Tak to je pekná hlúposť. Kedysi to tak bolo, ale momentálne to tak už dávno nie je.
Od roku 1971 dolár nie je krytý zlatom ani ničím iným, je to len kus papiera.
Euro tiež nie je kryté zlatom.
Overiť si to môžeš jednoducho aj sám. Na starých napr. českoslovených korunách alebo dolároch bolo napísané, že sú kryté zlatom, príp. že sa aj dajú vymeniť za zlato.
Škola má síce tony chýb, ale zbytočná veru nebude ...
Hoci je pravda, že prehnane sa trápiť nad nepodstatnými vecami v nej nemá príliš zmysel ...
A v tých peniazoch už je napríklad len to, že sú prostriedkom na získavanie prakticky všetkých hmotných statkov a ono to dosť zamrzí, keď sa ti nedostane niečoho, čo by ti bolo treba, lebo nemáš tie bezcenné papieriky ...
@alpynus zeitgeist videla každá druhá babka na dedine. a v zeitgeiste je všetko tak ľúbne a vtieravo povedané takže tomu uverí hocikto. ja som si to z prdele pozrel
Aby to prostý človek naozaj pochopil a zamyslel sa nad tým, forma musí byť ľahko stráviteľná a populistická. Ak by to bolo nudné a nezáživné, bežný občan by to už po minúte vypol a odkaz filmu by zostal nenaplnený.
Ak mi napíšeš číslo účtu príp. si z BA/NR, požičiam (dám) Ti asi polku z nich, treba sa podeliť : )
Nechcem strácať zbytočne čas pozeraním populizmu, povedz mi len, že o propagáciu koho/čoho sa jedná. A kto má z toho hocjaký zisk a prečo by tú propagandu robil.
Ak by si sa naozaj zamyslel, najpoctivejšie ako sa dá, zistil by si, že peniaze nie sú ničím iným len mincami a papierikmi. Len inteligentní, no zlomyseľní ľudia im dali neskutočnú váhu a zmysel života.
Skús ísť kdekoľvek mimo ľudí s plnou peňaženkou. Skús so smädným zameniť džbán plný vody za papieriky. Skús sa ľuďom nepoznačeným civilizáciou vystatovať o svojom papierikovom bohatstve.
hej som na tom podobne... na ucte 1 euro a ziadna moznost viditelna ako by sa to mohlo v rozumnom case rozsirit. Vo vrecku este hrka par centov, takze ani neviem za co pojdem v pondelok do skoly. Treti ci stvrty den tlacim do hlavy cestoviny, musim spravit 2 semestralky a este jednu 6-7 stranovu pracu na anglictinu. Okrem toho beham po okoli a zhanam robotu (moju nezamestnanost mozem vsak uspesne zvalit na "financnu krizu" ako vsetci okolo slight_smile: ....
@22@24 je to veľmi podobné. Návod na výrobu bomby je len symbol. Sú v ňom symbolicky opísané kroky, ktoré musíš spraviť aby si ju zostrojil. Je to len zdrap papiera, ak by si presne vedel ako na to, nepotrebuješ ho.
Peniaze sú tiež len symbolom práce, toho čo vyrobíš(nemusí sa jednať o manuálnu prácu, môže to byť jeden šikovný počin v živote, alebo aj šikovnosť v kradnutí). Tu vôbec neide o to či sú to papieriky, alebo mince alebo hlinené guľky či kakaové zrná, je to len symbol. Tak ako sú písmenká v knihe len symbolmi ako vyjadriť príbeh. Môžeš ich zameniť za breila, ale príbeh je podstatný. Môžete zmeniť formu peňazí, ale je dôležité čo symbolizujú a nie akú majú formu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Škola?
Vymyslená človekom, zbytočná inštitúcia, netreba si tým zaťažovať myseľ.
Peniaze?
Vymyslené človekom, teoreticky nemajú reálnu hodnotu (sú to predsa papieriky alebo mince), netreba si tým zaťažovať myseľ.
Tak to je pekná hlúposť. Kedysi to tak bolo, ale momentálne to tak už dávno nie je.
Od roku 1971 dolár nie je krytý zlatom ani ničím iným, je to len kus papiera.
Euro tiež nie je kryté zlatom.
Overiť si to môžeš jednoducho aj sám. Na starých napr. českoslovených korunách alebo dolároch bolo napísané, že sú kryté zlatom, príp. že sa aj dajú vymeniť za zlato.
Pozri sa na doláre resp. eurá dnes...
Škola má síce tony chýb, ale zbytočná veru nebude ...
Hoci je pravda, že prehnane sa trápiť nad nepodstatnými vecami v nej nemá príliš zmysel ...
A v tých peniazoch už je napríklad len to, že sú prostriedkom na získavanie prakticky všetkých hmotných statkov a ono to dosť zamrzí, keď sa ti nedostane niečoho, čo by ti bolo treba, lebo nemáš tie bezcenné papieriky ...
Chcel by som vidieť tie niektoré štáty, podľa mňa ich nie je ani 5.
Kryté zákonom? A to je čo? A čím je krytý zákon?
Peniaze sú kryté ničím. Kľudne sa môže stať, že jedného dňa sa zobudíš a zistíš, že...
A čo ostatné?
Máš 4 údy a 1 hlavu? Potom niet dôvodu robiť paniku.
Tak či onak si myslím, že pri súčasnom stave tohto sveta budú v blízkej dobe dôležité úplne iné hodnoty ako dnes.
Ten Zeitgeist som zatiaľ nevidel a komunizmus nemám rád, avšak kapitalizmus ešte viac : )
Tak či onak myslím, že existuje omnoho viac alternatívnych filmov a kníh, než pomaly komerčný Zeitgeist, ktoré som videl/čítal.
Mimochodom, prečo by som nemohol povedať, že som členom hoc aj Zeleného Mystéria? Nie je to jedno?
A prečo by som nemal pozerať Zeitgeist, hm?
Taký prístup sa mi nepozdáva tiež. Mimochodom, Zeitgeist vraví len o troch bodoch, nie?
Keby ten prostý ľud vedel, koľko nepliech sa na ňom vystrája.. : )
A prečo by to nemala byť pravda, ak sa to opiera o pravdivé fakty?
Inak k téme: Ak máš len 3 eurá, môžem Ti požičať 9 mojich : D
a požičiať nie, nevrátim ale môžeš mi ich dať a môžeš založiť tému o tom ako ti ich nechcem vrátiť
Aby to prostý človek naozaj pochopil a zamyslel sa nad tým, forma musí byť ľahko stráviteľná a populistická. Ak by to bolo nudné a nezáživné, bežný občan by to už po minúte vypol a odkaz filmu by zostal nenaplnený.
Ak mi napíšeš číslo účtu príp. si z BA/NR, požičiam (dám) Ti asi polku z nich, treba sa podeliť : )
a samozrejme, súhlasím, že to musí byť pop. ale zeitgeist mi prišiel dosť. a ak si videl adendum tak to je úplná propaganda
Nuž, tak ak tie papieriky nepotrebuješ tak nefrfli, že máš len 3 : )
Propaganda? Koho? Čoho?
Aj návod na výrobu jadrovej zbrane je len zhluk písmen a čísel na bezcenných papierikoch. Japonci by ti povedali inač.
@freewriter technická dokumentácia a peniaze sú dve rozdielne veci, tak si to prosím nepleť.
Nechcem strácať zbytočne čas pozeraním populizmu, povedz mi len, že o propagáciu koho/čoho sa jedná. A kto má z toho hocjaký zisk a prečo by tú propagandu robil.
Ak by si sa naozaj zamyslel, najpoctivejšie ako sa dá, zistil by si, že peniaze nie sú ničím iným len mincami a papierikmi. Len inteligentní, no zlomyseľní ľudia im dali neskutočnú váhu a zmysel života.
Skús ísť kdekoľvek mimo ľudí s plnou peňaženkou. Skús so smädným zameniť džbán plný vody za papieriky. Skús sa ľuďom nepoznačeným civilizáciou vystatovať o svojom papierikovom bohatstve.
STN najdes tu stare ale lepsie ako ziadne nie vela sa ich zmenilo
vykres mam ale len zo skolskym titulnym blokom cize asi nic
a kruzidlo nemam ani ja
a ceruzku mam fajnu pentelku tri dni uplne fajne kresli
vela stastia
v stredu mám prehrávky... nič neviem
dneska mám nácvik s kapelou, nič neviem
chcem sa ísť korčulovať ... nejde to... prečo ? mám nácvik... a strašne ma to sere... najradsej by som sa vybodla na celu kapelu a mala pokoj...
Peniaze sú tiež len symbolom práce, toho čo vyrobíš(nemusí sa jednať o manuálnu prácu, môže to byť jeden šikovný počin v živote, alebo aj šikovnosť v kradnutí). Tu vôbec neide o to či sú to papieriky, alebo mince alebo hlinené guľky či kakaové zrná, je to len symbol. Tak ako sú písmenká v knihe len symbolmi ako vyjadriť príbeh. Môžeš ich zameniť za breila, ale príbeh je podstatný. Môžete zmeniť formu peňazí, ale je dôležité čo symbolizujú a nie akú majú formu.