Prosim poradili by ste mi čo je lepšie či stolny počitač alebo notebook ? Chcem ho použivat na upravovanie fotiek videí a tak ale aj na hranie hier a neviem že čo je lepšie? Každy mi vraví niečo ine a ja už fakt neviem že čo. Dakujem.
ak vies, ze budes fotky upravovat len doma tak urcite stolovy PC...ja som notebook potreboval, pretoze som potreboval mat nieco prenosne... ale myslim, ze stolovy PC by ti mal stacit...za 600€ si urobis taky PC ako keby si mal za 1000€ ntb..
to sa neda povedat, co je lepsie... dnes uz nie je na trhu jedna modifikacia pocitacov. Dnes uz mas specializovane zostavy na upravu grafiky, fotografii, na hranie hier, na kancelarsku robotu, na strih videa, atd...
Preto si musis uvedomit, ci ti bude stacit, ze budes mat doma pocitac, s ktorym nebudes moct nikam chodit.
Osobne si myslim, ze klasicky stolny PC je lepsi. Neobmedzuje cloveka, s klavesnicou sa da chodit kam chces, mozes si dat monitor kam chces... ano, dalo by sa to aj s notebookom, ale klasicka velka bedna je lepsie riesenie, lebo ma lepsie chladenie, vies si ju modifikovat, lahsie sa opravuje v pripade poruchy. A myslim, ze su aj lacnejsie (PC s rovnakym vykonom ako notebook je lacnejsi).
Notebook je tiez fajn, kedze je prenosny. Vykonovo sa moze porovnavat s klasickym PC, ale ked sa pocitac casto prenasa, tak je nachylnejsi na poruchy. Pri väcsich notebookoch baterka nevydrzi nejak extra dlho, casto sa prehrievaju, preto su teraz v mode chladiace podlozky (=dalsie investicie).
A to tu teraz nehovorim o vhodnom hardverovom mixe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Preto si musis uvedomit, ci ti bude stacit, ze budes mat doma pocitac, s ktorym nebudes moct nikam chodit.
Osobne si myslim, ze klasicky stolny PC je lepsi. Neobmedzuje cloveka, s klavesnicou sa da chodit kam chces, mozes si dat monitor kam chces... ano, dalo by sa to aj s notebookom, ale klasicka velka bedna je lepsie riesenie, lebo ma lepsie chladenie, vies si ju modifikovat, lahsie sa opravuje v pripade poruchy. A myslim, ze su aj lacnejsie (PC s rovnakym vykonom ako notebook je lacnejsi).
Notebook je tiez fajn, kedze je prenosny. Vykonovo sa moze porovnavat s klasickym PC, ale ked sa pocitac casto prenasa, tak je nachylnejsi na poruchy. Pri väcsich notebookoch baterka nevydrzi nejak extra dlho, casto sa prehrievaju, preto su teraz v mode chladiace podlozky (=dalsie investicie).
A to tu teraz nehovorim o vhodnom hardverovom mixe.