Nosím so sebou nožík, ale skôr z praktických dôvodov... myslím, že na obranu by som ho už nestihla vytiahnuť... (ani nehovorím o tom, že ak by som nebola úplne zahnaná do kúta a v ohrození života, pravdepodobne by som ho nevedela použiť...)
nosím so sebou vždy niekoľko nožov...prepadli ma na Slovensku v Košiciach, v Poľsku v Krakowe, a vďaka nim ma neokradli a možno aj nezabili...takže tak...
@moonbeam neviem ako sa to tam volá, bolo to na tmavej ulici na sídlisku keď som šiel domov potom, ako som odprevadil spolužiačku z VŠ...5 na jedného - to bolo skutočne hrdinské a fér...
A k teme, zbran nenosim. Po nociach sa nezvyknem potulovat a ked uz tak s pocetnejsou partiou, kde keby sa strhla bitka, asi by to bolo uz aj v spravach Nikdy som este nebol napadnuty a zatial sa citim cez den v bezpeci.
ako hovori @sturmer , pozrite § 25 trestneho zakona ( » www.zakonypreludi.sk/zz/2005-300... ) , hlavne odsek 2 a slovne spojenie "celkom zjavne" , ktore znamena, ze primeranost musi byt jednoznacne ocividna, nepochybna, v kratkom casovom useku zistitelna. Co v pripade pouzitia noza moze predstavovat znacny problem.
Nenosím. Aj by som chcela nejaký sprej, ale (tu si predstavte nepodstatnú výhovorku). A nožík v žiadnom prípade, musí byť ľahké vytrhúť nôž z ruky niekomu, kto ho poriadne nevie používať. A čo potom? Sa tak akurát dosmejem. Byť tým, čo napadá, aj ma taký nožík a pokus o jeho použitie naserie... a napadnutý skončí horšie akoby skončil.
@intheshadowofforests No, vies...ak 16 rocna mlada slecna vaziaca 48kg napise, ze nosila peprak, ale uz to po roku aikida nepotrebuje...to, to je velmi naivna predstava.
Chlapec z dediny nepotrebujem zbraň ... ale nie naivný názor
Aj po pár (viac ako pár) rokoch robenia realných bojových umeniach by som si proti nožu tyčke atď netrúfol... zdrhal by som, ale nemám potrebu nosiť pri sebe žiadnu zbraň nejak sa nebojím neviem ...
Este ked som mal 18 nosil som taku tyč pod sedackou v aute, len raz som ju vytiahol
@sturmer Ak ho nenosím s úmyslom útočnej zbrane? Našla som kdesi na internete práve diskusiu k nožom, bol tam uvedený nejaký odstavec o "chladných zbraniach" zo zákona, ale na konci odstavca bola poznámka, ktorá prakticky hovorila niečo o tom, že ak tam nie je úmysel použitia ako zbrane, alebo tomu nenapovedá správanie, tak je to ok. A ja ho nenosím ako zbraň a reálne by mi pravdepodobne ani nenapadlo, že ho so sebou mám, keby ma niekto ohrozil...
no.. nie tak celkom zbraň ako zbraaň, ale stalo sa mi pár krát, že som tie kľúče mala nachystané, pero ostré, mobil starý, že nim buchnem do čela..
roky sa chystám na kurz sebaobrany, kúpiť si boxer alebo sprej alebo dačo.. ale stále nevychádza akosi
a tak chodím po nočných uliciach s malou dušičkou a s hlavou dole kedykoľvek prechádzam okolo pofidérnych osôb.. (ach)
ale ja si koledujem o to, lebo aj doma domov keď som chodila, z mesta v noci o druhej-tretej, tak nie zrovna cez dva krát bezpečnú oblasť..a ešte cez leto ako oblečená som chodila a v opätkoch.. neschopná úteku, neschopná obrany, s naivnou až utopistickou predstavou o ľuďoch...
keď si to tak čítam po sebe spätne, urýchlene si musím dačo zohnať :/
k teme: nooo chodim po BA uz nejaky ten rok po nociach z akcii, pesi do Petrzalky, v roznych nocnych casoch, kopou nocakov, proste vela fungujem v noci ... netreba mi zbran, bud uteciem pokial sa da, alebo by som sa vedel ubranit (ked uz, zakladom su citlive miesta a veci ako, ze chlap nekope chlapa medzi nohy su kreposti, ... vyrastal som na sidlisku s vela ciganmi, ) ...
moja velka zbran je vyska 2m a nebezpecny pohlad, ... zatial sa iba raz snazil jeden sfetovany o nieco, ale ked doostril zrak a jeho mysel si uvedomila, ze mi cumi ledva nad brucho, tak to otocil
Nosil som taký malý nožík. Ale na kraj núdze, skôr prekvapiť súpera.
Inak, seriózne, mojou zbraňou sú nohy. Viem, že som proste veľmi rýchly a keď by došlo k prúseru, zdrhám. Na tom nieje nič zbabelé. Dochrámanému, alebo mŕtvemu mi bude hrdinstvo na nič.
jebnute moznosti ... nenosim aj ked viem ze si mi moze vselico stat ale aj tak co mam nosit nejaky nozik ? kym ho vytiahnem uz aj tak budem lezat na zemi ked ma niekto napadne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
Nosíte pri sebe akúkoľvek zbraň?-nemyslím tým len strelnú, ale klidne aj chladnú tupú, ostrú, paralyzér, peperspray....atď.
skor nenosim, ale uvazujem nad tym
--- nosila som peprak (peperspray)
a dakedy aj ako @montgomery
kedže nožíkom sa bodnem - spadnem a pich do brucha (napr.)
a úchylom (a iným individuám) sa v BA nedá vyhnúť
mohli by ma prepadnúť a ja nenosím zbrane
K teme, nenosim, alebo ked tak mam jeden stupeny noz ktory poriadne poskriabe, ale neporeze do masa.
cez zimu som par krat aj so samopalom pod bundou behal =D
ale stále naň chodím - váha není všetko (aj tak kým by som ho použila už dávno by som bola pri najlepšom mrtva )
a frajer ma nikdy nenechá ísť ani jednu ulicu samú
Aj po pár (viac ako pár) rokoch robenia realných bojových umeniach by som si proti nožu tyčke atď netrúfol... zdrhal by som, ale nemám potrebu nosiť pri sebe žiadnu zbraň nejak sa nebojím neviem ...
Este ked som mal 18 nosil som taku tyč pod sedackou v aute, len raz som ju vytiahol
Totot je moja zbraň...občas
Na to by už ale mal vediet odpoved @semhamforas
ale či je to pravda
pravacku a lavacku
roky sa chystám na kurz sebaobrany, kúpiť si boxer alebo sprej alebo dačo.. ale stále nevychádza akosi
a tak chodím po nočných uliciach s malou dušičkou a s hlavou dole kedykoľvek prechádzam okolo pofidérnych osôb.. (ach)
ale ja si koledujem o to, lebo aj doma domov keď som chodila, z mesta v noci o druhej-tretej, tak nie zrovna cez dva krát bezpečnú oblasť..a ešte cez leto ako oblečená som chodila a v opätkoch.. neschopná úteku, neschopná obrany, s naivnou až utopistickou predstavou o ľuďoch...
keď si to tak čítam po sebe spätne, urýchlene si musím dačo zohnať :/
k teme: nooo chodim po BA uz nejaky ten rok po nociach z akcii, pesi do Petrzalky, v roznych nocnych casoch, kopou nocakov, proste vela fungujem v noci ... netreba mi zbran, bud uteciem pokial sa da, alebo by som sa vedel ubranit (ked uz, zakladom su citlive miesta a veci ako, ze chlap nekope chlapa medzi nohy su kreposti, ... vyrastal som na sidlisku s vela ciganmi, ) ...
moja velka zbran je vyska 2m a nebezpecny pohlad, ... zatial sa iba raz snazil jeden sfetovany o nieco, ale ked doostril zrak a jeho mysel si uvedomila, ze mi cumi ledva nad brucho, tak to otocil
P.S. čím nápadnejšie, tým lepšie
Inak, seriózne, mojou zbraňou sú nohy. Viem, že som proste veľmi rýchly a keď by došlo k prúseru, zdrhám. Na tom nieje nič zbabelé. Dochrámanému, alebo mŕtvemu mi bude hrdinstvo na nič.