je viacmenej picovina. Zoberem si hocijaku symbianovu nokiu, nahram si tam nejaky soft ako napriklad LGC Jukebox, ktory je tisickrat lepsi ako sony walkman prehravac, a ma ovela viac moznosti.
Ja si proste nedokazem predstavit zivot uz bez telefonov so symbianom. Mam tam nosu softov ktore sonyericsson nema sancu zvladnut.
Blacklist - mam tam cisla, ktore sa mi nikdy nedovolaju, pretoze im to hadze ton obsadeneho cisla stale
Phone Guardian, uz mi raz zachranil telefon. Ked niekdo lopne phone, da tam druhu sim kartu, tak telefon to rozpozna, a bez vedomia "noveho" uzivatela mi posle sms na stare cislo s komplet informaciami zo simkarty noveho ucastnika, tj to najdolezitejsie, telefone cislo.
lorer - nieco ako totalcomander na PC. Cez bluetooth sa daju poslat hocijake subory, aj systemove, posiela ich rychlejsie. Mate celkovy prehlad o datach na karte.
A nosu dalsich. Mam tam ovladac na televizor, napriklad, zatial som nenasiel televizor ktory by mi s tym neisiel prepat. Rozne games aplikacie, emulatory z game boy color , sega a podobne veci. Quick office 4.0, moznost prezerat a editovat word, excel, powerpoint. Samozrejmopstou je PDF Reader, Zip manager ci samotna podpora flash aplikacii. Dalej nepocitam nespocetne mnozstvo email klientov. Atd
Proste si ten telefon mozem prisposobit na svoj obraz, ked sa chcem hrat, dam si tam hry, tisickrat lepsie ako javove hry na ericsson, ked chcem pracovat, dam si tam brutalne softy na pracu, ked chcem pocuvat hudbu, takisto dam si tam jake chcem prehravace, trebars aj sony walkman ked chcem.-
Dalsia vyhoda je to ze tam mam GPS navigaci TOM TOM, kupil som Bluetooth modul ASUS za 1900SK a mam s telefonu plnohodnotnu navigaciu. TO zase ericsson nedokaze.
Dalsia podstatna vec je ta, ze napriklad do sony ericssona kup pametovu kartu. A kup ju do nokie. Micro SD do nokie, bezproblemov 1GB karta zozenete do 300SK. 2Gb karta ? cca 450SK. Kupte za tu cenu do ericssonu. Navyse karta sa da zajazdy vyberat bez problemov, a telefon mozte s kablom pouzivat ako flashku.
Cize toto su fakty. Ericsson ma jedine fotaky, a to je asi tak vsetko. Navyse ked uz by som mal brat nieco kvoli 3,2 MPX Fotaku, tak radsej N73 ktora ma optiku carl zeis.
A posledna vec, s baterku problem nevidim. Vzdy vecer ked idem spat tak si ho dam na nabijacku, a je jedno ci mam plnu alebo poloprazdnu baterku. Tak mam istotu ze sa mi nikdy nevybije. Navyse mam nabyjacku aj v aute (stoji 150SK).
Taka neexistuje pokial sa nemylim.
Ten program je len pre S60 3RD, teda pre symbian 9.1 tretej generacie.
Ak mas telefon s takym operacnym systemom nech sa paci.
a ja mam velmi nepriaznivy vztah k SE, mam ho nieco okolo roka, lebo na mojej nokii sa mi mojim pricinenim rozpadol otvaraci kryt, ale tiez zialim za nokiackym menu, funkciami, prehladnostou atd...
takze vyhrala nokia
Baterku ma silnejsiu, ale ma operacny system symbian, ktore zere ovela viac baterky, kedze telefon ma myslim uz 32 MB ram a nejaky ten nokiacky processor.
Takze pokial na baterku, nie je to stastna volba.
Xlucy217x
Nevies o com kecas. Bavime sa tu o mobiloch ktore zeru vela baterky. 3110 medzi nich nepatri a to s dovodu ze nema ani operacny system, a mal len 262 000 farieb na displayi. Tj nema tam co zrat baterku.
3110 je velmi dobry low end. Ma 1.3MPX fotak, nataca video, prehrava mp3,aac,wma, ma radio, bluetooth, irda, pametove karty MICRO SD, 262 000 farieb na displayi, stoji na pausal len korunu, vzhlad ma zakladny, a kryt velmi dobre stavany, velmi pevny, vydrzi dost narazov.
Kto chce kvalitný MT a má peniaze tak si kúpi Nokiu (N series, E series alebo 6000 a vyššie modely (cena 500€ - 1000€) - avšak nie každý má túto možnosť. Ďalším riešením je Samsung,Nokia alebo SonyEricsson (250€ - 450 €)= toto je kategória MT ktore vidíme najčastejšie za symbolickú 1 Sk (teraz už 0,02€ Môje MT (Nokia 6300, N82, SE M600i) Prvý používam na telefonovanie s rodinou a prijatelmi, mám ho už 2 roky a nemám s ním ziaden problém a ani som nemal, pravidelne aktualizujem firmware a bateria povodna 860mAh vydrzi cely tyzden. (nehram sa nevyuzivam prehravac a ani bluetooth ani Internet. Druhý používam ako "zabávací" mobil keďze na nom pocuvam hudbu a pouzivam navigaciu a obcas aj fotak (pretoze podla testov ho zatial nikdo neporazil a tak drzi prvenstvo vo fotografovani s MT a pritom to ani fotomobil nieje ) ale Ericssáci budú proti iste ) baterka vydrzí 3dni ale pouzívam ho stále... a este SE M600i tak to je moj sluzobny MT z neho iba volam a posielam maily a internetujem (bateria 4 dni) ...
- to Martinkoooo = subory poslane cez bluetooth sa na Nokii 6300 ukladaju podla velkosti suboru, to znamena ze ak mas v Mt volne 2 MB a posles si 4Mb pesnicku tak sa ti automaticky ulozi na mikroSD kartu (ak je v MT) ale ak si posles pozadie ktore ma 150 Kb tak sa ti ulozi do pamäte telefonu (prijate subory).