Ahojte,
chystám sa na kupovať nový notebook, ale musím kukat aj trocha do buducna ... chystam sa studovat informatiku alebo techniku a bol by som rad ak by mi niekto nieco poradil co bude fajn na programovanie a tak .. chcel som macbook ale ten mi na prog
uz mam plne zuby windowsov a failovych masin do ktorych ich strkaju. vies mi povedat, preco sa na macbooku neda programovat? co programujes? lebo mne stacia textove editory a konzoly v prehliadacoch a to veru ma aj macbook.
ale necham si win herny nb na hry, skorej v tom smere je mac useless
@bonton@hoperpohroma problém nie je v cene, macbook by som si mohol dovoliť na ISIC a tak .. ale čo som rozprával s pár ľuďmi každý mi povedal, že na programovanie mac určite nie .. a nakoľko ešte neviem či to bude možné alebo nie, nechcem riskovať že investujem a potom budem musieť dokupovať nový noťas ... budem potrebovať programovať v Java jazyku a tak ...
@markus96 ja akoze chapem, ze ak pouzivas win, tak mac je nova vec a vsetko, a urcite budem posledny clovek, ktory ti to bude vnucovat. skorej poviem tak, ze minimalne by si vedel, do coho ides. notebookov mas 1000 a vyber si - parametre vsetky super, ale nikdy nevies, co tam na teba caka. dala som tak 800 eur za ultrabook ktory sa prehrieval, mal absolutne hlucny chod a nezvladal zakladne ukony. a to mi ver, ze parametrovo vyzeral krasne, len to bol proste zly kus, alebo mozno zla rada. a ja urcite nebudem davat dalsiu tisicku za nejaky podobny nb, ale kupim si nieco na istotu. mac urcite nie je zly na programovanie, ked ti staci textovy editor. skor je to o zvyku. a ja viem, ze ludia, co si uz na nom programovat zvykli, si pochvaluju, takze dufam, ze budem jedna z nich
@hoperpohroma veď práve preto chcem radšej vraziť do macbooku, lebo to je už viacmenej istota, že to vydrží ... len mám strach z toho že tam nezoženiem všetko čo na win
@markus96 myslim si ze v tomto roku by si sa nemusel bat, ze nezozenies minimalne ekvivalent tej veci, co by si mal na wine..
jedine na co je macbook zly su hry, inak sa tam fakt podla mna nemas coho bat
@hoperpohroma hry ma nejak extra netrápia noťas mám skor na net, filmy a ešte aj do budúcna to programovanie... tak nakoniec asi fakt radšej investujem do MB Air a už to aspoň čo to vydrží
Sam mam MBP (early 2011), ale uz by som nekupil novy. Odisla ma zvukovka po roku a na firmu kupovany neuznali na reklamacii. Na FEIke vacsina chalanov mala Lenovo ThinkPady. Brat ma X230, ktoru vlaci vzdy zo sebou. Ta 12" uhlopriecka je proste fajn pri cestovani, do skoly a pod. Tiez by som kupil X seriu, ale repas, napr. odtialto » www.lacne-pc.sk/eshop/netbook-l...
Brat dokupil SSD-cko do svojho a ja by som tiez dokupil, Najlepsia investicia, co sa tyka zlepsenia vykonu, hlavne pri kodeni.
@michael12 O tých ThinkPadoch viem, ale to je príliš "hrubé" a nie až tak prenosné, ako napríklad tenký MB Air .. Tak ja chcem aplikovanú informatiku takže dúfam, že to bude stačiť, prípadne kúpim nejaký používaný MBP lebo ten Air neviem neviem, aj keď pokojnejší by som bol, keby bol úplne nový
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
uz mam plne zuby windowsov a failovych masin do ktorych ich strkaju. vies mi povedat, preco sa na macbooku neda programovat? co programujes? lebo mne stacia textove editory a konzoly v prehliadacoch a to veru ma aj macbook.
ale necham si win herny nb na hry, skorej v tom smere je mac useless
+ ešte je tu problém vo veľkosti monitora (aspoň pre mňa by to bol )
jedine na co je macbook zly su hry, inak sa tam fakt podla mna nemas coho bat
Brat dokupil SSD-cko do svojho a ja by som tiez dokupil, Najlepsia investicia, co sa tyka zlepsenia vykonu, hlavne pri kodeni.