Hľadám notebook. Na cene nezáleží, ale s rozumom. Čo chcem : čo sa týka rozmerov a displeja min. 15,5" a 1366x768. Opakujem, že to je minimum. Neviem sa rozhodnúť medzi matným a lesklým displejom. Určite ho budem používať aj na slnku, ale nie každý deň. T
Veľmi málo požiadaviek. Ja osobne som lesklosť displeja neriešil, keďže som vlastne žiadne iné ani v mojaj cenovej kategórií nevidel (do tých 1000 eur som našiel len lesklé), teraz všetko čo ide od 500 € vyššie má 15,6" HD displeje (na externom monitore samozrejme môžeš mať aj vyššie), čo sa týka výkonu, neviem čo myslíš, procesor? Ramku majú skoro všetky už 4 GB, lebo väčšina ntbkov je stavaná na win 7 64bit.
Konkrétne - k tomu čo ti potrebuješ, môžem odporučiť akýkoľvek notebook od LENOVO v Z serii. Ja mám z580 s i5 procákom a naozaj by som ho zaradil medzi tie výkonnejšie. Ale z580ky s i5kou už nevyrábajú, ale ešte vyrábajú s i7, čo je samozrejme lepšie, ale nemal som na to financie...
@filipkoo ..pohoda...mala som na mysli batériu. Neviem, či sa to dá nejako regulovať, ale bola by som radšej keby vydržal aspoň pol dňa pri stálom používaní. Nemám vôbec predstavu, čo sa týka procesora a pod. Ale ak by sa ti dalo, nemohol by si mi napísať nejaké konkrétne. Lebo aj keď mi nadiktujete čo by mal mať, hľadať to je úplne o niečom inom
@dadqaaa s klasickou batériou, ktorá je pribalená pri notebooku pri kúpe ti vydrží maximálne 3 hodiny, vo výnimočných prípadoch 4... jedine že by si si dokúpila novú, silnejšiu
1) aspoň nejakú cenovú hladinu, ktorú prekročiť nemôžeš, povedať musíš. Inak budem navrhovať 17.3" Asus G75VW-9Z295Z za necelých 1700€ (pôvodne som plánoval ten + k nemu lacný 11.6" netbook, kým mi nedošlo, že skombinovať ešte silnejší desktop s 23" FullHD IPS monitorom a 13.3" ultrabook s výdržou 10 hodín - spolu za tú istú sumu - je pre mňa výhodnejšie).
2) Vistu už má len to, čo je beznádejný skladový pozostatok (výskyt pod 1%), teraz si vyberáš medzi Win 7-kou a 8-kou.
3) 15,6" a 1366x768 (HD ready) je štandard. HD ready nájdeš aj na lepších 13.3" a 11.6. U 15.6" sa (v prípade požiadavky lepšej kvality a jemnosti) pozeraj skôr po 1600x900 alebo rovno 1920x1080 (FullHD). U 17.3" by som pri takých nárokoch rovno hľadal FullHD.
4) lesklý displej sa hodí na realistické farby a úpravu fotiek (tým ale myslím profesionálnu, kde potrebuješ veci ako perfektný gamut, nie na pokecové retušovanie vo Photoshope). Matný na časté použitie na slnku, aby ťa neiritovali odlesky a zlá viditeľnosť. Vyber si.
5) Aké hry? V akých detailoch? Je iné CS 1.6, Sims 3 a Battlefield 3.
6) "Filmy, hudba, fotky - dostatočne rozlíšené a kvalitné."
Toto nezáleží od notebooku, ale od toho, akú kvalitu majú tie samotné dáta. Notebook ich len prehráva/zobrazuje a ak to nie je úplný low-end za 400€ (že by sekal už pri Full HD videu), tak z jeho strany problém nebude. (Mimochodom, na hudbu si rovno kúp slúchadlá /a prosím, nie ten trojnásobne predražený shit Beats by Dr. Dre/, pri integrovaných repro na kvalitu takmer pri všetkých notebookoch zabudni.)
7) "Potrebuješ s nimi pracovať" - ako? Profesionálna produkcia v AfterEffects, FL Studio / Sony Vegas či Photoshop / Illustrator (to ale nemyslím tie pokecové retuše)?
8) Na takýchto high-class notebookch s vysokým výkonom a rozmermi displeja počítaj s výdržou baterky (pri zaťažujúcej práci) 1-2 hodiny, pri šetrnej (office work, internet) 3-4. To sú notebooky určené na prácu z elektrickej siete, ktoré treba občas prenášať medzi 2-3 pravidelnými miestami, kde sa s nimi robí (inak by ich majitelia používali desktopy). A už 15.6" je pre veľa ľudí na nosenie prílišná príťaž, takže 17.3" (4kg + váha príslušenstva) sa ti naozaj nebude chcieť každý deň nosiť na chrbe.
Na doslovné "vydržal aspoň pol dňa" (7-10 hodín) ti treba ultrabook s vysokokapacitnou baterkou a aj ten ti vydrží, len keď ho nezaťažuješ (čiže office a net). Na to, aby si 12 hodín strihala video na 17.3" Full HD s Intel Core i7 a nepotrebovala pripojenie do elektrickej siete si priprav k vloženej tak 5-6 nabitých náhradných bateriek a možno ti aj vystačia.
@dadqaa tak keď ide o batériu, praktickosť, hmotnosť, veľkosť... tak jednoznačne Ultrabooky, je to špeciálny certifikát pre notebooky, ktorým batéria vydrží cca 9 hodín, majú menej ako 2 kilá a minimálne rozmery... Ale to je vyššia cenová kategória, takže neviem konkrétne modely, myslím že v Lenovo to je séria U ...
Nechce sa mi čítať ďalšie komenty, takže neviem, či ti už poradili, ale ak nie a chceš ešte info, tak pokojne napíš
ja všeobecne mam doma 3 notebooky ale spokojny som hlavne s Lenovo IdeaPad Z570 s hladiska funkčnosti mi splnuje všetko multifunkčny, herný, pracovny baterak mi vydrži pri nete alebo pisani 5-6 hodin pri hrani 1,5-2 hodinky a čo sa tyka pozerania filmov tak to ma množstvo funkcii na pozeranie takže tam je čas nejasny inak je to okolo tých 4 hodín, hlavne som spokojny s tvarom a výkonom ale kolko ludi tolko chutí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Konkrétne - k tomu čo ti potrebuješ, môžem odporučiť akýkoľvek notebook od LENOVO v Z serii. Ja mám z580 s i5 procákom a naozaj by som ho zaradil medzi tie výkonnejšie. Ale z580ky s i5kou už nevyrábajú, ale ešte vyrábajú s i7, čo je samozrejme lepšie, ale nemal som na to financie...
2) Vistu už má len to, čo je beznádejný skladový pozostatok (výskyt pod 1%), teraz si vyberáš medzi Win 7-kou a 8-kou.
3) 15,6" a 1366x768 (HD ready) je štandard. HD ready nájdeš aj na lepších 13.3" a 11.6. U 15.6" sa (v prípade požiadavky lepšej kvality a jemnosti) pozeraj skôr po 1600x900 alebo rovno 1920x1080 (FullHD). U 17.3" by som pri takých nárokoch rovno hľadal FullHD.
4) lesklý displej sa hodí na realistické farby a úpravu fotiek (tým ale myslím profesionálnu, kde potrebuješ veci ako perfektný gamut, nie na pokecové retušovanie vo Photoshope). Matný na časté použitie na slnku, aby ťa neiritovali odlesky a zlá viditeľnosť. Vyber si.
5) Aké hry? V akých detailoch? Je iné CS 1.6, Sims 3 a Battlefield 3.
6) "Filmy, hudba, fotky - dostatočne rozlíšené a kvalitné."
Toto nezáleží od notebooku, ale od toho, akú kvalitu majú tie samotné dáta. Notebook ich len prehráva/zobrazuje a ak to nie je úplný low-end za 400€ (že by sekal už pri Full HD videu), tak z jeho strany problém nebude. (Mimochodom, na hudbu si rovno kúp slúchadlá /a prosím, nie ten trojnásobne predražený shit Beats by Dr. Dre/, pri integrovaných repro na kvalitu takmer pri všetkých notebookoch zabudni.)
7) "Potrebuješ s nimi pracovať" - ako? Profesionálna produkcia v AfterEffects, FL Studio / Sony Vegas či Photoshop / Illustrator (to ale nemyslím tie pokecové retuše)?
8) Na takýchto high-class notebookch s vysokým výkonom a rozmermi displeja počítaj s výdržou baterky (pri zaťažujúcej práci) 1-2 hodiny, pri šetrnej (office work, internet) 3-4. To sú notebooky určené na prácu z elektrickej siete, ktoré treba občas prenášať medzi 2-3 pravidelnými miestami, kde sa s nimi robí (inak by ich majitelia používali desktopy). A už 15.6" je pre veľa ľudí na nosenie prílišná príťaž, takže 17.3" (4kg + váha príslušenstva) sa ti naozaj nebude chcieť každý deň nosiť na chrbe.
Na doslovné "vydržal aspoň pol dňa" (7-10 hodín) ti treba ultrabook s vysokokapacitnou baterkou a aj ten ti vydrží, len keď ho nezaťažuješ (čiže office a net). Na to, aby si 12 hodín strihala video na 17.3" Full HD s Intel Core i7 a nepotrebovala pripojenie do elektrickej siete si priprav k vloženej tak 5-6 nabitých náhradných bateriek a možno ti aj vystačia.
Jo, a ešte som nespomenul, že ak chceš na notebooku matný IPS a Quadro grafiku, tak aj ten ASUS je smiešne málo, to si priprav 2500-3000€.
» www.pcforum.sk/notebooky-a-mob...
Ja osobne by som isiel do nejakeho lenova TP serie. Dobre spracovanie, aj matne displeje, len ta cena..
Nechce sa mi čítať ďalšie komenty, takže neviem, či ti už poradili, ale ak nie a chceš ešte info, tak pokojne napíš