Poradíte mi, nejaký dobrý netbook alebo menší notebook za rozumnú cenu? Fakt sa v tom moc nevyznám.. a budem ho využívať najmä na net, filmy, graf. programy.. (žiadne hry)
Kamarátka má netbook, ale ten má iba 1GB RAM a vôbec jej na tom nič nešlape.. netbo
a jasne, k zakladnej otazke urcite klasicky notas, filmy by sa ti zle pozerali, net detto a graficka praca absolutne nie. pisat sa do toho pomaly neda a pozerat sa tiez dlho nevydrzis
Cenovy strop? Tak do tych 500€.. Dakujem Vam za rady Ale kedze dochadzam do skoly, tak by som skor chcela nieco mensie, lahsie, preto ma stale laka netbook
ja mam netbook s 2gb ramkou ale neviem ci by som si trufla na zlozitejsie graficke programy, ale ak je strop 500 eur, tak aj na netbooku by ti to ficalo, ale v tom pripade lepsie kupit notebook
Je to 13 takze mas nieco medzi netbookom a notebookom, je lahky a ma dlhu vydrz na s velmi priatelnym vykonom. Ale ide este o to ake graficke progrmay chces pouzivat
@melindocka Netbooky neber. Výkon majú slabý.
Majú slabé procesory Intel Atom, maximálne 2GB RAM a pomalé disky (iba zriedka sa vyskytne malé 32 GB SSDčko) a tom krpatom displeji s malým rozlíšením ani nehovoriac....
Všeobecné rady za danú cenu :
Neber notebook s procesormi Intel Atom alebo so Celeronom (majú slabý výkon), novšiu radu (Ivy Bridge) Intel Pentium považujem za minimum, odporúčam skôr už Core i3/i5 ... (Najnovšia rada Haswell je zatiaľ ťažšie dostupná, čiže to nepripadá v úvahu)
RAM minimálne 4GB DDR3, čo už majú všetky
Disk by som volil aspoň hybridný (čiže 5400 otáčok + SSD cache), no po čase by som pouvažoval o dokúpení SSD disku (budeš v nemom úžase, keď všetko bude pri načitávaní trvať len pár jednotiek sekúnd)
Pokiaľ to bude možné, displej nech má rozlíšenie minimálne 1366x768, no odporúčam už 1600x900 a vyššie a ideálne matný (pokiaľ taký vôbec zoženieš)
Grafická karta ti stačí integrovaná (Intel HD Graphics 3000/4000) nakoľko nepotrebuješ veľký grafický výkon
Mal by mať už rýchle USB 3.0, WiFi s podporou 802,11 n,
do budúcna aj možno gigabitový ethernet
(ale to už majú skoro všetky)
Do 500 € odporúčam: (vyberal som iba z Alzy, takže možno v inom obchode nájdeš niečo lepšie)
Napr. toto mini Lenovo : » www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
(v skratke : 13,3'' displej 1366x768, dvojjadrový procesor Intel Core i3 3217 Ivy Bridge 1,8 GHz postačí, 4GB RAM taktiež, notebook má aj hybridný hardisk 5400 otáčok + mini 24 GB SSD Cache pre zrýchlenie behu OS, váha 1,7 KG) (neviem, či majú aj iné farebné kombinácie)
poprípade tento ThinkPad (je sice starší a možno aj škaredší ale ThinkPad séria je top séria od Lenova, čo sa IdeaPadu nevyrovná) » www.alza.sk/lenovo-thinkpad...
ak by si chcela normálny 15,6 palcový notebook, porozmýšľal by som nad týmto Dellom (Je to síce nižšia rada Inspirion, no je to Dell a máš k nemu NBD záruku)
výkon je dobrý, nebudem to tu rozpisovať » www.alza.sk/dell-inspiron-1...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a ano, 1 giga je uz v dnesnej dobe pramalo na plynulu pracu s pocitacom, taktiez dost zalezi na procaku, pripadne grafickej karte
Netbooky maju slabsi vykon, aj ked ti mozno nezalezi, tak na tom, ale tak u mna jasna volba notebook.
» www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
Je to 13 takze mas nieco medzi netbookom a notebookom, je lahky a ma dlhu vydrz na s velmi priatelnym vykonom. Ale ide este o to ake graficke progrmay chces pouzivat
Majú slabé procesory Intel Atom, maximálne 2GB RAM a pomalé disky (iba zriedka sa vyskytne malé 32 GB SSDčko) a tom krpatom displeji s malým rozlíšením ani nehovoriac....
Všeobecné rady za danú cenu :
Neber notebook s procesormi Intel Atom alebo so Celeronom (majú slabý výkon), novšiu radu (Ivy Bridge) Intel Pentium považujem za minimum, odporúčam skôr už Core i3/i5 ... (Najnovšia rada Haswell je zatiaľ ťažšie dostupná, čiže to nepripadá v úvahu)
RAM minimálne 4GB DDR3, čo už majú všetky
Disk by som volil aspoň hybridný (čiže 5400 otáčok + SSD cache), no po čase by som pouvažoval o dokúpení SSD disku (budeš v nemom úžase, keď všetko bude pri načitávaní trvať len pár jednotiek sekúnd)
Pokiaľ to bude možné, displej nech má rozlíšenie minimálne 1366x768, no odporúčam už 1600x900 a vyššie a ideálne matný (pokiaľ taký vôbec zoženieš)
Grafická karta ti stačí integrovaná (Intel HD Graphics 3000/4000) nakoľko nepotrebuješ veľký grafický výkon
Mal by mať už rýchle USB 3.0, WiFi s podporou 802,11 n,
do budúcna aj možno gigabitový ethernet
(ale to už majú skoro všetky)
Do 500 € odporúčam: (vyberal som iba z Alzy, takže možno v inom obchode nájdeš niečo lepšie)
Napr. toto mini Lenovo : » www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
(v skratke : 13,3'' displej 1366x768, dvojjadrový procesor Intel Core i3 3217 Ivy Bridge 1,8 GHz postačí, 4GB RAM taktiež, notebook má aj hybridný hardisk 5400 otáčok + mini 24 GB SSD Cache pre zrýchlenie behu OS, váha 1,7 KG) (neviem, či majú aj iné farebné kombinácie)
poprípade tento ThinkPad (je sice starší a možno aj škaredší ale ThinkPad séria je top séria od Lenova, čo sa IdeaPadu nevyrovná) » www.alza.sk/lenovo-thinkpad...
ak by si chcela normálny 15,6 palcový notebook, porozmýšľal by som nad týmto Dellom (Je to síce nižšia rada Inspirion, no je to Dell a máš k nemu NBD záruku)
výkon je dobrý, nebudem to tu rozpisovať
» www.alza.sk/dell-inspiron-1...